Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
keyplayer
Příspěvky: 2
Registrován: 05 srp 2015 16:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od keyplayer » 01 led 2016 23:11

Zdravím Vás pánové
a děkuji Vám všem! Nejsem úplný nováček (jako muzikant) a ani s nástroji Kurzweil. Mám PC3 z druhé ruky, ale z výborné druhé ruky. Koupil jsem ho od kamaráda, který ho ale používal sporadicky. K dnešnímu dni jsem na něm udělal za 2 roky co ho mám, řekl bych spousty práce: úpravy na efektech, úpravy na obálce zvuku, úpravy hlasitostí, tvorba setupů apod.
A proto asi trefili hřebíček na hlavičku všichni, kteří myslí, že to je způsobené vlastními úpravami na jednotlivých zónách v setupech. Je to tak. Setupů mám spousty a dost je využívám, jelikož je PC3 mou jedinou mašinou na pódiu. A tak si myslím že to tajemství je opravdu v nastavení Entry a i Exit volume. Myslím tedy, že by mi problém vymizel, kdybych na každ= zóně v každém setupu nastavil Exit volume na hodnotu 127. Co myslíte?
Ještě jednou Vám všem kolegové děkuju a přeju v novém roce hodně zdaru a radosti ze skvělých mašin značky Kurzweil:)
Zdravím.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 01 led 2016 23:30

No u mna to kedysi pomohlo. Radil som Ti z vlastnej skusenosti. Tiez som vyuzival dost vlastnych setupov a mal potom podobny problem. Tak vela uspechov a dobrej muziky s PC3!

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 02 led 2016 11:08

keyplayer píše:... Myslím tedy, že by mi problém vymizel, kdybych na každ= zóně v každém setupu nastavil Exit volume na hodnotu 127. Co myslíte?
Ano, při nastavení ExitVolume na 127 na každé zóně při přepnutí nástroje do režimu PROGRAM budou hlasitosti na všech kanálech nastaveny na maximum, ale je třeba si uvědomit, že i při přepínání mezi setupy pak hlasitost každé zóny skočí nejdříve na hodnotu 127 a až pak na požadovanou hlasitost nového setupu, což způsobuje slyšitelné dynamické skoky, což mi vadí. Já jsem proto od toho způsobu upustil a nástroj používám výhradně v režimu SETUP. Když potřebuji jen jeden zvuk (program), vytvořím si prostě setup jen s jednou zónou. Takhle mám i lepší kontrolu nad hlasitostmi jednotlivých programů, protože v režimu SETUP ovládám hlasitost každého programu najednou, zatímco v režimu PROGRAM bych musel nastavovat zvlášť hlasitost každé z vrstev, ze kterých je program sestaven.
Ale to je jen můj názor a každý si určitě u Kurzweila může najít svůj systém, který mu nejlépe vyhovuje. :palec+:

PF 2016!!! :-)
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 02 led 2016 13:10

V kazdom setupe by som Exit volume nemenil. Iba v tych pouzivanych setupoch, v ktorych pocas hrania zvyknes menit uroven hlasitosti niektorej zony alebo tych v ktorych mas nastaveny aj Entry level volume. Eliminujes tak riziko toho o com pise Keyboarder aspon na ake take minimum.

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 02 led 2016 14:47

Všetkým Kurzweillistom želám len všetko najlepšie do nového roku 2016 !
Nech sa darí !

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 02 led 2016 14:52

Jo, PC(3) 2016! :-)

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 03 led 2016 02:59

keyplayer píše:...Je to tak. Setupů mám spousty a dost je využívám, jelikož je PC3 mou jedinou mašinou na pódiu. A tak si myslím že to tajemství je opravdu v nastavení Entry a i Exit volume....
Uááá. :shock: Hrat bezne v Setup rezime a nepouzivat pritom Entry/Exit Volume... tak tomu hovorim stastie. 8) :palec+: Podla tej tvojej otazky som si myslel, ze si uplny zaciatocnik. :? Som z toho volajaky zmateny, Kefaline...

VASTny novy rok vsetkym aj odo mna! :wink:

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 18 led 2016 16:31

Nevíte prosím někdo, jaký přesně má být potenciometr v expression pedálu pro Kurzweil?
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Hammond » 18 led 2016 20:34

Keyboarder: Myslis, ze sa bude lisit od inych typov a znaciek? Mozem Ti zmerat pedal Yamaha FC7, ale neviem, ci je to to iste...

Ivan.ps
Příspěvky: 142
Registrován: 08 lis 2010 23:11

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Ivan.ps » 18 led 2016 20:41

Keyboarder: 10k Ohm, lineárny...

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Hammond » 18 led 2016 21:28

Tak sa to u jednotlivych znaciek evidentne lisi.... v FC7 som nameral 44K linearny...

Ivan.ps
Příspěvky: 142
Registrován: 08 lis 2010 23:11

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Ivan.ps » 18 led 2016 21:55

FC7 by mala mať 50K....

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Hammond » 18 led 2016 22:00

Tak mam bud nepresny pedal, lebo nepresny merak :) ... ale mam tam fakt 44k aj na celom potaku aj na bezci v krajnych polohach..

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 18 led 2016 23:48

Existuju v zasade 2 typy - 10kOhm a 50kOhm. Niektore su aj exponencialne...
Japonci su prevazne 50kOhm.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Hammond » 19 led 2016 07:05

A neviete, ako to je potom s kompatibilitou? Klaves si "sleduje" pomer odporov medzi bezcom a krajmi, alebo musi sediet aj ten celkovy odpor??

Odpovědět