Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
tritinitus
Příspěvky: 34
Registrován: 11 čer 2008 20:30

Příspěvek od tritinitus » 27 zář 2008 11:34

upman: mas to z Kurzweila propojeny stereo kabely (stereo jack) do symetrickeho v mixu nebo zvukovce.Mel jsem tam taky brum ktery jsem odstranil symetrickymi kabely jine nastroje to nedelaji.Mam jeste oddelovaci trafo bez uzemneni kde musim mit aktivni monitory jinak me to vrcelo.Kurzweil je na to nejak zvlast citlivy,ale me to odstranily ty stereo kabely cili symetricke.S mono jacky jsem mel slaby brum.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 28 zář 2008 20:28

Sakra, symetricke kabely?? Jak je poznam? Mam tam proste standardni kabely co jsem koupil jako audio kabely (myslim nejaky Proel), na obou stranach mono jack.... Porad pls cim by to mohlo byt. Proste divny je, ze GEM byl v pohode (ale taky mel 100% unbalanced OUT), ale kurzweil mi dela tyhle pakarny :( Proste radsi bych to vyresil, nez kupoval novou zvukovku, ted mam prachy akorat na UAD-1, kartu bych radsi nechal lezet.

Hodil jsem dotaz na m-audio forum a radi mi roll-back driveru, takze to taky testnu. Sakra, pred 2 rokama jsem si myslel, ze m-audio je best ever company, ale ted, kdyz uz se kapku v audio HW vyznam, tak uz bych si od nich nic nekoupil :(
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

tritinitus
Příspěvky: 34
Registrován: 11 čer 2008 20:30

Příspěvek od tritinitus » 28 zář 2008 21:25

musi to byt 100% stereo jack a dvou zilovy stineny kabel

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 28 zář 2008 21:27

Dva cerne prouzky na jacku

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 28 zář 2008 21:35

a sakra, alias stereo jack na obou stranach. No tak ty nemam, musim nekde splasit...


EDIT: a nebo si je udelat :) Ba ne, zitra nekde splasim, tohle je ted pro me priorita No.1
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

tritinitus
Příspěvky: 34
Registrován: 11 čer 2008 20:30

Příspěvek od tritinitus » 29 zář 2008 07:21


Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 29 zář 2008 12:43

No tak sem koukal na ten kabel, co tam mam (Bespeco ultra-low noise) a takhle vypada:


Obrázek

EDIT: takze podle popisu (diky za nej) je to jasne nesymetricky kabel. Musim splasit symetricke. Ale nebude to delat bordel, kdyz z kurzweila leze symetricky vystup a ja to budu rvat do nesymetrickeho vstupu na karte?
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 29 zář 2008 12:58

Upman: tak si kup ty symetrické (stereojack na obou stranách).
Ale má to význam jen v případě, že tvá zvukovka/mix má symetrické i linkové vstupy.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 29 zář 2008 13:08

No prave, zvukovka ma symetricke vstupy, ale pouze 2, tam uz jsem pichlej ted a jde to. Akorat to jsou ty kombinovane XLR/RCA vstupy, takze jsem ti zabil misto na mikrofony, coz je stejne na prd. Prave, at si nekoupim kabely za 200 a ty mi budou na prd...
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 29 zář 2008 14:28

upman: sorry, že nemám čas zjišťovat, co umí tvá zvukovka, ale nemáš na ní volný digitální vstup? To by bylo snad vůbec nejlepší (a navíc jedním káblem)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 29 zář 2008 14:47

martinrx píše: na závěr otázka asi na demskyho -
vím že je to nestandartní - ale dá se v kb3 nastavit keyklik tak aby zněl stále staccato?
to teda neviem :)
a inak zvukovo sa mi zda PC3 o dost inde ako napriklad K2000VP/2600RS (co mam tiez doma), ale je pravda, ze K nastroje zneju uhladenejsie a PC3 surovejsie. programy su ale o dost ina trieda ako zakladne factory presets.
V urcitych veciach mi dokonca PC3 pripomina staru legendu K250, ale uhladenejsie a viac creamy zvuky to je asi otazka VASTu :)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 29 zář 2008 16:30

2 Tudy: ano, mam, ale dela mi to bengal. Zitra mi ma prijit spec. spdif stinenej kabl, tak snad to je kabelem a ne zvukovkou. Prave, stvaly me ty ruchy na audio, tak sem to tam chtel poslat po digi. Dneska si s tim hraju cely den, trabl je nekde mezi klavesama a zbytkem - kdyz to dam pres spdif, tak zmacknu klapku, ozve se 'srrrrpresssss' pak zni tony dokud hraju a kdyz prestanu, tak zase ten borde. Proste des.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 29 zář 2008 18:58

Upman: to je fakt divný.
Příští týden budu u známého zkoušet takto zapojit PC2 do TC Konnekt24.
Tam to bude o to zajimavější, že na optice už je Oasys..
Pak dám vědět, jak to dopadlo.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 29 zář 2008 19:13

Ok, dik - dneska jsem si s tim hodne hral a bude to asi neco v pocitaci, nebo je pc3x desne citlivy. Pocitac jsem komplet odstinil pres UK redukci = neni zapojeny zemnici kolik. Sum sel na nulu, ale obcas tam neco 'vlitne'. Kazdopadne je to na min. hodnotach, nerusi to. Pak jsem pripojil USB a kapanku se to zhorsilo, ale fakt minimalne. Pripojil jsem bedny a zase lehounke zhorseni, ale jak rikam, v pohode to jde. Takze bud je m-audio 410 totalni sh*t, nebo nekde blbne kabel. Mam tim na mysli USB. Po pravde receno nechapu, proc narval kurzweil vsechny OUTs na levou cast pristroje a na pravo je pouze USB a xD. No a to znamena mit cca. 2,5m dlouhy USB kabel (ktery nemam), takze musim jit pres USB prodluzku a buh vi, co je to za shit...

No zitra mi prijde 75 ohm cinch-cinch tak uvidim, ale podle me to je nekde bordel mezi klavesama, pocitacem a zvukovkou. Ovsem ale kde, babo rad :(

BTW: PC3x je fakt bozi stroj, jsem z nej cim dal tim vic odvarenej. A nasel jsem v MIDI settings citlivost klaviatury 'Piano type', kdyz jedu na VST pianu, uplna bomba.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 29 zář 2008 19:22

Upmane, ten počítač bych raději opět zapojil bezpečně (s kolíkerm) a vše ostatní zapojuj do stejné zásuvky-psa.
Pokud něco při dalším zapojování začne brumět, zkus to, co to způsobilo na zkoušku odzemnit. Potom ale NESMÍŠ!!! odpojit kabel, kterým je ta odzemněná mašina propojena se správně zapojeným počítačem (zrušil bys tak jedinou "ochranu" kterou alespoň nějak zabezpečuje stínení toho audio-kabelu)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Odpovědět