Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3508
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

Sample mozno presunuli, ale procesory a OS urcite nie. To by ma moc prekvapilo.
A ked tam nie su procesory a algoritmy, tak to je o nicom.

martinrx
Příspěvky: 322
Registrován: 04 bře 2007 22:07
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od martinrx »

Hraje to fakt bídně. :(

Vla-sta
Příspěvky: 496
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vla-sta »

No taky žiji v domění že je to špatné, proto mě ta informace tak šokovala. Nechápu , že se mohou odvolávat na PC3

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 406
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo »

Nechcel som písať, ale napíšem: Tie samohrajky sú omyl!!! Celé zle!!! :mrgreen:
Podľa zvuku sú to sample z PC3, MDudas to už skomentoval.
Inak tieto samohrajky sú pôvodne Medeli, len s nápisom a samplami z Kurzweilu. Keď si pozriete stránky Medeli a ich produkty, nezbadáte rozdiel.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3508
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

Jasne hongkongsky brat MEDELI. Uz mame ich klaviatury.

Ale nejako to nechapem - Hyundai aj Young Chang, to vsetko je Korea. A oni kupuju cinske plastiky a ukryju ich do americkeho nazvu ?
Chapal by som, ze si mohli kupit svetovu znacku, a teraz pod nu ukryju svoju nepodarenu korejsku produkciu. Ale cinsku ?
Mohli aspon ten nazov prisposobit azijskemu trhu, nieco ako Kurü-za-wei. Im by to znelo "domackejsie" a zvysok sveta by aspon vedel, ze toto nekupovat. :wink:

Btw. je mi DOST luto tych Americanov - desiatky a desiatky rokov vyvoja... a vsetko si nechaju ukradnut alebo predaju za par dolarov. Naprv im know-how a patenty kradli v 70-tych a 80-tych rokoch Japonci, a teraz zase Cinania a Korejci. :|
A tych hudobnych firiem, co uz zapad rozpredal na vychod ... ach jaj.

Vla-sta
Příspěvky: 496
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vla-sta »

Podle mě je to úplně jinak. Medeli je ochotno pro Kurze udělat speciální nástroje jako PC4, SP6, ale prostě za to něco chtěli. Ta kvantita specielních nástrojů je malá, tak musejí pomáhat s vývojem a distribucí samohrajek. Čína funguje jinak, než my si představujeme...a je velmi nebezpečné být závisý na nich

Jinak hudební firmy se prodávají protože už to není dobrý bussines, v Asii hraje víc mladých než v USA a Evropě a jsou za to ochotni utrácet víc peněz. Třeba v USA se většina lidí učí hrát jen na pronajaté čínské nástroje...., oproti tomu profesionálové hromadně zavedli hru na jeden typ nástroje a dnes se diví že jsou tak snadno nahraditelní kolegou....systémově je v západní kultuře všechno špatně. Přestali se vychovávat výjmeční hráči, dnes se klonuje ....píši to obecně, nevztahuje se to jen ke klávesovým nástrojům. Navíc hudbě strašně škodí internet, proč bych dnes šel na Brněnskou filharmonii, kdyiž na "Digital Concert Hall" mohu mít předplatné na rok za 150 EUR a poslouchám Berlíňáky, kteří jsou na míle vepředu před jakýmkoliv českým, nebo slovenským rozpočtovým orchestrem....o autorských právech ani nemluvit .. A když nebudou bohatí muzikanti, tak kdo bude kupovat špičkové a drahé nástroje?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3508
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

"Podle mě je to úplně jinak. " - ako inak ?
Ja uznavam, ze su snazivi... a ze maju nizsiu cenu prace... a nizsie prijmy... a pentatoniku, takze kupuju samohrajky.
Ale fakt je, ze ukradli strasne mnostvo know-how a technologie. A nic sa s tym nerobi.

Este raz - Hyudai (Korea) vlastni Young Chang (Korea), a ten vlastni Kurzweil. Medeli je HongKong (Cina).
Preco korejska firma kupuje hotove cinske samohrajky a re-branduje ich na Kurzweil ?
Ja tomu rozumiem tak, ze aziati chcu kupovat europske veci, ale za 20% ceny. :!:
Preco im to USA/EU nevyrobi. Neverim, ze by sme nevedeli vyrabat samohrajky za 150€.
My to proste len nechceme vyrabat. Lebo by sme zarabali 10€ na masine. A tak nam Cina a spol. pomalicky stale odcerpavaju trhove podiely.

Sorry za ten OFF TOPIC ! :oops: :|

Vla-sta
Příspěvky: 496
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vla-sta »

"Preco korejska firma kupuje hotove cinske samohrajky a re-branduje ich na Kurzweil ?" - ten nástroj bude asi víc určen čínskému trhu, jinak je normální že Korejské firmy dělají vše v Číně. Navíc mají samohrajku, kterou mohou vyvíjet dál a snažit se dohnat top firmy. V ČR/SK bych to neřešil. Spíše nechápu, že si nenechají udělat v Číně plast, desky a proč to nenechají smontovat v Itálii na seriózní mechanice. Já mám Medel v K2661 a už nikdy více....

"Neverim, ze by sme nevedeli vyrabat samohrajky za 150€." - to opravdu Evropa neumí, sytém a život v EU je drahý a neefektivní, přímo komunistický.... . Němci s tím bojují třeba školským programem, kdy vyučení probíhá tak, že stát dotuje každého studenta 2000Eury a student si z toho platí vyučení a musí zdarma konat praxi po dobu 3 let ve firmě na hudební nástroje. Pak to vypadá tak, že polovina fabriky je "školský program"

To že západní Evropa chce vše dělat v Asii, to je problém, je to politický problém, který se snaží třeba v USA řešit Trump a je po světě za blba.

Uživatelský avatar
ZFarkas
Příspěvky: 354
Registrován: 21 zář 2015 16:22
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od ZFarkas »

Mel jsem KP-110 a po nahrati všech 3 (slovy: tri) free user rytmu z jedine dostupne free library jsem to pouzival rad a často jako harmonicky podklad pro jamovani. Na rozdil od drahych samohrajek (třeba Korgu PA1000 co mam doma ted) tak zvuky bicich basy a jednoho chords nebo riffu v KP-110 byly tak syrove, stredove a nezefektovane, ze me doprovody na KP110 bavily vice, nez na PA1000, kde je to všechno prehustene, preefektovane, digitalne znejici a hlavne posazene dost vzadu v prostoru. Třeba jednohlas na Prophet 6 analogu ma sytejsi ton nez cely megapolyharmonicky doprovod i s bicima na PA1000 dohromady... Pro jamovani na KP-110 to působilo jako celek mnohem vice jako live kapela a ne jako midiflasinet. Ale na fruhou stranu - zadny zvuk v KP-110 jsem nemohl pouzit na zive hrani, ani ve vrstve double, protože to ma fakt asi ten nejlacinejsi a nejmizernejsi DAC a FX engine co je k dispozici. Zvuk nastroju z PC3K (kterou jsem mel a znam dobře) ani náznakem...

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 696
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

Od Kurzweilu k politike sme sa dostali. No a aby nebolo malo tak teraz toto. :mrgreen:

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 696
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

Kupil som si German D expanziu. Isntalaciu som urobil tak ze som najskor updatol OS potom instaloval kartu. /opacne sa nesmie/
v baleni je este utierka na kontakty- tomuto kroku som sa vyhol. instalaciu som robil v rukaviciach. Update prebehol uspesne.
Pri zapnuti zasvieti najprv logo KORE 64 a potom GERMAN D. Nastroj sa zapne nie na prvom zvuku ale uz po novom na Concet piane. :palec+:
No a v master-vioce mode som si vsimol ze ked stlacim a uvolnim pedal zaberie tato akcia zobrazi vo voice 2 zvuky. Jeden z nich zabera cca 30s. Zvuk perfektny pocut aj pustenienie a stlacenie pedala no nadhera. Zvuky zacinaju pri vysiej ff cvengat a pocut aj damper resonanciu. Zatial mam odskusane iba Concert piano ale karta obsahuje aj e piana. Mimochodom sampe keymapi maju nazov po PC3A rade. - nie su este v 44 Khz samperate.
No a moja otazka je ci je v poriadku aby zvuk pedala trval vo voice tak dlho. Lebo pocut je ho cca 2-3 s. Ale vo voice master cca 30.
Ps aby som nezabudol pedal som mal rozbyty - silne zosliapnutie :mrgreen: ale svojpomocne som ho opravil.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 406
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo »

Chlapci, skúsim sa opýtať aj tu. Skúšal som podľa tohto videa nastaviť Freeze, ale na mojom LE to nefunguje, hoci CC69 ako Freeze mám. Viete mi niekto poradiť?

Vla-sta
Příspěvky: 496
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vla-sta »

Já to mám, že to nastavuji pro každou vrstvu, může být že jsi to nastavil třeba pro fff a ve skutečnosti hraješ mf, zkus zkontrolovat toto. Nic jiného mě nenapadá
Naposledy upravil(a) Vla-sta dne 05 srp 2020 12:40, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 406
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo »

V Programe to mám nastavené všade, to som kontroloval :(

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 696
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

Mas nastavene aj OFF control?

Odpovědět