Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 09 lis 2015 12:09

Mozno je to nieco z tohto co treba pripradit k sustain pedalu pre potrebnu vrstvu v setupe:

Sostenuto Pedal (SosPdl)
When Sostenuto is on, the layer will respond to all sostenuto messages (Controller destination
66, Sostenuto). When off, the layer ignores sostenuto messages. Sostenuto, as you may know, is a
feature found on pianos that have three pedals. Pressing the Sostenuto pedal on a piano (usually
the middle pedal) sustains the notes whose keys you were holding down when you pressed the
pedal. Notes played after the pedal is already down do not get sustained.

Freeze Pedal (FrzPdl)
This parameter activates or deactivates the layer’s response to Freeze pedal messages
(Controller destination 69, Freeze). The Freeze pedal control causes all notes that are on to
sustain without decay until the Freeze pedal control goes off. If a note is already decaying, it will
freeze at that level.

Ivan.ps
Příspěvky: 142
Registrován: 08 lis 2010 23:11

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Ivan.ps » 09 lis 2015 12:34

No ja na toto nie som žiadny odborník, ale podľa môjho sedliackeho uvažovania, nebude treba skôr upraviť nastavenie ADSR obálky konkrétneho programu?

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 09 lis 2015 14:29

Zrejme to bude treba riesit uz na urovni Programu. Vychadzal som z toho, ze bude chciet mat nejaky Setup, kde hra jednou rukou solo (napr. flauta) a druhou kila (pad alebo slaky). Ku koncu sola uz potrebuje ruku, ktora solovala na iny ukon a preto potrebuje flautu nechat dozniet (na par poslednych dob) pomocou sustainu, ale nechce aby ju utalo, ked sustain pusti. Chce aby doznela v style "fade out". Preto som chcel aby to vyskusal najskor, ci to nedokaze v Setupe. Ak to ale nepojde, potom cesta je ako vravi Ivan.ps - ASR. Ak to vyriesis na urovni Programu, tak by sa ten Program mal chovat rovnako aj v Setupe.

PS: Sorry, nedokazem sa vyjadrit exaktnejsie, lebo PC3 uz nemam. Iba lovim v pamati :) Tak dufam, ze nekydam hluposti :)

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 11 lis 2015 01:48

Spitka píše:Budu se tu teď objevovat často ... Dá se nějak na PC3LE nastavit sustain tak, aby dozníval (třeba jako na klavírech) třeba i ve smyčcích apod. , místo toho, aby ten tón zněl furt ??? (nevím jak to jinak popsat ... nebo třeba fade out na controller....)
Spitka píše:Tak měl jsem Yamahy, tak je to zvyk:) A nejde jen o smyčce, třeba flétna ... hraju sólo, tak aby dozněla, a ne aby se utípla hned s puštěním pedálu ... :)
Toto su 2 trosku odlisne veci. Ide Ti o to, aby slaky nezneli rovnako hlasno (aby sa postupne "vytracali" pocas drzania pedalu)
alebo chces menej ostre skoncenie tonu pri uvolneni pedalu ?
Aj podla mna su obe veci otazkou preprogramovania obalky zvuku. V prvom pripade sa pozri na Decay, v druhom pripade pozri Release.
A urcite si pozri tovarenske zvuky - niekde to najdes pouzite. :idea:

Na PC3 hned na zaciatku - 001 Standard Grand a 002 Studio Grand maju rychlost nabehu a vypustenia na Slideri B. Sice to neni uvedene v info k Programu, ale je to funkcne. Ovlada to parametre na stranke EnvCtl (ovladanie obalky)

Spitka
Příspěvky: 9
Registrován: 16 úno 2014 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Spitka » 20 lis 2015 00:23

Tak release/decay jsem vyresil:) Dekuji ... VAST je mocny nastroj, jen s tim umet :D ... a hnedka dalsi dotaz ohledne KB3 ... vytvoril jsem 2 setupy - A, B ... na A vyuzivam "Organ1(kb3)", a na setup B "Organ2(kb3) ... pak pokud přepínám mezi A/B, tak se mi to KB3 nějak motá dohromady ... pokud skočím z programu Organ1 na setup B, zůstane mi tam nastavení KB3 z Organu1 .. a naopak ... snad je to srozumitelné .. děkuji za odpověď:) ... edit: tuším, že to bude něco s kanálama, jen nevím co/jak/proč :X
edit2: pokud na programu nastavím organ1 a hraju A - funguje to ... pokud na programu nastavím organ2 a hraju setup B - funguje to ... pokud mi zůstane v programu organ1, ale potřebuju hrát setup B(kde je organ2), už to dělá neplechu ... (snad to z toho dostatečně pochopíte :oops: )

