Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 184
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 15 bře 2017 11:01

Zdravim.Dnes som si vsimol ze jedna klavesa hra hlasnejsie ako tie ostatne.Stalo sa to uz niekomu?Da sa to opravit?

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 15 bře 2017 20:52

Zdravím, pomohol by mi niekto objasniť "záhadu" ohľadom polyfónie na pc3le6. Napr. program "Leadoscopy !" z "Electro Drome" mi v MasterMode:UTILITIES/ VOICES zobrazuje 4-hlasnú polyfóniu, ale je zložený len z dvoch Layer. Prečo to je tak, keď takmer na všetkých ostatných je polyfónia zhodná s počtom funkčných vrstiev daného programu ? Nedarí sa mi dopátrať , prečo je to tak. Vďaka

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 15 bře 2017 21:58

Ak sú tie dve layers stereo, tak je to dokopy 4.
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 15 bře 2017 22:23

Hm, nejako sa v tom strácam. Kde by to malo byť určené ? Layer 1 ide do layer 2.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 16 bře 2017 01:11

Na routingu vrstiev to nevidis - je to vidiet na stranke Keymap (teda aspon na PC3). Vidis tam jednu alebo dve keymapy a parameter Stereo On alebo Off.
A v Master Mode / Utils / Voices - ked zaznie mono vrstva, je tam █ , ked zaznie stereo, su tam <>

Ale ... barb je profi, mohol si vytvorit nejaky vlastny specialny algoritmus, ktory ma na konci 2 vystupy - tam netusim... U mna sa taka vrstva tvari (z pohladu polyfonie), ze je mono a pritom hra strereo. Tak neviem. Az tak hlboko som sa do Dynamic VAST neponoril... :oops:

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 16 bře 2017 01:18

concord píše:Zdravim.Dnes som si vsimol ze jedna klavesa hra hlasnejsie ako tie ostatne.Stalo sa to uz niekomu?Da sa to opravit?
Obcas sa to stava, tu na fore asi nikomu. Obvykle sa to riesi vycistenim (vyfukanie stlacenym vzduchom, opatrne vysatie vysavacom, niekedy vymytie liehom).

Ak by bola mechanicky down, potom jedine taketo firmy:
http://syntaur.com/kurzweil_pc.html

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 18 bře 2017 08:18

MDudas píše:Na routingu vrstiev to nevidis - je to vidiet na stranke Keymap (teda aspon na PC3). Vidis tam jednu alebo dve keymapy a parameter Stereo On alebo Off. ....
Je tam jedna keymapa a Stereo je Off na oboch layeroch.
MDudas píše: .... A v Master Mode / Utils / Voices - ked zaznie mono vrstva, je tam █ , ked zaznie stereo, su tam <> ...


Zobrazuje mi tam 4 █
MDudas píše: ... Ale ... barb je profi, mohol si vytvorit nejaky vlastny specialny algoritmus, ktory ma na konci 2 vystupy - tam netusim... U mna sa taka vrstva tvari (z pohladu polyfonie), ze je mono a pritom hra strereo. ...
Sú tam algoritmy: 2 ( layer 1) a 102 (layer 2). Teda pôvodné.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 20 bře 2017 01:40

Hmm. Tak potom ma uz napadaju len 2 veci:
1/ nie su tam nejake dlho doznievajuce obalky?
2/ na stranke COMMON je taky parameter, ze "Mono Sample XFade". Normalne je Off. Zapina sa, ked mono zvuk (napr. lead ako v tvojom pripade) nema plynuly prechod z noty do noty. Ten myslim zdvojnasobuje "spotrebu" - na vyhladenie prechodu pouziva crossfade ...

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 20 bře 2017 16:23

Tak, záhada odhalená, "Mono Sample XFade" je "vinník" , po prepnutí na "Off" už bola polyfónia polovičná. ( zvukovo som ale rozdiel nezbadal, .. zatiaľ :-) ) Vďaka.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 28 bře 2017 14:20

Čavte, otázka na PC3(K).
Dajú sa vám v KB3 - Program mode - "premapovať" drawbary a ostatné KB3 kontroléry na iné MIDI CC, ako je dafaultne nastavené? Včera som kukal manuál PC3K, ale nenašiel som to tam. Dajme tomu, že chcem byť v Program mode, na jednom kanále mám napr. Piano ovládané (hrané) z Kurzweilu, na druhom kanále mám KB3, ovládaný externým MIDI kontrolérom.

