Kurzweil PC3
Re: Kurzweil PC3
mirex : po vypocuti tej ukazky ma napadlo , ze na rolande D50 bol na tych rom kartach velkmi pekny organ kostolny .. Vypocuj ukazku nizsie .. No a pamatam sa , ked som si na atari dal nejaky LA editor , tak som velmi uspesne ten zvuk prekonvertoval do D20tky .. Hral skoro rovnako .. Takze mozno zohnat daky starsi Roland z LA serie by tiez bolo riesenie ..
Pytkin d50 sa mi páči, prvý raz som to videl keď tu bol Billy Cobham. Aj to by bolo riešenie, d20 sa dá kúpiť v diétnych sumách.
Ahoj všichni. Před 14 dny jsem koupil Kurzweilu PC3K7 z druhé ruky koupený v německu bez českého návodu ..Nemá někdo prosím vás český manuál ? (klidně i PC3) .. Moc díky
Ahoj, mám český manuál pre PC3K v pdf, ale niektoré pasáže sú tam špatne preložené a iné sú neplatné kvôli zmenám v OS. Ak ti to nevadí, napíš email, pošlem ti to.
Moc díky..Email da.pav@seznam.cz A jen pro informaci na kytary.cz je v akci karta Kore 64 za 2691kč do 20.3.16... sleva 50% 

Ahojte,
tak po dvoch rokoch, čo mám PC3LEv2, som sa tu zaregistroval
(lebo som konečne začal čítať Kurzweilovské fóra...)
tak po dvoch rokoch, čo mám PC3LEv2, som sa tu zaregistroval

(lebo som konečne začal čítať Kurzweilovské fóra...)
Ahojte,
viete mi poradiť, ako spraviť pomocou LFO sidechain efekt?
viete mi poradiť, ako spraviť pomocou LFO sidechain efekt?
Benqo: otvor si v editore program #1002. Zmaž insert efekt a pozri sa ako je nastavený LFO1. Je tam napr. 1/8 nt .... Fall Saw. To je asi to, čo hľadáš.
Ďakujem, dalen.
Zistil som, že už som to predtým skúšal cez ten Fall Saw, len mi to predtým tak neznelo.
Zistil som, že už som to predtým skúšal cez ten Fall Saw, len mi to predtým tak neznelo.
Ahojte,
keďže som tu nový a doteraz som nemal s kým konzultovať moje otázky ohľadom VAST-u, chcel by som sa opýtať (možno triviálne veci):
1/ Ako to funguje s polyfóniou pri programoch? Ako je závislé množstvo hlasov na layeroch, samploch a pod.? Stiahol som si od M.Warrena program CloseGrand1 a CloseGrand2 a dosť to spotrebúva polyfóniu (mám PC3LE, tak som ešte viac obmedzený...).
2/ Existuje nejaký návod, ako fungujú FUNs? Je to matematika, ale akosi mi to nejde do hlavy.
3/ Existuje nejaký zoznam efektov s popisom, čo všetko sa v tom efekte dá priradiť ku kontrolérom?
4/ Keď mám program z PC3 v mojom PC3LE, kontroléry sa jednoducho premapujú v Program Editore na stránke Parameters?
Ďakujem
keďže som tu nový a doteraz som nemal s kým konzultovať moje otázky ohľadom VAST-u, chcel by som sa opýtať (možno triviálne veci):
1/ Ako to funguje s polyfóniou pri programoch? Ako je závislé množstvo hlasov na layeroch, samploch a pod.? Stiahol som si od M.Warrena program CloseGrand1 a CloseGrand2 a dosť to spotrebúva polyfóniu (mám PC3LE, tak som ešte viac obmedzený...).
2/ Existuje nejaký návod, ako fungujú FUNs? Je to matematika, ale akosi mi to nejde do hlavy.
3/ Existuje nejaký zoznam efektov s popisom, čo všetko sa v tom efekte dá priradiť ku kontrolérom?
4/ Keď mám program z PC3 v mojom PC3LE, kontroléry sa jednoducho premapujú v Program Editore na stránke Parameters?
Ďakujem

