Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 555
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo »

To hej, ale výstup/vstup je mono.
Takže potrebujem 4 layery, napr.:
lyr1: kick drum R
lyr2: synth L
lyr3:kick drum L
lyr4: synth R
Lyr1,2 zdieľajú LayerFX s SC boxom a Lyr3,4 zdieľajú druhý LayerFX s SC.
Blbé na tom je, že neviem mať riff s kopákom v jednej zóne v Setupe, ktorý sidechainuje Synth v druhej zóne :(

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

Podla obrazka je stereo. Box 336. Krasne to bude fungovat- je jedno co tam das za nastroj.Inac ako mozes si stiahnut Alg reference mas to na str 144. Hodis prosim ta sem aj tu ukazku??? Nekomplikuj to staci len spravit split v ramci programu.
Screen Shot 08-22-19 at 05.51 PM.PNG

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 555
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo »

Rád by som tu niečo hodil, no mám LE, takže neviem editovať efekty. A o LayerFX PC3LE ani nesníva...
Barb mi odpísal to, čo som spomenul v predošlom poste. Tutok je to: https://forums.godlike.com.au/index.php?topic=6125.0

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

Layer FX nepotrebujes Benqo. K comu by ako mal sluzit? -pouzijes len 1 insert v ramci celeho programu.
Ano odpisal spravne treba to spravit v ramci Programu.- kvoli tomu nezdielatelnemu kompresoru. 1 zvuk je napr. L druhy zvuk R. Pridas box336 a podla sluchu nastavis. Naco potrebujes setup? Ked budem za klavesami tak ti to poslem. Malo by ti to fungovat. Inac za tento napad davam :palec+:

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) concord dne 23 srp 2019 18:52, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

Tak mas to tu - zabudol som na taku vec v SC Input treba nastavit L /R podla toho ktoru stranu chces mat spracovanu. V manuale samozrejme ani pip o tom. Chce to novu aktualnejsiu verziu Alg. reference. Ten box ma parametre ktore tam ani nie su spomenute. Mozes spravit ukazku ak ti to pojde. Ale malo by. Inac ako spravil to stereo? Skus mu napisat.
https://uloz.to/file/IQJ3PPsfVbrs/file1-p3k

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 555
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo »

Ok, kuknem to. Nemáš PC3 Effects Guide? Tam to je popísané ;)
No presne o to ide, že 1) spravíš stereo v rámci programu a SC použiješ ako LayerFX, ako som písal. Alebo 2) spravíš dva programy s opačnými kanálmi a použiješ ich v Setupe.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

Vlastne tak ako si napisal v predoslom prispevku o tom zdielani 1 LayerFX je L a R + 2 LayerFX je L a R. Co na vystupe spravi stereo. No uz chapem. :mrgreen:
PC3 Effects Guide nemam, mam stiahnute KDFX Algorithm Reference. Mas na mysli to?
Az nato ze potom v 2 Layer FX v boxe je potrebna zmena kde sa musi znova prehodit kanal v SC Input, inac to nebude fungovat.

Uživatelský avatar
shayooo
Příspěvky: 12
Registrován: 04 led 2009 14:05

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od shayooo »

Zdravím, pred nedávnom som môj PC3LE7 vymenil za PC3K7 a chcel by som sa opýtať na jednu vec. Pri priradení switchov 1-8 v Setup móde napríklad mutovaniu niektorých zón síce všetko funguje ako má, ale led kontrolky nesvietia podľa toho, či je funkcia daného switchu zapnutá alebo vypnutá, ale mení sa prepnutím bez ohľadu na to či je funcia on alebo off. Takže sa podľa led kontroliek nedá vizuálne orientovať o stave priradenej funkcie. Dá sa to nejako zmeniť, alebo je to proste vlastnosť nastroja?

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

ale led kontrolky nesvietia podľa toho, či je funkcia daného switchu zapnutá alebo vypnutá
ak nemenia farbu cervena-zelena nieco je zle. Aky mas OS?

