Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3 - kontrolery

Příspěvek od Keyboarder » 01 pro 2015 13:26

Ještě bych si dovolil připomenout, že i tlačítko Arp nad PitchBandem se dá naprogramovat jako standardní programové tlačítko. Mělo by se tedy dát nastavit tak, aby u všech zón vyslalo CC121, což je reset všech kontrolerů, ale je třeba jej nastavit pro každou zónu zvlášť. Pokud bych ale měl k resetu kontrolerů použít nějaké tlačítko, asi bych raději zůstal u funkce panic. Akorát se na to nesmí zapomenout. :)

Na přepínání a správu programů existují i různé softwarové aplikace, prý snad už i pro Android, které umějí vyslílat ProgramChange, balíčky kontrolerů a SysEx zpráv na libovolných kanálech. Dá se z nich sestavit i playlist a jen kliknutím na název skladby se pak vyšlou všechny potřebné povely... Nemám s nimi ale žádné zkušenosti - zatím si stačím vše ošéfovat ručně :D
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
48cube
Příspěvky: 145
Registrován: 14 úno 2013 13:36

Re: Kurzweil PC3 - kontrolery

Příspěvek od 48cube » 01 pro 2015 13:53

Ted trochu varim z vody, protoze nemam PC3K po ruce. Ale nesel by vytvorit riff ( z predpripravenyho MIDI clipu) obsahujici na zacatku potrebny eventy a prehrat jej jako one shot pri prepnuti setupu? Je to jen napad, jak jsem psal, nemuzu momentalne overit, jestli to vubec jde.

Uživatelský avatar
Roman Jež
Příspěvky: 10
Registrován: 29 lis 2015 12:23

Re: Kurzweil PC3 - kontrolery

Příspěvek od Roman Jež » 01 pro 2015 14:05

Obojí by mělo jít. Jsou to dobrý nápady. Díky. Já jsem napřed chtěl nějaký logický řešení.
Ten nápad s vysláním CC121 je super. Díky moc. Good idea. Stačí jen pro tu zónu, u níž daný CC není namapován na fyzický Kontroler. Vyzkouším.

Kdyby někdo věděl, jak přesunout toto vlákno do Kurzweil PC3, budu rád.
hudebník, aranžér, skladatel, hudební a zvuková režie, studio, video střih
http://romanjez.webnode.cz/ http://www.facebook.com/avian.studio

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od pavlii » 01 pro 2015 15:29

Sloučeno 8)

P.

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 02 pro 2015 11:37

Díky za sloučení, ale vyskytla se chyba: teď se na každé stránce objevuje jako první ten Romanův úvodní příspěvek :cry:
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od pavlii » 02 pro 2015 13:00

Jo - protože ho dal do toho svého vlákna jako Oznámení nebo tak něco... juknu, jestli se s tím dá něco udělat, mmnt.

EDIT: opraveno 8)

P.

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 07 pro 2015 19:46

Podařilo se mi zase trochu víc vychytat nastavení keyclicku:
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

miravana
Příspěvky: 7
Registrován: 14 úno 2012 19:44

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od miravana » 07 pro 2015 23:54

Šééééén :palec+:

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 13 pro 2015 13:59

Keyboarder píše:Podařilo se mi zase trochu víc vychytat nastavení keyclicku:
Nádhera, neskutočne prekrásna práca. :palec+: :palec+: :palec+:

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 28 pro 2015 15:40

Keyboarder píše:Jeden klučina naprogramoval pár pěkných nových zvuků a až pro ně vymyslí názvy, tak je dá volně k dispozici :) Moc pěkná práce :palec+: :palec+: :palec+:
Ty programy jsou už ke stažení zde: http://www.mediafire.com/download/8yiq3 ... atches.rar
Soubor je pouze pro řadu PC3K, protože obsahuje i samply - po rozbalení má 38MB.
K tomu vymýšlení názvů se borec už nedostal, takže je tam spousta různých programů pod stejnými názvy - ale jsou mezi nima i opravdové lahůdky :lol: - ale má tam i dost zvuků např. z Ksetlist, ze kterých asi vycházel...
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

keyplayer
Příspěvky: 2
Registrován: 05 srp 2015 16:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od keyplayer » 29 pro 2015 23:05

Dobrý den Demsky,

mám 2 dotazy. Vám budou nejspíš připadat banální, ale nevím si rady a Vám důvěřuji.

