Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 16 čer 2016 07:07

To čo píšeš by Le malo zvládnuť. Cyklenie obálok - niečo nové pre mňa. ( som len na prvom stupni :-) ) Najviac mi nedá spávať absencia polyfonického portamenta ( alebo sa dá nejako naprogramovať ? ) a slučkovania vrstiev ( už ma schladili aj s tech. podpory :-) ) . A dodnes nechápem premapovanie CC . Napr. v Barb programoch Le sú uvádzané CC s hodnotami PC3(K) a pritom sú to programy určené pre Le , ale kde je "povedané" pc3le že má na to reagovať ako pc3(k) ?

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 16 čer 2016 08:37

Ahojte.
MDudas - pokial som to spravne pochopil z manualu, tak EnvCtl ovlada len AmpEnv. Teda u PC3LE to tak podla manualu funguje.
A to cyklenie obalok som tiez netusil (a ani netusim, ako to funguje). Az tak daleko nie som :) Mozno nabuduce.
anthea_x: mne sa stalo, ze som si stiahol CloseGrand piano od Mike Warrena a tak sa mi zda, ze mi to rozhasilo niektore nazvy kontrolerov. Mal som napr. upravene BigPop piano, kde na stranke "Program -> Parameters" boli klasicke nazvy k jednotlivym knobom a pod. a teraz tam mam Parameter1, parameter2, ...
Ale inak by to premapovanie malo fungovat tak, ze na tej stranke "Program -> Parameters" oznacis kontroler, podrzis Enter a pohnes kontolerom, ktorym to chces ovladat. Nie?
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 16 čer 2016 11:24

:D
Naposledy upravil(a) concord dne 16 čer 2016 11:58, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 16 čer 2016 11:57

Benqo píše: Toto netusim: Nastavenim kontrolerov na EnvCtl stranke ovladam vsetky tri obalky alebo len AmpEnv? (Ked chcem ovladat celu obalku, spravim to cez Src2).
A teda obalku Amp tvorim len pomocou AmpEnv? A Env2 a Env3 na priebeh Amp nemaju vplyv?
Benqo ampenv je nezavisla od ampenv 2 a ta zase od ampenv3.
Ja som nemal na mysli ovladanie oblky AMPENV cez stranku EnVCTL.Nechcem ovladat casi nabehu amplitudy .....atd.
Ale ako MDudas napisal cez stranku FAN. :D Elegantne riesenie :D
Tam je neskutocne vela moznosti .Jedna z nich KONKRETNA.
1.Na stranke AMPENV2 si zadam svoj priebeh Amplitudy kde budem zasahovat do amplitudy az ked pustim klavesu Aftertac.
2. input 1 dam AMPenv2 dalej input2 MIDI A a vstupi nasobim A*B ...........ale tu su dalsie moznosti.
3.Na stranke DSPmod si nastavim co chcem ovladat - zadanim SRC1 Ako FAN na LevEL.
Vo vyslendu ovladam Level cez obalku AMPenv2 a to realtime.
Ale mam trilion dalsich moznosti.-VAST :D
PS: Tak ma Ampenv vplyv na Ampenv 2???
Aha ENVcontrol ovlada len AMPenv1 :wink:

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 16 čer 2016 13:59

:D
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 16 čer 2016 16:07

concord, ja nemam Le, ale ma pocit, ze si teraz pomotal viac veci dokopy.
AMPENV je len jedna, nie AMPENV 1 a AMPENV 2. Tie dalsie su ENV2 a ENV3.
Pomocou EnvCtrl sa samozrejme ovlada len cas, amplituda zostava rovnaka, iba sa meni jej "sila posobenia" na nejaky parametrer zvuku. Pozrel som si manual Le a mate obaja pravdu - o ovladani ENV2 a ENV3 pomocou EnvCtrl sa tam nepise nic. Co je divne, lebo sa mi nezda, ze by takuto vec proti PC3 menili. Pride mi to kontraproduktivne.

