Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Ivan.ps
Příspěvky: 142
Registrován: 08 lis 2010 23:11

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Ivan.ps » 23 bře 2016 09:09

To Thomason: V prvom rade by si si mal ujasniť, akú klaviatúru potrebuješ. (ak napríklad nemáš skúsenosti s kladivkovou mechanikou, tak by ti tá TP40 mohla vadiť, naopak, ak hráš väčšinou na kladivkách, tak ti môžu v tej PC3 LE7 nakoniec chýbať).

Osobne si myslím, že na tvoje potreby by ti tá PC3LE7 mohal stačiť... aj keď plnohodnotná PC3 je profesionálnejší nástroj. POkiaľ ale viem, tak kvalitou základných zvukov (programov) sú tieto nástroje úplne rovnocenné...

A ďalšia dosť podstatná vec: Mať pri nástroji 3 ročnú záruku nie je na škodu, obzvlášť pri Kurzweiloch...

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gasma » 07 kvě 2016 20:29

Ahoj mám banální dotaz.Nevíte proč mě nefunguje v editoru verze 2.4.4 aktivace na monophonic.Potřeboval bych u jednoho synth, aby hrál jednohlasně, ale toto vubec neraguje do PC3K8.Musím to změnit přímo v edit na nástroji.Ostaní funce editoru komunikují.Co dělám špatně ? Díky moc za rady
Přílohy
editor.PNG
editor.PNG (166.17 KiB) Zobrazeno 441 x

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 09 kvě 2016 08:57

Špatně asi neděláš nic - editor má prostě chyby. Proto ho už vůbec nepoužívám
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gasma » 09 kvě 2016 09:48

Aha, tak to jsem myslel, že je vychytaná záležitost nojo je zadarmo... no teda za cenu PC3K8
díky za odpověď.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 09 kvě 2016 18:49

Potvrdzujem aj ja - XY chyb som hlasil vyvojarovi a myslim, ze okolo legato/monophonic ich bolo hned niekolko.
Ale !!!
Niektore chyby zmizli, ked ma upozornili, ze nastroj NESMIE byt pri pouziti editoru v rezime editovania na displeji.
Teda EXIT, EXIT, EXIT... a az potom spusti editor.

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gasma » 09 kvě 2016 21:14

aha diky za info, zkusím to, ale myslím si, že jsem to měl v režimu program až potom jsem zkoušel edit jěště dám zprávu.

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gasma » 09 kvě 2016 22:19

Tak bohužel... toto je opravdu chyba nejde to ani když jsem ve správném režimu :-( nejde nastavit ani portamento to je dost špatný editor.
Nedá se někde koupit editor bez chyb u takového nástroje by to mohlo být.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 09 kvě 2016 23:10

gasma, bohuzial neda. Kurzweil, akokolvek je dobry, neni mainstream HW. Existuje pre neho tragicky malo softu. SoundTower robi editory pre menej bezne synthy - vsetko na rovnakej baze. Bohuzial je to asi 2-chlapova firma a vyvoj pre PC3 skoncil spolu s predajom PC3 (teda aj ladenie chyb). Editor je zdarma a tak to s motivaciou vyvojarov aj vypada.... :(
Navyse Kurzweil ma vraj dosti zlozitu vnutornu datovu strukturu, kde objekty maju premenlivu velkost a strukturu - neda sa jednoducho precitat cely objekt a na jeden prechod ho rozkodovat. :|

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 10 kvě 2016 14:06

Je vam jasne ze kurzweil programi nie su a ani neboli programovane na Soundtower editore?
Takze kurzweil si chrani svoje software na taketo veci.

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gasma » 11 kvě 2016 11:31

diky za odpovědi je to trochu zklamání to jsem nevěděl

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gasma » 11 kvě 2016 11:37

MDudas píše:gasma, bohuzial neda. Kurzweil, akokolvek je dobry, neni mainstream HW. Existuje pre neho tragicky malo softu. SoundTower robi editory pre menej bezne synthy - vsetko na rovnakej baze. Bohuzial je to asi 2-chlapova firma a vyvoj pre PC3 skoncil spolu s predajom PC3 (teda aj ladenie chyb). Editor je zdarma a tak to s motivaciou vyvojarov aj vypada.... :(
Navyse Kurzweil ma vraj dosti zlozitu vnutornu datovu strukturu, kde objekty maju premenlivu velkost a strukturu - neda sa jednoducho precitat cely objekt a na jeden prechod ho rozkodovat. :|
jěště dotaz co je teda u Kurzweilu "mainstream HW"

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 12 kvě 2016 17:27

gasma, podla mna cely Kuzrweil neni mainstream. Podobne Nord atd... Mainstream je Korg, Roland a Yama - predavaju desatisice kusov. Kedysi bol Kurz drahy ako cert, a dnes so svojim modrym retro displejom rozosmeje... :oops:
concord píše:Je vam jasne ze kurzweil programi nie su a ani neboli programovane na Soundtower editore?...
Ale iste... lenze ako uzivatela ma prd zaujima, ake veci pouzivaju vo svojom zvukovom laboratoriu. Editor mal byt rychlou naplastou na problem, lebo vyvojari su si vedomi, ze s tym displejom moc ludi nepritiahnu. Hlavne cisti hudobnici (bez IT/tech/audio vedomosti) z toho maju paniku.
concord píše:Takze kurzweil si chrani svoje software na taketo veci.
Bohuzial z ineho fora viem, ze problemom neni autorska ochrana, ale iba cista neschopnost napisat a publikovat dostatocne jasny a kompletny referencny manual o vnutornej strukture, dokodovani, SysEx-och. Ani overeni ludia, ktori roky vyvijaju soundware pre Kurz, sa nevedia dostat k nejakym rozumnym info.
(spytaj sa Atomixa na tomto fore -ich "http://www.aos-pro.com" je na spickovej urovni... )

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 29 kvě 2016 23:05

Ahojte, mám otázky asi hlavne na tých, čo majú skúsenosti s LE:
1/ Dajú sa v Sound Editore pre LE kompletne upravovať efekty - teda rovnako ako priamo na PC3?
2/ Keby mi niekto na PC3 upravil efekt, tak ako potrebujem, bude to fungovať na LE?
Ďakujem :)
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 29 kvě 2016 23:25

http://www.soundtower.com/pc3le/index.html

ad 1/ zoznam funkcionality a aj obrazok dole tomu nasvedcuju

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 30 kvě 2016 09:43

ad 2/ Když jsem upravoval nějaké zvuky na své PC3 pro kamaráda, který měl SP4, tak to fungovalo 1:1. Proto jsem přesvědčen, že to musí fungovat i s PC3LE - pokud nepřesáhneš počet FX jednotek (PC3 jich má 16, PC3LE "jen" 8 )
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Odpovědět