Mám OS version 2.20.19294
- je to tedy vlastně poslední verze 2.21, nebo je to poslední před verzí 2.21?

Druhý dotaz:
- zapnu nástroj a normálně naběhne zvuk z režimu Program. To je v pořádku; řekněme, že potom jdu do režimu Setup, nebo QA; a když se potom vrátím do režimu Program (a je úplně jedno na jaký objekt), hlasitost není tatáž, jako při zapnutí nástroje; prostě režim Program hraje méně hlasitě.

Tato maličkost nemá žádný vliv na chod nástroje, který je vynikající, ale je to divné, ne?

Mohu to nějak pořešit v módu Global, nebo Midi?

Moc děkuji za odpověď a ať se daří!

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 30 pro 2015 00:46

Zdravim keyplayer, vitaj na fore.
Som ukecanejsi nez Martin Demsky :oops: , takze si dovolim odpovedat. Vsetky tieto info najdes niekde v tomto vlakne, ale usetrim Ti cas:

a) Je uzitocne napisat, aku mas masinu - PC3, PC3Le a PC3K maju rozne verzie a upravy OS
b) V2.21 je najnovsia verzia OS pre PC3 (PC3K ma v2.41, PC3Le ma v2.26) - teda predpokladam, ze mas PC3
c) Spravanie masiny v Program Mode urcuje tzv. Control Setup. Moze to byt ktorykolvek zo Setupov. Pokial nic nebolo menene, je to 126-Internal Voices. Info o tom, ako to mas nastavene, najdes v MIDI mode hned na prvej strane.
d) Popisovana zmena hlasitosti moze byt sposobena viacerymi vecami... Kurzweil neni zrovna jednoduche naradie. 8)
Ak mas novu masinu, urcite by som zacal resetom a instalaciou najnovsej verzie OS. Vyhnes sa tym moznym problemom a nejasnostiam v buducnosti. Pre PC3 budes potrebovat pocitac a odskusany USB kabel (konektor v PC3 neni uplne tesny !), alebo staru xD kartu. Az to budes mat, potom sa ozvi. :wink:

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 30 pro 2015 14:36

keyplayer píše: Druhý dotaz:
- zapnu nástroj a normálně naběhne zvuk z režimu Program. To je v pořádku; řekněme, že potom jdu do režimu Setup, nebo QA; a když se potom vrátím do režimu Program (a je úplně jedno na jaký objekt), hlasitost není tatáž, jako při zapnutí nástroje; prostě režim Program hraje méně hlasitě.
K poklesu hlasitosti dochází s největší pravděpodobností proto, že v setupech máš nastavené hlasitosti jednotlivých zón, jejichž poslední hodnoty zůstanou nastaveny i po přepnutí do režimu PROGRAM. Vyřešit se to dá tak, že po přepnutí aktivuješ funkci PANIC, která vyresetuje všechny kontrolery včetně hlasitosti.
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 31 pro 2015 12:29

Keyplayer, nepouzivas nahodou v setupoch volume/expression pedal alebo slidery ci iny ovladac hlasotosti zony ? Ak ano, na pc3 sa da myslim nastavit aj hlasitost kazdej zony pri zapnuti daneho setupu a aj pri jeho opusteni. To znamena ze ak opustas setup, nastavia sa hlasitosti zon na hodnoty ktore im zadas. Skontroluj ci nahodou toto nie je pricinou problemu v setupoch ktore casto pouzivas.

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 31 pro 2015 14:06

Nastavení hlasitosti každé zóny při opuštění setupu (ExitVolume) je u PC3 samozřejmě možné, ale má to za následek nepříjemné dynamické skoky při přepínání setupů během skladby.
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Odpovědět