Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 06 led 2017 08:15

Otazka je, ci na Pc3k ci sa da po nainstalovani German D piana sejvnut tieto sample na usb.-napr.z povodnym Os.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 06 led 2017 10:51

Myslim ze nie.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 31 led 2017 16:54

Zdravím opäť :)
Keďže mám PC3LE, neviem si upravovať FX Chains. Nemáte niekto niečo takéto?
EQ - Compr - Dly
Chcel by som to ako insert k pianu. Dokopy by to malo zabrať tak 4 fx jednotky.

Kontroléry:
EQ: Hi, Mid + Mid Frequency, Lo
Compr: On/Off, Wet/Dry
Dly: FX 25 - Basic Delay (Delay Feedback, Wet/Dry, tempo podľa natapovania)

:palec+:
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2649
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 02 úno 2017 15:47

Prebehol som v rychlosti cely zoznam FX retazi na PC3 a presne toto som nenasiel.
Mozem Ti to poskladat, ale ovladanie na PC3Le... to netusim ci bude fungovat. :(
Este mi napadlo- nechces Ty nahodou namiesto toho kompresoru vlastne gate ? Nasiel som tam totiz aj nejake take piano FX chains.
Potom - su tam aj nejake 3-band kompresory... Namiesto EQ+komp ?
Delay ma byt zavisly na system-tempe? (to je to "natapovanie" ?)

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 02 úno 2017 23:21

Prebehol som v rychlosti cely zoznam FX retazi na PC3 a presne toto som nenasiel.
Mozem Ti to poskladat, ale ovladanie na PC3Le... to netusim ci bude fungovat. :(
Veď to, že to pravdepodobne treba poskladať. Ovládanie sa nedá nastaviť v Program mode na stránke Params? Vyberieš parameter, stlačíš enter a pohneš kontrolérom ...
Este mi napadlo- nechces Ty nahodou namiesto toho kompresoru vlastne gate ? Nasiel som tam totiz aj nejake take piano FX chains.
Potom - su tam aj nejake 3-band kompresory... Namiesto EQ+komp ?
Neviem, ako by zvuk vyzeral s "gaťami" :D :D :D Ale nie, mal by to byť kompresor, aby mi vyliezol nejaký takýto zvuk (začiatok videa):
https://www.youtube.com/watch?v=QzZmE5N ... SSd-wezKmb
Teraz používam FX Chain 57, ale má až 6 fx jednotiek. Potreboval by som osobitne EQ a osobitne Compr, aby som Compr mohol vypnúť. Stačí mi základné ovládanie, ako je na palubovke Forte - On/Off a Wet/Dry. To isté aj EQ. Napr. FX 100 je nejaký základný ekvalizér, ktorý mám v nástroji, hoci ho PC3LE v základnej výbave nemá ... asi sa mi tam s niečím nakopíroval :oops:
Delay ma byt zavisly na system-tempe? (to je to "natapovanie" ?)
Áno, na system tempe, ten FX 25 Basic Delay mi celkom vyhovuje.
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2649
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 03 úno 2017 19:00

a/ na PC3/PC3K mame ovladanie efektov urobene inak - stranku PARAMS tam vobec nemame - kazdy efekt box ma tych parametrov strasne vela a vsetky su pristupne cez MOD (modulacia) priamo vnutri FX chainu. Na PC3Le mate v PARAMS iba nejaky vyber zakladnych FX parametrov.
A viem tam priradit fadery, ale nie tocitka a pady (lebo ich nemame! :lol: )

b/ OK, namiesto kompresoru "vlastne gate" Ti tam nedam. Bez nich mi bude zima. :oops:

c/ na PC3 vidime vnutro FX chainov - jednotlive efekty - mozem Ti tam dat zakladny EQ - 1 blok, zakladny kompressor - 1 blok a najobycajnejsi delay - 1 blok. Ten ale neni zavisly na tempe. Na tempe su zavisle az "tap delays" a tie maju myslim min 2 bloky...

Podrobnejsie a presnejsie az z domu (som v praci)...

