Kurzweil PC3
Diky kexiku, to jsem si presne myslel. Takze posledni news:
- profi kabel na spdif nepomohl. Zmacknu klapku, ozyva se tam bordel, v pozadi naznak zvuku, ale spis jenom bordel.
- zjistil jsem, ze pokud koukam na sw mix, pri zapojeni audio je vse OK, dokud nepustim Ableton. Pak tam vidim nejaky bordel dole na savli, proste kontinualni ruchy. Jakmile dam Rec, tak je slyset i slaby sum. Proste jakoby Ableton zapinal neco na karte, asi nejaky dodatecny preamp. Ale s tim fakt nevim, co mam delat.
No nic, jdu zkoumat dal...
BTW: to ALL
Prisel mi Yamaha Breath Controller BC3, zapojil jsem do pc3x, lec nevim, zda mi to prenasi CC dal. Mate s tim nekdo zkusenosti? Jake VST nejlepsi na zkousku? Dik
- profi kabel na spdif nepomohl. Zmacknu klapku, ozyva se tam bordel, v pozadi naznak zvuku, ale spis jenom bordel.
- zjistil jsem, ze pokud koukam na sw mix, pri zapojeni audio je vse OK, dokud nepustim Ableton. Pak tam vidim nejaky bordel dole na savli, proste kontinualni ruchy. Jakmile dam Rec, tak je slyset i slaby sum. Proste jakoby Ableton zapinal neco na karte, asi nejaky dodatecny preamp. Ale s tim fakt nevim, co mam delat.
No nic, jdu zkoumat dal...
BTW: to ALL
Prisel mi Yamaha Breath Controller BC3, zapojil jsem do pc3x, lec nevim, zda mi to prenasi CC dal. Mate s tim nekdo zkusenosti? Jake VST nejlepsi na zkousku? Dik
ja BC3 nemam, ale nevidim dovod aby to neprenasalo CC dalej. v MIDI menu si mozes nakonfigurovat Breath Controller na akykolvek midi kontroler a pouzivat na co chces. samotne programy v PC3 este ho nevyuzivaju, pre K nastroje bolo vymyslenych zopar "dychovych" programov ktore vyuzivali dychovy kontroler na kontrolu hlasitosti, filtra, ci noise layers.
Pls radu: nechal jsem si od GEM piana doma 3-pedal, ktery jsem si kupoval separatne, je to tenhle:

Je to spec. pedal - sustain umi vysilat 16 ruznych poloh. Lec problem - kdyz zapojim do PC3x, tak sustain nereaguje vubec. Pokud to polohy sustainu dam konektor z jednoho ze zbyvajicich pedalu, funguje to.
Do sustain pedalu vedou 2 kabely, do ostatnich jenom 1. Mam vubec sanci to zprovoznit, nebo mam smulu?
Diky
Petr

Je to spec. pedal - sustain umi vysilat 16 ruznych poloh. Lec problem - kdyz zapojim do PC3x, tak sustain nereaguje vubec. Pokud to polohy sustainu dam konektor z jednoho ze zbyvajicich pedalu, funguje to.
Do sustain pedalu vedou 2 kabely, do ostatnich jenom 1. Mam vubec sanci to zprovoznit, nebo mam smulu?
Diky
Petr
no zalezi aku ma ten pedal polaritu, inak jedna z mala veci od Uliho ktora je fakt super je toto:
http://www.behringer.com/FCB1010/index.cfm
Jo jo, ten board od uloiho jsem chtel/chci uz fakt dlouho, ale je desne drahej - midi switch medal stoji 300, volume pedal 400 (uz mam doma), takze uliho pristroj je sice fakt cool, ale zatim pro me moc drahy.
S tou polaritou - no nenasel jsem zadny prepinac, takze polarita je asi fixni... Neda se to nekde nastavit v klavesach?
Jinak tohle mi napsal dovozce:
tento pedal lze pouzit s libovolnym nastrojem, jenom bych doporucoval nejdrive zjistit,
jestli PC3X ma 3 vstupy pro vsechny konektory tohoto pedalu, tj. jestli je mate kam pripojit.
Pedal mame skladem.
Pedal je suprovej na piano, fakt ze jo, takze bych se ho nerad vzdaval, ale asi mi nic jineho nezbyde ;(
Edit:
Ted jsem mluvil s dovozcem, polarita nastavit nejde (pry to ale kurzweil umel vzdy z menu a problem muze byt v tom, ze pedal ma stereo jack, pricemz kurzweil posila po mono - mam pry zkusit redukci, pripadne nezasunout uplne do pristroje, dam vedet
S tou polaritou - no nenasel jsem zadny prepinac, takze polarita je asi fixni... Neda se to nekde nastavit v klavesach?
Jinak tohle mi napsal dovozce:
tento pedal lze pouzit s libovolnym nastrojem, jenom bych doporucoval nejdrive zjistit,
jestli PC3X ma 3 vstupy pro vsechny konektory tohoto pedalu, tj. jestli je mate kam pripojit.
Pedal mame skladem.
Pedal je suprovej na piano, fakt ze jo, takze bych se ho nerad vzdaval, ale asi mi nic jineho nezbyde ;(
Edit:
Ted jsem mluvil s dovozcem, polarita nastavit nejde (pry to ale kurzweil umel vzdy z menu a problem muze byt v tom, ze pedal ma stereo jack, pricemz kurzweil posila po mono - mam pry zkusit redukci, pripadne nezasunout uplne do pristroje, dam vedet

PC3 je sice super, už jsem se s ním celkem seznámil, většina věcí jde i bez manuálu, ale problém je že při programování, hlavně když se hrabu v efektech tak začne provádět podivné - nevypočitatelné změny zvuku, vrátí se to do normálu až po restartu.
děsí mě že by se něco takového mohlo odehrát i na podiu při hraní....
tam nad tím zvukem nemám při odposlechu takovou kontrolu jako doma, ale v PA se projeví všechny změny.
děsí mě že by se něco takového mohlo odehrát i na podiu při hraní....
tam nad tím zvukem nemám při odposlechu takovou kontrolu jako doma, ale v PA se projeví všechny změny.

demsky " odporucas toho uliho ku klaviru ?demsky píše:no zalezi aku ma ten pedal polaritu, inak jedna z mala veci od Uliho ktora je fakt super je toto: