Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

No ja som to takto oddelene urobil schvalne. Pacilo sa mi to viac. Zaklad je ale spravne nastavit spetnu vazbu z nastavitelnou vyskou +1 okt. Pohladam ten efekt a ak bude taka moznost tak to bude brutal.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

Najrozumnejsou volbou zatial je Delay 6 Tap - kde ma signal nastavitelnu pitch a takto upraveny signal sa vracia naspat na zaciatok cez feedback. A takyto signal sa da zmixovat z povodnym v tom istom boxe.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 555
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo »

Skusam teraz tovarenske fx chainy a 518 - Pad Depth Pt1 trosku shimmeruje :mrgreen:

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 243
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari »

Chalaniska, ten reverb sa musi cyklit cez ten pitcher. Divajte tu: Z efektovej jednotky Kurzu som bol total mimo, ale ten princip je snad jednoduchy celkom... musim to skusit aj ja ci to dam :)

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 555
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo »

Ved totok, ze feedback z boxu do boxu sa neda. Pitcher spravi len oktavu, a potom to ide do dalsieho boxu s vlastnym feedbackom. Skoda, ze v Kurzovi nie su rozne algoritmy priebehu signalu pre efekty ako v tom DeepMinde.

Edit: kto nemate, odporucam stiahnut PC3 Effect guide, su tam popisane vsetky efekty a ako funguju.

Uživatelský avatar
boneym
Příspěvky: 3
Registrován: 05 úno 2018 07:40
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od boneym »

Zdravím kurzweiláci.
Neřešil někdo z vás problém, že se začal PC3 při použití wheelu rozlaďovat a při přepnutí zvuku zůstal viset někdo o hrmoadu centů vedle?
Mi ano.
Pokud se nepoužily setupy, které W měly povoloné, tak to ještě šlo, ale při přepnutí setupu, kde to bylo použité se to rozjelo.
Za boha jsem na to nemohl přijít, až včera mě osvítilo. Nikde o tom není ani zmínka ani v servisním manuálu. Měla to nasvědomí baterka, která byla vybitá.
Po výměně vše ok. Tak si na to dejte pozor.
Ani ve snu by mě nenapadlo, že to může mít vliv na kontrolery. Měl jsem za to, že je tam akorát pro to, aby držely interní hodiny.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3679
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

:shock:
Super info. Dik.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

Mam otazku na skusenych pouzivatelov. Na stranke na obrazku - je polozka IGNREL. Pri jej pouziti sa sample sice vyzneju do ticha, ALE :!: pri hre mi zahltia polyfoniu - postupne. To znamna ze aj ked hram iba jeden ton viac krat za sebou pocut ze nieco nieje ok a prejavi sa to ako prerusenie prave stlaceneho zvuku. Potvrdilo sa mi to aj v Utility tabulke kde su zobrazene prave znejuce zvuky. Tie hoc uz nepocut stale zaberaju miesto v polyfonii. :( A to aj po dlhsiom case.
Sample su samozrejme NELOOPOVANE. Otazka znie čo može sposobavat tento problem???
Screen Shot 12-11-18 at 06.38 PM.PNG

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3679
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

Hmmm... Vyskumnicka otazka. Bud si nasiel bug, ale je to celkom inak. :wink:
Manual hovori, ze MIDI engine takto ignoruje Note Off. T.j. nieco by ho malo nahradit a vypinat hlasy. To sa zjavne nedeje.
Pouzivas vlastnu obalku alebo Natural ?

Alebo inak - potrebujes to naco ? Mozno sa to da urobit inac.

Uživatelský avatar
boneym
Příspěvky: 3
Registrován: 05 úno 2018 07:40
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od boneym »

boneym píše:
29 lis 2018 14:05
Zdravím kurzweiláci.
Neřešil někdo z vás problém, že se začal PC3 při použití wheelu rozlaďovat a při přepnutí zvuku zůstal viset někdo o hrmoadu centů vedle?
Mi ano.
Pokud se nepoužily setupy, které W měly povoloné, tak to ještě šlo, ale při přepnutí setupu, kde to bylo použité se to rozjelo.
Za boha jsem na to nemohl přijít, až včera mě osvítilo. Nikde o tom není ani zmínka ani v servisním manuálu. Měla to nasvědomí baterka, která byla vybitá.
Po výměně vše ok. Tak si na to dejte pozor.
Ani ve snu by mě nenapadlo, že to může mít vliv na kontrolery. Měl jsem za to, že je tam akorát pro to, aby držely interní hodiny.
Tak byl to jenom výkřik do tmy. Problém byl zřejmě někde v kabelech nebo konektorech tzn. mechanický. Při výměně baterie jsem na dráty šáhnul a pohýbal s nimi a byl klid do doby než jsem PC3 převezl.
Pak jsem udělal kompletní rozborku, kontroloval konektory, přilepil uvolněné kabeláže a zatím je klid.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

Odpoved z Kurzweilu -
I can say the Ignore Release parameter forces the given layer's samples to sound indefinitely, and yes that can eat up polyphony unnecessarily. So if that is what you are dealing with you are better off disabling the Ignore Release and instead implementing longer AMPENV Release times. The latter will still permit long releases but as the envelope will eventually stop, your polyphony will be less impacted.
I hope this info helps. If I am not totally understanding your query or if you need further assistance, just let me know.
Napisal som tam znova.
Obalky su NATURAL cca 2-4 sekuny. Som si isty že sa jedna o bug.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

Este dodavam ze odpovede z Kurzweilu prichadzaju ako Spam.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22187
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Pytkin »

Jaky bug ? ved ti odpovedal

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

Pri zapnutej IGNREL - vzorka sa prehra cela bez ohladu na ostatne veci. Bug spociva v tom že procesor ostne na stalo zataženy.Bez ohladu na to či ho ešte vyuzivas alebo už na nastroji nehráš. Čo na tom neni jasne? Chlapyk v Kurzweil evidentne nepochopil čo sa vlastne deje. Procesor v nastroji ukazuje ze je znie stale cca 30-50 zvukov. To je jasny BUG jak hrom.
Riešenim je az vypnutie nastroja.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

Pridam zvukovu ukazku toho problemu aby bolo jasnejsie.

Odpovědět