Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 29 zář 2008 21:33

Misto nezemneneho koliku si radsi kup oddelovaci trafo. U Conrada ho meli za 1500Kc s prikonem, ktery by utahl pocitac. Tohle te muze zabit.

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 30 zář 2008 07:30

Presne tak. So zemou na pocitaci sa radsej nehraj. Pamatam sa raz ako ma zatriaslo, ked som sa drzal skrinky PC a nahodou som sa druhou rokou suchol o radiator.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 30 zář 2008 09:39

aha - sakra :( ty kraso, to sem nevedel. Fuj, hend to dam ven.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 30 zář 2008 10:43

tak mě napadá jestli by šlo nějakým rozumným způsobem importovat zvuk z PC2 do PC3. jelikož právě předělávám repertoár ohromě by mi to bodlo.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 30 zář 2008 11:44

fova píše:Misto nezemneneho koliku si radsi kup oddelovaci trafo. U Conrada ho meli za 1500Kc s prikonem, ktery by utahl pocitac. Tohle te muze zabit.
oddelovacie trafo neriesi zemiacu slucku, pokial tato je az za zasuvkou, co je tento pripad

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 30 zář 2008 14:19

Diky kexiku, to jsem si presne myslel. Takze posledni news:

- profi kabel na spdif nepomohl. Zmacknu klapku, ozyva se tam bordel, v pozadi naznak zvuku, ale spis jenom bordel.

- zjistil jsem, ze pokud koukam na sw mix, pri zapojeni audio je vse OK, dokud nepustim Ableton. Pak tam vidim nejaky bordel dole na savli, proste kontinualni ruchy. Jakmile dam Rec, tak je slyset i slaby sum. Proste jakoby Ableton zapinal neco na karte, asi nejaky dodatecny preamp. Ale s tim fakt nevim, co mam delat.

No nic, jdu zkoumat dal...


BTW: to ALL

Prisel mi Yamaha Breath Controller BC3, zapojil jsem do pc3x, lec nevim, zda mi to prenasi CC dal. Mate s tim nekdo zkusenosti? Jake VST nejlepsi na zkousku? Dik
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 30 zář 2008 19:43

ja BC3 nemam, ale nevidim dovod aby to neprenasalo CC dalej. v MIDI menu si mozes nakonfigurovat Breath Controller na akykolvek midi kontroler a pouzivat na co chces. samotne programy v PC3 este ho nevyuzivaju, pre K nastroje bolo vymyslenych zopar "dychovych" programov ktore vyuzivali dychovy kontroler na kontrolu hlasitosti, filtra, ci noise layers.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 30 zář 2008 21:54

Ok, musim se prokopat manualem. Proste mi nereagoval v EWSQ tak jsem si rikal, ze delam neco blbe. Doufam, ze i do pc3x pribude nejaky ten program, uz se fakt tesim
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 01 říj 2008 10:48

Pls radu: nechal jsem si od GEM piana doma 3-pedal, ktery jsem si kupoval separatne, je to tenhle:

Obrázek

Je to spec. pedal - sustain umi vysilat 16 ruznych poloh. Lec problem - kdyz zapojim do PC3x, tak sustain nereaguje vubec. Pokud to polohy sustainu dam konektor z jednoho ze zbyvajicich pedalu, funguje to.

Do sustain pedalu vedou 2 kabely, do ostatnich jenom 1. Mam vubec sanci to zprovoznit, nebo mam smulu?

Diky
Petr
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 01 říj 2008 11:55

no zalezi aku ma ten pedal polaritu, inak jedna z mala veci od Uliho ktora je fakt super je toto:
http://www.behringer.com/FCB1010/index.cfm
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 01 říj 2008 12:31

Jo jo, ten board od uloiho jsem chtel/chci uz fakt dlouho, ale je desne drahej - midi switch medal stoji 300, volume pedal 400 (uz mam doma), takze uliho pristroj je sice fakt cool, ale zatim pro me moc drahy.

S tou polaritou - no nenasel jsem zadny prepinac, takze polarita je asi fixni... Neda se to nekde nastavit v klavesach?

Jinak tohle mi napsal dovozce:

tento pedal lze pouzit s libovolnym nastrojem, jenom bych doporucoval nejdrive zjistit,
jestli PC3X ma 3 vstupy pro vsechny konektory tohoto pedalu, tj. jestli je mate kam pripojit.
Pedal mame skladem.


Pedal je suprovej na piano, fakt ze jo, takze bych se ho nerad vzdaval, ale asi mi nic jineho nezbyde ;(

Edit:
Ted jsem mluvil s dovozcem, polarita nastavit nejde (pry to ale kurzweil umel vzdy z menu a problem muze byt v tom, ze pedal ma stereo jack, pricemz kurzweil posila po mono - mam pry zkusit redukci, pripadne nezasunout uplne do pristroje, dam vedet :)
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 01 říj 2008 15:06

PC3 je sice super, už jsem se s ním celkem seznámil, většina věcí jde i bez manuálu, ale problém je že při programování, hlavně když se hrabu v efektech tak začne provádět podivné - nevypočitatelné změny zvuku, vrátí se to do normálu až po restartu.

děsí mě že by se něco takového mohlo odehrát i na podiu při hraní....
tam nad tím zvukem nemám při odposlechu takovou kontrolu jako doma, ale v PA se projeví všechny změny. :x
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 říj 2008 16:47

demsky píše:no zalezi aku ma ten pedal polaritu, inak jedna z mala veci od Uliho ktora je fakt super je toto:
http://www.behringer.com/FCB1010/index.cfm
demsky " odporucas toho uliho ku klaviru ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 říj 2008 16:49

upman : osobne by som to rozobral a pozrel sa dnu .. kedze vysiela viac poloh , najskor to bude potenciometer .. a nie spinac ..

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 01 říj 2008 17:00

No to ano, akorat potom bude lepsi to zkusit strelit k nejakemu GEMu, protoze me tam nikdy nebude chodit tech zminenych 16 poloh a od kurzweila sem dostal celkem obstojny pedal k masince... Kazdopadne zkusim, celkem me stve, ze pedal za 3tis nema prepinatelnou polaritu...
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Odpovědět