Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 12 říj 2008 21:16

Tak mi volali z obchodu že dorazil už i český návod na PC3, což je skvělé....
jedu si pro něj.

Mám dotaz - jsou někde k mání nějaké banky zvuků které by šly importovat do PC3 ?
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 13 říj 2008 09:39

martinrx píše:Tak mi volali z obchodu že dorazil už i český návod na PC3, což je skvělé....
jedu si pro něj.

Mám dotaz - jsou někde k mání nějaké banky zvuků které by šly importovat do PC3 ?

nejsou, PC3 nedokaze zatial importovat zvuky z K2xx ci PC1/2 nastrojov (PC3 Editor, ktory ma byt coskoro dokonceny tiez zatial nema import).

co sa tyka novych zvukov, dost pochybujem ze na kurzweili budu ludia tvorit svoje zvuky, ani mne sa uz nechce. ked za pomaly 20 rokov K serie sa tym zaoberalo asi 30 ludi tak necakam v tomto ohlade nejaky boom.

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 13 říj 2008 10:51

juj, tak to je škoda. no třeba to ten editor trochu rozhýbe. :) hlavně nejaké zvuky založené na VAST by se sešly.

a jaký je problém v tom že nejdou importovat zvuky z k2xxx serie?
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Příspěvek od synt » 13 říj 2008 11:50

martinrx píše:juj, tak to je škoda. no třeba to ten editor trochu rozhýbe. :) hlavně nejaké zvuky založené na VAST by se sešly.

a jaký je problém v tom že nejdou importovat zvuky z k2xxx serie?
Problém je v tom, že k psaní OS PC3 je používán jiný programovací jazyk, než u K2xxx série. Takže zatím to nejde, ale časem to možná půjde, až vyvinou nějaký translátor. Proto ani nová K3000 nebude zatím kompatibilní s K2xx řadou. Ale myslím, že to vyřeší. Chce to čas.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 13 říj 2008 12:01

No ja si zatim teda vystacim ze stavijicimi - dostal jsem se zatim skrze Bank2 :) takze no stress. Ale ten editor by se fakt hodil
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 13 říj 2008 13:07

no to je pravda, PC3 ma nove chipy Mara, bohvie ako prekopali KDFX. co ja viem, tak u kurzweila sa skor rozmysla pri tvorbe zvuku v style, ze aky zvuk si predstavujem/chcem, kedze struktura VASTu je dost komplexna, no a potom clovek postupne sa k tomu zvuku dopracuje.

dnes je uplne ina doba, su tu mraky softsynthov a kniznic, ludia su presyteni, tak je tazke sa zaoberat tvorbou zvuku pre masy. myslim si ale ze PC3 ma velmi solidnu zakladnu zvukov a mame tu zatial zijuceho guru VAST enginu pre PC3 Davea Weisera. :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 13 říj 2008 13:11

2 Tudy: tak co, jdes dneska na to zapojovani? Me se to porad nedari, problem ale nebude asi v pc3x ale ve zvukarne - fakt me hrozne zajima, jak se ti to podari nastavit, treba delam nejakou mega kravinu, ale moc tomu neverim, spis ze zvukovka nepremava. Kdyz jsem do ni pich dvd prehravac, ozval se jen sileny kraval s max amplitude na spdif, takze neco tam dokaze vlezt, ale zvukovka to nedokaze zjevne prehrat.

Jinak tady to resim na sonikmatter foru, treba se bude hodit:
http://community.sonikmatter.com/forums ... ntry250632

Dej pls vedet, pokud je to zvukovka, musim ji vratit a poridit si motu.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Příspěvek od synt » 13 říj 2008 13:24

Bude zajímavé sledovat výrobce CD-ROMů přímo pro Kurzweila, jakou zvolí strategii pro nové Káčko. Zda-li vyčkají na nějaký translátor (z K2xxx na K3000) a nebo jestli přepracují stávající zvuky přímo pro K3000. Tedy ovšem až bude K3000 na světě (2010 ???)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 13 říj 2008 22:41

upman píše:2 Tudy: tak co, jdes dneska na to zapojovani? Me se to porad nedari, problem ale nebude asi v pc3x ale ve zvukarne - fakt me hrozne zajima, jak se ti to podari nastavit, treba delam nejakou mega kravinu, ale moc tomu neverim, spis ze zvukovka nepremava. Kdyz jsem do ni pich dvd prehravac, ozval se jen sileny kraval s max amplitude na spdif, takze neco tam dokaze vlezt, ale zvukovka to nedokaze zjevne prehrat.

Jinak tady to resim na sonikmatter foru, treba se bude hodit:
http://community.sonikmatter.com/forums ... ntry250632

Dej pls vedet, pokud je to zvukovka, musim ji vratit a poridit si motu.
Člověče, buď je problém mezi židlí a stolem, nebo fakt v té zvukovce.
Mně se to sice v pohodě rozjelo (dokonce oba digitální vstupy současně), ale nechytá se externí synchronizace ani z Kurzweil PC2x (S/PDIF), ani z Korg OASYS (optika), takže se v tom občas ozývá nenápadné digitální lupání.
Oasys jde zasynchronizovat z optiky, takže ho zkusím navázat na zvukovku, ale Kurzweil má smůlu a musí jet analogem.
No ono těch 48kHz je stejně naprd frekvence...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 říj 2008 22:56

ak audiofilka nelockne na spdif, tak je to OHAVNE zly zdroj...

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 13 říj 2008 22:58

spis v te zvukarne bude problem, reklamovat...

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 13 říj 2008 23:00

Jak Ota (majitel PC2x a uživatel OASYS), tak upman mají TC Konnekt
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 říj 2008 23:25

pockat... upman to nevedel rozchodit ani pred tym, ako mal TC, ak si dobre pamatam... ?? ked to nejde poriadne na dvoch zvukovkach (s roznou architekturou), tak je to dost jasna diagnoza

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 13 říj 2008 23:31

Presne tak Kexik, "Vyhodna koupe!"
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 14 říj 2008 00:02

upman píše::( Tak to nepomohlo. Vsechno je sparovano, kabely nasazeny, ale kdyz vyhodim audio kabely ze zvukarny, tak nic neslysim. Takhle vypada nastaveni karty:

Obrázek

Obrázek
no ačkoliv jsem upmanovi doporučoval při výběru karty motu (':?'), nemyslím si že bude problém ve zvukárně. TC je kvalitní firma a nevěřím v nějaký error.
('8)')
hele upman v tom mixu cos nahodil máš na spdif output navoleno nějaké DAW coaxial spdif - nemělo by tam být něco jako ten konnekt mixer?
jinak bych pro začátek navolil všude 44,1 , v kurzweilovi output clock off a v daw clock internal. to musí stopro chodit. já jsem to zkušebně připojil do motu ultralite a jelo všechno hned. někde musíš mít ještě něco špatně. :wink:
Naposledy upravil(a) martinrx dne 14 říj 2008 00:17, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět