Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 305
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 14 pro 2017 09:50

Pedale ako zdroj. - dalsie 2 zdroje. Myslis ale expresion pedal? Lebo standartne 3 sa vzdy vracaju .

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2825
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 14 pro 2017 20:18

Aha vidis, to mi vobec nedoslo. Expression pedale - to by slo, ale asi zbytocne drahe.
Pripadne si mozes zohnat aj nejaky lacny externy kontroler typu Behringer.

Ale ked chces veci aktivne ovladat - 9/10 userov odporucaju Setup Mode (a ten jeden este nedostudoval manual).

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 120
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 14 pro 2017 22:24

Skusal si MidiCommander? Fajn appka pre Android. Spravil ju jeden chlapik, ktoremu vadilo, ze na SP4 nema dost kontrolerov :mrgreen:
Usetris na kupe pedalov a externych midi kontrolerov. Aj ked ja mam radsej hardwarove riesenia.
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 305
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 14 pro 2017 22:56

Neskusal, ale riesenie budu tie pedale.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2825
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 15 pro 2017 14:55

Pripadne si zajdi do obchodu s elektrosuciastkami, kup si nejaku krabicku:
https://www.gme.sk/ha1551mflbk
k tomu 2 spinace:
https://www.gme.sk/kolebkovy-spinac-rs-201-1c3-r-b
pol metra kabla a dva Canon konektory.... A za hodinku mas vyrobeny cool elektrickovy kontroler. :)

PM18
Příspěvky: 12
Registrován: 11 čer 2015 10:17

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od PM18 » 16 pro 2017 13:07

ahojte,
pls, mam Kurzweil PC3LE7,
daju sa nastavovat v mojom stroji pre jednotlive nastroje(Program) "vysky, stredy, basy"?
Ak ano, poradi mi niekto ako na to,resp kde to najdem? :) Vopred vdaka

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 171
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 16 pro 2017 13:19

Ahoj, musel by si v každom programe pridať ekvalizér do insert efektu a nastaviť ovládače pre výšky, stredy a basy. LE má určité limity v efektoch, tak neviem či sa to dá naprogramovať priamo v nástroji alebo potrebuješ softwarový editor.

PM18
Příspěvky: 12
Registrován: 11 čer 2015 10:17

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od PM18 » 16 pro 2017 15:13

a ako sa to da pridat??? :) lebo medzitym som prisiel nato,ze niektore efekty (FX) obsahuju nastavenie vysok, stredov a basov a niektore zase nie.
Ci myslel si to nejak takto,ze nastavit efekt, ktory ma tuto "vlastnost"??

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 305
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 16 pro 2017 18:11

No obavam sa ze LE to neda.
Ale ak ano tak potom do insert Fx vloz 5 band EQ.
Na stranke MOD nastav Parameter - Bass GAIN,Bass Frekv.....Mid1...Mid..2....Treble---na tom istom riadku nastav SOURCE
Vlozis ho jednoducho klikles na EDIT insert fx a potom vlozis 5 band EQ.
Pouzi ked to nepojde spravit EDITOR- plateny.
http://www.soundtower.com/pc3le/index.html

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 305
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 16 pro 2017 18:17

Pre predctavu , Toto je obrazok z Rhodes - samozrejme ty pridas ZDROJ a KONCOVU HODNOTU napr.A slajder 2 dB ----5dB. Samozrejme box2 je 5band EQ.Mozes ovladat vsetkych 11 parametrov EQ .
Přílohy
23601962_10215495480806054_12878925_n.jpg
23601962_10215495480806054_12878925_n.jpg (21.58 KiB) Zobrazeno 156 x

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 120
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 16 pro 2017 22:23

Jednoducho povedane, napr. fx chain 100 je zakladny EQ, ktory si zvolis ako insert fx. Na nom si natocis, co potrebujes. Pocas tychto dlhych zimnych vecerov odporucam prejst si jednotlive fx chainy a najdes tak kopec roznych fx chainov s EQ 😉

Doplnam: to, co pise concord pri obrazku z Rhodes, sa pri PC3LE da len cez full verziu (platenu) SoundEditoru.
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2825
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 16 pro 2017 22:26

PM18 píše:a ako sa to da pridat??? :) lebo medzitym som prisiel nato,ze niektore efekty (FX) obsahuju nastavenie vysok, stredov a basov a niektore zase nie.
Trosku upresnim - nieco podobne sme zacali riesit s Benqom, ako vidis, on uz to ma zmaknute.
Cela PC3 seria ma tzv fx chainy - t.j. seriu FX boxov (to, co ty chapes ako efekt, je vlastne "retaz efektov" = FX chain)
Potreboval by si medzi ne pridat jeden FX box s efektom EQ. Toto sa na plnych PC3/PC3K da. PC3Le bohuzial nevie na displeji editovat jednotlive efekty (casti chainu). Bud musis poprosit niekoho s PC3/PC3K, alebo si zakup SoundTower editor pre LE.
Lenze na PC3Le mas menej volnych FX units, a preto pridavanie EQ do chainu moze pri mnohych zvukoch byt kontraproduktivne.
Mozno by bolo lepsie nejake hardwarove riesenie. Alebo si prebehni tie FX chains, ako pise Benqo. (naozaj ich je tam hoodne)
PM18 píše:Ci myslel si to nejak takto,ze nastavit efekt, ktory ma tuto "vlastnost"??
V tomto Ti samozrejme nikto nemoze branit... :wink:

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 305
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 16 pro 2017 23:06

Toto je priklad Fx insertu- pouzity na Rhodes. 352- box je 5band EQ. Aj vsetky ostatne efekty maju zhodne cisla z PC3/K. Takze ty potrebujes pridat do povodneho retazca box 352. Moze sa stat ze FX insert je NONE. Vtom pripade budes mat retazec o jednom boxe 352. Jednoduchsie to vysvetlit neviem. Zvuk potom prechaza celym tymto retazcom a kazdy box ho podla funkcie upravi. Este aj sipky tam mas .Zvuk je poslany najprv do 366 ....2box,3,4,5..a nakoniec 150 a takto je poslany do vystupov L/R.

A pikoska na zaver - tieto boxi su triedene po kategoriach. Napr. 5 band EQ patri do kategorie FILTER. :D Radim prestudovat manual kludne aj anglicky kde mas tieto efekty roztriedene do kategorii. Mne to zlahcilo robotu z nekonecnym rolovanim. :D

Neplet si FX insert a Efektove BOXI. Su to dve rozdielne veci!
Přílohy
box.jpg
box.jpg (17.09 KiB) Zobrazeno 139 x

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2825
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 17 pro 2017 02:38

concord, ale on toto na PC3Le nevidi ! asi sa do vnutra chainu vobec nedostane.

navyse - 5-band EQ zerie 2 FX-units. Na basy a vysky staci 3-band EQ. Tebe na Forte je to jedno (32 units). Ale Le ma tusim 11 units.

Btw. ako robis tie screenshoty ? :palec+:

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 305
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 17 pro 2017 12:30

Ja mam PC3K.
Screenshoty mi posiela kamos.

Odpovědět