Kurzweil PC3
Re: Kurzweil PC3
Ahoj, nevím jestli se správně vyjádřím, abyste pochopili problém, ale zkusím to... Nemohu přijít na to, jak vyřešit následující situaci. Mám dvoje klávesy - Kurzweil PC3 a Hammond XK3, projené navzájem prostřednictvím MIDI oběma směry (někdy potřebuji jako master PC3, někdy XK3). V PC3 jsem vytvořil setup, který na jedné zóně vyšle do XK3 změnu programu. Problém ale je v tom, že XK3 mi po změně programu do PC3 pošle zpět svou změnu programu, která je nastanena u tzv. externí zóny v XK3, čímž mi změní původní setup v PC3. U XK3 nelze (pokud se nepletu) vypnout pouze vysílání Program Change, lze vypnout pouze v kombinaci s příjmem Program Change, což by ale vyřadilo možnost volby programu na XK3 prostřednictvím MIDI. Danou zónu ale potřebuji ovládat z XK3... Jde tedy nějak zakázat změnu programu v setupu, aby k těmto změnám nedocházelo?
Děkuji.
Míra
Děkuji.
Míra
Ahoj, nepoužívaj midi signál v oboch smeroch.
Keby to fungovalo obojsmerne, tak by obchodníci predávali midi káble s dvoma konektormi na oboch koncoch.
Zatiaľ som ale taký kábel nevidel.

