Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
dalen

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen »

Nazdar
1) Kompatibilita samplov je 100%.
2) Dá sa naimportovať, ale cca 20-30% programov nefunguje správne kvôli technologickým rozdielom medzi K2*** a PC3K (odlišné algoritmy a efekty).
3) Na sweetwater.com sú zvuky z K2000.
http://www.sweetwater.com/k2000/sounds.html

Keyboarder
Vybavení

Příspěvek od Keyboarder »

Díky Dalen! Trochu jsem maturoval s tím, jak ty zvuky stáhnout, ale nakonec jsem na to přišel. Stáhl jsem si jich namátkou asi 10 a hrají jen 3 :cry: Kompaktibilitu s K2000 mám nainstalovanout. Až budu mít více času, zkusím se tomu pověnovat víc.
-------------------------------------------------------------------------

Dneska jsem potřeboval do jednoho podkladu dohrát doprovodnou kytaru, tak jsem si udělal setup, který se docela poved. 8) Tak to hraje:
Naposledy upravil(a) Keyboarder dne 14 říj 2015 17:25, celkem upraveno 1 x.

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Baví mě, jak některé techniky znějí docela dost věrně a některé... naopak. Každopádně pěkný setup. I provedení.

dalen

Příspěvek od dalen »

Keyboarder píše:Díky Dalen! Trochu jsem maturoval s tím, jak ty zvuky stáhnout, ale nakonec jsem na to přišel. Stáhl jsem si jich namátkou asi 10 a hrají jen 3 :cry: Kompaktibilitu s K2000 mám nainstalovanout. Až budu mít více času, zkusím se tomu pověnovat víc.
To je normálne, že zvuky (programy) po nahraní do PC3K nefungujú. Položky, ktoré obvykle treba upravovať, sú Layer Enable, Amp Level, Pan, Gain, CrossFade, Pitch Coar + nastaviť slidery a modulačné kolečko. Jedna dôležitá vec - keď máš nainštalované sample z K2661, tak stačí nahrávať len programy. PC3K si potrebné keymapy nájde. Preprogramoval som asi stovku zvukov stiahnutých z kurzweil.com a výsledky som porovnával tu: http://www.synthmania.com/k2000_v3.htm. Tá námaha stojí za to! :-)
Keyboarder píše:Dneska jsem potřeboval do jednoho podkladu dohrát doprovodnou kytaru, tak jsem si udělal setup, který se docela poved. 8) Tak to hraje:
Super :palec+:

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

Keyboarder píše: Dneska jsem potřeboval do jednoho podkladu dohrát doprovodnou kytaru, tak jsem si udělal setup, který se docela poved. 8) Tak to hraje:
Pecka! :palec+: :palec+: :palec+: Takovej zvuk a feeling nedám ani na svý skutečný kytaře!

rastis

Příspěvek od rastis »

podla mna to ako gitara nezneje ani zvukovo a uz vobec sa to na gitaru nepodoba hrou. uplne nicim a uplne najmenej dobre zneju pitch bendy. inak ako klavesove solo to neni vobec zle...

Keyboarder
Vybavení

Příspěvek od Keyboarder »

Jeden klučina naprogramoval pár pěkných nových zvuků a až pro ně vymyslí názvy, tak je dá volně k dispozici :) Moc pěkná práce :palec+: :palec+: :palec+:

Spitka

Příspěvek od Spitka »

Zdravím. Tak jsem zavítal do vod Kurzweilu, a pořídil si PC3LE ... prosím, vím že už to tu bylo jednou řešený .. nemá někdo český manuál ? (klidně i PC3) .. děkuji :)

Ivan.ps

Příspěvek od Ivan.ps »

Poslal som ti e-mail s manuálom.

Spitka

Příspěvek od Spitka »

Budu se tu teď objevovat často ... Dá se nějak na PC3LE nastavit sustain tak, aby dozníval (třeba jako na klavírech) třeba i ve smyčcích apod. , místo toho, aby ten tón zněl furt ??? (nevím jak to jinak popsat ... nebo třeba fade out na controller....)

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

Spitka ak Ta spravne chapem, tak chces nastavit doznievanie sustainu na slakoch rovnako ako na klaviroch? Mas na to nejaky specialny dovod?

Spitka

Příspěvek od Spitka »

Tak měl jsem Yamahy, tak je to zvyk:) A nejde jen o smyčce, třeba flétna ... hraju sólo, tak aby dozněla, a ne aby se utípla hned s puštěním pedálu ... :)

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Hmm, a neni to v obou případech spíš pokles hlasitosti než doznívání? Třeba flétna technicky vzato nedoznívá skoro vůbec. U houslí nevím.

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

Musim sa priznat ze toto som nikdy neriesil. Pravdepodobne vsak ide o funkciu "release", ku ktorej bude treba priradit, aby sa aktivovala pustenim sustain pedalu. Dufam, ze netrepem :)

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

Viem ze tato funkcia fici tusim na Tyrosoch, ale nikdy som to nevyuzival. Niektore zvuky (slaky a dychy, ako pises) to maju na Ymahach predprogramovane. Riesia to napr. aj tu: http://www.korgforums.com/forum/phpBB2/ ... 479b78dcb4. Pokial si ale pamatam, na PC3 som sa s takymto Programom ani Setupom nestretol, hoci verim, ze naprogramovat sa to da. VAST je nekonecny ako vesmir :). Skus si priradit, nastavit a vyskusat funkciu Sostenuto v niektorej vrstve tvojho Setupu, mozno prave toto bude to co potrebujes.

Odpovědět