Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 12 říj 2015 10:58

Nazdar
1) Kompatibilita samplov je 100%.
2) Dá sa naimportovať, ale cca 20-30% programov nefunguje správne kvôli technologickým rozdielom medzi K2*** a PC3K (odlišné algoritmy a efekty).
3) Na sweetwater.com sú zvuky z K2000.
http://www.sweetwater.com/k2000/sounds.html

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 14 říj 2015 17:15

Díky Dalen! Trochu jsem maturoval s tím, jak ty zvuky stáhnout, ale nakonec jsem na to přišel. Stáhl jsem si jich namátkou asi 10 a hrají jen 3 :cry: Kompaktibilitu s K2000 mám nainstalovanout. Až budu mít více času, zkusím se tomu pověnovat víc.
-------------------------------------------------------------------------

Dneska jsem potřeboval do jednoho podkladu dohrát doprovodnou kytaru, tak jsem si udělal setup, který se docela poved. 8) Tak to hraje:
Naposledy upravil(a) Keyboarder dne 14 říj 2015 17:25, celkem upraveno 1 x.
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 182
Registrován: 11 led 2007 13:21

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Stardust » 14 říj 2015 17:23

Baví mě, jak některé techniky znějí docela dost věrně a některé... naopak. Každopádně pěkný setup. I provedení.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 14 říj 2015 21:06

Keyboarder píše:Díky Dalen! Trochu jsem maturoval s tím, jak ty zvuky stáhnout, ale nakonec jsem na to přišel. Stáhl jsem si jich namátkou asi 10 a hrají jen 3 :cry: Kompaktibilitu s K2000 mám nainstalovanout. Až budu mít více času, zkusím se tomu pověnovat víc.
To je normálne, že zvuky (programy) po nahraní do PC3K nefungujú. Položky, ktoré obvykle treba upravovať, sú Layer Enable, Amp Level, Pan, Gain, CrossFade, Pitch Coar + nastaviť slidery a modulačné kolečko. Jedna dôležitá vec - keď máš nainštalované sample z K2661, tak stačí nahrávať len programy. PC3K si potrebné keymapy nájde. Preprogramoval som asi stovku zvukov stiahnutých z kurzweil.com a výsledky som porovnával tu: http://www.synthmania.com/k2000_v3.htm. Tá námaha stojí za to! :-)
Keyboarder píše:Dneska jsem potřeboval do jednoho podkladu dohrát doprovodnou kytaru, tak jsem si udělal setup, který se docela poved. 8) Tak to hraje:
Super :palec+:

Uživatelský avatar
ZFarkas
Příspěvky: 175
Registrován: 21 zář 2015 16:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od ZFarkas » 15 říj 2015 10:52

Keyboarder píše: Dneska jsem potřeboval do jednoho podkladu dohrát doprovodnou kytaru, tak jsem si udělal setup, který se docela poved. 8) Tak to hraje:
Pecka! :palec+: :palec+: :palec+: Takovej zvuk a feeling nedám ani na svý skutečný kytaře!

rastis
Příspěvky: 2874
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od rastis » 15 říj 2015 11:06

podla mna to ako gitara nezneje ani zvukovo a uz vobec sa to na gitaru nepodoba hrou. uplne nicim a uplne najmenej dobre zneju pitch bendy. inak ako klavesove solo to neni vobec zle...

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 31 říj 2015 12:34

Jeden klučina naprogramoval pár pěkných nových zvuků a až pro ně vymyslí názvy, tak je dá volně k dispozici :) Moc pěkná práce :palec+: :palec+: :palec+:
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Spitka
Příspěvky: 9
Registrován: 16 úno 2014 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Spitka » 06 lis 2015 00:10

Zdravím. Tak jsem zavítal do vod Kurzweilu, a pořídil si PC3LE ... prosím, vím že už to tu bylo jednou řešený .. nemá někdo český manuál ? (klidně i PC3) .. děkuji :)

Ivan.ps
Příspěvky: 142
Registrován: 08 lis 2010 23:11

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Ivan.ps » 06 lis 2015 10:17

Poslal som ti e-mail s manuálom.

Spitka
Příspěvky: 9
Registrován: 16 úno 2014 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Spitka » 08 lis 2015 23:58

Budu se tu teď objevovat často ... Dá se nějak na PC3LE nastavit sustain tak, aby dozníval (třeba jako na klavírech) třeba i ve smyčcích apod. , místo toho, aby ten tón zněl furt ??? (nevím jak to jinak popsat ... nebo třeba fade out na controller....)

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 09 lis 2015 09:32

Spitka ak Ta spravne chapem, tak chces nastavit doznievanie sustainu na slakoch rovnako ako na klaviroch? Mas na to nejaky specialny dovod?

Spitka
Příspěvky: 9
Registrován: 16 úno 2014 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Spitka » 09 lis 2015 11:13

Tak měl jsem Yamahy, tak je to zvyk:) A nejde jen o smyčce, třeba flétna ... hraju sólo, tak aby dozněla, a ne aby se utípla hned s puštěním pedálu ... :)

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 182
Registrován: 11 led 2007 13:21

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Stardust » 09 lis 2015 11:38

Hmm, a neni to v obou případech spíš pokles hlasitosti než doznívání? Třeba flétna technicky vzato nedoznívá skoro vůbec. U houslí nevím.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 09 lis 2015 11:45

Musim sa priznat ze toto som nikdy neriesil. Pravdepodobne vsak ide o funkciu "release", ku ktorej bude treba priradit, aby sa aktivovala pustenim sustain pedalu. Dufam, ze netrepem :)

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 09 lis 2015 11:53

Viem ze tato funkcia fici tusim na Tyrosoch, ale nikdy som to nevyuzival. Niektore zvuky (slaky a dychy, ako pises) to maju na Ymahach predprogramovane. Riesia to napr. aj tu: http://www.korgforums.com/forum/phpBB2/ ... 479b78dcb4. Pokial si ale pamatam, na PC3 som sa s takymto Programom ani Setupom nestretol, hoci verim, ze naprogramovat sa to da. VAST je nekonecny ako vesmir :). Skus si priradit, nastavit a vyskusat funkciu Sostenuto v niektorej vrstve tvojho Setupu, mozno prave toto bude to co potrebujes.

Odpovědět