Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Spitka
Příspěvky: 9
Registrován: 16 úno 2014 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Spitka »

Nepoužívám žádné "lepší efekty" ... prostě jsem si našel zvuk KB3, nakroutil jsem si tam drawbary podle sebe, a ulozil pod Organ1 .. nic vic, pak jsem vzal ten Organ1, tam jsem si zas nakroutil drawbary podle sebe, a ulozil to jako Organ2 ... zkusim to udelat jeste nejak "znovu", a pokusim se sem nahrat ty programy/setupy .. :)

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 214
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder »

Zase něco nového od Barba:
http://www.barbandco.com/store/p96/'Seventy_three'.html
Líbí se mi, jak si vyhrál se sliderama :-)
Kurzweil PC3K7+KORE64, Yamaha MODX6, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 342
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Stardust »

Fakt skvělý. Až jednou neutratim všechny peníze na děcka, pošetřim na PC3K.

Uživatelský avatar
ZFarkas
Příspěvky: 369
Registrován: 21 zář 2015 16:22
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od ZFarkas »

Já už peníze našetřený mám, takže bych velice rád koupil nějaký Kurzweil, co ale umí vymáčknout stejnej výraz a pestrost jako třeba tohle: nebo třeba tohle: Poradí někdo jaký model by to mohl umět? Měl jsem tedy pouze PC3K, PC3LE a SP4-7 a na těchto i nejlépe udělaný rejstřík Rhodes piána bohužel zněl stále velmi znatelně nudněji a sterilněji, než tady na těch ukázkách :(

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 342
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Stardust »

Boha jeho, vy jste hovado. A kdybych měl někde vypisovat proč, bylo by to na slohovku. Možná diplomku či malý doktorát. Dokážu si představit, že by to někdo dokázal natáhnout i na pořádnou dizertaci.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 241
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari »

:D ja sa snáď poštím.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 184
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen »

ZFarkas
To zvládnu všetky modely PC3. :-D Továrenské Rhodesy sú hodne tlmené LP filtrom. Trošku sa s ním pohraj a dostaneš piano z prvého videa. Program #145 je vhodný základ.
To druhé video má špatnú kvalitu zvuku, ale asi opäť LP filter + distortion + chorus.

Uživatelský avatar
Roman Jež
Příspěvky: 10
Registrován: 29 lis 2015 12:23

Kurzweil PC3 - kontrolery

Příspěvek od Roman Jež »

Zdravím všechny
Zná někdo způsob, jak nastavit hodnoty nějakých controllerů (myšleno midi Controller, nikoli fyzických potenciometrů) při volbě Setupu? Např. nastavit Expression (Ctrl 11) na 127, aniž bych chtěl v daném Setupu Expression ovládat - tedy není nastaven na žádný fyzický ovladač.
Díky
hudebník, aranžér, skladatel, hudební a zvuková režie, studio, video střih
http://romanjez.webnode.cz/ http://www.facebook.com/avian.studio

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 184
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3 - kontrolery

Příspěvek od dalen »

Ahoj, nerozumiem otázke čo vlastne chceš nastaviť. Fyzické midi controllery sú všetky tlačítka, slidery, kolečká, klaviatura, pedále... Ak chceš v setupe vypnúť Expression, daj ho na nulu cez niektorý fyzický midi controller.

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 214
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3 - kontrolery

Příspěvek od Keyboarder »

Já bych k tomu asi použil některé z osmi programových tlačítek. Každému tlačítku se dá přiřadit nějaký kontroler (dokonce jiný pro zapnutí a jiný pro vypnutí) a jeho hodnota. Sice bych tím obsadil jeden fyzický kontroler, ale vzhledem k tomu, že tato tlačítka používám vlastně jen ke spouštění riffů, tak mi jich pro každý setup pořád několik volných zůstává. V každém případě bych ale tak měl ten kontroler pod kontrolou :-)

PS.: Myslím si, že by toto vlákno mělo být přesunuto do vlákna Kurzweil PC3
Kurzweil PC3K7+KORE64, Yamaha MODX6, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
Roman Jež
Příspěvky: 10
Registrován: 29 lis 2015 12:23

Re: Kurzweil PC3 - kontrolery

Příspěvek od Roman Jež »

Díky za reakce. Možná jsem se ve snaze o stručnost nejasně vyjádřil. Tedy:

