Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Vla-sta
Příspěvky: 660
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vla-sta »

:palec+: Ono co se samplů týče, ty načtu taky, trvá to, jsem obezený 128MB, ale podle mě tam moc velký pokrok není, jen o něco větší pohodlí. Závidím jim jen ten hardisk s rychlým načítáním. Podle mě je hlavní problém, že Korejci jsou ulítlí pianisti, t.z.n. že klavírům se věnují a na ostatní nemají, protože je to nezajímá. A spolehlivost současné produkce, raději ani nespekulovat.

Podle mě vyhrála Yamaha s mašinama na prachy.....Korga stejně vlastní Yamaha, takže v tom větší rozdíl nevidím.....

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

Ono maš pravdu v tom ze VAST je zatial neprekonany. Ale len si zober sucasnu cenu Forte 3.3oo Eur.- /ma 4 CPU/ Keby tam nieco zasadneho zmenily musel by ist vykon hore !_a este vykonejsi HW by sa odzrkadlil na cene.

Co sa tyka pokroku tak uz su na 256 polyfonii , patentovali si Flasch RAM, novy display umoznuje jednoduchsie pochopit VAST pre zaciatocnikov, novsie moznosti DSP algoritmov.

Spolahlivost??? No vzdy sa nieco najde pri novom stroji.

Vla-sta
Příspěvky: 660
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vla-sta »

Ještě jsem se chtěl zeptat, editace současných nástrojů v PC Kurzweil se dělá výhradně přes Soundtower software?

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

To zalezi co ti viac vyhovuje. Mas moznost aj na nastroji editovat. Ale pre tvorbu novych bank sa mi osvedcilo AWAVE studio. Podporuje dokonca pri otvarani aj najnovsie FORTE. Pri zapise zatial nie, co je skoda.

Ale mozes ulozit subory ako wav, alebo ako celu banku KRZ. Tie sa uz daju loadnut aj do PC3K aj do FORTE.

Vla-sta
Příspěvky: 660
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vla-sta »

AWAVE to vypadá jako docela zajímavý udělátko, jen jsem to zkoušel stáhnout a AVASTu se nelíbil a šoupl to do virové truhly. Doma mám kasperskýho, tak na to mrknu, dík za zajímavý tip

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

Treba instalovat ako spravca. Mne to ide bez problemov, avsak podobne programi ako AVAST vobec nepouzivam.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3679
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

Vla-sta píše:
19 bře 2019 16:15
Podle mě je hlavní problém, že Korejci jsou ulítlí pianisti, t.z.n. že klavírům se věnují a na ostatní nemají, protože je to nezajímá. A spolehlivost současné produkce, raději ani nespekulovat.
Podla mna je hlavny problem v tom, ze Kurzweil na kedysi davno vysoko lietal 8) ... a potom dlho padal. :|
Odvtedy, co skoro skrachovali, zrejme dost preslapuju namieste. Dnes maju asi 5 zamestnancov. Korejci tu firmu pravdepodobne nechcu nijako zvlast financne podporovat, takze vyvoj ide veeeliiiiceeee pooomaaalyyy. Co ma ale aj svoje vyhody.
Az Forte bol konecne prechod na novsie technologie, a to velmi slusny. A updaty s rozdielom celej generacie zadarmo - ini by to predavali za tazke prachy ako novu nasinu.
Spolahlivost je primerana dobe alebo mierne nad priemer.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3679
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

concord píše:
19 bře 2019 18:22
... Ale len si zober sucasnu cenu Forte 3.3oo Eur.- /ma 4 CPU/ Keby tam nieco zasadneho zmenily musel by ist vykon hore !_a este vykonejsi HW by sa odzrkadlil na cene.
Kurz nepotrebuje zvysovat vykon. Iba vyladit niektore veci. Napr. ku sliderom by sadli nekonecne tocitka s diodami - aby sa konecne dali menit hodnoty po prepnuti zvuku plynule. Trosku panel prerobit tak, aby sa hodil aj na ine veci, nielen na KB3. A vratit ribbon controller, ale taky, ktory lepsie reaguje. Alebo ten joystick, co ma Nord. Atd...