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 03 úno 2017 19:09

a/ na PC3/PC3K mame ovladanie efektov urobene inak - stranku PARAMS tam vobec nemame - kazdy efekt box ma tych parametrov strasne vela a vsetky su pristupne cez MOD (modulacia) priamo vnutri FX chainu. Na PC3Le mate v PARAMS iba nejaky vyber zakladnych FX parametrov.
A viem tam priradit fadery, ale nie tocitka a pady (lebo ich nemame! :lol: )
Myslel som "premapovať" kontroléry na stránke Params v klasickom Program mode.
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2649
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 03 úno 2017 21:01

No vsak ved... na PC3 take mapovanie nie je. :wink:
Tam editujes rovno vnutri FX chainu a jednotlivym parametrom kazdeho efektu mozes pridelit priamo cisla beznych kontrolerov tak, ako su definovane v Control Setupe/Master Mode...
Cize editujes vnutri FX chainu a ten si potom ulozis (obvykle na novu poziciu) = editujes zavisly objekt a nie program. V programe ho len "pouzijes". Na urovni programu sa daju nastavovat len zakladne veci, ako Insert On/Off, Aux Pre/Post , Aux Wet/Dry.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 03 úno 2017 21:12

Asi tú stránku PARAMS dali naschvál do PC3LE, aby sme si vedeli premapovať tie vaše slajdre :D
(poslal som ti správu)
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2649
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 09 úno 2017 02:52

Pozri prilohy.
Přílohy
EQCMPDL2.PC3.txt
Verzia 2 - pomenene cisla kontrolerov pre PC3Le:
- tocitka riadok 2 (MIDI 19-23) - Enhancer Lo-Mid-Hi, Delay Wet/Dry, Delay Fbk
- tlacitko 1 (MIDI80) - Comp In/Out
(480 bajtů) Staženo 5 x
EqCmpDly 01.tif
Obrazok zlepeny z okien SoundTower editoru. Su tam vidno vsetky parametre efektov a modulacia. Textovy popis by bol strasne dlhy, snad sa v tom budes vyznat.
EqCmpDly 01.tif (616.86 KiB) Zobrazeno 384 x
EQCMPDL1.PC3.txt
Verzia 1. Nechcelo mi to nahrat subor s priponou PC3, tak som tam pridal .txt - zmaz si to.
(480 bajtů) Staženo 18 x
Naposledy upravil(a) MDudas dne 11 úno 2017 02:39, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 09 úno 2017 11:44

MDudas: A byl bys ochotný takový FX Chain udělat pro PC3/K?
Myslím, že by to spoustě uživatelů udělalo radost 8)
Já bych tedy určitě zájem měl - klidně i za nějakou úplatu
Benqo píše: Kontroléry:
EQ: Hi, Mid + Mid Frequency, Lo
Compr: On/Off, Wet/Dry
Dly: FX 25 - Basic Delay (Delay Feedback, Wet/Dry, tempo podľa natapovania)
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2649
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 09 úno 2017 19:14

a/ komunite zadarmo, toto su jednoduche veci.
b/ je to pre PC3 - Benqo sa pokusi si to upravit na PC3Le. :wink:
c/ momentalne je to beta - EQ sme nahradili Enhancerom. Bez nastaveni ostatnych parametrov pre konretny program to asi bude problematicke. Aspon ja si neviem predstavit, ze by EQ a Comp fungovali dobre pre rozne nastroje... :oops:

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2649
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 09 úno 2017 20:53

Trosku novej elektroniky do nasich PC3/K/A / Forte - BARB vydal balik Electro Drome: :palec+:
http://www.barbandco.com/store/p131/Ele ... K%2FA.html

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 10 úno 2017 10:39

BARB UMÍ!!! Na svých stránkách má i ukázky jednotlivých zvuků - BOMBA! A hlavně: nejedná se o žádné samply, ale o poctivé VAST programy s realtime editací přímo z panelu!

Včera jsem měl narozky, takže jsem si nadělil dárek. :-) :palec+: :palec+: :palec+:
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 22 úno 2017 22:46

Zdravim.Narazil som nedavno na stare ale zaujimavo znejuce piano do PC3K.Kdo by mal zaujem tak nech da vediet.Som ochotny ho vymenit za ine napr.Epic grand.Pripajam ukazku
http://www.ilio.com/products/ilio-sampl ... mrockpiano .Velkost je 600MB.Na ukazke je 64MB Rock piano.

Odpovědět