(na PC3LE je "blbuvzdorne" spravená stránka Program -> Edit Program - > Params, kde sa dajú všetky defaultné hodnoty premapovať)
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 29 bře 2017 03:55

Asi som celkom nepochopil, alebo si spojil 2 veci...
Ak mas nastroje na 2 kanaloch, preco potrebujes menit cisla ovladacich kontrolerov ? Ved na to su predsa kanaly - kazdy pridaris inemu nastroju. Noty aj vsetky ostatne MIDI spravy chodia samostatne na kazdom kanale.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 29 bře 2017 08:14

do kela, mas pravdu. ja som si to ako truhlik premapovaval :mrgreen:

upravujem: Premapovával som to v setupe a nie v program mode. A to preto, lebo oba kanály hrám z Kurzweilu naraz. Len jeden kanál ovládam knobami priamo z KW a druhý ovládam MIDI kontrolérom. A pokiaľ to správne chápem, tak v rámci jednej zóny nemôžem nastaviť, ktorý kontrolér bude Local (klaviatúra) a ktorý MIDI (knoby, pady, switche ...). Viem, že sa v setupe pri kombinácii KB3 a ne-KB3 zón dajú prepínať kontroléry na KB3 a ne-KB3, ale to sa mi nechce :D
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
gurdik
Příspěvky: 8
Registrován: 15 bře 2011 17:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gurdik » 03 dub 2017 19:01

Ellou kucí a holky, mám takový dotaz. Mám doma tři měsíce pc3le, trochu víc se ztrácím v editaci zvuků, před tím starší Korgy. Hledám nějaký pěkný zvuk hamondek, líbí se mi celkem ty VAST, ale nemůžu přijít na to, jak měnit rychlost leslie, třeba přes aftertouch nebo tlačítkem jako u kb3. U kb3 mi trochu vadí, že když držím jeden tón, u ostatních se pak neozývá percuse, veliká škoda, chápu, že origo to tak má taky, ale...
Hledal jsem i nějaké patche orgánů a leads (nějaké pěkné hutné) i k zakoupení, nějaké free jsem objevil, ale moc mě neuchvatily.
Tak vás moc prosím, kde se dají stáhnout či zakoupit nějaké další zvuky pro LE edice, všude samé Káčko :-)
Ještě mám dotaz ohledně přepínání zvuků během jedné skladby. Používám QuickA., ale trochu mi vadí ta prodleva, když přepnu třeba z piana na varhany, tak chvíli trvá, než naběhnou všechny efekty a v setupu je zase to omezení počtem FX.
Tak děkuji všem za cenné rady ;-)

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 03 dub 2017 21:25

Nazdar. Dost otazok na jeden prispevok. Skusim po rade:

- rychlost Leslie (fast/slow rotor) sa standardne prepina sustain pedalom :)
(odporucam kupit si aspon 2 switch pedale a 2 CC pedale)
- hammondovska perkusia - preco ju chces pri kazdom stlacenim klavesy ?
- nove zvuky - skus napr. cesky Art of Sound (http://www.AOS-PRO.com)
- prepinanie bez seknutia zvuku na Le bude casto problem, hlavne s KB3 organmi :(
asi najlepsi postup je pre kazdu skladbu si vyrobit Setup alebo skupinu Setupov, nahadzat si tam vsetky potrebne zvuky a vsetko vyladit na minimalny pocet FX. Skupinu Setupov konstruovat tak, aby najdolezitejsie zvuky boli na rovnakych kanaloch a na nizkych cislach kanalov (1 ma najvyssie prioritu)

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 03 dub 2017 22:29

- rychlost Leslie (fast/slow rotor) sa standardne prepina sustain pedalom :)
(odporucam kupit si aspon 2 switch pedale a 2 CC pedale)
Leslie cez sustain pedal je super, plus expression pedalom mozes ovladat swell, ale da sa to aj cez aftertouch:
- spravis si setup (cez Program mode to nejde), kde na stranke controllers vypnes SW Pedal1 (On a Off Controll das na OFF) a nastavis Controller:Pressure a Dest:RotaryFootSw (nie Rotary Slow/Fast - ten funguje ako "momentary", nie ako "toggle")
- k PC3LE pripojis len 2 Switch a 1 CC Pedal ;)
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Odpovědět