Kurzweil PC3
Re: Kurzweil PC3
Aj ja som nahnevaný, ale neviem čo robiť dalej. Nemá niekto nejaký nápad ako ich donútiť aby sa tomu ešte raz serióznejšie povenovali?
kde si to kupoval ? niekedy predajcovia pocuju na postrasenie obchodnou inspekciou. pokial je vec ozaj problematicka, pokial to bolo kupovane nove z obchodu, tak mas asi aj lepsie moznosti, ako davat video na forum, si myslim...
Kupoval som cez kamoša, on nosí hudobní nástroje (má obchod). S predajcom problém nie je, on je ochotný, lenže aj on má trochu zviazané ruky, keď autorizovaný servis to vrátil ako zamietnutú reklamáciu.
Teraz som to priniesol domov a aby som vylúčil možnosť zemnej slučky, tak som si to zapojil iba na slúchadlá, do inej zásuvky v byte a do tej istej zásuvky som pripojil notebook. Na tretí pokus (vytiahnutie a zastrčenie notebooku) zase prišiel šum....
Po dovolenke idem na predajňu a vyskúšame to tam a pokiaľ to bude robiť aj u predajcu na predajni, tak sa z toho dúfam už nevyvlečú.
Teraz som to priniesol domov a aby som vylúčil možnosť zemnej slučky, tak som si to zapojil iba na slúchadlá, do inej zásuvky v byte a do tej istej zásuvky som pripojil notebook. Na tretí pokus (vytiahnutie a zastrčenie notebooku) zase prišiel šum....
Po dovolenke idem na predajňu a vyskúšame to tam a pokiaľ to bude robiť aj u predajcu na predajni, tak sa z toho dúfam už nevyvlečú.
ty mas vztah s predajcom, nie autorizovanym servisom. ak u predajcu neuspejes, obrat sa na obchodnu inspekciu. oni Ti poradia nieco v tom zmysle, ze treba Ti nezavisleho sudneho znalca, samozrejme su to Tvoje naklady. ak tento znalec posudi vec ako ze ozaj mas pravdu, tak predajca Ti musi vyhoviet a nakoniec su jeho aj vsetky naklady spojene s dokazovanim zavady. je to sice strasne nadlho, ale na konci je takmer 100% istota, ze nebudes mat skodu. castokrat si toto predajca uvedomi tiez, takze nakoniec Ti radsej vyjde v ustreti a radsej si necha Cierneho Petra sam, akoby mal toto cele riskovat. samozrejme musi ist o naozajstneho predajcu, nie nejakeho samozvaneho neregistrovaneho, to sa potom asi tazko domozes nejakej pravdy...
Jasné, dnes sme sa s predajcom bavili, že po dovolenke mám doniesť nástroj k nemu a že urobí všetko čo je v jeho silách, aby to doriešil. Tak som zvedavý.
kokso .. sak ziadna zemna slucka tam nemoze byt , kedze mas notebook neuzemneny
.
to video je paradna haluz .. kludne by som ho dal do kategorie HALUZE .. tam je jeho miesto ..
A fakt treba pogratulovat soudruhom v NDR , lebo udelali dakde chybu ..

to video je paradna haluz .. kludne by som ho dal do kategorie HALUZE .. tam je jeho miesto ..
A fakt treba pogratulovat soudruhom v NDR , lebo udelali dakde chybu ..
Však to, soudruzi udelali chybu a mňa to stálo mesiac čakania na kláves úplne zbytočne.
Existuje nejaký kontakt na výrobcu, kde by som mohol to video posunúť a kde by som mal istotu, že si ho aspoň pozrú a prehodnotia?
Existuje nejaký kontakt na výrobcu, kde by som mohol to video posunúť a kde by som mal istotu, že si ho aspoň pozrú a prehodnotia?
hm, nepríjemná skúsenosť, asi som rád že mám starého kurza...
Tak nakoniec to vyzerá, že všetko dobre dopadne. Dnes som sa spojil priamo so servisákmi Kurzweilu, podrobne som im opísal problém + som im odoslal video a oni samy uznali, že sa z tou zemnou slučkou unáhlili a že mám samozrejme plné právo výrobok opäť reklamovať a že urobia všetko preto, aby závadu odstránili.
- petermikuláš
- Vybavení
Tak to je super, táto správa čo píšeš. Ivan a môžem sa Ťa opýtať s ktorým servisom si to komunikoval? Teda do ktorého servisu si to posielal?
Autorizovaný servis zabezpečujú kytary.cz
Tam mi dali kontakt na hlavného servisáka.
Tam mi dali kontakt na hlavného servisáka.
- petermikuláš
- Vybavení
Dík Ivan za odpoveď, aj som si myslel, že to pôjde cez kytary.cz, tak si mi to potvrdil. Dík. Tak veľa zdaru a daj vedieť ako si napokon pochodil.
Ahoj Ivan.ps a takisto ostatni,
ak mozem pridat nazor, tak si vobec nemyslim, ze tvoje Artis 7 je vadny.
