Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 26 zář 2008 15:24

to robilo aj mne pri hociakych syntakoch, problem je vo faze v zasuvkach. treba dat PC3x a zariadenia do ktorych lezie signal (mix, PC...) do rovnakej zasuvky.

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 26 zář 2008 15:26

NO tak pis.. co ako? Zvuk je aky? Ako sa ti to ovlada, nastavuje. Pouzivas Splity, Layers pri hrani, viac zvukov naraz? Aky je prosim ta zvuk normalnej Basgitary strunovej elektrickej?

zvuk mě nijak dramaticky nepřekvapil, používám už dlouho PC2, mám pocit že zapracovali na pianech a rejstříky kb3 zní taky trochu líp - možná je to nastavením ale spíš efektama. jinak mám pocit obecně že to zní plus mínus autobus podobně, některé pěkné zvuky z Pc2 mi tu chybí, ale zase jiné povedené přibyly.

obecně mám pocit že pc2 zní trochu čistěji a pc3 se vydala cestou trochu "špinavějších" zvuků. (něco trochu lehce jako nějaký korg). z toho důvodu mán jen nejasný dojem že orchestral zní trochu líp v pc2 - ale spíš to bude zase jen nastavením efektů.

ale zásadní posun je v možnostech nastavení a editaci nástroje. to je obrovský rozdíl několika tříd.
a velké plus je vast syntéza která rozšiřuje zvukové možnosti - ovšem je pravda že sami zvukoví inženýři se ještě úplně nepředvedli s těmi továrními zvuky. zřejmě to bude chtít počkat na nějaké kvalitní banky zvuků.... sám se do větší editace pouštět nemíním - to zvládám maximálně na nl3. tady je to pro inženýry.

jinak na live používám setupy a velmi mě potěšilo že při jejich vytváření si nesou jednotlivé zvuky i své nastavení efekrů z režimu program.

na závěr otázka asi na demskyho -
vím že je to nestandartní - ale dá se v kb3 nastavit keyklik tak aby zněl stále staccato?
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 26 zář 2008 16:00

2 demsky: no zasuvkama to nejni :( samo ze tim jsem zacal, tak kde GEM fachal v pohode a bez ruchu, pc3x mi nejede. No a nedokazu rozchodit ten digital tak nevim, jestli to treba neni jenom rozbitou zvukovklou/analog.vstupama
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 26 zář 2008 16:27

nie je to tym ze ta zvukovka je shitna? z toho co citam tak nema BALANCED INPUT



by anselmoso on Sun Sep 24, 2006 6:50 am

I used the FW410 for several weeks and then bought a Saffire some months ago.

Here's my opinion why the Saffire is better than the FW410

- it has balanced Line-Ins and Line-Outs (FW410 has only unbalanced Line-I/O)

- the preamps produce much less noise on higher gain settings than the FW410 preamps, which are quite noisy when turned to 50-60db

- the Saffire installation is a walk in the park in comparison to the FW410 installation. The M-Audio drivers have to be installed before you connect the device and then you have to shutdown your PC, connect the FW410 and boot into Windows again.
The Saffire installation goes like this: run the driver installation --> connect the Saffire ---> installation is done.

So the Saffire installs as "plug and play" device instead of the FW410, which is very "delicate" to handle.


So my conclusion is that the Saffire is way better than the FW410 in every aspect.
I also compared it to the Firebox and it also won in this competition. The Firebox preamps don't deliver as much gain as the Saffire and they're also quite noisy when turned all the way up.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 26 zář 2008 16:29

kexik píše:ak sa ti nelockne zvukovka, budes pocut cvakavy shit ;)
poriadne si precitaj co som ti napisal. v ovladaci zvukovky nastav clock na spdif, nie na internal
No jasne, to jsem udelal, nemam tam sice primo clock settings, ale je tam zalozka

Sync source

Jakmile ji dam na external - coaxial, tak zacnu slyset a) v pozadi tony, b) ten skrabavej shit...
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 26 zář 2008 16:32

2 demsky:

Aha, sakra, ma to urcite balanced in, protoze to ma 2x XLR na mic/kytaru. Znamena to, ze kdyz vrazim balanced Outs z pc3x do unbalanced in na zvukarne, tak to generuje balast? Aha, to sem sakra netusil.


Jinak odpojil sem vsechny serepeticky z pocitace, narval to do jedne prodluzky a problem stejny. Tak jsem odpojil MIDI Out kabel a je po hnusnych zvucich. Takze babo rad, prece za to nemuze kabel....


EDIT: tak jsem vrazil out z KW do balanced IN na zvukovce a je po bordelu. I se zapojenym MIDI kabelem. Kur*a, mam pak shit zvkovku, hned poleti z okna, sice muzu nahravat, ale tezko hlas, mam kondenzatorovy mic, takze ted ho nemam pichnout :( :( akorat nejsou dengy
Naposledy upravil(a) upman dne 26 zář 2008 16:41, celkem upraveno 1 x.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 zář 2008 16:40

hovno... ked zapojis xlr do unbalanced, nic hrozne sa nestane. hacik je, ake mas kable a ci nema klaves len impedance balanced vystupy (dam krk na to ze ma), vtedy zalezi ako su zapojene KABLE.
ta vec s digitalom je zahadna, co hovori menu kurzweila? nesnazi sa sucasne klaves locknut na spdif zo zvukovky? to by bolo ZLE
v pozadi tony to vyzera ze uroven signalu na spdif out je mala, to musis poriesit v klavese