Vla-sta
Příspěvky: 660
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vla-sta »

MDudas - díl za osvětlení. ještě pamatuji doby, kdy jsme vyhlíželi lepší zítřky s Korejským majitelem, bohužel stále platí to že firmy se nekupují proto, aby se do toho nalili prachy, ale naopak nový majitelé je chtějí zpět. Navíc ta doba je taková podivná. SP-6 s kladívkovou mechanikou se dá koupit pod 30.000, Roland de fakto nemá vlajkovou loď v synťácích, co se to vlastně děje?

třeba taková perlička: klávesáci z muzikálů se domluvili, že budou acceptovat jen Yamahy klávesové nástroje, aby to měli jednodušší. Tohle jsou už věci co do hudby nepatří...

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 555
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo »

třeba taková perlička: klávesáci z muzikálů se domluvili, že budou acceptovat jen Yamahy klávesové nástroje, aby to měli jednodušší. Tohle jsou už věci co do hudby nepatří...
No na druhej strane napr. Dave Weiser programuje zvuky pre broadwayske show na Kurzweiloch a klavesaci aj na nich hraju (PC3K a maju prejst na Forte) :palec+:

A este palec hore za nekonecne tocitka, MDudas. To je podla mna "must-have". Hoci Forte ma porieseme slidre tak, ze 1/ bud seknu hodnoty alebo 2/ zareaguju, az ked so slidrom prejdes do vychodzej hodnoty. Co je fajn a podla mna len jeden-dva riadky v softwarovom kode a mohlo sa to pouzivat uz veeeelmi davno aj v PC3 serii :mrgreen:
Na druhej strane Dexibel a Behringer s motorickymi slidrami su tiez fajn, co mi zasa navodzuje moju "poziadavku" na Kurzweila spravit morphing, teda nieco ako na Norde alebo SuperKnob na Montage :idea:

Vla-sta
Příspěvky: 660
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vla-sta »

Benqo tak to s tebou souhlasím, česká scéna je kvalitou na hony vzdálená i té z Brodwaye, jen jsem to chtěl ukázat jak to dělá Yamaha. Na Yamahu dnes nehrají ti nejlepší, ale Yamaha platí stáda druholigových hudebníků, kteří vytvářejí dojem světovosti....

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 219
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder »

Vla-sta píše: Třeba taková perlička: klávesáci z muzikálů se domluvili, že budou acceptovat jen Yamahy klávesové nástroje, aby to měli jednodušší. Tohle jsou už věci co do hudby nepatří...

A kteří klávesáci? Z nějaké konkrétní scény? Z nějakého konkrétního města, kraje či země? K nám do Ostravy se zatím nic o takové dohodě nedoneslo a muzikálů máme na repertoáru několik. :(

Já jen abychom tady zase v něčem nezaspali - víte přece jak u nás dopadají volby... :P :P :P
Kurzweil PC3K7+KORE64, Yamaha MODX6, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3679
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

Benqo píše:
22 bře 2019 08:07
Hoci Forte ma porieseme slidre tak, ze 1/ bud seknu hodnoty alebo 2/ zareaguju, az ked so slidrom prejdes do vychodzej hodnoty. Co je fajn a podla mna len jeden-dva riadky v softwarovom kode a mohlo sa to pouzivat uz veeeelmi davno aj v PC3 serii ...
Ja to na PC3 mam... 8) Da sa to nastavit v Master Mode. Akurat clovek netusi, aka je prednastavena hodnota, takze musi prebehnut vzdy hore-dole. Aj tie diody na Forte su urcite vyrazne lepsie.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

Diody su lepsie ale seknutie neriesia. Na plynulu zmenu by som isiel cez expresion pedal ktory si v nastavym prave na pozadovanu zmenu v edit mode. Ma to vyhodu ze mam ruky volne.

Vla-sta
Příspěvky: 660
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vla-sta »

Já to vím z městských divadel Brno, jsou to tupci, tam řekneš Kurzweil a to je na ně jako červenej hadr

Odpovědět