Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 06 říj 2016 12:24

Zle som sa vyjadril.
Problem mam v tom ze AMP ENV-je natural. :::Loopovanie je nastavene externe v Awave studio.:::
Pri hrani pocutelne dochadza k preruseniu - tvrdemu seku aj pri pedal sustatin stlacenom ako keby sa zahltil procesor alebo polyfonia nastroja.Pouzity je program 2 Studio Grand ale z vlastnymi samplami.Teda ziaden extrem.A preto nechapem to prerusenie zvuku . Ked stlacim jeden ton ide loop do nekonecna .
Preto moj predpoklad smeroval k polifonii.Ale nemoze ju zahltit par tonov.
:::Release je 0,8sekundy - tiez v externe:::

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 07 říj 2016 02:00

Awave je 3rd party soft. Mozno vsetky parametre nezapisuje korektne. V zasade plati furt to iste, obalka ADSR - po pusteni klavesy sa spusti Release. Ostatne sa prehrava pri stlaceni a pocas drzania. Ak Ti to nefunguje, budes musiet urobit mini-vyskum. :wink:

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 07 říj 2016 12:29

Tak vyriesene Parameter Ignore release bol zapisany ako zapnuty ale len na niektorych tonoch a to sposobovalo zahltenie.Nejaky vyrazny problem z Awave nemam.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 08 říj 2016 00:36

IGNREL na stranke Layer ? Hehe, takze vlastny gol. :wink:
Nevadi, aspon si nam pripomenul, ze aj taky parameter mame. Pre studijne ucely by bolo zaujimave pofilozofovat, naco sa moze vyuzivat. Ako taky zvuk potom doznie? Bude zniet az pokial ho algoritmy pridelujuce polyfoniu nevypnu?

A kedze nemam PC3K, zaujima ma este jedna vec - ako vypada ta Natural Envelope? Kolko segmentov ma a ake ? (aspon podla toho, co ukazuje Awave)
Dik.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 09 říj 2016 17:38

Na strane edit Sample - ale len na niektorych bol zapnuty na ON.Sampel ostane v loope a postupne doslova zahlti polyfoniu lebo sa stale pouziva aj ked ho uz takmer nepocut.Takze napr 20 tonov stereo mas 40 zvukov v loope do nekonecna a klavesu uz nepouzivas.To sposobilo pri hrani tvrde seky zvukov-po jeho pusteni aj pri sus pedal prestal hrat.Taky zvuk ked ma loop a ign rel neprestane hrat je loopovanny do nekonecna.
Přílohy
ignrel.png
ignrel.png (30.09 KiB) Zobrazeno 378 x

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 09 říj 2016 18:20

.
Naposledy upravil(a) concord dne 09 říj 2016 18:29, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 09 říj 2016 18:24

MDudas píše:IGNREL na stranke Layer ? Hehe, takze vlastny gol. :wink:
Nevadi, aspon si nam pripomenul, ze aj taky parameter mame. Pre studijne ucely by bolo zaujimave pofilozofovat, naco sa moze vyuzivat. Ako taky zvuk potom doznie? Bude zniet az pokial ho algoritmy pridelujuce polyfoniu nevypnu?

A kedze nemam PC3K, zaujima ma este jedna vec - ako vypada ta Natural Envelope? Kolko segmentov ma a ake ? (aspon podla toho, co ukazuje Awave)
Dik.
Ma segmenty ADSR + Shutdown Rate na 0.15s standardne . + hold Delay
Sustatin ma v decibeloch.Ostatne v sekundach.
Dalej velocity to atack a Key to decay.Hodnoty release sa vo vseobecnosti pouzivaju 0,5 -1 sek.Ine hodnoty robia zvuk nepocuvatelny.
A Ignore release jedine v tedy ked nieje loop a zvuk ide do ticha.Ine vyuzitie neviem.
Přílohy
env.png
env.png (16.03 KiB) Zobrazeno 374 x

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 13 říj 2016 09:11

Ahojte,
chcel by som sa opýtať pár vecí k fx reverse reverb. Keď ho používam pri zvuku piano, dosť to "bzučí". Mal som Rolanda, kde bol tento efekt taký "guľatejší", aj tuto tak znie (až na konci zabzučí) - od 1:35 : Moja otázka
- existuje nejaký spôsob, aby to tak znelo aj na Kurzweili?
- keďže sa moc nevyznám do samplov: keď na stránke Keymap zmením PlayBackMode na Reverse, tón sa prehráva stále, pokiaľ nepustím kláves. Dá sa nejako spraviť, aby sa prehral len raz? Môžem to považovať ako alternatívu k reverse reverb?
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 13 říj 2016 09:32