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 20 lis 2015 04:38

Hmmm... netusim, kto by Ti na tomto fore vedel dat profi odpoved. KB3 je samostatna oblast, ku ktorej sa tu moc nepisalo.
Ja len poznamky:
a/ PC3 v jednom momente zvladne iba jeden jediny KB3 program - simulacia je narocna na procesor. Z toho plynu rozne problemy (napr. tie pri prepinani).
b/ Prioritu ma kanal s nizsim cislom.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 20 lis 2015 08:39

Spitka,
máš pravdu, súvisí to s midi kanálmi. Pri prepínaní setupov sa ti prenášajú nastavenia v midi kanále. Len netuším čo presne myslíš, že "to dělá neplechu". :-)
Skús si jeden organ nastaviť na iný midi kanál. To by mohlo pomôcť.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 20 lis 2015 08:42

Pravdepodobne sa bude prostrednictvom nejakej midi spravy prenasat nejaka funkcia medzi oboma setupmi A a B. Musis prist na to co to je a zmenit to.

Edit: Ale to som vlastne v napisal to iste v zelenom co Dalen :D... takze ako vravi skus zmenit najskor iba zmenit MIDI kanaly u A alebo B, aby neboli rovnake.

Mozno by si mohol nechat kanaly aj rovnake a porovnat viacere parametre MIDI u oboch setupov a pokusit sa prist na to, ktory sa cez MIDI message prenasa a sposobuje tu "neplechu". Snad na nieco prides. Ak nic z tohto nezaberie, tak uz neviem.

S KB3 som bol aj ja vzdy uplne vykolajeny. Castokrat som pouzival funkciu "PANIC", kym som eliminoval bordel vychadzajuci z reprakov. Na toho kamosa losa co sa zobrazuje na displeji len tak nezabudnem.

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 20 lis 2015 11:22

Spitka:
Já používám KB3 velmi často a také často přepínám setupy s KB3 během jedné skladby a žádný problém jsem za celých 6 let, co PC3 mám, nezaznamenal a funkci PANIC jsem použil dohromady tak 3x, a to jen doma a v situaci, kdy jsem úmyslně zkoušel, co nástroj vydrží.

Vyskytuje se ten problém i tehdy, pokud přepínáš mezi těmi konkrétními programy v režimu PROGRAM?
Když jsi ty setupy sestavoval, vycházel jsi ze základního setupu č. 128?
Používal jsi editor, nebo jsi je dělal přímo na nástroji?

Jestli chceš, tak ty setupy někde postni, hoď sem odkaz a já se na ně podívám ve svém nástroji – ale nebude to hned...
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 20 lis 2015 11:41

:palec+: Spitka, ak ti v tomto nepomoze Keyboarder tak uz neviem kto.

Spitka
Příspěvky: 9
Registrován: 16 úno 2014 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Spitka » 20 lis 2015 12:07

Keyboarder:
pokud přepínám programy 1 / 2 tak je to v pohodě ... dělal jsem je přímo na nástroji, vytvořil jsem si programy 1/2, natočil drawbary podle sebe, uložil a bylo, všechno v pohodě ... a pak v setupu se to začlo nějak "míchat dohromady" ... holt ještě jeden víkend opráším Yamahy, a pak zkusím udělat nějaký video, popř. ti pošlu ty setupy .... každopádně díky všem za pomoc:)

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 20 lis 2015 12:24

A nevies to docasne vyriesit tak, ze das oba PROGRAMY do Quick Access budes na koncerte prepinat?
Ci mas tie organy nejak splitnute v Setupe a iba tak ich chces pouzivat?

Spitka
Příspěvky: 9
Registrován: 16 úno 2014 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Spitka » 20 lis 2015 12:51

bohužel tam mám hozenej split smyčce :/

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 20 lis 2015 14:19

Aha, tak potom toto presne robievalo aj mne medzi takymito Setupmi. Uz si presne nepamatam ako som to vyriesil. Viem, ze mi niektore fungovali bezchybne aj pri prepinani medzi nimi a potom uz pri dalsich som vychadzal pre istotu iba z nich. Som si ale isty, ze ak budes vychadzat zo zakladneho ako pise Keyboarder a dodrzit postup, ktory Ti on poradi, tak bude vsetko OK. Ak snad este najdem niekde ulozene Setupy z PC3, mohol som ti ich poslat... velku sancu na ich najdenie ale nevidim :(

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 20 lis 2015 15:29

Este mi napadlo - PC3Le ma mensi pocet FX jednotiek. Ak pouzivas "lepsie" Leslie efekty (ktore FX jednotky paradne pozieraju), tak je mozne, ze sa skokovitemu prepinaniu nevyhnes. :(
Potom jedine preprogramovat tie Programy tak, aby pouzivali rovnake efekty.

Odpovědět