Kurzweil PC3
Re: Kurzweil PC3
To čo píšeš by Le malo zvládnuť. Cyklenie obálok - niečo nové pre mňa. ( som len na prvom stupni
) Najviac mi nedá spávať absencia polyfonického portamenta ( alebo sa dá nejako naprogramovať ? ) a slučkovania vrstiev ( už ma schladili aj s tech. podpory
) . A dodnes nechápem premapovanie CC . Napr. v Barb programoch Le sú uvádzané CC s hodnotami PC3(K) a pritom sú to programy určené pre Le , ale kde je "povedané" pc3le že má na to reagovať ako pc3(k) ?
Ahojte.
MDudas - pokial som to spravne pochopil z manualu, tak EnvCtl ovlada len AmpEnv. Teda u PC3LE to tak podla manualu funguje.
A to cyklenie obalok som tiez netusil (a ani netusim, ako to funguje). Az tak daleko nie som
Mozno nabuduce.
anthea_x: mne sa stalo, ze som si stiahol CloseGrand piano od Mike Warrena a tak sa mi zda, ze mi to rozhasilo niektore nazvy kontrolerov. Mal som napr. upravene BigPop piano, kde na stranke "Program -> Parameters" boli klasicke nazvy k jednotlivym knobom a pod. a teraz tam mam Parameter1, parameter2, ...
Ale inak by to premapovanie malo fungovat tak, ze na tej stranke "Program -> Parameters" oznacis kontroler, podrzis Enter a pohnes kontolerom, ktorym to chces ovladat. Nie?
MDudas - pokial som to spravne pochopil z manualu, tak EnvCtl ovlada len AmpEnv. Teda u PC3LE to tak podla manualu funguje.
A to cyklenie obalok som tiez netusil (a ani netusim, ako to funguje). Az tak daleko nie som
anthea_x: mne sa stalo, ze som si stiahol CloseGrand piano od Mike Warrena a tak sa mi zda, ze mi to rozhasilo niektore nazvy kontrolerov. Mal som napr. upravene BigPop piano, kde na stranke "Program -> Parameters" boli klasicke nazvy k jednotlivym knobom a pod. a teraz tam mam Parameter1, parameter2, ...
Ale inak by to premapovanie malo fungovat tak, ze na tej stranke "Program -> Parameters" oznacis kontroler, podrzis Enter a pohnes kontolerom, ktorym to chces ovladat. Nie?
Benqo ampenv je nezavisla od ampenv 2 a ta zase od ampenv3.Benqo píše: Toto netusim: Nastavenim kontrolerov na EnvCtl stranke ovladam vsetky tri obalky alebo len AmpEnv? (Ked chcem ovladat celu obalku, spravim to cez Src2).
A teda obalku Amp tvorim len pomocou AmpEnv? A Env2 a Env3 na priebeh Amp nemaju vplyv?
Ja som nemal na mysli ovladanie oblky AMPENV cez stranku EnVCTL.Nechcem ovladat casi nabehu amplitudy .....atd.
Ale ako MDudas napisal cez stranku FAN.
Tam je neskutocne vela moznosti .Jedna z nich KONKRETNA.
1.Na stranke AMPENV2 si zadam svoj priebeh Amplitudy kde budem zasahovat do amplitudy az ked pustim klavesu Aftertac.
2. input 1 dam AMPenv2 dalej input2 MIDI A a vstupi nasobim A*B ...........ale tu su dalsie moznosti.
3.Na stranke DSPmod si nastavim co chcem ovladat - zadanim SRC1 Ako FAN na LevEL.
Vo vyslendu ovladam Level cez obalku AMPenv2 a to realtime.
Ale mam trilion dalsich moznosti.-VAST
PS: Tak ma Ampenv vplyv na Ampenv 2???
Aha ENVcontrol ovlada len AMPenv1
concord, ja nemam Le, ale ma pocit, ze si teraz pomotal viac veci dokopy.
AMPENV je len jedna, nie AMPENV 1 a AMPENV 2. Tie dalsie su ENV2 a ENV3.
Pomocou EnvCtrl sa samozrejme ovlada len cas, amplituda zostava rovnaka, iba sa meni jej "sila posobenia" na nejaky parametrer zvuku. Pozrel som si manual Le a mate obaja pravdu - o ovladani ENV2 a ENV3 pomocou EnvCtrl sa tam nepise nic. Co je divne, lebo sa mi nezda, ze by takuto vec proti PC3 menili. Pride mi to kontraproduktivne.
FUN ci FAN ?
Preco jeden program zmenil nazvy parametrov v druhom... to nechapem. Tie nazvy parametrov sa tusim menia na stranke Info? A je to trochu zavadzajuce, lebo vzdy su za tym cisla - ked sa to zmeni na Param1, Param2, to je riadny gulas.
