Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 14 říj 2008 00:07

martinrx píše: jinak bych pro začátek navolil všude 44,1..
Pročpak?
Kurzweil chodí na 48kHz :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 14 říj 2008 00:39

jasně já vím, to jen pro jistotu, aby to bylo všechno betonově.
přece jen je těch 48 mírně nestandartní frekvence. :D
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 14 říj 2008 09:13

2 martinrx: To s tim Output settings nema moc vliv - bud to jede primo do Abletona (muj pripad) nebo do mixu zvukarny, at dam co dam, zadny rozdil. Jinak jak pises, to uz jsem zkusil, a to dokonce v kobinaci jiny kabel, jiny pocitac, stale nic. Uz sem z toho fakt na prasky. Mam tenhle kabel: http://www.musiccenter.cz/Adam-Hall-KP3 ... y/:3:13730 , to snad je OK, ten druhy je nejaky ausus...

2 tudy: no tak to je fakt for - me jede sync v pohode, tobe zase ne, me nejede sound, tobe zase jo :D Tak jako tak tomu dam jeste 2 tydny, nez bude k dostani motu a pak vymenim kartu, protoze zatim nikdo z TC nezkusil totez a fakt je ten, ze jedu na beta driverech, aby to bylo aspon kapku stabilni. To je fakt k nasr....

To all:
Je vubec moznost vyzkouset PC3x dig-out bez zvukary? Modlim se, aby to nebylo v klavesach, jsou tezky jako prase a nemel bych na co hrat...
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 14 říj 2008 09:17

upman píše: Je vubec moznost vyzkouset PC3x dig-out bez zvukary? Modlim se, aby to nebylo v klavesach, jsou tezky jako prase a nemel bych na co hrat...
DAT, MD recorder..
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 14 říj 2008 09:19

kexik píše:pockat... upman to nevedel rozchodit ani pred tym, ako mal TC, ak si dobre pamatam... ?? ked to nejde poriadne na dvoch zvukovkach (s roznou architekturou), tak je to dost jasna diagnoza
Ne tak uplne - ted uz vim, ze FW410 jsem nastavoval a) uplne blbe (tech je totiz na PC3x napojeno na forech hafo a maji problem se sync), b) jsem mel blbej kabel. No a dal jsem ji na inzerat a do 2 hodin byla pryc, takze sem nemohl experimentovat dal...

TC je fakt cool - ovladani pres potaky, regulace hlasitosti, bytelnost a hlavne zvuk, proste parada. Ale fakt me sere, ze pada OS kvuli driverum, to je fakt k nasr.... Ableton je sice zlatej, uklada se veskera historie, ale nedej boze, ze jedes Live, to ses fakt v prd.... Dost trapna zkusenost a to to jelo z WinXP SP2 notase, uplne cistej, pouze drivery, Ableton 7 a par VST. Doma vsechno slapalo jak z praku, vzal sem to ven a po 3/4 hodiny bum, blue screen.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 14 říj 2008 09:31

Tudy píše:
upman píše: Je vubec moznost vyzkouset PC3x dig-out bez zvukary? Modlim se, aby to nebylo v klavesach, jsou tezky jako prase a nemel bych na co hrat...
DAT, MD recorder..
No tak MD od Sony, takovej prtavej, ten mam, akorat ma pouze optickej vstup - a redukce cinch-optika (pokud vubec existuje) bude asi brutalne draha...
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 14 říj 2008 09:52

upman píše: No tak MD od Sony, takovej prtavej, ten mam, akorat ma pouze optickej vstup - a redukce cinch-optika (pokud vubec existuje) bude asi brutalne draha...
Jestli je kapesní, tak bude mít tu optiku navíc na jacku 3,5mm.
Máš k němu aspoň optickej kabel s klasickou čtveratou koncovkou na druhé straně? Pak by stačil převodník M-audio CO2 (ten mám, používám ho mezi samplerem, který má jen optiku a zvukovkou, která má jen S/PDIF cinch)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 14 říj 2008 11:13

upman: ty kokso, ja mat tolko problemov s PC3x tak prisambohu by som ju uz davno vratil. ani neviem preco moja vlastne funguje, asi je to zazrak... dokazu ti ju vymenit ked si ju kupoval v internet obchode za nizsiu cenu ako v k-audiu? tusim prvych 80 vyrobenych kusov mali nejaky bug, tak dufam ze tato tvoja tiez nieje jedna z tych.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 14 říj 2008 11:16

Acid Punk píše:Presne tak Kexik, "Vyhodna koupe!"
zase tu mame nazor, ktory neskutocne obohatil nase dusevne vlastnictvo :)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 14 říj 2008 11:34

demsky píše:upman: ty kokso, ja mat tolko problemov s PC3x tak prisambohu by som ju uz davno vratil. ani neviem preco moja vlastne funguje, asi je to zazrak... dokazu ti ju vymenit ked si ju kupoval v internet obchode za nizsiu cenu ako v k-audiu? tusim prvych 80 vyrobenych kusov mali nejaky bug, tak dufam ze tato tvoja tiez nieje jedna z tych.
No urcite jo, ale podle me je v pohode - hlavne zvukove a pocitove proste best ever, nechce se mi vracet. Ja nemam problem s pc3x, ale s tim, ze ji neumim/nemuzu pripojit pres spdif.

