Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

No nevim v K.Audiu mi tvrdili, ze jsou momentalne vyprodane a maji jenom X, ale pry mam pockat do cervna, kdy prijde dalsi zasilka
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Vitus

Příspěvek od Vitus »

a.tom.x: PC3 (76 klavesova verzia) este sa len chysta na leto, PC3X je zatial hotove, rack neviem kedy bude ale je oficialne potvrdeny.
Pěkný večer,
již několik týdnů občas sleduju fóra o PC3X, včetně příspěvků panů D.Weisera z Kurzweilů ale i "našeho" Demského. PC3X mám asi 10 dnů doma. Proto nemůžu souhlasit, že PC3X "je zatail hotové". Není. Chybí tam ještě dost práce, oproti slibům na webu Kurzweilů. Problém je taky v tom, že to nemá manuál (ani na to, co je zatím v nástroji uděláno) - pravděpodobně pro ty, kteří mají řadu K, tak jak jsem se díval, je soft asi dost podobný. Ale pro nekurzweilisty je to horší. Editace efektů podle mě nefunguje tak jak má, nejsou rozděleny podle hierarchie algoritmus-preset-studio, je tam pouze v program-edit přístup do PROGFX, kde je možno skrolovat mezi stovkami něčeho (presetů??). Členění zvuků mezi banky je zvláštní - další klasické dělení na piana, strings, organ, synths atd. je pravděpodobně platné pouze pro banky base1 a base2. (Pro banku např. Strings by to vlastně vůbec postrádalo smysl). Zvuky VA1 jsou nacpané všude možně, neohromily mě, jsou nedodělané (srovnávám např. se Supernovou IIProX od Novation, na kterou hraju).
Věřím, že Kurzweil dojde svým slibům a že to bude při dalších verzích OS doděláno, ale kdy??
Nicméně, abych nebyl pouze "jedovatý", je fakt, že klavíry a el.piana jsou velmi dynamická a stringy jsou skutečně úžasné....Celkový potenciál nástroje je skvělý, kladív. klávesnice Fatar je ještě skvělejší (srovnávám se starší, kterou mám v Equinoxu od GEMu), ovládání s 8 (pardon - teď už s 9ti slidery miluju)....
Vitus

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Ahoj Vitus a vitaj na fore :) to ze PC3X je hotove som myslel najma hardware, podla mojich informacii, prvy, plne funkcny OS ma byt koncom maja. Sam som trocha nahnevany ze research & development bol dotlaceny marketingom Kurzweila ku seriovej vyrobe PC3X bez finalneho operacneho systemu. To sa stalo tusim iba pri uvedeni K2000, ktory bol tiez zbrusu novy produkt.

PC3, 76-klavesovu polovyvazenu variantu bolo zatial vidno iba na NAMM v januari a aj na stranke Kurzweila je uvedene ze vyroba prvej serie bude az niekedy v lete, urcite este nemohol byt v ziadnom obchode.

Co sa tyka VA1 moznosti, ako to uz niekto spomenul, zatial v momentalnom operacnom systeme su to "len" aliasing-free oscilatory bez hlbsej modulacnej matrice nez ponuka Dynamic VAST engine. Dalsie funkcie VA1 oscilatorov ako to bolo u prototypu syntaku by mali byt doplnene prave v tomto update OS co pride koncom maja. Zatial je tam novy "len" Moog 4-pole ladder filter. Este ked sa bavime o VA1 presetoch aj mne je jasne, ze v Kurzweili nie je momentalne inhouse Manuel Schleiss, ale myslim si, ze casom urcite vznikne tzv. preset wishlist a odbornici na Kurzweily a VAST sa do zvukovych baniek s radostou pustia. :)

Este ked porovnavas zvuk so Supernovou, tak to sa ani porovnavat neda, pretoze zvuk supernovy stoji a pada najma na pouziti efektov. Samotny zvuk, ked sa dajme tomu bavime o oscilatoroch je ako keby viac waveforiem nalayerovanych na seba a kazdy procesovany cez individualny filter a ekvalizer, co myslim ze nebude problem cez kaskadovity mod. Jedine co bude musiet mozno Kurzweil poriesit su nove, viac "creamy" filtre, otazka je nakolko tie filtre budu ucinne na sample a ako sa budu spravat vo VAST-e.

nunu

Příspěvek od nunu »

No jelikoz si kurzweil s OS hlavu moc nelame tak to bude mozna i vesele...

Martin

Příspěvek od Martin »

nunu píše:No jelikoz si kurzweil s OS hlavu moc nelame tak to bude mozna i vesele...
A jak si na to přišel?
Podle mých zkušeností má Kurzweil nejlepší support OS ze všech firem co znám. Když jsem měl K2500R, tak každou chvilku byl venku nový OS s různýma vychytávkama (např KB3, editace v seq., atd), mám pocit, že se K2500 věnovali intenzivně i osm let po jeho vydaní na trh. Yamaha, Korg, Roland po roce s vyvíjením OS zcela končí a raději každé tři roky udělá nový nástroj s kosmetickou změnou.

Možná ale, že s novým majitelem Hyundai bude přístup k OS horší, to se časem uvidí.
Snad vše zůstane při starém

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

nunuho klasicky ton, pretoze Kurzweil neupdatuje zvuky tak casto ako by chcel a nie je obkoleseny "modernymi hovadinami". Pocujte ludia, ked chcete "moderne hovadiny", velky displej, vselijake samohrajkove pomocky tak si fakt kupte nieco ine. Kurzweil je pre KLAVESAKOV.

