Kurzweil PC3
Re: Kurzweil PC3
Nazdar
1) Kompatibilita samplov je 100%.
2) Dá sa naimportovať, ale cca 20-30% programov nefunguje správne kvôli technologickým rozdielom medzi K2*** a PC3K (odlišné algoritmy a efekty).
3) Na sweetwater.com sú zvuky z K2000.
http://www.sweetwater.com/k2000/sounds.html
1) Kompatibilita samplov je 100%.
2) Dá sa naimportovať, ale cca 20-30% programov nefunguje správne kvôli technologickým rozdielom medzi K2*** a PC3K (odlišné algoritmy a efekty).
3) Na sweetwater.com sú zvuky z K2000.
http://www.sweetwater.com/k2000/sounds.html
- Keyboarder
- Vybavení
Díky Dalen! Trochu jsem maturoval s tím, jak ty zvuky stáhnout, ale nakonec jsem na to přišel. Stáhl jsem si jich namátkou asi 10 a hrají jen 3
Kompaktibilitu s K2000 mám nainstalovanout. Až budu mít více času, zkusím se tomu pověnovat víc.
-------------------------------------------------------------------------
Dneska jsem potřeboval do jednoho podkladu dohrát doprovodnou kytaru, tak jsem si udělal setup, který se docela poved.
Tak to hraje:

-------------------------------------------------------------------------
Dneska jsem potřeboval do jednoho podkladu dohrát doprovodnou kytaru, tak jsem si udělal setup, který se docela poved.

Naposledy upravil(a) Keyboarder dne 14 říj 2015 17:25, celkem upraveno 1 x.
Baví mě, jak některé techniky znějí docela dost věrně a některé... naopak. Každopádně pěkný setup. I provedení.
To je normálne, že zvuky (programy) po nahraní do PC3K nefungujú. Položky, ktoré obvykle treba upravovať, sú Layer Enable, Amp Level, Pan, Gain, CrossFade, Pitch Coar + nastaviť slidery a modulačné kolečko. Jedna dôležitá vec - keď máš nainštalované sample z K2661, tak stačí nahrávať len programy. PC3K si potrebné keymapy nájde. Preprogramoval som asi stovku zvukov stiahnutých z kurzweil.com a výsledky som porovnával tu: http://www.synthmania.com/k2000_v3.htm. Tá námaha stojí za to!Keyboarder píše:Díky Dalen! Trochu jsem maturoval s tím, jak ty zvuky stáhnout, ale nakonec jsem na to přišel. Stáhl jsem si jich namátkou asi 10 a hrají jen 3Kompaktibilitu s K2000 mám nainstalovanout. Až budu mít více času, zkusím se tomu pověnovat víc.

SuperKeyboarder píše:Dneska jsem potřeboval do jednoho podkladu dohrát doprovodnou kytaru, tak jsem si udělal setup, který se docela poved.Tak to hraje:

Pecka!Keyboarder píše: Dneska jsem potřeboval do jednoho podkladu dohrát doprovodnou kytaru, tak jsem si udělal setup, který se docela poved.Tak to hraje:

podla mna to ako gitara nezneje ani zvukovo a uz vobec sa to na gitaru nepodoba hrou. uplne nicim a uplne najmenej dobre zneju pitch bendy. inak ako klavesove solo to neni vobec zle...
- Keyboarder
- Vybavení
Jeden klučina naprogramoval pár pěkných nových zvuků a až pro ně vymyslí názvy, tak je dá volně k dispozici
Moc pěkná práce

Zdravím. Tak jsem zavítal do vod Kurzweilu, a pořídil si PC3LE ... prosím, vím že už to tu bylo jednou řešený .. nemá někdo český manuál ? (klidně i PC3) .. děkuji 

Poslal som ti e-mail s manuálom.
Budu se tu teď objevovat často ... Dá se nějak na PC3LE nastavit sustain tak, aby dozníval (třeba jako na klavírech) třeba i ve smyčcích apod. , místo toho, aby ten tón zněl furt ??? (nevím jak to jinak popsat ... nebo třeba fade out na controller....)
Spitka ak Ta spravne chapem, tak chces nastavit doznievanie sustainu na slakoch rovnako ako na klaviroch? Mas na to nejaky specialny dovod?
Tak měl jsem Yamahy, tak je to zvyk:) A nejde jen o smyčce, třeba flétna ... hraju sólo, tak aby dozněla, a ne aby se utípla hned s puštěním pedálu ... 

Hmm, a neni to v obou případech spíš pokles hlasitosti než doznívání? Třeba flétna technicky vzato nedoznívá skoro vůbec. U houslí nevím.
Musim sa priznat ze toto som nikdy neriesil. Pravdepodobne vsak ide o funkciu "release", ku ktorej bude treba priradit, aby sa aktivovala pustenim sustain pedalu. Dufam, ze netrepem 

Viem ze tato funkcia fici tusim na Tyrosoch, ale nikdy som to nevyuzival. Niektore zvuky (slaky a dychy, ako pises) to maju na Ymahach predprogramovane. Riesia to napr. aj tu: http://www.korgforums.com/forum/phpBB2/ ... 479b78dcb4. Pokial si ale pamatam, na PC3 som sa s takymto Programom ani Setupom nestretol, hoci verim, ze naprogramovat sa to da. VAST je nekonecny ako vesmir
. Skus si priradit, nastavit a vyskusat funkciu Sostenuto v niektorej vrstve tvojho Setupu, mozno prave toto bude to co potrebujes.