No ono mi to obousměrně chodí, bohužel jen přes počítač. Prostě jen v Host programu (Live Professor) odfiltruju z XK3 povely Program Change, do PC3 pouštím jen "Noty". Protože chci nosit na kšefty co nejmíň věcí, chci najít způsob, aby to šlo "napřímo" a ne přes počítač... Díky.
Mam silny pocit, ze som uz riesenie niekde videl. (neni som na toto expert, iba skusam - mozno Ti pri tom napadne riesenie )
Ak som dobre pochopil - vysles na nejakej zone a zodpovedajucom kanale ProgramChange z PC3 do Hammonda.
Hammond Ti ten ProgramChange vrati na extrenej zone ? Na ktorom kanale ? Preco Ti to zmeni cely Setup a nie iba Program na danom kanale?
Ako mas nastavene zony a kanaly v Setupe a na XK3 ?
Ako mas nastavene MIDI/Receive/Local Keyboard Channel a ako MIDI/Receive/Basic Channel ?
Vysiela Ti ta XK3 naspat aj ine intrukcie (noty) alebo len ProgramChange ?
Ak som dobre pochopil - vysles na nejakej zone a zodpovedajucom kanale ProgramChange z PC3 do Hammonda.
Hammond Ti ten ProgramChange vrati na extrenej zone ? Na ktorom kanale ? Preco Ti to zmeni cely Setup a nie iba Program na danom kanale?
Ako mas nastavene zony a kanaly v Setupe a na XK3 ?
Ako mas nastavene MIDI/Receive/Local Keyboard Channel a ako MIDI/Receive/Basic Channel ?
Vysiela Ti ta XK3 naspat aj ine intrukcie (noty) alebo len ProgramChange ?
Ahoj, děkuji za reakci. Je to asi takto:
1. na PC3 mám setup takto: zona 1: kanál 1, slouží pouze k vyslání ProgramChange do XK3; zona 2: kanál 2, nastaven nějaký konkrétní program, vstupní midi kanál nastaven na 2, abych mohl ovládat z XK3
1. z PC3 pošlu ze zony 1 na kanale 1 do XK3 ProgramChange
2. XK3 se přepne na požadovaný program, jehož součástí je nastavení externích zón, jednu z nich mám nastavenu na kanál 2, pomocí které chci ovládat PC3
3. kámen úrazu - součástí nastavení externí zóny na XK3 (u mne tedy na kanálu 2) je nastavení ProgramChange, které se po zvolení programu na XK3 vyšle do externího zařízení (tedy do PC3) tento ProgramChange
4. v PC3 se mi pak nezmění celý setup, dokonce když otevřu editaci setupu, vidím že program v zoně 2 se mi nezměnil(!), ale pokud hraju z XK3, hraje mi z PC3 zvuk jiný a ne ten, který tam "vidím". Když jen v editaci setupu změním nastavený program v zoně 2 na jiný a zpět na ten, který tam byl původně, vše hraje, jak má...
Tak zatím nevím, ostatní nastavení ověřím večer.
Dík
1. na PC3 mám setup takto: zona 1: kanál 1, slouží pouze k vyslání ProgramChange do XK3; zona 2: kanál 2, nastaven nějaký konkrétní program, vstupní midi kanál nastaven na 2, abych mohl ovládat z XK3
1. z PC3 pošlu ze zony 1 na kanale 1 do XK3 ProgramChange
2. XK3 se přepne na požadovaný program, jehož součástí je nastavení externích zón, jednu z nich mám nastavenu na kanál 2, pomocí které chci ovládat PC3
3. kámen úrazu - součástí nastavení externí zóny na XK3 (u mne tedy na kanálu 2) je nastavení ProgramChange, které se po zvolení programu na XK3 vyšle do externího zařízení (tedy do PC3) tento ProgramChange
4. v PC3 se mi pak nezmění celý setup, dokonce když otevřu editaci setupu, vidím že program v zoně 2 se mi nezměnil(!), ale pokud hraju z XK3, hraje mi z PC3 zvuk jiný a ne ten, který tam "vidím". Když jen v editaci setupu změním nastavený program v zoně 2 na jiný a zpět na ten, který tam byl původně, vše hraje, jak má...
Tak zatím nevím, ostatní nastavení ověřím večer.
Dík
Aha. Tak podla toho, ako si to popisal, to funguje korektne.
Ak chces, aby Ti zvonku prichadzajuce instrukcie nemenili programy na danom kanale, tak sa myslim ma pouzit
MIDI Mode / Channels / PrgLock. Ci to funguje aj pre Setupy, som nikdy neskusal. A z manualu to neni uplne jasne.
Ak chces, aby Ti zvonku prichadzajuce instrukcie nemenili programy na danom kanale, tak sa myslim ma pouzit
MIDI Mode / Channels / PrgLock. Ci to funguje aj pre Setupy, som nikdy neskusal. A z manualu to neni uplne jasne.
Skús v tom setupe vypnúť EntryPrgChg. Malo by to zabrániť zmene interných programov v PC3. A asi by si to mal vypnúť aj v XK3.
Díky moc za nápady, vyzkouším a dám vědět.
Ahoj, tak vyřešeno. Local Keyboard Channel (MIDI Mode->RECEIVE Page) musí být nastaven na None (měl jsem nastaven na konkrétní MIDI kanál, abych mohl měnit Setupy prostřednictvím povelu ProgramChange přes MIDI) + MIDI Mode / Channels / PrgLock nastavit na On. Díky ještě jednou.
Takže toto je výsledkom tvojho výskumu ... pekne ... ja som myslel, že si len robíš PhD z KSR 
Samploval si "živého" Steinwaya? Koľko to má layers? Nejaké vychytávky?

Samploval si "živého" Steinwaya? Koľko to má layers? Nejaké vychytávky?

download: https://chrisarndt.de/files/kurzweil/so ... README.txt
Ahojte, túto kolekciu mám stiahnutú už pár rokov, ale až nedávno som si dal námahu preprogramovať ju do PC3K. Na flashke zaberú sample vyše 60mb a niektoré z nich sú veľmi kvalitné!! V editore je nutné upraviť level amplitude, velocity tracking, pady a midi kontrolery. Insert efekty si pridáte podľa chuti. Kvalitou sa zvuky vyrovnajú komerčným balíkom od barba.
Ahojte, túto kolekciu mám stiahnutú už pár rokov, ale až nedávno som si dal námahu preprogramovať ju do PC3K. Na flashke zaberú sample vyše 60mb a niektoré z nich sú veľmi kvalitné!! V editore je nutné upraviť level amplitude, velocity tracking, pady a midi kontrolery. Insert efekty si pridáte podľa chuti. Kvalitou sa zvuky vyrovnajú komerčným balíkom od barba.
Chlapci, budú možno nejaké novinky: