Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 182
Registrován: 11 led 2007 13:21

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Stardust » 17 čer 2015 17:49

Z vlastní zkušenosti update úplně v pohodě. Obzvlášť dokud tam nemáš vlastní nastavení.

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 17 čer 2015 22:45

Pridám sa tiež k odpovediam.
OS som preinštalovával už hádam desať krát. Každý raz to bolo bez problémov. Naozaj si myslím, že sa niet čoho obávať.

Ivan.ps
Příspěvky: 142
Registrován: 08 lis 2010 23:11

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Ivan.ps » 20 čer 2015 08:08

Zdravím páni. Mám menší problém s Artisom 7 a možno sa nájde niekto, čo už niečo podobné riešil.

Asi pred 3 týždňami som bol s nástrojom v skúšobni, všetko už bolo zapojené, zapnuté. Akurát ešte gitarista ešte nemal zapnuté kombo. Akonáhle gitarista zapol kombo (pravdepodobne zmena odberu v sieti, alebo nejaká prúdová špička) tak z Kurzweila začal liezť do reprákov veľmi silný šum. Okamžite som vypol Kurzweil, znova som ho zapol a všetko ďalej fungovalo bez problémov.

Minulý týždeň som doma zapínal Kurzweil, mixpult, štúdiové monitory. Kurzweil, mix a jeden monitor bol už zapnutý a akonáhle som zapol aj druhý monitor, tak scenár sa opakoval. Neznesiteľný šum do monitorov. Po okamžitom vypnutí a zapnutí Kurzweilu všetko OK.

Včera večer som mal Kurzweila zapnutého cez mixpult a slúchadlá. Pri vypínaní kurzweila som stiahol hlasitosť na nástroji na nulu a vypol prepínač ON/OFF. Pri prepnutí prepínača (asi na zlomok sekundy - kým neprišlo k úplnému vypnutiu nástroja), zase tento istý šum do slúchadiel.

Potreboval by som tento probblém vyriešiť, nakoľko keď takúto srandu urobím na nejakej akcií zvukárovi, tak ma moc nepochváli. Nástroj mám síce v plnej záruke, ale takéto výpadky má možno jedenkrát z desiatich použití a bojím sa toho, že nástroj bude tri týždne v servise a odpíšu mi naspäť, že sa u nich závada neprejavila.

Neriešili ste prosím niečo podobné? Ďakujem.

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 20 čer 2015 20:10

Ak sa objaví ten šum, nástroj reaguje na tlačítka, klávesy, alebo je systém "mŕtvy" ? Ak prejde nejaký impulz cez zdroj do systému, tak môžu byť s dosť veľkou pravdepodobnosťou vadné kondenzátory v zdroji ( aj nové). U nás v závode , kde sa používajú silné invertorové zváračky bežná závada. Predpokladám, že je to všetko napájané z jednej zásuvky.

Ivan.ps
Příspěvky: 142
Registrován: 08 lis 2010 23:11

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Ivan.ps » 20 čer 2015 21:32

anthea_x píše:Ak sa objaví ten šum, nástroj reaguje na tlačítka, klávesy, alebo je systém "mŕtvy" ?
Toto napísať neviem, nakoľko sa mi to zatiaľ stalo len párkrát a vždy ma to tak prekvapilo, že som okamžite vypol nástroj, takže som moc nezisťoval či systém práve funguje. Viem ale naisto napísať, že šum sa dostáva na výstup aj v prípade, že je VOLUME na nástroji na nule.

Inak nástroj mám niečo okolo 2 mesiacov a musím priznať, že som dosť sklamaný, že Kurzweily trpia takýmito "detskými" chorobami. Mal som už pod rukami niekoľkoročné Rolandy a Korgy, ktoré v živote nevideli servis, no pri tomto Kurzweile to vyzerá tak, že sa asi servisu nevyhne.

PM18
Příspěvky: 10
Registrován: 11 čer 2015 10:17

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od PM18 » 22 čer 2015 07:45

Zdravím páni,

ako som už písal vyššie, od minulého týždňa vlastním PC3LE7.
Doteraz som nemal s Kurzweilom žiadnu skúsenosť, ale "klop klop na drevo", zatiaľ mnohonásobne predčíva moje očakávania.

Ale prosím o jednu radu pomoc/radu.

Takmer všetky zvuky má Kurzweil ako med, ale... , v kapele som doteraz dosť často používal cez sóla akordeón (musette).
Myslím, že má môj Kurzweil 3-4 akordeóny, ale všetky znejú proti ostatným zvukom dosť sterilne(môj názor).

Vedel som to aj predtým a vedel som do čoho idem, ale prosím..
neexistujú nejaké externé zvuky (akordeón, musette, apod.), ktoré by som mohol nahrať do mojej mašiny?

Vopred vďaka.
Patrik

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 22 čer 2015 07:54

Ahoj, akordeóny od Davea Weisera si skúšal?
http://kurzweil.com/product/pc3le7/downloads/

PM18
Příspěvky: 10
Registrován: 11 čer 2015 10:17

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od PM18 » 23 čer 2015 09:47

Ahoj Dalen, vďaka moc, vyskúšam :)

Inak, teraz som na služobke a nemám po ruke manuál, ale asi tam bude návod ako to nahrám do nástroja...
Resp. je to nejak obtiažne?