Při zvolení Setupu se občas stává, že např. jiný Setup po sobě "neuklidí". Tudíž například když z předchozího Setupu, Programu, Sekvence, externího ovládání... je na Midi kanálu 1 poslední příkaz pro Controller 11 hodnota 0, všechny zvuky, které na tomto kanále hrají, samozřejmě nejsou slyšet. A to až do chvíle, dokud nepřijde příkaz Controll 11=127. A TOHLE potřebuji udělat při zvolení setupu. Jakási inicializace některých Midi Controllerů.
Používání Exit Value u některých typů Midi Controllerů se mi neosvědčilo. Při legátovém hraní, dlouhých Release ADSR,.... dochází mnohdy k nepříjemnému hlasitostnímu skoku nebo jinému nepěknému jevu.
Typů Midi Controllerů, které je někdy třeba iniciaizovat, je více. A "obsadit" si za tímto jednorázovým účelem některé Kontrolery (myšleno fyzické "taháky", tlačítka, pedály,...) mi připadá neúčelné. Nehledě k tomu že (ač to zní neuvěřitelně) většinou mám všechny kontrolery obsazeny a mnohdy mi i nějaké chybějí. :)
Zatím to řeším Panic buttonem. Tedy pokud si vzpomenu, uvědomím,... :(

Za založení vlastního vlákna se omlouvám. Jsem novým účastníkem. Pokusím se přesunout tohle vlákno. Snad se mi to povede.
hudebník, aranžér, skladatel, hudební a zvuková režie, studio, video střih
http://romanjez.webnode.cz/ http://www.facebook.com/avian.studio

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 184
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3 - kontrolery

Příspěvek od dalen »

Mne sa menila hlasitosť u KB3 programov, keď som používal expression pedál. Obvykle som tento problém vyriešil práve s Exit value, ale nemusí to vždy fungovať. Záleží na tom aké programy setup obsahuje. Na príliš dlhý release nemusí zabrať ani tlačítko Panic. Niekedy to treba riešiť individuálne úpravou programu.

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 214
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3 - kontrolery

Příspěvek od Keyboarder »

Roman Jež píše:...Tudíž například když z předchozího Setupu, Programu, Sekvence, externího ovládání... je na Midi kanálu 1 poslední příkaz pro Controller 11 hodnota 0, všechny zvuky, které na tomto kanále hrají, samozřejmě nejsou slyšet.
A nebylo by řešením kdyby "to", co Ti způsobí, že CC 11 má hodnotu 0, poslalo pak ještě info o CC11 s hodnotou 127?
Kurzweil PC3K7+KORE64, Yamaha MODX6, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
Roman Jež
Příspěvky: 10
Registrován: 29 lis 2015 12:23

Re: Kurzweil PC3 - kontrolery

Příspěvek od Roman Jež »

Jasně. to by bylo řešení, které by většinou nějak zafungovalo - tak to i mám nastaveno. Jenže při živým hraní nikdy nevíš, z jaké situace (Program, Setup, sequence, ale hlavně stav pedálů...) se k nějakýmu setupu dostaneš. Takže Exit Value nemůže zafungovat vždy na 100% nehledě k tomu, že většina externích zařízení je nemá.
To je jako v životě. Na uklízení po sobě se nedá spolehnout a ne vždy funguje. Nejčistší řešení z programátorského hlediska je, když si každý nově zvolený objekt nastaví potřebné parametry na příslušné hodnoty, který potřebuje. To je 100% jistota.
To je obdobný jako drawbars u KB3. Když odcházíš z nějakého programu/setupu, nemá smysl, aby PC3 nastavil všechny drawbars na 0 nebo 127, protože další program KB3 nebo jiný program využívající ty Kontrolery si je v dtivé většině případů potřebuje nastavit nějak jinak. Ale tam je to v poho, protože Midi Controllers jsou namapovány na nějaké fyzické kontrolery. To s CC11 byl jen příklad (ale asi nejčastější).

Asi nebude jiné cesty, než obětovat pár Kontrolérů (jak píšeš, asi nějaký z těch Program Buttons). Co midikanál a Controller, to jeden button; snad těch 8 bude stačit :D

Každopádně díky za rady a podněty.
hudebník, aranžér, skladatel, hudební a zvuková režie, studio, video střih
http://romanjez.webnode.cz/ http://www.facebook.com/avian.studio

Uživatelský avatar
Roman Jež
Příspěvky: 10
Registrován: 29 lis 2015 12:23

Re: Kurzweil PC3 - kontrolery

Příspěvek od Roman Jež »

Přesunout vlákno do Kurzweil PC3 se mi nepodařilo a admin na můj dotaz zatím neodpověděl. Tak prosím o trpělivost. Díky
hudebník, aranžér, skladatel, hudební a zvuková režie, studio, video střih
http://romanjez.webnode.cz/ http://www.facebook.com/avian.studio

Odpovědět