Doufam, ze ta moje krasavice neni z tech 1. 80ti; byla to nova dodavka do k-audio, ja ji sice vzal od ama.cz, ale oni ji vzali z k-audio. V nejhorsim ji hodim do auta a zavezu jim ji tam, ale jak rikam, aby byl rozbity spdif konektor, to se mi proste nezda.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 14 říj 2008 11:40

člověče začíná mi tě být fakt líto, tady je každá rada drahá. já jsem použil například káblík za 50 kč který jsem vytahnul z videa, či kamery. takový obyčejný cinch. :|
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 14 říj 2008 11:55

No zeptam se asi uplne zhovadile - kdybych vzal kabel 2xcinch na 1 strane (nakonec potrebuji ale stejne jenom 1) a na druhe strane stereo-jack, tak bych z toho asi zvuk nedostal, co?
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 14 říj 2008 11:56

martinrx píše:člověče začíná mi tě být fakt líto, tady je každá rada drahá. já jsem použil například káblík za 50 kč který jsem vytahnul z videa, či kamery. takový obyčejný cinch. :|
Ne*er :)
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 14 říj 2008 15:05

Hele, tak mi to nedalo:

- preinstaloval jsem OS v kurzweilu
- preinstaloval jem drivery v TC

Zkusil jsem setup se SW samplerem a prisel jsem na fakt zajimavou vec. Kdyz tam Master volume na pc3x na MIN, tak se mi spolecne se zvukem ozve praskani jako prase. Dokud hraju, tak uz spdif mlci, jakmile na chvili prestanu, meraky na spdif spadnou dolu, oala - je to tam zase. Jedna se ale pouze o zvuk ze SW sampleru, orig. sound z PC3x ani prd.

Je jedno, jestli mam nastaveno Internal/External sync v TC, nebo udelam cokoliv v PC3x settings. Jakmile dam Master volume na MIN, je slyset lupani, jakmile s nim hnu smerem k MAX, je po lupani a uz se neozve nic.

Natocil jsem to pres iphone na video, tak na to mrknete, nenapada vas neco?

Dik

http://www.compoundev.com/upmanmz/KW_external.mov

http://www.compoundev.com/upmanmz/KW_internal.mov
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 16 říj 2008 02:31

tak se mi objevil hoooodně velký problém.

najednou mi začal po zapnutí hlásit kurzweil nějaký problém a systém nenaběhne a ohlásí cosi jako filexxxxx je špatně má být filexxxxx....
poté mi nabídne jan pokračovat do bootloaderu.

chtěl jsem znovu přeinstalovat poslední systém, ovšem k mému překvapení má disk bootloaderu pouze 980 kb - jakoby tam zůstaly data z předchozích operací (původně měl mysllím necelých 6mb)
sice jsem po předchozích instalacích vše vyhodil a smazal ale asi špatně... takže nemůžu znovu natáhnout systém, pomůže pouze postup updat image - update older. ovšem jak kdy....

i když se mi podaří mašinu rozjet stejně nemůžu dostat velikost usb disku v bootloaderu do původní hodnoty, nepomůže ani format z nástroje, ani nejhlubší format disku z počítače. velikost stále zůstává 980kb.

při hlibším zkoumání v možnostech storage se mi podařilo přivodit hlášku jakoby tam zůstal nějaký soubor *trashes a cosi.... předpokládám že to zůstalo někde viset když jsem předtím mazal ty soubory co jsem instaloval do PC3.

jenže ted bych potřeboval se hnout z místa a obnovit původní velikost bootloader disku abych mohl alespon přeinsalovat systém....přes usb

:( :evil: :x

podotýkám že xd kartu nemám a mám v nástroji hafo setupů které jsem vyrobil na live a nemůžu o ně přijít.

nějak jesem je sice zazálohoval ale moc tomu nevěřím, poněvadž - a to je další průšvih - při každém pokusu o nějakou operaci z nástroje - např. formátování, nebo ukládání zvuků po usb se disk vzápětí od počítače odpojí a zase připojí - vznikají tím velmi malé soubory do velikosti max 78 kb.

prostě po usb nic nefunguje normálně.

přitom jsem po koupi po usb normálně nainstaloval poslední OS.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Odpovědět