FUN ci FAN ? :wink:
Benqo píše: A to cyklenie obalok som tiez netusil (a ani netusim, ako to funguje).
Asi som to zle nazval - loopovanie obalky - da sa nastavit ktore segmenty sa pri drzani klavesy maju opakovat (PC3Le manual strana 6-48)

Benqo píše:... a tak sa mi zda, ze mi to rozhasilo niektore nazvy kontrolerov... ... a teraz tam mam Parameter1, parameter2... ... Ale inak by to premapovanie malo fungovat tak, ze na tej stranke "Program -> Parameters" oznacis kontroler, podrzis Enter a pohnes kontolerom, ktorym to chces ovladat. Nie?
Ano, premapovanie funguje tak - Enter + hybes. Ale hybat sa da iba fyzickymi ovladacmi, ked to zmeni nieco ine, je to komplikovanejsie.
Preco jeden program zmenil nazvy parametrov v druhom... to nechapem. Tie nazvy parametrov sa tusim menia na stranke Info? A je to trochu zavadzajuce, lebo vzdy su za tym cisla - ked sa to zmeni na Param1, Param2, to je riadny gulas. :x

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 16 čer 2016 16:34

anthea_x píše:Najviac mi nedá spávať absencia polyfonického portamenta ( alebo sa dá nejako naprogramovať? )
To prezijes. Mne najviac neda spavat moje domace polyfonicke portamento - 5 rocna dcera a 1-rocny syn !!! :shock: :lol: Jedna visi na krku - tato portamentuj do obyvacky, druhy visi za opasok - tato portamentuj furt. A veru polyfonicki su poradne... a aj riadne amplitudovi... :lol:

Myslim, ze polyfonicke portamento je dost zlozita vec. Za tym musi byt cela dalsia logika. Naco to chces?

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 16 čer 2016 16:48

A naco potrebujes nastavovat AMPenv?Je to zasahovanie do prirodzenosti zvuku.Deformuje sa tym.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 16 čer 2016 19:29

Jedine, ze by sme sa bavili o Natural obalke.
Prave pri syntetizovanych zvukoch je to naopak - ak chces napodobit realitu aspon v nejakych parametroch, tak napr. na strunovych nastrojoch maju vyssie zvuky VZDY kratsie znejuce telo zvuku (cize obalku). Prave take veci ako EnvCtrl/Decay/KeyTrack riadene cislom stlacenej klavesy - to su tie COOL veci. :palec+:

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 16 čer 2016 20:08

WAU to sa da na Fun :D nastavit ako zdroj konkretna klavesa?Riadit sa da kontrolerom tam patria aj klavesy?

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 16 čer 2016 21:38

WAU to sa da na Fun :D nastavit ako zdroj konkretna klavesa? Riadit sa da kontrolerom tam patria aj klavesy?
Jeden klaves asi nie, skor je myslene asi dsp funkcia KeyNum, ci?
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 16 čer 2016 21:50

Teraz som si vsimol mas tam Benqo Korg poly 800 ja som mal Ploy 400 - neskutocny nastroj polyfonia 4.No proste bomba.A co to vsetko vedelo programovat.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 16 čer 2016 22:09

concord: To ano, pamatam si, ako mi moj ucitel v ZUSke hovoril, ze "vies tam spravit klavir, ktory dozneje ako organ" :D

btw.: KeyNum nie je dsp funkcia, ale control source. Pardon, cital som (podla rady dalena) manual ku K2600 ako doplnkovu literaturu, ale pletu sa mi pojmy.
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 17 čer 2016 10:25

Když pročítám poslední 2 stránky příspěvků, znovu si uvědomuji, že po cca 7 letech každodenního užívání tohoto nástroje umím využít sotva 5% jeho reálných možností. :( Nicméně jsem z něj pořád neskutečně nadšený a kromě jeho bezkonkurenčního zvuku je možná i toto důvod, proč mne PC3 pořád tak fascinuje. Děkuji všem, kteří jsou ochotní se tady podělit o zážitky ze svých výprav do světa V.A.S.T.u – byť mi to připadá, jako bych četl sci-fi – ale je to vzrušující počteníčko! :lol:
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 18 čer 2016 10:48

concord píše:WAU to sa da na Fun :D nastavit ako zdroj konkretna klavesa?Riadit sa da kontrolerom tam patria aj klavesy?
Zistiť, čo všetko sa s FUN dá, je tiež kapitola sama o sebe.

Odpovědět