Ahoj
1/ layer s jednou keymapou vezme z polyfónie jeden hlas
layer s dvomi keymapami (Stereo: On) vezme dva hlasy
CloseGrand je celkom nanič. Najlepšie klavíre má LE v základnej výbave, ale ak chceš niečo extra, kúp si Gig Piano od Davea Weisera (to je autor všetkých klavírov v PC3).
2/ Existuje v manuále pre K2600 (eng. only). Stiahni si pdf z kurzweil.com
3/ Myslíš chain effects? To by bol hooodne dlhý zoznam. Prakticky ku každej položke sa dá priradiť ľubovoľný kontroler.
4/ Netuším. Nemám LE.
1/ layer s jednou keymapou vezme z polyfónie jeden hlas
CloseGrand je celkom nanič. Najlepšie klavíre má LE v základnej výbave, ale ak chceš niečo extra, kúp si Gig Piano od Davea Weisera (to je autor všetkých klavírov v PC3).
2/ Existuje v manuále pre K2600 (eng. only). Stiahni si pdf z kurzweil.com
3/ Myslíš chain effects? To by bol hooodne dlhý zoznam. Prakticky ku každej položke sa dá priradiť ľubovoľný kontroler.

4/ Netuším. Nemám LE.
OK1/ layer s jednou keymapou vezme z polyfónie jeden hlas
Mne sa celkom ten zvuk páči - aj keď je iné počuť to zo sluchátok a iné z repráku na stage-iCloseGrand je celkom nanič. Najlepšie klavíre má LE v základnej výbave, ale ak chceš niečo extra, kúp si Gig Piano od Davea Weisera (to je autor všetkých klavírov v PC3).
Toto je úplne že super2/ Existuje v manuále pre K2600 (eng. only). Stiahni si pdf z kurzweil.com

To áno, len ja vychádzam z LE, kde mám každý efekt natvrdo priradené parametre, ktoré môžem ovládať. Tak pri každom programe musím prerolovať stránku s parametrami, aby som vedel, čo všetko môžem pri efekte kontrolovať.3/ Myslíš chain effects? To by bol hooodne dlhý zoznam. Prakticky ku každej položke sa dá priradiť ľubovoľný kontroler.
Skúsim to na nejakom PC3 programe.4/ Netuším. Nemám LE.
Podobna skusenost. Na sluchatka zleee, na repraky je to oproti orig. pianam trochu "stavnatejsie".Benqo píše:Close Grand ...Mne sa celkom ten zvuk páči - aj keď je iné počuť to zo sluchátok a iné z repráku na stage-i.
Este by som sa predcasne netesil. Z FUNs mal nejeden clovek hlavu domotanu .Existuje v manuále pre K2600 (eng. only)..... Toto je úplne že super

SoundTower editor dava pri PC3Le ovela vacsie moznosti editacie efektov. Tiez nemam Le, ale myslim, ze tam mozes editovat vsetky zavislosti ako na PC3. Pre Le ale neni zadarmoBenqo píše:...vychádzam z LE, kde mám každý efekt natvrdo priradené parametre, ktoré môžem ovládať. Tak pri každom programe musím prerolovať stránku s parametrami, aby som vedel, čo všetko môžem pri efekte kontrolovať.

Ak kurzweil pc3LE používam ako riadiaci midi kláves, prenáša sa informácia o dynamike práce s klávesmi. Aj keď mám register organ, tak z kurzweilu ide bez dynamiky (správne) a riadený synťák hrá dynamicky čo je dosť zlé. Nevieme to niekde vypnúť, aby klávesnica odosielala MIDI dáta len bez velocity?
Myslím, že v PC3 sa nedá velocity globálne vypnúť. Vypni si to na tom riadenom synťáku alebo v konkrétnom programe.