Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
PM18

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od PM18 »

Vďaka MDudas, pôjdem to vyskúšať.

mirex

Příspěvek od mirex »

Asi ma za túto otázku zožeriete zaživa, ale skúsim. Potrebujem z PC3LE dostať podobný zvuk ako z prastarého analógu roland alfa juno 1, tam sú tuším len dva oscilátory a nejaké primitívne efekty. Nemáte niekto nápad ako taký zvuk vykonštruovať v PC3? Samplovať sa to nedá a ani by to nebolo konštruktívne. Pre kurzweill je na programovanie aj soft, ale pre LE verziu je platený a keďže neviem či by som z toho vôbec vedel niečo vykúzliť, tak začínam radšej tu takouto otázkou.

dalen

Příspěvek od dalen »

Analógové zvuky si vytvoríš pomocou KVA oscilátorov: program #999 -> keymap Silence -> v ALG si vyber oscilátor (SAW, PWM, SINE...), AMPENV nastav na User. Softwarový editor netreba.

Druhá možnosť: Pozri si webstránku http://www.synthmania.com/ Sú tam ukážky analógových zvukov z K2000 a K2500. Ak tam nájdeš niečo zaujímavé, daj vedieť, pozriem sa či by som ti to vedel konvertovať do PC3LE. ;-)

mirex

Příspěvek od mirex »

dalen ďakujem, posunul si ma. Idem skúsiť to programovanie. Ten zvuk neskonvertujem, to je príliš starý synťák, jedine napodobniť to zhruba podľa ucha. Alebo nájdem niekoho kto by to vedel spraviť ako zakázku :-)

Keyboarder
Vybavení

Příspěvek od Keyboarder »

mirex: Dej sem nějakou ukázku, ať víme, o co Ti přesně jde.

Nicméně stovky plnohodnotně analogově znějících zvuků nabízí firma AOS:
http://www.aos-pro.com/pc3-works-synth-collection.html
Primárně je sice tato kolekce určena pro řadu PC3, ale i na PC3LE zní stejně (mám vyzkoušeno), pouze s tím omezením, že řada LE má méně ovládacích prvků, takže nelze editovat tolik parametrů přímo z panelu.

Další skvělou aplikací přímo pro PC3LE je toto:
http://www.barbandco.com/store/p6/Kephren_PC3Le.html
Jedná se o dvouoscilátorový virtuální analog s velice rozsáhlou real time editací. Jsem přesvědčen o tom, že velkou část zvuků z Juna zvládne v pohodě...
Demo hovoří jasně 8) :

mirex

Příspěvek od mirex »

Ďakujem, skúsim. Tu ide o simuláciu zvuku pipe organu. Jediný zvuk. Naprogramoval som ho možno pred 25 rokmi a otcovi chýba. Mne sa ten zvuk nepáči... Ale skúsim, dík za ten tip na soft.

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

mirex, pokud byl otec zvyknutý na pure vintage analog zvuk, obávám se, že jeho původní zvukovou kvalitu nenapodobíš na žádném VA, ani žádnou digitální modelingovou technologií. Můžeš napodobit věrně rámcově témbr, charakter a průběh tónu, Kurzweil to umí velmi slušně, obecně asi lépe než třeba Roland nebo Korg. Hlavně mu nesmíš ani na chvilku půjčit ten originál Juno Alfa, jinak by potom už na žádnou imitaci hrát nechtěl :-)

rastis

Příspěvek od rastis »

ZFarkas - preco stale a stale a stale a stale a stale a stale a stale a stale a stale musis dokolecka pisat to iste uz pod druhou identitou ? urcite sa vyznas vo vela veciach, ale Tvoje prispievanie na toto forum je strasne otravne. este donedavna sa na tom ludia asi zabavali, ale myslim, ze uz ani to neplati, pretoze citat od teba furt tu istu hlasku uz niekolko rokov sa fakt neda. vsak to co si prave napisal Mirexovi nebolo vobec k veci, vobec sa na to nepytal, tak naco zase opakujes to svoje ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

A zrovna Juno Alfa je digitalny grc a ziaden pure vintage analog :) To kurcvajl je proti tomu super truper vitange mega turbo analog ..

mirex

Příspěvek od mirex »

1988.mp3
(859.49 KiB) Staženo 86 x

Tu je ukážka toho zvuku. Neviem hrať, takže len pár tónov naslepo. Ale podľa mňa je to zvukový odpad, alfa juno boli príšerné nástroje. Nič normálne sa z toho nakrútiť kolieskami nedalo. Možno nejaké basy áno.

Viem mu to zapnúť aj cez midi a pustiť priamo z alfy, ale to je kopa zapínania, káblov, mixpult... Niečo stlačí a už nevie čo má robiť. Teraz to tak je a nie je to dobré riešenie. A hrať len na roland sa nedá, tam umiera klávesnica aj baterka. A keď vymením baterku, je isté riziko, že to už neoživím, aj keď návody sú. Preto hľadám alternatívu.

Podľa mňa nie je problém v tom že by chcel nejaký špeciálne analógový zvuk. Skôr si myslím, že toto je viac stredové a možno to jasnejšie počuje (predsa len 84 rokov veku už robí svoje). Takže ešte plánujem otestnúť vstavané zvuky + ekvalizérom vyťať stredy. Či potom nevezme do milosti aj poriadne zvuky tak ako som pôvodne plánoval nech má to najlepšie čo sa dá doma dosiahnuť.

Na prirodzených zvukoch organu ktoré z toho nástroja vykúzlime sa mu nepáči nábeh. Teda presne to, čo robí zvuk organu tým, čím je. Takže skúsim to nejako nasimulovať a možno to bude nakoniec v poriadku.

Chlapi, ďakujem vám, že sa tomu venujete. Vážim si to.

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

Sorry za ot. Aj ked v tomto pripade nedokazem pomoct, ale klobuk dolu pred tym ako velmi sa otcovi snazis vyhoviet. To sa musi vyzdvihnut.

dalen

Příspěvek od dalen »

Preset #488 All Stops je dosť blízko tomu zvuku z Juna. Trošku sa pohraj s nastavením filtrov a mal by si dostať identický zvuk.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Ked nepotrebujes nejake zlozitejsie opracovanie signalu, iba nejake vrstvenie, tak mozes skusit pouzit aj organove sample. Su celkom fajn - maju krajsi charakter nez ciste sinusoidy. Najdes tam kopec kombinacii harmonickych - celkom lahko sa s tym robi.

edit: aha All stops... tak to by si musel vela vrstvit.

dalen

Příspěvek od dalen »

Kedysi dávno som videl na cunka fóre (alebo to bolo na sonicmatteri) nejaký setup, ktorý simuloval katedrálový organ. Malo to tuším 9 vrstiev a dosť presvedčivý zvuk.
Ale myslím, že All Stops bude postačovať. ;-)

mirex

Příspěvek od mirex »

all stops sa mi páči, ešte viac vo verzii al vox s vypnutým zvonom na basoch. cez víkend sa k nástroju nedostanem, ale dali ste mi veľkú dávku dát, možno niečo nakrútim kolieskami a programovaním a potom to sem pošlem ako *.pc3 aj z tohto fóra som už stiahol pekný jednoduchý organ :-)

gari jasné, aj on pre mňa toho spravil veľa a nikdy nič nechcel. tak možno takýto drobný kúsok radosti by pomohol. najhoršie že neocenil ani dobré zvuky z VSTi nástroja kde sú reálne samplované organy píšťala po píšťale. vtedy som pochopil, že kritériom nie je reálnosť zvuku, ale niečo nemerateľné. čo je škoda.

Odpovědět