Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 19 led 2016 07:44

Děkuji všem za odpovědi. Donedávna jsem používal Yamahu FC7, která po přepájení/přepólování kontaktů fungovala bezvadně, ale něco se v ní podělalo a začala zlobit - při sešlápnutí se někdy nástroj restartuje :cry: Pořídil jsem si tedy postupně další 2 různé pedály (Bespeco a Boss) a každý reaguje trochu jinak, ale oba skokově, tzn. 3/4 dráhy se nic neděje a pak najednou skočí hodnota na maximum. Pravděpodobně v nich nejsou lineární poťáky, takže bych je nechal vyměnit. Koupím tedy 10k i 50k a uvidím...
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 19 led 2016 11:10

toto som nasiel ja na Sweetwater:
Kurzweil keyboards require a CC pedal with a 10k linear potentiometer. Most manufacturers EXCEPT Yamaha and Korg make pedals with the same specifications and should work. Yamaha and Korg pedals use an exponential potentiometer and therefore will not work correctly. The CC-1 pedal is available from Kurzweil.


a na stranke Kurzweilu je priamo tento pedal:
http://kurzweil.com/accessory/cc-1_cont ... rol_pedal/
Continuous Control Pedal.
single 1/4", stereo (TRS) connector
10kΩ, linear-tapered potentiometer
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 19 led 2016 11:14

Ja neviem, mne FC7 isla s PC3 v pohode.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 19 led 2016 11:27

resp. ked tak nad tym uvazujem mozno aj nie ale neprisiel som na to...

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 19 led 2016 11:34

Mne výborne funguje CC-1 už dva alebo tri roky. Je síce z lacného plastu, ale je veľmi ľahký. Dave Weiser doporučoval pre PC3 pedál Boss FV-500H.

Ivan.ps
Příspěvky: 142
Registrován: 08 lis 2010 23:11

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Ivan.ps » 19 led 2016 15:12

Ja som CC-1 po dvoch dňoch vrátil, lebo tá úbohá kvalita za cenu toho pedála je čisté okrádanie zákazníka. Tento istý pedál sa ako značka fatar predáva o polovicu lacnejšie. Ale kvalita tak isto úbohá. Lacný plast, nechutne ľahká váha, chod pedála tiež nič moc.

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od giom » 19 led 2016 16:30

Mne napríklad CC1 na Yamahe nefungoval

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 20 led 2016 02:05

Ivan.ps píše:... čisté okrádanie zákazníka. Tento istý pedál sa ako značka Fatar predáva o polovicu lacnejšie. Ale kvalita tak isto úbohá. Lacný plast, nechutne ľahká váha, chod pedála tiež nič moc.
Tiež nemám rád to prebaľovanie. Nechápem, prečo nemôžu predávať partnerské produkty s pôvodnou značkou. Úbohá kvalita by som to ale nenazval. Mne sa Kurzweil CC-1 po čase rozbehal a funguje fajn. Ale na pódiove divočenie to asi nie je...
giom píše:Mne napríklad CC1 na Yamahe nefungoval

a/ moze to mat aj inak zapojenie vodice - masina nevie overit zapojenie ani max. odpor (je to ine ako u sustain pedala - tam sa typ pedala overuje lahko),
b/ ked mas iba 10kOhm, tak na maxime si v 1/5 drahy ocakavaneho 50kOhm. Aj ked su tie 50kOhm exponencialne, aj tak sa zrejme nedostanes ani za polovicu ocakavaneho rozsahu
Hammond píše:A neviete, ako to je potom s kompatibilitou? Klaves si "sleduje" pomer odporov medzi bezcom a krajmi, alebo musi sediet aj ten celkovy odpor??
Ak si dobre spominam :? , tak sleduje pomer v napati - tri vodice: 1/ nula, 2/ max. napatie 3 / napatie znizene odporom pedalu. Zrejme porovnava 2/ a 3/. Cili kazdy pedal by si mal vediet prepajkovat tak, aby chodil, ale nebudu Ti sediet rozsahy - 10kOhm na Korgu nikde nedoslapnes "na max" (alebo na min ???), naopak 50kOhm na Kurze moze zaberat na prilis kratkej drahe.
edit: cize ano- sleduje pomery napatia alebo sleduje odpory - v podstate je to to iste... :oops:
Naposledy upravil(a) MDudas dne 20 led 2016 02:23, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 20 led 2016 02:21