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 26 zář 2008 16:40

v tom ti ja neporadim ja ziaden sum do Delty nemam a uz vonkoncom nechapem ako to moze odpojenie midi out vyriesit problem (ja mam midisport 4x4 na PC USB slote).

inak zaujimavy je clanok o balanced audio na wikipedii
http://en.wikipedia.org/wiki/Balanced_audio
ako vidno dole na konverziu treba nejaky Balun
http://en.wikipedia.org/wiki/Balun

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 26 zář 2008 16:52

2 kexik: no kurzweil ma zjevne pouza balanced outs. Tak jsem vrazil out z klaves do balanced in na zvukarne - normalni mono-jack. A ejhle, veskere trable jsou pryc, zadny sum, v SW zvukovky nevidim zadny bordel dole, proste cisty jako detska prdylka.

Blby je, ze pouze tyhle 2 'balanced in' maji jak XLR tak jack interface, takze sice je fajn, ze tam muzu pichnout klavesy, ale jsem v riti s kondenzatorovym MICem, protoze jenom tyhle 2 In's maji phantom power (ted vypnuty samo). Takze nemam kam vrazit mic.

Stejne se mi to ale nezda :( Kazdopadne, kabelyt slapaly az do ted v klidum takze na ne bych nesazel.

2 demsky:
No a na delte mas vrazenyho kurzweila kam? Do standardnich In? Pokud se nepletu, tak delta snad ani neumi balanced/phantom power, nebo ano?

Jen pro rekapitulaci:

- z klaves mi vedou z Master Out (L/R) mono jack kabely od Balanced In (L/R) na prednim panelu FW-410.
- MIDI kabely jsou pripojene, zadny bordel neni slyset.
- na karte jedu na sync-internal, tj. cista analogove.

- z klaves mam do karty privedeny jeste RCA pro digital (in/Out)
- jakmile dam sync-coaxial external, prijde sice audio signal do karty, ale je na max urovni a je to kraval. Zadny ton nebo aspon naznaku, proste desny piskani
- jak klavesy tak karta jsou nastaveny na 48khz
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 26 zář 2008 17:28

upman: teraz napajam viacero klavesov cez mixer do PC ale funguje mi to aj cez priamy balanced out do zvukovky, uplne v pohode. to kde si kupoval PC3x? tu stranku co si pisal amadeus.cz je nejaka jazykova agentura.

digital som este neskusal, dnes alebo zajtra to checknem, dik za tip. zatial si urcite updatni OS z webu Kurzweilu :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 26 zář 2008 17:42

OS uz je v masince, sice zatim nerozpoznavam zadne zmeny (teda ten 1.2 ale diky za doporuceni, urcite to bude dobry). Jo ten shop je www.ama.cz sorrac. Je to v Praze/Praha6, super pristup, dovezli z K-audia ze skladu a dali mi to o 15% levneji nez MOC, takze jsem hodne spokojeny.

Za usetreny peniz jsem si jeste objednal Breath controller (1800), switch pedal (300) a sustain pedal (neco kolem 400). No a jako bonus 50 jazzovych rifu tistenou knizku za 180 kacek, nadhera. Vsechno z musiccenter.cz. Jsem fakt hodne zvedavy na ten dechovy kontroler, jestli bude pak trubka jako trubka (umim hrat na zivou), ale asi jo, protoze VAST je fakt bozi :)

Dej pls vedet s tim digi out, kdyby se to rozchodilo, nemusel bych kupovat jinou kartu (nemam ted prasule).
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 26 zář 2008 18:18

nemal tento typek uplne ten isty problem ako ty? ked mu poradili zariadenia v jednej zasuvke a jeden usb hub tak uz sa neozval, asi to odstranil...

http://community.sonikmatter.com/forums ... opic=40537
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 26 zář 2008 18:36

Tak tenhle typek mel uplne stejny trabl jako ja (s USB kabelem mi to delalo taky vopicarny), tak jsem se na to vybodl hned na zacatku po update OS.

U me to je na 100% spojeny s tim, ze jakmile dam vystup z pc3x do balanced in na zvukarne, tak no problema, proste vsechno slape, zadne smy, atd. jakmile ale prendam nazpet do unbalanced, mam to tam nazpatek.

Bud to chodi po MIDI kabelu, nebo USB kabelu. Jakmile se odstrani, vsechno je v poradku.

Je to urcite nejakym bordelem na siti, kazdopadne ted mi to jede a chce si to asi poridit zvukarnu s vice balanced vstupama, popr. tam vrazit ten balun, jak jsi posilal, ale nevim kde to vzit.

Kazdopadne typkovi zavidim, ze mu jede digital - me totiz ani nahodou.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 zář 2008 20:54

to neni bordelom na sieti, proste si vyrobil zemiacu slucku, mas zem dookola cez audio a midi resp audio a usb
riesenia vyzadujuce spajkovanie vynechame, takze ti zostava kupit za litrik dva pasivny di-box. pouzi vyhladavanie

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 27 zář 2008 09:37

Hmm, to by me zajimalo jak, vazne.

a) USB kabel mam odpojeny
b) jakmile jde audio do balanced inputs, je to OK

V mistnosti je spec. el.rozvod pro studio, bylo to s tim staveny. Uz jsem volal elektrikari, prijede se na to kouknout s nejakym osciloscopem nebo cim.

Kur*a...
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Odpovědět