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 23 čer 2015 11:42

Opravdu není. Pokud zvládneš stáhnout a zkopírovat ten soubor na USB, tak podobně jej dostaneš i do nástroje. Akorát si pohlídej destinaci (místo kam si je zapíšeš). U PC3 je to zpravidla od pozice 1025, kde začínají USER zvuky. Pokud tedy zvolíš správnou destinaci, použij funkci APPEND - ta vyhledá první volnou pozici ve vybraném sektoru a tam začne nové zvuky zapisovat.
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Ivan.ps
Příspěvky: 142
Registrován: 08 lis 2010 23:11

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Ivan.ps » 23 čer 2015 19:25

Páni, nový produkt: Forte 7

http://kurzweil.com/product/forte7/overview/

PM18
Příspěvky: 10
Registrován: 11 čer 2015 10:17

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od PM18 » 24 čer 2015 08:01

Vďaka Keyboarder, v piatok to vyskúšam

Uživatelský avatar
48cube
Příspěvky: 145
Registrován: 14 úno 2013 13:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od 48cube » 24 čer 2015 09:43

Mam PC3K6 cca 1,5 mesice, koupen z druhy ruky na ebay.de od profi re-sellera s rocni zarukou. Zanovni stav, pry pouzity jen na jedno nahravani. Celkove jak novy.

Komplet hudebni koutek v obyvaku mam zapojeny na jedne zasuvce, ze ktere se vetvi nekolikero 'psu'. Uz od zacatku me zarazil na Kurzweilu sum/bzuceni ve sluchatkovem vystupu, pokud je podsviceni displeje na minimu. Po zapnuti s minimalnim jasem je pak slyset 'bzukot' CPU jak bootuje (mozna je to prusak meniciho se obsahu LCD a ne CPU, nevim). Korekci jasu v dolnich polohach je pak mozno menit hlavni frekvenci bzuceni a ladit ji temer jako oscilator (zni to jako neco mezi sinusem a pilou). S jasem nad cca. 1/4 rozsahu bzuceni zmizi a vystup do sluchatek je cisty. Zkusim natocit video, je to temer jako skryta feature Kurze, nezavisly oscilator s manualni korekci :-)
Hlavni stereo vystup i aux vykazuji klasicky 'brum' jak pri pripojeni do mixaku, tak i do zvukovky. Kurz brumi dokonce i ve vypnutem stavu. Brum mizi po odpojeni Kurze ze zasuvky. Jak jsem psal, vse je na jedny zasuvce, ale je mozny, ze Kurz je na jiny vetvi (v jinym psovi), nez mixak/zvukarna (ted nemuzu overit, vsechno mam pripleskly ke stene a kazdy prepojovani znamena odtahnout velkej stul a rackovou skrin od zdi).

Budu rad za jakykoliv napady k otestovani nebo zapojeni. Predem diky.

Zatim me napada toto:
a) Zapojit vsechny tri prvky na jednu, treba i uplne jinou zasuvku v byte (hodne prepojovani - proto jsem zatim nezkusil).
b) Zapojit sluchatkovy vystup do mixu/zvukarny.
c) Zkusit jestli bzuci sluchatkovy vystup na jine zasuvce/okruhu (nejjednodussi, zkusim co nejdriv).

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Hammond » 24 čer 2015 10:10

Ak to brumi aj vo vypnutom stave, potom chyba nebude v nastroji. Zrejme tam mas klasicku zemnu slucku...

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 24 čer 2015 16:48

Vyskúšaj ho najprv sám, len do sluchátok. Brum by mal zmiznúť . Potom skús len so samotnými reprákmi. Kurzweily bývajú uzemnené cez kolík. Vyskúšaj symetrické káble, kt. majú na jednom konci odpojené tienenie. Odstrániš zemné slučky. Ďalej sa ti tam pletie pravdepodobne PWM modulácia podsvietenia displeja. Hm, skontrolovať vnútro nástroja, konektory. aj zdanlivo bezvýznamné skrutky , kt. držia komponenty, ale pritom plnia funkciu pospojovania. Keď som na mojom PC3LE6V2 nemohol v začiatkoch nikde nájsť, akú funkciu majú jednotlivé prvky vo vast algoritmoch, tak som pripojil na výstup Tektronix. Prišiel som na to, ale hlavne aj na relatívne dosť silný signál okolo 40 kHz na nezaťažených sym. výstupoch, kt. v amatérskom zosilňovači robil "paseku" . Po zaťažení odporom 22k sa zvuk v podstate vyjasnil.

Uživatelský avatar
48cube
Příspěvky: 145
Registrován: 14 úno 2013 13:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od 48cube » 25 čer 2015 08:56

Diky za nazory a tipy! Zkusim prerusit stineni na kabelech do mixu jakmile bude cas.

@anathea_x: Ten 22k odpor jsi vesel kam? Nekde primo v nastroji nebo taky na kabel? Sorry, jestli je to uplne stupidni dotaz, jsem jen elektrotek-samouk na urovni pajeni DIY, drobnych oprav a hacku.

Odpovědět