Ludia u Kurzweila su mozno teraz trochu "pusteny z retaze" pretoze OS sa updatuje softwarovo (nie je potreba vymeny cipov ako kedysi, co bolo aj financne narocne). Kazdpodne tvrdit, ze Kurzweil si s OS hlavu nelame je placanie do vetra. Ako som uz pisal, momentalne u Kurzweila je team ktory vymyslel K2000 a su to machri, ktorym ja osobne VERIM.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

cas ukaze ..

Vitus

Příspěvek od Vitus »

Ludia u Kurzweila su mozno teraz trochu "pusteny z retaze" pretoze OS sa updatuje softwarovo (nie je potreba vymeny cipov ako kedysi
Demsky - dík za optimistické info, že další verze OS má být koncem května a že puštění z řetězu je jenom dočasné. Jinak souhlasím, že velké displeje (Fantom G) využijí jenom někteří, pro mě osobně to není kritérium. Do nákupu Kurzweilů jsem se pustil po té, co jsem slyšel zvuky (pomocí VAST) od Jona Carina (kromě spousty jiných např. skladba Dogs od Floydů - naprostá fantazie - nikdy jsem to neslyšel zahrát tak věrně na jiný synťák) a samozřejmě hrála roli i zde diskutovaná nízká cena. Jasně, že to chce programovat a nespoléhat pouze na presety. Co se týče "cascade mode" na PC3 (jakési rozšíření VASTu oproti triple mode K26??), nabízí jistě neočekávané možnosti, ale pravděpodobně utrpí polyfonie, i když je 128hlasá - setup s několika programy, kde některé mají 10 - 20 layers a ještě sekvencer (popř. loopy), nevím jestli to bude vůbec hrát ....

nunu

Příspěvek od nunu »

placani do vetru jo ???Tak konkretne K2500 mela 7 vydanych OS od samotneho uvedeni az po jeji konec. Pro verze s KDFX 4. Jinak OS nema pranic spolecneho se zvukama, k tomu jsou u kacka objekty. Tech bylo jeste mene nez OS. K tomu aby to nebylo malo, tak boardy contemporary a orchestral jsou stejne od doby k2000 pozmenene o algoritmy kdfx jednotky. Takze kdyz napisu ze na to tak trosku serou, tak se mi to nezda nijak moc pritazene za vlasy.

Shrnuto a podtrzeno, na k2600 ktera mne stala nemalou castku serou neskutecnym zpusobem a neni ani naznak ze by pribyl nejaky novy ROM kde by byly novejsi vzorky. K2500 mela vetsi peci, protoze v OS byly bugy. Jelikoz k2600 neni nic noveho nebo zcela prevratneho ( ten GM board i vintage piano rom si mohli strcit do prdele, GM teda urcite a z vintage odvareny taky vubec nejsem) tak mi stale vychazi ze tu svoji vlajkovou lodicku nejak nechavaji potapet...

Z tohoto duvodu si nemyslim ze to s PC3 bude diametralne odlisne, jiste nejake updaty budou, ale tezko rict jak zasadni.
Naposledy upravil(a) nunu dne 12 kvě 2008 15:12, celkem upraveno 1 x.

nunu

Příspěvek od nunu »

A kdyz chci pouzit zvuky ktere byly na k2500, tak v zadnem pripade nezneji stejne, konkretne piana, byl jsem dost dlouho na prasky z toho, protoze piana ktere jsou na piano romu mi sedi vic, 2600 je ma mekci. Taktez organove zvuky mela k2500 moc pekne. Nic to nemeni na tom ze bych ten syntak nemel rad, mam, ale chce to krapet zmenu...

nunu

Příspěvek od nunu »

Martine, poslal jsem ti PM, mrkni... SHINE co mas na webu ma 0b, je tam nejaky error...

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

V dobe K2500 jeste meli prachy na vyvoj a nemeli existencni problemy.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

nunu: skus stiahnut http://www.demsky.sk/SHINEON.K26.zip

chlapi bavme sa radsej o PC3, Kacka su uz minulost. Treba sa uz sakra zmierit s tym ze je to jeden z najlepsich syntakov 90-tych rokov. Ja mam svoj K2000VP velmi rad a nedam na neho dopustit. Je to moj HLAVNY syntak, ma sound ktory mi maximalne sadol.

Ked Ti nunu tvoj K2600 uz zvukovo nesedi a mas s nim problemy, skus ho strelit niekomu a kup si nieco ine, kazdopadne K2600 uz nebude updatovana zvukovo. Pokial sa ti zvukovo zda zaostala, tak mi ti vazne s tym nepomozeme, budes musiet nieco sam popajkovat...

nunu

Příspěvek od nunu »

Po rozbaleni to ma 0b, pouzivam rar 3.70... Nevim jestli je rada K minulost, zatim to tak nevypada -) Nerikam ze mi nesedi zvukove, rikam ze na to kurzweil sere, nic vic. To je trochu silne kafe abych rekl ze je zvukove zaostala. Ovsem vyrovnat se firemnim programatorum muze asi malokdo, pritom je to ta nejmensi zatez, je to jenom sw...

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Dakujeme ti nunu velmi pekne za to, ze si nam tak pekne svojim pokecom "rikam ze na to kurzweil sere, nic vic" obohatil diskusiu o PC3. Uz na to nebudem reagovat.

Odpovědět