Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 říj 2008 17:11

upman : moze stacit len "otocit" ten jack .. proste prehodit L a R na tom stereo jacku .. alebo nieco podobne .. v kazdom pripade proste najrozumnejsie je to otvorit a kuken dnu ..

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 02 říj 2008 00:00

Pytkin píše:
demsky píše:no zalezi aku ma ten pedal polaritu, inak jedna z mala veci od Uliho ktora je fakt super je toto:
http://www.behringer.com/FCB1010/index.cfm
demsky " odporucas toho uliho ku klaviru ?
ku klaviru asi nie, je to dobre na to ze k PC3 sa dodava sustain pedal v baleni a staci ti v podstate toto na vsetko. prepinanie zvukov/setupov nohami, priradenie milion efektov na pedale (wah-wah/volume...), vypinanie kanalov, vselico. paraada :)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 02 říj 2008 09:55

No tak sem s pedalem nepochodil. Bud je to nastavenim pc3, nebo tim pedalem. Kazdopadne nefunguje ani susstendo, ten sustain asi fungovat nebude - je tam urcite potak. Zkousel jsem polozasunout, redukci, nic. Kdyz jsem mrknul dovnitr, je to klasicky zapojene jako stereo jack. No nic, zkusim se ho zbavit.

Jeste me napada, kdyz mam treba volume pedal, muzu ho pouzivat jako wav-wah? Jako volume fi facha, ale wah-wah ne, proste nereaguje....

No a jeste jedna vec - kdyz mam opacnou polaritu a na pedalu neni prepinac, staci prehodit pripojeni na jack (da se to otevrit, proste to prepajet)?


2 demsky: jasne, je to super vec, podle m k tomu taky jednou dojdu, zatim bych ale asi nevyuzil. Kazdopadne cekam, az pujde cena dolu :)
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 říj 2008 12:45

upman : jasne .. ten potak preletujes ako treba .. treba len dojst na to , ako ho zapojit ..

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 02 říj 2008 13:00

:D no uz sem to vyresil, prodal jsem to za 1800 a mam po starostech, priste asi pujdu pouze do kurzweilovych pedalu neb sem si objednal bespeco volume a switch a volume funguje obracene (a nelze na nem nastavit polarita) a switch pro jistotu nefunguje vubec.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 02 říj 2008 14:23

Hele, kdyz uz jsme to tady nakousli - snazim se sehnat stereo nastrojove kabely, ale at hledam jak hledam, nikde nic. Kde jste je poridili? Potrebuji 2x 3m 6,3"stareo jack....

Dik
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

tritinitus
Příspěvky: 34
Registrován: 11 čer 2008 20:30

Příspěvek od tritinitus » 03 říj 2008 12:40

pěkna předváděčka
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=P0diQnLQdpI&fmt=18[/youtube]

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 06 říj 2008 10:32

Tak hlasim problem s pc3x - mate ho taky?

- hraji normalne piano (Studio Grnad treba)
- nahravam MIDI
- hraji rychle prechody, pouzivam hodne sustain pedal
- no a tady je problem - pedal proste nekdy sepne a nekdy zase ne. Je to pekne k nas.... protoze takhle se fakt klasika hrat neda.

Puvodne sem si myslel, ze to dela pedal od GEMu, ten uz je ale pryc, je tam origos kurzweil pedal a dela to stejne. Musi se na nej nejak brutalne dupat, nebo co?

Diky za postrehy od vas.


BTW: veskere problemy s kabelazi odstranila TC Konnekt Live karta. I po mono kabelech zvuk ostry jako britva, takze stereo kabely jsou zatim vyhozene penize, popr. si je tadsi spajim sam, jsou normalne nektrestansky drahe.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 06 říj 2008 23:12

Jestli muzes, spoj si to digitalne, vyhnes se DA a naslednemu AD prevodu. Symetrika jiste sve opodstatneni ma, treba kdyz to potahnes parakem na 30m.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 07 říj 2008 09:16

2 nunu: jasne, step No.2 - jamile spojim, porad mi do toho lita bordel. m-audio zvukarna byla mnohem hustejsi, to ani neslo poslouchat, TC je lip vyvazena, jakmile zase nebudu chtit tvorit, ale dat to dohromady, vrhnu se na to. Ovsem obavam se, ze tenhle problem vyresi az iMac = za 2 mesice.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 07 říj 2008 09:53

To je zvláštní, včera jsem přes digitál propojil PC2R a zvuk naprosto bez problémů. Ovšem je důležitý nastavit v globalu Dig Out na Cons. , jinak tam pustíš moc velký napětí (AES/EBU)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 07 říj 2008 10:21

No jo, kdyz je nekdo sikovnej, tak je sikovnej. Co si daval dohromady presne za setup? Jinak dik za tip na Dig Out, ale mam za to, ze to je u me default....
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 07 říj 2008 10:49

upman píše:No jo, kdyz je nekdo sikovnej, tak je sikovnej. Co si daval dohromady presne za setup? Jinak dik za tip na Dig Out, ale mam za to, ze to je u me default....
No právě - továrně je tam přednastaveno AES/EBU.
Mám to zapojeno do Terratec EWS88.
Příští pondělí bych ale konečně měl u známého zapojovat klávesovou PC2 do TC Konnekt24
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 07 říj 2008 11:16

:D kurna tak to bude ono :D hned to vyzkousim. BTW znamej urcite vi, ale urcite at si stahne posledni beta drivery, s oficielni verzi mi obcas mrznul comp, karta si sice vesele routovala dal, ale jinak totalni freeze. S betama jsem uplne jinde, vsechno slape jako hodinky.

Akorat bych potreboval naucit delat s internima DSP efektama, protoze at delam co delam, tak vyslednej mix je potichu, malo znlej, atd.

Sorry za OT...
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 07 říj 2008 18:35

:( Tak to nepomohlo. Vsechno je sparovano, kabely nasazeny, ale kdyz vyhodim audio kabely ze zvukarny, tak nic neslysim. Takhle vypada nastaveni karty:

Obrázek

Obrázek
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Odpovědět