Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2652
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 14 bře 2016 16:26

mirex píše:... Aj keď mám register organ, tak z kurzweilu ide bez dynamiky (správne) a riadený synťák hrá dynamicky ....
Nieee. :?
Cislo MIDI kanalu, cislo klavesy a sila uderu su priamo zapisane v instrukcii Note On. Korektne spravanie je, ze tam velocity je. Ak sa ma ignorovat, mal by to robit konkretny program/nastroj.

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 15 bře 2016 21:37

Zdravím, trochu ma zaujal Behringer BCR2000. Neviem sa nikde dočítať ako presne komunikuje s inými nástrojmi. Špeciálne ma zaujíma, či si vie spätne s PC3LE6 načítať hodnoty cont. controlers, ktoré ovplyvňuje a zobraziť ich na LED indikátoroch okolo knobov. ( napr. pri zmene jeho programov (Behr.) ) Vďaka.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 16 bře 2016 06:25

Pred zopar rokmi som od Dendyho kupil BCR2000, nepouzivam ho s Kurzweilom ale v mojom DAWe, neviem o co ti ide, pokial viem ja tak PC3LE ma standardizovane zakladne kontrolery na knoby priamo na nastroji, ale ked chces priradit nieco vlastne a ovladat to externe, tak musis si vytvorit na BCR setup na kazdy program vlastny, kazdopadne ho odporucam, podareny kusok od Behringera!
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 16 bře 2016 08:06

Upresním. Jedná sa mi o to, či bcr komunikuje s pc3le len jednosmerne, alebo si vie "nejakým" spôsobom načítať nové hodnoty parametrov ( napr. pri zmene programu v pc3le, ... ) a vizuálne ich prehľadne zobraziť pomocou led indikátorov pri knoboch ( prípadne na displeji ).

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 16 bře 2016 09:45

Myslim ze ist do VAST enginu v PC3 a zistit si, ake ma program assignute kontrolery nevie. Ako som pisal, ked vies ty ist do VASTu a tam si pozriet co ma v sebe program, pripadne si chces vytvorit vlastne programy, ktore budu pouzivat rovnaky set parametrov, tak si vytvoris na BCR2000 na to template a hura na to, podobne ako je to na tomto videu:
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 16 bře 2016 10:11

Hm, lenže ak mám "x" Kheopsov "y" Umaxov, medzitým ich niektoré priamo v pc3 zmením ? Potom by bolo zdĺhavé zadávať jednotlivé hodnoty samostatne do brc. Moja predstava bola: mať univerzálny setup brc napr. pre Kheops, načítať si konkrétny program a editovať ho cez brc. Potom mám otázku, či je vôbec možné cez midi in, out získať hodnoty požadovaných kontrolérov z pc3le?

Thomason
Příspěvky: 4
Registrován: 14 bře 2016 12:42

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Thomason » 21 bře 2016 17:05

Dobrý den,
omlouvám se jestli se ptám na něco co tu už někdo zodpovídal, procházel jsem fórum ale nic jsem nenašel.
Mám možnost koupit Kurzweil PC3, ale za stejnou cenu můžu koupit nový Kurzweil PC3LE7. Porovnával jsem parametry a největší rozdíl je asi polyfonie. Tak jsem se chtěl zeptat na váš názor. Děkuju

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 21 bře 2016 18:35

ak pc3 88 tak rozhodne tu

Thomason
Příspěvky: 4
Registrován: 14 bře 2016 12:42

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Thomason » 21 bře 2016 20:33

Ne je to verze se 76 klávesami. Je to tak velký rozdíl mezi Fatar TP40L a TP8? Nebo dokonce TP6?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2652
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 21 bře 2016 21:49

Fatar TP40L je vcelku pouzitelna kladivkova mechanika, TP8 je polovyvazeny kocko-pes, ale da sa na to zvyknut.
Porovnanie tu utrcite niekde bolo - PC3 je full verzia (kedysi vlajkova lod), PC3Le je "light" verzia:
- polovicna polyfonia - 64 hlasov :!:
- obmedzene strukturovanie VAST modulacie a kontrolerov v programe :!:
- vyrazne menej efektovych jednotiek - 10 versus 16+2 :!:
- nemoznost rozsirenia Kore64
- software editor je plateny
- menej CC a switch pedalov
- ziadne slidery, ale zato tocitka a pady
- nemozne pouzit ribon controller ani breath controller
- iba 1x Audio Out (stereo)
... a malo pouzivatelov tu, ale aj na inych forach :!:

Za mna tiez rozhodne PC3.