-vytvor duplicitne vrstvy
-premenuj na napr. dupl 1,2,3...
-prehod TRIGER na Reverse na novych vrstvach - na stranke layer
-playback mode na reverse - na stranke keymap tiez iba na novych vrstvach.
-ak bzucanie bude slabe budes musiet nastavit samostatne aj AMPenvelope a to tak ze atack bude slabsi ako hodnoty Release.-tiez len na novych vrstvach.
-vnukol si mi zaujimavu myslienku to piano je skvele.
-obalku sprav presne ako na obrazku-bude to hlavna obalka AMPenv ,casi sprav podla seba.IBA NA NOVYCH VRSTVACH!!!
Popripade potom aj AMPenv2 a na stranke FAN daj ze A*B kde A je AMPenv2 a B je slajder ./ENTER+POHNI SLAJDROM/Slajdrom ovladas podla seba hlasitost.
Keby bol nejaky problem daj vediet.
Přílohy
reverzna obalka.jpg
Amp envelope 2
reverzna obalka.jpg (178.23 KiB) Zobrazeno 336 x
reverse.jpg
Hlavna reverzna obalka
reverse.jpg (155.68 KiB) Zobrazeno 338 x

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 13 říj 2016 23:55

Ďakujem, concord.
Nestihol som to celé spraviť tak, ako si to napísal (Kurzweilik dnes ostal na pár dní v skúšobni). Prečo treba dať Trigger na Reverse? Reverzný zvuk sa prehrá až pri "key-up". Asi by bolo lepšie, keby sa reverzný zvuk prehral aj počas stlačenej klávesy (teda Trigger - Normal) + v závislosti od tempa. Silno verím, že sa to dá a že k tomu bude treba FUNs ... :shock:
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 14 říj 2016 15:32

Este je jedna moznost a to prehodit playback mode na BIDIRECTIONAL.Sampel sa po prehrati sam otoci a bude sa prehravat od zadu a potom zase dopredu.-Nastavis na EDIT SAMPLE stranke.Ja som to vyskusal ale na vlastnych samploch a bol som spokojny.Az natoze ze je to robota v mojom pripade na pol dna-mam vyse 300 samplov na piano.Ale este raz vravym bol som spokojny z vysledkom -skusal som lej jeden ton.
Přílohy
biderctional.jpg
biderctional.jpg (165.13 KiB) Zobrazeno 327 x

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 17 říj 2016 09:46

Vyskusam :)
Nasiel som video aj s free downloadom od chalanom v muzykuj, kde maju tiez reverse piano - od 7:30min:
https://www.youtube.com/watch?list=UUYy ... wTUcv_rPh0
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
48cube
Příspěvky: 145
Registrován: 14 úno 2013 13:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od 48cube » 18 říj 2016 16:20

Tak mě tak napadá, používá někdo z vás Song Mode ke kompletní produkci tracků?

Pokud ano, můžete prosím rozvést jak vypadá vaše workflow? Nahráváte kompletní stopy po nástrojích nebo spíš menší kompoziční bloky (sloka, refrén, ...)? Editujete kompozici v PC3 (přesun částí songu atp.)? Aplikujete FX až po nahrání jednotlových partů? Provádíte automatizaci parametrů odděleně od nahrávání not?
Neptám se jak co udělat, manuál je dostatečně srozumitelnej, jen mě zajímá, jak k tomu kdo přistupuje. Na Song Mode jsem ani nenašel žádný videa s tipama na rozdíl od ostatních Modů.

Přijde mi, že v dnešní době je jednodušší komponovat v DAW, ale chtěl bych dát Song Modu v PC3K šanci. Po dvaceti letech každodenní práce s kompem mě vždycky přejde chuť muzicírovat, když dojde na zapnutí počítače.
Naposledy upravil(a) 48cube dne 18 říj 2016 19:46, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 18 říj 2016 17:17

Benqo píše:Vyskusam :)
Nasiel som video aj s free downloadom od chalanom v muzykuj, kde maju tiez reverse piano - od 7:30min:
https://www.youtube.com/watch?list=UUYy ... wTUcv_rPh0
Skus ci nieco nenajdes na leadsounds.com - od S4K. Nepozeral som, ale byvaju tam zaujimave zvuky pre rozne masiny.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 19 říj 2016 12:00

48cube píše:Tak mě tak napadá, používá někdo z vás Song Mode ke kompletní produkci tracků?
Kompletnú skladbu nahrávam málokedy. Väčšinou si v Songu nahrám riffy, ktoré potom používam v Setupoch.
Každú stopu nahrávam samostatne. Buď celú na jeden záťah alebo pri zložitejších stopách (bubny) jednotlivé zvuky postupne navrstvím alebo nahrám po blokoch. Po nahraní použijem Erase na vymazanie zbytočných eventov (mpress). Potom volím Quantize. Niekoľkokrát som presúval stopy z jedného songu do druhého. Je to v podstate jednoduché, len je nutné myslieť a presne zadávať hodnoty do editoru čo kam chceš skopírovať. FX riešim až v Setupe.
Na Youtube sú tutoriály kde Jordan Rudess prezentuje Song mode v K2500 a K2600. Väčšina funkcií je tam zhodná s PC3.

Odpovědět