Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
keyplayer

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od keyplayer »

Zdravím Vás pánové
a děkuji Vám všem! Nejsem úplný nováček (jako muzikant) a ani s nástroji Kurzweil. Mám PC3 z druhé ruky, ale z výborné druhé ruky. Koupil jsem ho od kamaráda, který ho ale používal sporadicky. K dnešnímu dni jsem na něm udělal za 2 roky co ho mám, řekl bych spousty práce: úpravy na efektech, úpravy na obálce zvuku, úpravy hlasitostí, tvorba setupů apod.
A proto asi trefili hřebíček na hlavičku všichni, kteří myslí, že to je způsobené vlastními úpravami na jednotlivých zónách v setupech. Je to tak. Setupů mám spousty a dost je využívám, jelikož je PC3 mou jedinou mašinou na pódiu. A tak si myslím že to tajemství je opravdu v nastavení Entry a i Exit volume. Myslím tedy, že by mi problém vymizel, kdybych na každ= zóně v každém setupu nastavil Exit volume na hodnotu 127. Co myslíte?
Ještě jednou Vám všem kolegové děkuju a přeju v novém roce hodně zdaru a radosti ze skvělých mašin značky Kurzweil:)
Zdravím.

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

No u mna to kedysi pomohlo. Radil som Ti z vlastnej skusenosti. Tiez som vyuzival dost vlastnych setupov a mal potom podobny problem. Tak vela uspechov a dobrej muziky s PC3!

Keyboarder
Vybavení

Příspěvek od Keyboarder »

keyplayer píše:... Myslím tedy, že by mi problém vymizel, kdybych na každ= zóně v každém setupu nastavil Exit volume na hodnotu 127. Co myslíte?
Ano, při nastavení ExitVolume na 127 na každé zóně při přepnutí nástroje do režimu PROGRAM budou hlasitosti na všech kanálech nastaveny na maximum, ale je třeba si uvědomit, že i při přepínání mezi setupy pak hlasitost každé zóny skočí nejdříve na hodnotu 127 a až pak na požadovanou hlasitost nového setupu, což způsobuje slyšitelné dynamické skoky, což mi vadí. Já jsem proto od toho způsobu upustil a nástroj používám výhradně v režimu SETUP. Když potřebuji jen jeden zvuk (program), vytvořím si prostě setup jen s jednou zónou. Takhle mám i lepší kontrolu nad hlasitostmi jednotlivých programů, protože v režimu SETUP ovládám hlasitost každého programu najednou, zatímco v režimu PROGRAM bych musel nastavovat zvlášť hlasitost každé z vrstev, ze kterých je program sestaven.
Ale to je jen můj názor a každý si určitě u Kurzweila může najít svůj systém, který mu nejlépe vyhovuje. :palec+:

PF 2016!!! :-)

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

V kazdom setupe by som Exit volume nemenil. Iba v tych pouzivanych setupoch, v ktorych pocas hrania zvyknes menit uroven hlasitosti niektorej zony alebo tych v ktorych mas nastaveny aj Entry level volume. Eliminujes tak riziko toho o com pise Keyboarder aspon na ake take minimum.

petermikuláš
Vybavení

Příspěvek od petermikuláš »

Všetkým Kurzweillistom želám len všetko najlepšie do nového roku 2016 !
Nech sa darí !

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

Jo, PC(3) 2016! :-)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

keyplayer píše:...Je to tak. Setupů mám spousty a dost je využívám, jelikož je PC3 mou jedinou mašinou na pódiu. A tak si myslím že to tajemství je opravdu v nastavení Entry a i Exit volume....
Uááá. :shock: Hrat bezne v Setup rezime a nepouzivat pritom Entry/Exit Volume... tak tomu hovorim stastie. 8) :palec+: Podla tej tvojej otazky som si myslel, ze si uplny zaciatocnik. :? Som z toho volajaky zmateny, Kefaline...

VASTny novy rok vsetkym aj odo mna! :wink:

Keyboarder
Vybavení

Příspěvek od Keyboarder »

Nevíte prosím někdo, jaký přesně má být potenciometr v expression pedálu pro Kurzweil?

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Keyboarder: Myslis, ze sa bude lisit od inych typov a znaciek? Mozem Ti zmerat pedal Yamaha FC7, ale neviem, ci je to to iste...

Ivan.ps

Příspěvek od Ivan.ps »

Keyboarder: 10k Ohm, lineárny...

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Tak sa to u jednotlivych znaciek evidentne lisi.... v FC7 som nameral 44K linearny...

Ivan.ps

Příspěvek od Ivan.ps »

FC7 by mala mať 50K....

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Tak mam bud nepresny pedal, lebo nepresny merak :) ... ale mam tam fakt 44k aj na celom potaku aj na bezci v krajnych polohach..

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Existuju v zasade 2 typy - 10kOhm a 50kOhm. Niektore su aj exponencialne...
Japonci su prevazne 50kOhm.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

A neviete, ako to je potom s kompatibilitou? Klaves si "sleduje" pomer odporov medzi bezcom a krajmi, alebo musi sediet aj ten celkovy odpor??

Odpovědět