Thomason
Příspěvky: 4
Registrován: 14 bře 2016 12:42

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Thomason » 22 bře 2016 10:51

S tím na co to chci jsem měl asi začít. Jednou až dvakrát týdne se sejdeme na takové malé domácí muzicírování, kytara, klavír a zpěv. Protože mi to přijde chudé, rád bych to doplnil o další nástroje z kláves. Proto jsem začal hledat nějaký workstation. Dlouho jsem přemýšlel o Roland FA06 a Korg Kross 61. Kvůli možnosti částečné úpravy zvuku jsem se nakonec rozhodl pro Roland, ale pak jsem tady četl diskuzi a z ní jednoznačně vycházel nejlépe Kurzweil PC3... Nejsem si jistý jestli bych využil složitou úpravu zvuků, ale líbí se mi kvalita zpracování, asi lepší klaviatura a i to že má aftertouch, ale nejsem si jistý jestli bych ho využíval.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od vasek » 22 bře 2016 11:34

Možností je více, mně se třeba líbí Korg Krome (kvůli ovládání), ale pokud ještě nejsi rozhodnutý, tak by to chtělo debatu přesunout do jiného vlákna.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 22 bře 2016 11:55

Thomason :
Pokiaľ je PC3 výbornom stave, tak neváhaj. Počítaj však s tým, že je to profesionálny nástroj, ktorý vyžaduje určitú úroveň znalostí zo zvukovej syntézy, midi a angličtiny. Ak sa ti chce študovať dokumentáciu a články na internete, potom budeš z PC3 nadšený a tvoji spoluhráči budú od úžasu padať na zadok. :)

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2652
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 23 bře 2016 01:12

dalen píše:Počítaj však s tým, že je to profesionálny nástroj, ktorý vyžaduje určitú úroveň znalostí zo zvukovej syntézy, midi a angličtiny. Ak sa ti chce študovať dokumentáciu a články na internete,...
Prave v tomto by som videl problem. Thomason to chce na domace muzicirovanie.... :wink:
Thomason píše:Dlouho jsem přemýšlel o Roland FA06 a Korg Kross 61. Kvůli možnosti částečné úpravy zvuku jsem se nakonec rozhodl pro Roland, ale pak jsem tady četl diskuzi a z ní jednoznačně vycházel nejlépe Kurzweil PC3... Nejsem si jistý jestli bych využil složitou úpravu zvuků, ale líbí se mi kvalita zpracování, asi lepší klaviatura a i to že má aftertouch, ale nejsem si jistý jestli bych ho využíval.
6+ oktavova polovyvazena klaviatura v PC3 je na univerzalne pouzitie urcite lepsia, nez cisto "plastikova" 5-oktavova.
PC3 je top-end, FA a Kross su budgety. Paletu zvukov maju mozno sirsiu, ale ich kvalita/pouzitelnost nebude vzdy valna. Porovnanie top-end a low-end len na zaklade info z internetu je strasne klamlive. Je to ako porovnavat stare drahe BMW a novy Hyundai.
"Slozita uprava" zvukov je pritomna uz v tovarenskych zvukoch - prave preto ma Kurz velmi zaujimavy sound. Ci sa do toho budes hrabat hlbsie, je len otazka vkusu. Aftertouch sa casto vyuziva na rozne typy modulacie, takze pouzivat ho budes.
Ak chces este nejake zakladne info, tak prosim zaloz nove vlakno. (PC3 ma uz 147 stran)

Thomason
Příspěvky: 4
Registrován: 14 bře 2016 12:42

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Thomason » 23 bře 2016 07:19

Všem moc děkuju za názory. Už jsem se rozhodl pro Kurzweil, jen jsem chtěl pro dokreslení vysvětlit kudy vedly moje myšlenky. To co nevím jistě je zda koupit starší PC3 bez záruky, nebo za stejnou cenu nové PC3LE7 s tříletou zárukou. Jestli to co má PC3 navíc stojí za absenci tříleté záruky. Jestli poruchovost klaviatury pc3 je tak nízká, že je nepravděpodobné že bych musel kupovat v dohledné době novou atd.
Jestli je to na nové vlákno rád bych někoho požádal o založení, vůbec netuším jak se to dělá :-) Děkuju

Odpovědět