Podla mna Ti robi problem zemniaca slucka. Ak sa nemylim, tak tato sluska vznika vtedy, ak sa 2 a viac el. pristrojov zemni na rozlicnych miestach. Potom tato slucka funguje ako take "sito, ktore zbiera vsetok elektromagneticky bordel-sum z okolia".
Naposledy sa mi to stalo na nasom poslednom vystupeni, zapol som moje klavesy(PC3LE7), chalani nasledne ostatnu aparaturu
a z debni vychadzal strasny zvuk(sum) a to nik nehral. Selektom sme zistili, ze to ide odomna.
Vyriesil som to zmenou zasuvky, ktora napajala moj klaves.
Cize odstranit sa to da napr. ked vsetky pristroje pripojis na rovnaku fazu (zasuvky s rovnakou fazou).
Potom myslim, ze da sa kupit aj oddelovac (izolator zemnych sluciek), ktorym tento sum odstranis.
Kamarati z inej kapely pouzivaju na odstranenie zemniacich sluciek inu metodu. Mix alebo reproduktory maju napajaju dvojzilovym kablom (resp. vobec nemaju pripojeny PEN-vodic), toto je vsak dost riskantne a v istych situaciach aj nebezpecne.
Dalej co moze pomoct je, ked uzemnis kovovu cast niektoreho el. pristroja (bud tvoje klavesy, mix, reproduktory, atd).
ak mozem pridat nazor, tak si vobec nemyslim, ze tvoje Artis 7 je vadny.
Podla mna Ti robi problem zemniaca slucka. Ak sa nemylim, tak tato sluska vznika vtedy, ak sa 2 a viac el. pristrojov zemni na rozlicnych miestach. Potom tato slucka funguje ako take "sito, ktore zbiera vsetok elektromagneticky bordel-sum z okolia".
Naposledy sa mi to stalo na nasom poslednom vystupeni, zapol som moje klavesy(PC3LE7), chalani nasledne ostatnu aparaturu
a z debni vychadzal strasny zvuk(sum) a to nik nehral. Selektom sme zistili, ze to ide odomna.
Vyriesil som to zmenou zasuvky, ktora napajala moj klaves.
Cize odstranit sa to da napr. ked vsetky pristroje pripojis na rovnaku fazu (zasuvky s rovnakou fazou).
Potom myslim, ze da sa kupit aj oddelovac (izolator zemnych sluciek), ktorym tento sum odstranis.
Kamarati z inej kapely pouzivaju na odstranenie zemniacich sluciek inu metodu. Mix alebo reproduktory maju napajaju dvojzilovym kablom (resp. vobec nemaju pripojeny PEN-vodic), toto je vsak dost riskantne a v istych situaciach aj nebezpecne.
Dalej co moze pomoct je, ked uzemnis kovovu cast niektoreho el. pristroja (bud tvoje klavesy, mix, reproduktory, atd).
Vďaka za reakciu.
No môj problém sa s tvojou teóriou rozchádza v niekoľkých veciach.
1. Ja mám v byte, kde bolo natáčané video iba jednu fázu, a všetko je zapojené na jednu zásuvku.
2. Pokiaľ viem, tak pri zemnej slučke vzniká skôr brum, ale toto je jasný šum, ak si si všimol na videu.
3. Ten notebook čo pripájam k sieti nemám nijak pripojený k audio signálu.
4. Nerobí mi to vždy, iba niekedy.
5. Robí mi to aj pri zapojení čisto na slúchadlá a to nemusia byť v audio reťazci žiadne iné zariadenia.
6. Tento šum zvykne nastať niekedy na zlomok sekundy aj pri vypínaní nástroja (v čase kým sa vypínač preklopí z polohy on do polohy off.
7. So zemnými slučkami mám už nejaké skúsenosti, preto viem, že toto zemná slučka byť nemôže.
8. Po zhliadnutí videa aj v sevise uznali, že to slučka byť nemôže.
No môj problém sa s tvojou teóriou rozchádza v niekoľkých veciach.
1. Ja mám v byte, kde bolo natáčané video iba jednu fázu, a všetko je zapojené na jednu zásuvku.
2. Pokiaľ viem, tak pri zemnej slučke vzniká skôr brum, ale toto je jasný šum, ak si si všimol na videu.
3. Ten notebook čo pripájam k sieti nemám nijak pripojený k audio signálu.
4. Nerobí mi to vždy, iba niekedy.
5. Robí mi to aj pri zapojení čisto na slúchadlá a to nemusia byť v audio reťazci žiadne iné zariadenia.
6. Tento šum zvykne nastať niekedy na zlomok sekundy aj pri vypínaní nástroja (v čase kým sa vypínač preklopí z polohy on do polohy off.
7. So zemnými slučkami mám už nejaké skúsenosti, preto viem, že toto zemná slučka byť nemôže.
8. Po zhliadnutí videa aj v sevise uznali, že to slučka byť nemôže.
PM18: Podla toho videa to zemniaca slucka nieje a ani z fyzikalnej podstaty nemoze byt. NTB nieje galvanicky spojeny s nastrojom a aparaturou, naviac nema zemniaci vodic. Vysledkom zemnej slucky je prevazne 50Hz brum, nie signal pripominajuci biely sum. Ten Artis je rozhodne vadny kus.