Kurzweil PC3
Re: Kurzweil PC3
Díky všem za cenné rady, o sustain pedálu vím, ale jak jsem ještě zvyklí na starší KORGy, který držely tón i u varhan, tak občas šlápnu a přepnu rychlost
na AOS jsem koukal, ale balík organs jsem nenašel a nikde ani neuvádí pro LE verzi.
V setupu mi právě chybí ty fx efekty, chtěl jsem dát k sobě kb3, real vibies a nějaký lead, ale když uberu nějaký fx, tak se zvuk dost změní a to je veliká škoda.
můžu ještě poprosit, jak přesně se dá využít switch pedál? k přepínání zvuků během skladeb? jeden jako + a druhý - ?
díky všem
na AOS jsem koukal, ale balík organs jsem nenašel a nikde ani neuvádí pro LE verzi.
V setupu mi právě chybí ty fx efekty, chtěl jsem dát k sobě kb3, real vibies a nějaký lead, ale když uberu nějaký fx, tak se zvuk dost změní a to je veliká škoda.
můžu ještě poprosit, jak přesně se dá využít switch pedál? k přepínání zvuků během skladeb? jeden jako + a druhý - ?
díky všem
Ja mám swpedal2 nastavený na rýchlosť leslie, swpedal1 ako klasický sustain, čiže viem ním držať aj tóny KB3.Díky všem za cenné rady, o sustain pedálu vím, ale jak jsem ještě zvyklí na starší KORGy, který držely tón i u varhan, tak občas šlápnu a přepnu rychlost
toto je na dlhšiu debatuV setupu mi právě chybí ty fx efekty, chtěl jsem dát k sobě kb3, real vibies a nějaký lead, ale když uberu nějaký fx, tak se zvuk dost změní a to je veliká škoda.

Pozri user manuál str. 7-18, tam máš všetky parametre, ktoré vieš ovládať.můžu ještě poprosit, jak přesně se dá využít switch pedál? k přepínání zvuků během skladeb? jeden jako + a druhý - ?
Ale mysli na to, že ak pedále nastavíš na prepínanie zvukov, nebudeš ich môcť využívať ako sustain.
Možno by bolo lepšie nastaviť na prepínanie zvukov DrumPady

Tak teď jsi mi krásně nahrál, použít drum pady na změnu zvuku je můj veliký sen, ale zatím jsem zjistil, jak toho docílit v setupu, i když ne dokonale, zapínají se vrstvy přes sebe, potřeboval bych, aby se předchozí zvuk vypnul - dám příklad: DP1 varhany, DP2 piano, DP3 lead. Stisknu DP1 hrají varhany, stisknu DP2, hraje piano, varhany ne
ale v setupu mi zase chybí ty fx, takže trochu začarovaný kruh
nebo je i jiná varianta?
Mohu se zeptat, jaký pedál používáš? Díky

Mohu se zeptat, jaký pedál používáš? Díky
SW pedále mám oba od Kurzweilu. CC Pedál mám Roland EV-5, lebo ten od Kurzweilu sa mi zdal taký plastový 
U toho Setupu nastav pre každú zónu aj tie dva ostatné 2 DP, ale opačne (aby zónu vypli).
Teda:
Zóna1 (KB3) DP1 zapne zónu, DP2 ju vypne a DP3 ju vypne.
Zóna2 (piano) DP1 vypne zónu, DP2 ju zapne a DP3 ju vypne.
Zóna3 (lead) DP1 vypne zónu, DP2 ju vypne a DP3 ju zapne.
Tie FX sú pri KB3 problém, lebo berú 7-9 fx jednotiek. Ja som používal dva setupy, jeden pre KB3 s Leslie efektom a piano bez insert efektu, druhý setup pre piano s efektom a v QA Mode som medzi mini prepínal.
Ak nepoužívaš všetky tri zvuky naraz, bolo by fajn spraviť si 3 Setupy.
Pri KB3 používaš všetko? Vibrato, Chorus, Distort, ...?

U toho Setupu nastav pre každú zónu aj tie dva ostatné 2 DP, ale opačne (aby zónu vypli).
Teda:
Zóna1 (KB3) DP1 zapne zónu, DP2 ju vypne a DP3 ju vypne.
Zóna2 (piano) DP1 vypne zónu, DP2 ju zapne a DP3 ju vypne.
Zóna3 (lead) DP1 vypne zónu, DP2 ju vypne a DP3 ju zapne.
Tie FX sú pri KB3 problém, lebo berú 7-9 fx jednotiek. Ja som používal dva setupy, jeden pre KB3 s Leslie efektom a piano bez insert efektu, druhý setup pre piano s efektom a v QA Mode som medzi mini prepínal.
Ak nepoužívaš všetky tri zvuky naraz, bolo by fajn spraviť si 3 Setupy.
Pri KB3 používaš všetko? Vibrato, Chorus, Distort, ...?
Asi nepotřebuji používat všechno, beru zvuk jak je daný a ten používám
pokusím se nějaké fx povypínat.
Máte všichni můj veliký obdiv pánové a dámy...

