Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2649
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 19 čer 2016 01:42

Ono je to skor kniha, nez kapitola. :wink:

Co robi a ako sa da vyuzit napr. a *10^b ... to sa po chvili intenzivneho uvazovania este da predstavit.
Ale co tak rekurzivne definovana a*(b-Y) ? Alebo este lepsie Y-a*(Y+b) .... :shock: :oops:

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 19 čer 2016 11:13

No to by chcelo samostatne tlacitko FUN ktore by malo zvukove ukazky tychto moznosti+info.-co je nerealizovatelne.

Uživatelský avatar
48cube
Příspěvky: 145
Registrován: 14 úno 2013 13:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od 48cube » 21 čer 2016 11:20

Jednou z moznosti jak slyset co FUN dela je nechat ji docasne modulovat pitch. Na filtrech apod. se slysitelnost jejiho efektu snadno ztrati v zavislosti na hodnotach parametru atd.

jano
Příspěvky: 1
Registrován: 26 čer 2016 21:21

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od jano » 26 čer 2016 21:50

Dobrý večer.
Potrebujem poradiť. Vlastním PC3 a dnes sa mi vyskytla závada. Dlhší čas som ho nepoužíval a dnes po zapnutí zostal dislay na " Initialing Scanner " a prihlasovanie nepokračovalo ďalej. Neviete kto by mi to opravil

Ďakujem

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 27 čer 2016 12:25

Toto je bohužel závada, která se u nějaké série vyskytovala docela často :( a neunikl jsem tomu ani já. Mi pomohlo odšroubovat spodní kryt nástroje, všechny dostupné multikonektory pořádně dotlačit a podotahovat všechny dostupné šroubky - i na zadní straně nástroje. V mém případě byly některé šroubky tak uvolněné, že šly vyšroubovat holou rukou. :evil: Ale od té doby už jsem měl klid.
Tak držím palce!
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2649
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 27 čer 2016 19:23

Ako pise keyboarder - casta zavada na Kurzweil PC3 - konce plochych kablov oxiduju. Ak ste to odlozili funkcne a nic sa s tym medzicasom nedialo, je vysoko pravdepodobne, ze je to ten pripad. Aj mne pomohlo otvorit, trosku omyt konce plochych kablov a vnutra konektorov handrickou, pinzetou a liehom. Nasledne zasunut 1-2 krat na povodne miesto - tym sa este lepsie osucha pripadna oxidacia.
Ked otvarate spodok:
1/ skrutky okolo krytu pamatovych modulov
2/ vsetky okrajove skrutky po obvode celeho spodneho plechu
3/ uvolnit bocnice (a mozno aj uplne zlozit - nepamatam sa :roll: )
4/ otvorit spodny plech
:!: pred uplnym otvorenim spodneho krytu je treba ho podrzat polo-otvoreny a odpojit kable k modulacnym kolieskam - su kratke a tenke - lahko sa odtrhnu.
Operacia je jednoducha, ale pre istotu odporucam zavolat elektronicky-zdatneho kamarata...

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 28 čer 2016 12:14

Zdravím všetkých. Už "chvíľu" sa márne pokúšam dopátrať ako na pc3le priradiť prepínanie mono-poly programu nejakému switchu. Je to použité v Barb programoch, no dopátrať sa v Edit, manuáloch - nulový výsledok. Poradí mi niekto ?
Naposledy upravil(a) anthea_x dne 28 čer 2016 12:53, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 28 čer 2016 12:31

Je to jednoduché. Otvor si Default Setup. Pridaj si tam program aký chceš. Vyber si nejaký kontroler, napr. SWPRG1:
OnControl: MonoOn
OnValue: 127
OffControl: MonoOff
OffValue: 0

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 28 čer 2016 13:21

Ale ja som myslel na úrovni programu.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 28 čer 2016 13:38

Na úrovni programu to nemôže fungovať, pretože MIDI príkazy MonoOn a MonoOff tam nie sú dostupné. Pochybujem, že by to Barb vo svojich programoch použil.

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 29 čer 2016 08:20

Práveže to má Barb použité vo všetkých programoch Cobalt a Kephreen (pre pc3le) na switchoch 5 (6 ?). Tam som si to všimol. Trochu som sa tam včera "hrabal" Používajú na to CC68 Legato . Potom som to vyskúšal aj na fabr . programoch a fungovalo to. V EDIT / VAST / Info som si pre cc68 vytvoril novú "položku" a v "parameters" (easy) som k nej priradil nejaký switch.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 29 čer 2016 09:26

No ale monofonicky rezim ma legato ako dalsiu volbu, takze ked chces hrat mono a aby to neglajdovalo tak musis aj tak to riesit cez editaciu programu vo VASTe. Mimo to existuje aj polyfonicke legato, ale to som tusim zazil iba pri Vienna Symphonic Library patchoch. Ja som si vzdy robil kopiu programu, ktory som chcel pouzit ako mono, ty to potrebujes realtime ako switch kvoli comu?
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 29 čer 2016 09:44

Ja som chcel na to prísť zo zvedavosti, ako sa to robí. Lenže tento cc68 zapína a vypína polyfóniu nástroja, tak ako som písal. Nie legato. :-) Inak povedané : funguje ako prepínač mono-poly.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 29 čer 2016 17:10

Tak toto na PC3K nefunguje, ale pre istotu som napísal dotaz na Kurzweil Support.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 29 čer 2016 20:50

Dostal som odpoveď z podpory, že cc68 sa nedá použiť ako prepínač mono/poly v režime program (PC3K). Funguje len v setupe alebo ako ovládač leslie v KB3 programoch.
Zaujímavé, že LE odlišne využíva MIDI než PC3K...

Odpovědět