Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 19 zář 2017 23:02

Piano 3Vel - tri dynamické vrstvy v jednej keymape
Piano 3V Easy - to isté, len s odlišnou dynamikou
Mono - pre mono piano
3Vel alt L&R - alternatívne keymapy
3Vel rag - keymapa pre upright piano
alttimb - dtto

Keby si si každú keymapu otvoril v editore, tak na to prídeš aj sám. ;-)

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2652
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 19 zář 2017 23:12

eee, nez som dopisal, Dalen ma predbehol. :oops: Ale aj tak - moje skromene vedomosti :

3Vel - nieco nahravane s 3 roznymi silami uderu
3V Easy - dtto ale lahsie :D
mono - bud 1 mikrofon alebo nejako zmiesane L+R (napr. kvoli setreniu hlasov)
440 - pravdepodobne to, co pise Dalen - presne ladenie na 440Hz alias netemperovane ladeny klavir
3Vel Alt - iny sample toho isteho piana - napr. kvoli hladsiemu miesaniu roznych samplov do vysledneho zvuku
3Vel rag - nejake RagTime pianino ? take rozladene ? iba strielam.
alttimb - "alternative timbre" - opat nieco rovnakeho typu, ale mierne iny zvuk

Cize vysledna info - su to rozne stavebne kamene pre zvukovych socharov. Kurzweil dlhe roky svoje pekne piana skladal z roznych samplov vrstvenim a prelinanim. Dneska uz to pomaly straca vyznam (Forte a jeho RAM).

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 19 zář 2017 23:33

Forte piano má stále ešte dynamické keymapy, či nie? Podľa mňa revolúciu v digitálnych klavíroch urobil Roland asi 8 rokov dozadu s V-Pianom a tento rok s RD-2000. Inak ale súhlas, sample strácajú význam.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 20 zář 2017 00:06

Dakujem vam :)
Mozno by som na to po case prisiel vdaka editoru, ale ako tu bolo pisane pred par rokmi, rychlejsie a efektivnejsie sa clovek dozvie, ked sa opyta priamo tu na fore ;)
S tymi samplami som nepochopil, preco stracaju vyznam (myslite tovarenske sample?) ... ale mozno je to tema do ineho fora. Ja o samplovani vela toho neviem.
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 20 zář 2017 07:23

Benqo:
Pretože sample sú obmedzené. Firma Roland kedysi dávno prišla s technológiou, ktorá simuluje zvuky bez použitia samplov. Zájdi si do predajne vyskúšať stage piano RD-2000, ktoré obsahuje klavírne zvuky z celej histórie Rolandu vrátane V-Piana. Zvuk toho klavíru je fantastický.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 20 zář 2017 08:43

Ok, vdaka za vysvetlenie :)
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 20 zář 2017 20:20

To je ale subjektivny nazor lebo kazdemu sa paci iny zvuk piana. Forte je zalozene na samploch a pochybujem ze upustia od tejto technologie a vydaju sa inym smerom.-uz maju na to patent. 16GB pamate je len zaciatok v dalsom nastroji moze byt tato velkost vyhradena len pre piano sample. Roland sa vydal proste len inou cestou.
Nie SAMPLE ale HARDWARE ma svoje hranice. :D

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2652
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 21 zář 2017 22:26

Ja som to skor myslel tak, ze tlacit tam rozne "alltimb" sample, ktore sluzia len na zlepsenie "stavy" zvuku ci predlzenie tela tonu a k tomu ich vselijako vrstvit (casto to nie su plnohodnotne samplemapy)... ze pri 16GB to straca vyznam. 8) Ale ano - pomaly uz prichadza aj physical modeling.
Mne sa inak tiez viac pacia piana od Kurzweil. Lenze to uz pomaly neviem objektivne posudit, lebo som na ne zvyknuty. :oops: Japonske piana sa mi moc nepacia, lebo vsade davaju to siroke stereo - lahodi to sice uchu hraca, ale pre posluchacov je to znacne neprirodzene.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 22 zář 2017 09:50

pre posluchacov je to znacne neprirodzene
Hm... pre posluchacov, ktori to vedia rozoznat :mrgreen:
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 22 zář 2017 12:21

MDudas píše:
21 zář 2017 22:26
... Mne sa inak tiez viac pacia piana od Kurzweil. Japonske piana sa mi moc nepacia, lebo vsade davaju to siroke stereo - lahodi to sice uchu hraca, ale pre posluchacov je to znacne neprirodzene.
No to siroke stereo je pouzite na pianach tak v Artise tak aj vo FORTE ,ma ho aj GERMAN D exp.pre PC3K. A mne sa pacia.
:D Sa rozhodni. :D

Schvalne kto rozozna ci je to STEREO alebo WIDE stereo.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2652
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 25 zář 2017 01:14

Artis ani Forte nemaju siroke stereo. Vypocuj si nejake Yama alebo Rola, nech vies, o com pisem. :wink:

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 25 zář 2017 09:47

Pani,
toto zaujima aj mna. Dajte link na nejake dobre yt videa, kde to pocut ;)
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 25 zář 2017 12:42


Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 04 říj 2017 16:01

A teda vyvstava otazka (pre stereovitejsie orientovanych):
Dalo by sa rozsirit to stereo v Piano programoch v Kurzweili? M.Warrenovo Close Grand (vid. Mastering VAST) bolo spravene tak, ze porozdeloval jednotlive Left a Right keymapy do osobitnych layerov a potom uz nejako s tym caroval ...
Napada mi pritom vec, co maju Rolandy serie RD, ze vies tocitkom z Mono plynule spravit Stereo. Dalo by sa to aj u KW v ramci Programu?

concord, ty si ako robil a samploval to tvoje piano?
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 04 říj 2017 21:51

Z mono plynule do sterea:
Dá sa to. Dve vrstvy - jedna má stereo keymapy, druhá mono. Prepínaš medzi nimi napríklad modulačným kolečkom s použitím layer norm/rvrs.

Odpovědět