Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2675
Registrován: 10 bře 2007 22:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 08 črc 2016 17:09

Mne doniesol nove klavesy Martin Sausa, Kurzweilovsky makac, kedysi bol aj zastupca K-Audio servisu na Slovensku, tak skus ich. Ale ako uz pozeram tak k-audio.eu ide na nejakych francuzov a .cz sa prelinkuje na http://audiopartner.com, tak skus napisat email na servis, ako tak pozeram tak uz ale nemaju e-shop a zmenili sa na velkoobchod.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 76
Registrován: 09 bře 2016 10:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 19 črc 2016 16:57

Ahojte, nemáte niekto Forte?
Chcel by som zistiť, ako sú spravené sláky v Multi 48 - Introspektakular (ktorý program, filtre, LFO, ...).
Je to na tomto videi od 0:26: Som lenivý babrať sa s tvorbou toho zvuku, ak to existuje ... :D
Ď.
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2675
Registrován: 10 bře 2007 22:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 19 črc 2016 17:34

Mozes sa nanho pozriet vo Forte editori, ten multi ma 4 zony ale napriklad prvy program Double Squash pouziva aj German aj Japanese piano vrstvy (je tam dvakrat, druhy je neviem co, zeby podladeny?), dalsie dve zony je program Deeper Water, ktory pouziva vzorku z CZ1, co bude jedna z waveforiem, ktore tam dali asi z Kore64).
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 76
Registrován: 09 bře 2016 10:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 19 črc 2016 21:59

Mozes sa nanho pozriet vo Forte editori ...
To mi nenapadlo :)
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

PM18
Příspěvky: 10
Registrován: 11 čer 2015 10:17

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od PM18 » 02 zář 2016 09:47

Zdravím.

Prosím vás, mám Kurzweil PC3LE7,
dá sa u mňa na mašine nastaviť nejaký parameter(ktorý a ako?)
ktorým by som kvázi "premapoval" klávesy?

Tým presne myslím to, že by nástroj nevydával tón pri stlačení klávesy(nábežná hrana),
ale naopak pri vrátení klávesy do počiatočnej polohy (dobežná hrana).

Vopred vďaka Patrik

Uživatelský avatar
48cube
Příspěvky: 146
Registrován: 14 úno 2013 14:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od 48cube » 02 zář 2016 11:06

Mozna existuje i nejaky elegantnejsi reseni, ale prvni me napada upravit AMPENV tak, aby byla pri Attacku a Decay na nulovejch hodnotach a vystrelila volume az po releasu, ale asi tomu bude potreba prizpusobit i dalsi parametry zvuky (napr. stejnym zpusobem posunout dalsi obalky na filtrech apod.). Takovy quick'n'dirty reseni, ktery stejne nedela primo to co chces.
KurzAMPENV.PNG
KurzAMPENV.PNG (24.15 KiB) Zobrazeno 488 x

Jestli to chapu spravne, tak bys rad trignul note-on event pro sound engine az po fyzickym note-off eventu z klaviatury. Mozna na to bude potreba nejakej externi MIDI event procesor, ale vubec bych se nedivil, kdyby to slo v Kuzweilu i interne.

Edit: Ted mi doslo, ze i kdybys trignul note-on az po uvolneni klavesy, tak budes jeste potrebovat note-off event ... a ten by se aktivoval kdy? Mozna ze to reseni s obalkama bude jediny mozny.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 163
Registrován: 13 bře 2016 17:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 02 zář 2016 11:50

Stranka Layer - Trigger - normal prehodis na reverse.To sposobi ze zvuk spusti az po uvolneni klavesy.
Přílohy
Bez názvu.jpg
Bez názvu.jpg (76.38 KiB) Zobrazeno 483 x

Uživatelský avatar
48cube
Příspěvky: 146
Registrován: 14 úno 2013 14:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od 48cube » 02 zář 2016 12:14

:) Klasika, Kurz da vsechno. Diky za tip, muze se hodit.

Uživatelský avatar
48cube
Příspěvky: 146
Registrován: 14 úno 2013 14:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od 48cube » 19 zář 2016 10:15

Přátelé, povedlo se někomu z vás ovládat PC3K externím MIDI USB kontrolerem?

Ráno, ještě než jsem vyběhl do pracovního procesu jsem v rychlosti zkusil připojit externí USB kontroler (Linnstrument). Napájení z USB funguje, ale žadné MIDI eventy nejdou dovnitř (Kurzweilí MIDI monitor mlčí). V manuálu, v kapitole 10 se praví:
The PC3K sends and receives MIDI on traditional 5‐pin DIN connectors and through USB. MIDI
can be sent and received on all ports at once.
Page RECV v MIDI módu neumožňuje nastavit port pro příjem MIDI, jen kanály a další parametry. Zkusil jsem zběžně všechny MIDIMode, ale v žádném PC3K nereaguje. I MIDI kanál(y) seděly.

Večer si na to sednu a zkusím laborovat hlouběji, např. Setup Mode apod., ale kdyby měl nějaký nápad, tak budu rád. Předem dík.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 156
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 19 zář 2016 10:41

Ten MIDI kontroler si pripojil kam? Do storage? Toto ti asi nebude fungovať, pretože storage port slúži primárne na prenos dát z/do USB kľúča. Na externé ovládanie sú určené 5-kolíkové konektory a computer port.

Uživatelský avatar
48cube
Příspěvky: 146
Registrován: 14 úno 2013 14:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od 48cube » 19 zář 2016 11:13

Ano, do USB Host portu (Storage). Teď, když to čtu, tak mi dochází, že to fakt nemůže jít. Dík za postrčení. Při pohledu shora jsem úplně zapomněl na ten menší USB konektor, kterej je pro USB MIDI komunikaci.
I tak jsem rád, že můžu Linnstrument alespoň napájet přímo z Kurze a MIDI můžu posílat po pětikolíku. Ještě mě napadá zbastlit si USB kabel s rozdvojkou na A a B typy konektorů. Ze Storage (A typ) bych si bral šťávu pro Linnstrument a data by lítaly do USB MIDI (B typ).

Edit: A teď mě napadá, že trik s rozdvojkou taky nebude fungovat, protože B konektor na Kurzweilu nejspíš není USB host, takže od jiného USB klienta nic nepřijme. Škoda, že neudělali ten Storage port i jako USB MIDI hosta :(

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2606
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 19 zář 2016 20:39

Yo, uz sa to tu par krat pisalo - PC3 funguje iba ako USB-device, nedokaze robit USB-hostitela. Takze USB-MIDI komunikacia jedine s pocitacom.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 76
Registrován: 09 bře 2016 10:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 21 zář 2016 22:36

Presne tak.
48cube, ja pouzivam ako externy kontroler mobil (ktory podporuje USB host). Vyhodou je, ze Linnstrument ma aj patkolik. Keby mal len USB, tak na to su ine finty. Kukni vlakno "Kurzweil Forte", tam sme o tom diskutovali.
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 163
Registrován: 13 bře 2016 17:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 04 říj 2016 07:59

Mam otazku na zvuk kurzweilu na ktory je aplikovany parameter loop takze po prehrani nastupi do loopu.Kedy tento zvuk dozneje?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2606
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 06 říj 2016 04:39

No, ak mas namysli Loop nastaveny na nekonecno (Inf) v obalkach AMPENV/ENV2/ENV3, tak to je velice jednoduche.
Staci pochopit, co sa loopuje a odpoved z toho vyjde sama.

Telo zvuku su segmety Attack a Decay. Cize napr.:
seg1F - od 1.segmentu smerom vpred (forward) ......... = At1-At2-At3-Dec1-At1-At2-At3-Dec1-At1-At2-At3-Dec1- ...
seg2B - od 2.segmentu obojsmerne tam a spat (bidirectional) ......... = At2-At3-Dec1-At3-At2-At3-Dec1-At3-At2-At3-Dec1-At2-At3- ...

Vsetky Release sa spustia iba raz a vzdy az po pusteni klavesy.

Odpovědět