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 219
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder »

shayooo píše:
15 říj 2019 21:40
Zdravím, pred nedávnom som môj PC3LE7 vymenil za PC3K7 a chcel by som sa opýtať na jednu vec. Pri priradení switchov 1-8 v Setup móde napríklad mutovaniu niektorých zón síce všetko funguje ako má, ale led kontrolky nesvietia podľa toho, či je funkcia daného switchu zapnutá alebo vypnutá, ale mení sa prepnutím bez ohľadu na to či je funcia on alebo off. Takže sa podľa led kontroliek nedá vizuálne orientovať o stave priradenej funkcie. Dá sa to nejako zmeniť, alebo je to proste vlastnosť nastroja?
Pokud máš na mysli programová tlačítka 1 - 8 vpravo od displeje nad tlačítky CATEGORY, tak je to v pořádku. Každému tlačítku můžeš přiřadit nějakou funkci, a když ji aktivuješ, tak dioda svítí. Když je tedy použiješ na mutování zóny, pak se rozsvítí až v případě, když aktivuješ funkci MUTE - a tak by to i mělo být :-)
Pokud ale nepoužíváš více než 8 zón, plní tuto funkci tlačítka nad sliderama, která ukazují i aktuální stav, tj. pokud si SETUP uložíš s některými zónami zamutovanými, svítí ty aktivní zeleně, ty zamutované myslím oranžově.
Kurzweil PC3K7+KORE64, Yamaha MODX6, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
shayooo
Příspěvky: 12
Registrován: 04 led 2009 14:05

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od shayooo »

Áno, mam na mysli programovateľné tlačítka nad kategóriami....mutovanie zón nad sliderami funguje ako má (červená-zelená)... Niekedy ale potrebujem zamutovať viac zón súčasne jedným tlačidlom, čo som si priradil na programovateľné switche. Pokiaľ však mám nastavené, že pri zapnutí setupu je funkcia daného switchu prepnutá na ON, dióda sa pri zapnutí setupu nerozsvieti. Naopak po prepnutí tlačidla (teda vypnutí funkcie) sa rozsvieti. Pri zapnutí setupu teda ledky nezobrazujú reálny stav jednotlivých tlačidiel, či sú ON alebo OFF. Niektoré mám nastavené na ON, niektore na OFF, ale pri zapnutí Setupu sú buď všetky zhasnuté, alebo zostanú rozsvietené podľa predošlého setupu/prepnutia, hoci reálny stav funkcie tlačidla je v stave ako som si ho nastavil.

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 219
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder »

Programová tlačítka nejsou určena k mapování stavu a funkcí nástroje. Po vyvolání SETUPU jsou všechna tlačítka deaktivovaná - rozsvítí se až tehdy, když jejich stisknutím spustíš funkci, kterou jim přiřadíš - ať už je to aktivace či deaktivace zón, efektů, spouštění či zastavování riffů atd. atd. atd... Jak jsem psal výše - aktivitu jednotlivých zón vidíš nad sliderama a mělo by to reagovat i v případě mutování přes program.tlačítka.
Kurzweil PC3K7+KORE64, Yamaha MODX6, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
shayooo
Příspěvky: 12
Registrován: 04 led 2009 14:05

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od shayooo »

Ďakujem za odpoveď. To som chcel vedieť, že či je je to vlastnosť nástroja, alebo sa to dá nejako zmeniť. Škoda, mohli to urobiť tak, že by LEDky znázorňovali zapnutie/vypnutie funkcie. Chcel by som poprosiť, ešte o jednu radu. Potreboval by som flautu, ktorá by po skončení frázy nedoznela náhle, ale postupne. Nechcem celkovo predĺžiť release, aby som tóny počas frázy neprekrývali. Chcel som cez ENVCTL predĺžiť release a ovládať to pomocou aftertouchu (posledný tón frázy by som po zahraní viac pritlačil a tým pádom by sa predĺžil release). Podarilo sa mi to priradiť na MWheel a všetko funguje, ale nenašiel som spôsob, aby som to mohol ovládať cez aftertouch. Je niečo také možné? Vedeli by ste mi poradiť ako by som to mohol nastaviť?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3679
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

shayooo, cize chces akoby "zrmazit" - zapamatat si maximalny aftertouch a ten pouzit ako novu a jedinu hodnotu (spinac) pre zmenu dlzky doznievania ?
Nepoznam sposob, ako toto urobit. Lebo ked zoberies aftertouch do akehokolvek vypoctu, tak sa bude menit aj pri stlacani, aj vypusteni klavesy.

Ale Kurzweil je MOCNY. Mozno nejaky FUN ? Viete niekto ?
Naposledy upravil(a) MDudas dne 16 říj 2019 17:12, celkem upraveno 2 x.

Odpovědět