tím myslíš, že jeden setup bude kb3, druhý piano, třetí lead a drum pady mohou přepínat i setupy? Nebo tím myslíš, že si dám ty tři setupy do QA a budu přepínat mezi nimi klasicky číselníkem? Trochu víc se v tom ztrácím. Manuál (hlavně programs) jsem pročítal asi třikrát, asi ne všechno zatím chápu správně :-pBenqo píše:Ak nepoužívaš všetky tri zvuky naraz, bolo by fajn spraviť si 3 Setupy.
Máte všichni můj veliký obdiv pánové a dámy...
Ahoj gurdik,
problém vyriešiš importovaním VASTových hammondov z K2500/K2600. Všetky sú zdarma na kurzweil.com. Väčšina funguje v PC3LE. Je ale potrebné ich preprogramovať aby pekne zneli. Upraviť Amp, Gain, Output, LFO, ASR, kontrolery... Bez znalostí VASTu to asi nedáš. Výhoda je, že v inserte potom nemusí byť žiadny efekt, čím sa zbavíš problému s počtom FX a nemusíš ani prepínať setupy počas pesničky.
problém vyriešiš importovaním VASTových hammondov z K2500/K2600. Všetky sú zdarma na kurzweil.com. Väčšina funguje v PC3LE. Je ale potrebné ich preprogramovať aby pekne zneli. Upraviť Amp, Gain, Output, LFO, ASR, kontrolery... Bez znalostí VASTu to asi nedáš. Výhoda je, že v inserte potom nemusí byť žiadny efekt, čím sa zbavíš problému s počtom FX a nemusíš ani prepínať setupy počas pesničky.
dalen, tak toto je aj pre mňa nová info, vďaka 
nevieš, v ktorom súbore v K2600 downloads sú?

nevieš, v ktorom súbore v K2600 downloads sú?
Sú roztrúsené v rôznych súboroch. Nespomínam si čo kde presne je, ale výborné programy som našiel v súboroch FRESHNEW.K26 a RAMBANKS.26, konkrétne Drive organ, Dance organ, Gospel organ (ten posledný je tuším z Best of VAST) a mnoho ďalších.
Btw, v Best of VAST sa nachádza aj organ s názvom VAST B3, ktorý využíva všetkých 9 sliderov ako KB3. Má však hodne parametrov, ktoré sa navzájom ovplyvňujú, preto sa mi ho dodnes nepodarilo úplne rozchodiť tak, aby znel pekne po celej klaviatúre. Až sa mi to podarí, bude to úplne najlepší VAST organ. Možno ho potom dám na ksetlist ako bonus.
Btw, v Best of VAST sa nachádza aj organ s názvom VAST B3, ktorý využíva všetkých 9 sliderov ako KB3. Má však hodne parametrov, ktoré sa navzájom ovplyvňujú, preto sa mi ho dodnes nepodarilo úplne rozchodiť tak, aby znel pekne po celej klaviatúre. Až sa mi to podarí, bude to úplne najlepší VAST organ. Možno ho potom dám na ksetlist ako bonus.

-
- Vybavení
Zdravim vsetkych
Ma niekto na predaj kurzweil pc3x?
Ma niekto na predaj kurzweil pc3x?
- Keyboarder
- Vybavení
Na níže uvedeném odkazu je následujících 10 dní zdarma ke stažení přesamplovaný klavír z Norda. Je optimalizovaný pro PC3K - skládá se z 5 vrstev a má jen 32MB.
https://wetransfer.com/downloads/7f4050 ... 933/f4a1a8
Bohužel tento týden se k tomu nedostanu, tak dejte vědět, pokud si jej někdo nainstalujete, jestli to stojí za to
https://wetransfer.com/downloads/7f4050 ... 933/f4a1a8
Bohužel tento týden se k tomu nedostanu, tak dejte vědět, pokud si jej někdo nainstalujete, jestli to stojí za to

je tam aj free upright piano
To demo ma prehodeny L a R kanal ? Tak to je gol... 

Ten klavír z Norda som si včera nahral do PC3K. Asi hodinu som ho skúmal a následne vymazal.
Hovorí sa "darovanému koni na zuby nekoukej", preto nebudem kritizovať. Len poviem, že má lepší zvuk ako sample z S90ES, s ktorými som sa hral pred pár rokmi. Než by som ho vytiahol niekde na pódiu pred ľuďmi, tak by som prepísal skoro všetky parametre vrátane jednej keymapy.
Hovorí sa "darovanému koni na zuby nekoukej", preto nebudem kritizovať. Len poviem, že má lepší zvuk ako sample z S90ES, s ktorými som sa hral pred pár rokmi. Než by som ho vytiahol niekde na pódiu pred ľuďmi, tak by som prepísal skoro všetky parametre vrátane jednej keymapy.
Nieco podobne som chcel napisat, ale radsej som pockal na niekoho realnu skusenost (bohuzial nemam PC3K)
Prekonvertovat sample, ktore dava Clavia zdarma
http://www.nordkeyboards.com/sound-libr ... lian-grand
vie kazdy priemerny audio-hacker. A takych pokusov uz bolo... Urobit z nich pouzitelny klavir, to uz je ine kafe.
Som zvedavy na dalsie reakcie.
Prekonvertovat sample, ktore dava Clavia zdarma
http://www.nordkeyboards.com/sound-libr ... lian-grand
vie kazdy priemerny audio-hacker. A takych pokusov uz bolo... Urobit z nich pouzitelny klavir, to uz je ine kafe.
Som zvedavy na dalsie reakcie.
- Keyboarder
- Vybavení
Naprostý souhlas - ten program, tak jak je, je pro mne nepoužitelný. Oceňuji to, že se chlapec o svou práci zdarma podělil, nicméně to, co momentálně ve svém nástroji mám, je úplně někde jinde. Ale ten samý programátor ještě nabízí 45MB samplů symfonických nástrojů, a ty se jeví mnohem zajímavěji, než ten klavír:dalen píše:Ten klavír z Norda som si včera nahral do PC3K. Asi hodinu som ho skúmal a následne vymazal.
https://wetransfer.com/downloads/62d454 ... 342/952969
Vytvořil i nějaké VAST programy, které jsou kompaktibilní i s řadou LE, a znějí moc pěkně:
Download zde: https://wetransfer.com/downloads/c2029a ... 402/bf2935