AMPENV je len jedna, nie AMPENV 1 a AMPENV 2. Tie dalsie su ENV2 a ENV3.
Pomocou EnvCtrl sa samozrejme ovlada len cas, amplituda zostava rovnaka, iba sa meni jej "sila posobenia" na nejaky parametrer zvuku. Pozrel som si manual Le a mate obaja pravdu - o ovladani ENV2 a ENV3 pomocou EnvCtrl sa tam nepise nic. Co je divne, lebo sa mi nezda, ze by takuto vec proti PC3 menili. Pride mi to kontraproduktivne.
FUN ci FAN ?
Asi som to zle nazval - loopovanie obalky - da sa nastavit ktore segmenty sa pri drzani klavesy maju opakovat (PC3Le manual strana 6-48)Benqo píše: A to cyklenie obalok som tiez netusil (a ani netusim, ako to funguje).
Ano, premapovanie funguje tak - Enter + hybes. Ale hybat sa da iba fyzickymi ovladacmi, ked to zmeni nieco ine, je to komplikovanejsie.Benqo píše:... a tak sa mi zda, ze mi to rozhasilo niektore nazvy kontrolerov... ... a teraz tam mam Parameter1, parameter2... ... Ale inak by to premapovanie malo fungovat tak, ze na tej stranke "Program -> Parameters" oznacis kontroler, podrzis Enter a pohnes kontolerom, ktorym to chces ovladat. Nie?
Preco jeden program zmenil nazvy parametrov v druhom... to nechapem. Tie nazvy parametrov sa tusim menia na stranke Info? A je to trochu zavadzajuce, lebo vzdy su za tym cisla - ked sa to zmeni na Param1, Param2, to je riadny gulas.
To prezijes. Mne najviac neda spavat moje domace polyfonicke portamento - 5 rocna dcera a 1-rocny syn !!!anthea_x píše:Najviac mi nedá spávať absencia polyfonického portamenta ( alebo sa dá nejako naprogramovať? )
Myslim, ze polyfonicke portamento je dost zlozita vec. Za tym musi byt cela dalsia logika. Naco to chces?
Jedine, ze by sme sa bavili o Natural obalke.
Prave pri syntetizovanych zvukoch je to naopak - ak chces napodobit realitu aspon v nejakych parametroch, tak napr. na strunovych nastrojoch maju vyssie zvuky VZDY kratsie znejuce telo zvuku (cize obalku). Prave take veci ako EnvCtrl/Decay/KeyTrack riadene cislom stlacenej klavesy - to su tie COOL veci.
Prave pri syntetizovanych zvukoch je to naopak - ak chces napodobit realitu aspon v nejakych parametroch, tak napr. na strunovych nastrojoch maju vyssie zvuky VZDY kratsie znejuce telo zvuku (cize obalku). Prave take veci ako EnvCtrl/Decay/KeyTrack riadene cislom stlacenej klavesy - to su tie COOL veci.
Jeden klaves asi nie, skor je myslene asi dsp funkcia KeyNum, ci?WAU to sa da na Funnastavit ako zdroj konkretna klavesa? Riadit sa da kontrolerom tam patria aj klavesy?
concord: To ano, pamatam si, ako mi moj ucitel v ZUSke hovoril, ze "vies tam spravit klavir, ktory dozneje ako organ" 
btw.: KeyNum nie je dsp funkcia, ale control source. Pardon, cital som (podla rady dalena) manual ku K2600 ako doplnkovu literaturu, ale pletu sa mi pojmy.
btw.: KeyNum nie je dsp funkcia, ale control source. Pardon, cital som (podla rady dalena) manual ku K2600 ako doplnkovu literaturu, ale pletu sa mi pojmy.
- Keyboarder
- Vybavení
Když pročítám poslední 2 stránky příspěvků, znovu si uvědomuji, že po cca 7 letech každodenního užívání tohoto nástroje umím využít sotva 5% jeho reálných možností.
Nicméně jsem z něj pořád neskutečně nadšený a kromě jeho bezkonkurenčního zvuku je možná i toto důvod, proč mne PC3 pořád tak fascinuje. Děkuji všem, kteří jsou ochotní se tady podělit o zážitky ze svých výprav do světa V.A.S.T.u – byť mi to připadá, jako bych četl sci-fi – ale je to vzrušující počteníčko! 
Zistiť, čo všetko sa s FUN dá, je tiež kapitola sama o sebe.concord píše:WAU to sa da na Funnastavit ako zdroj konkretna klavesa?Riadit sa da kontrolerom tam patria aj klavesy?