Keyboarder píše:Pořídil jsem si tedy postupně další 2 různé pedály (Bespeco a Boss) a každý reaguje trochu jinak, ale oba skokově, tzn. 3/4 dráhy se nic neděje a pak najednou skočí hodnota na maximum. Pravděpodobně v nich nejsou lineární poťáky, takže bych je nechal vyměnit. Koupím tedy 10k i 50k a uvidím...
Linearita urcuje iba "rychlost reakcie" na jednej strane rozsahu ("akceleraciu"). Ja by som to tipoval na polaritu zapojenia.
Btw. kupa nahradnych potakov nemusi byt uplne jednoducha! :( Az najdes vhodne nahrady, napis sem specifikaciu.

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 20 led 2016 11:28

Polarita byla samozřejmě to první, co jsem zkoušel a co jsem schopen sám přepájet :-) - žádnou změnu jsem nezaznamenal :cry: . Už mám koupený lineární poťák 10k, tak až budu mít čas, tak to zkusím...
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 22 led 2016 20:03

Len mala poznamka pre netechnikov- polarita pri potenciometri neznamena, ze jednoducho vymenis + a - :wink:

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 24 led 2016 11:36

Já se bohužel mezi ty netechniky dobrovolně řadím taky, ale v každém případě yamaha FC7 bez úprav funguje s PC3 skokově, ale po přepájení/záměně "+" a "-" pracuje pynule.
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 27 led 2016 02:55

FC7 - klon od jedneho americkeho Premka Podlahu... :lol:

edit: zabudol som linku -
Naposledy upravil(a) MDudas dne 29 led 2016 18:19, celkem upraveno 1 x.

PM18
Příspěvky: 10
Registrován: 11 čer 2015 10:17

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od PM18 » 29 led 2016 17:58

Ahojte,
pár mesiacov mám Kurzweil Pc3le7... Hrám v živej kapele a nepoužívame vôbec MIDI a som v tom absolútny laik. Ja som len pre skúšku upload-ol do syntaku MIDI skladby(pomocou funkcie append).

1. MIDI skladby mi "chaoticky" uložilo do adresára SONG. Existuje spôsob aby mi to uložilo do predvolebného miesta?

2. Chcel som v MIDI SONG-U nastaviť /zmeniť niektoré parametre, napr. PROGRAM-y v jednotlivých kanáloch, VOLUME, atď. Počas prehrávania sa jednotlivé parametre dali zmeniť, ale keď som chcel toto moje nastavenie chcel uložiť, tak mi to uložilo, ale zase len v pôvodnom nastavení. Prosím vás, existuje spôsob, ktorým by som vedel tieto parametre v mojom synťáku zmeniť?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 29 led 2016 18:18

Ahoj PM18. Dobra sprava - toto su zname veci.
1/ Kazdy objekt (Program, Setup, Song) sa uklada na najnizsiu volnu poziciu pokial pouzijes napr. Append. Na PC3 sa pred ulozenim da skokovo nastavit, kam ma objekt zapisat. Tie skoky su preto, lebo MIDI banky boli povodne zadefinovane po 128 zvukoch. Cili, zvolis si banku a Append najde najblizsie volne miesto.
Trochu chaos, ale taky je MIDI standard. Ak sa ponoris do manualu, zistis, ze PC3 ma dvojake cislovanie Programov a Setupov - jedno spojite (bezne pouzivane) a niekde za nim je skryte to povodne Bank/Program - kde Program je cislo od 0 do 127.
2/ Ak chces do Songu nahravat zmeny, potom musis....nahravat, t.j. Record. :wink: Je to logicke - pri prehravani sa nema nic menit. Akukolvek zmenu vies pridat pri nahravani. Dokonca aj ked mas pri spusteni nahravanie pozastavene (Pause), mozes jednorazovo pomenit niektore uvodne parametre. Potom Stop a Save Song.

Odpovědět