Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 16 říj 2008 03:50

:(

super, tak se mi povedlo přeinstalovat systém, nicméně to nepomohlo, problém bude asi hlubšího charakteru. :evil:

dostalo se to do nové fáze - nástroj můžu nastartovat jen když mám připojeno USB - když ho odpojím, kurzweil se nerozjede.

jak geniální :x
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 16 říj 2008 11:00

jo - mas ten puvodni OS v kosi ve Windowsech. V manualu pisou, ze klasicky Del nepomuze, ze musis odstranit i z kose.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 16 říj 2008 11:01

no ty kaso, tak to bude asi v necem jinym.... Me se zase porad sere ten spdif, kdybych sehnal aspon nekoho s adatem... kur...
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 16 říj 2008 11:03

It is possible (though not likely) that the PC3 file system can become corrupted due to hardware
failure or power outage during certain operations. This will result in the Bootloader being
unable to bring up the synthesizer system correctly. In such a circumstance, the Bootloader will
take over control and present its usual menu. If the file system is completely corrupted, it will
not be possible to reconfigure without first formatting the internal flash memory.
To rebuild the system from a corrupted state, you must run the PC3FILES utility which is
shipped with your PC3 on the CD-ROM, or which can be downloaded from the Kurzweil
website.

I had this problem but I did'nt follow all the steps of update manual.... but I found the solution!

My solution is ALWAYS to reset the PC3x after every update.
So in my case there wasn't a hardware item; only a human problem: me!

So I suggest to retry to update ypur PC3x in the right way:
- save your user preset/setup/etc.
- turn off the pc3x
- sturtup in boot mode
- load .BIN
- load .PC3
- perform the system reset
- start PC3
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 16 říj 2008 11:11

btw - vy jste dostali k pc3x nejake CD? Jinak dik za navod demsky, mozna se bude hodit :D
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 16 říj 2008 11:11

demsky - to je odpoved na něco podobného co mám já?

prosím překlad (rozumím dokonale jen tomu poslednímu odstavci) má angličtina je trochu chabá..... :oops:
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 16 říj 2008 15:04

tak ted jsem úplně v prd...

mám tam strčenou Xd 512 Toshiba a nekomunikuje s ní, při pokusu o zápis píše caed not formatting a při pokudu o format píše error formating.

formátování v počítači nepomohlo. :evil:
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 16 říj 2008 16:57

staci sa pohrabat v tejto teme, uz som tu o tom dvakrat pisal...
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 16 říj 2008 17:06

martinrx píše:tak ted jsem úplně v prd...

mám tam strčenou Xd 512 Toshiba a nekomunikuje s ní, při pokusu o zápis píše caed not formatting a při pokudu o format píše error formating.

formátování v počítači nepomohlo. :evil:
a) xD pouze typ S
b) max 128MB urcite facha, obcas i 256 (ale ta ne vsem)
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 17 říj 2008 02:13

ok, vyřešila to 32 Mb xd karta kterou jsem koupil za 60 kč v bazaru - asi jsem měl štěstí..... :lol:

provedl jsem průplach podle výše daného návodu a kurzweil se oživil.
každopádně jsem v ten operační systém ztratil trochu důvěru a hlavně nikomu NEDOPORUČUJU POUŽÍVAT USB.
ted jen trnu s čím mě překvapí dál... :roll:

na závěr jeden malý návod který se může hodit.
nejjednodušší cesta jak obnovit stav nástroje přes resetováním (myslím vlastní uložené programy setupy atd...) je
-vybrat a uložit na kartu vše - on stejně ukládá jen co bylo změněno oproti továrnímu nastavení a pak
- natáhnout zase vše s možností MERGE - to způsobí že natáhne user zvuky a setupy ve stejné konfiguraci jak byly - tedy i se stejnými ID čísly.
- pro jistotu jsem zadal i uložit závislé objekty.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Pavel Hošek
Příspěvky: 19
Registrován: 24 říj 2008 18:13

Příspěvek od Pavel Hošek » 24 říj 2008 18:43

Dobrý den páni muzikanti. Mám takový dotaz. Lze na PC3 při tvorbě
nového zvuku postupovat tak, že se vykašlu na jakýkoli tovární zvuk,
tedy sampl, jako základ budoucího zvuku použiju třeba sinusoidu nebo
jakýkoli jiný vlnový průběh vygenerovaný oscilátorem a ten pak pak
v tom vastu různě modulovat a když je hotovo, tak ho třeba použít jako určitý segmet zvuku ve spojení s nějakým samplem?
Děkuji za odpověď
segment zvuku ve spojení s továrním samplem?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 25 říj 2008 05:07

Pavel Hošek píše:...použiju třeba sinusoidu nebo
jakýkoli jiný vlnový průběh vygenerovaný oscilátorem a ten pak pak
v tom vastu různě modulovat a když je hotovo, tak ho třeba použít jako určitý segmet zvuku ve spojení s nějakým samplem?
Děkuji za odpověď
segment zvuku ve spojení s továrním samplem?
Jestli to myslíš tak, že uděláš pomocí VAST nový zvuk a ten uložíš jako sampl, tak podle mě NE.
Ale je možné ten nový zvuk uložit jako program a použít ho v layeru s továrním zvukem - programem. A to tak že je navrstvíš v SETUPu
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 26 říj 2008 21:52

zalezi co to znamena "je hotovo", vo VAST-e je to dost smiesne terminus technicus, samozrejme ze "snapshot" urciteho stavu modulacie sa neda na PC3 navzorkovat, kedze PC3 nema sampler (ide to na K2500/2600 nastrojoch so samplovacim modulom). samozrejme ale v PC3 sa da zvuk nastavit na urcitu vychodiskovu poziciu cez kontrolery (vegenerovany napriklad VA1 oscilatorom) a nasledne cez dalsie vrstvy sa da spojit s akoukolvek sample keymapou.

co sa ale v PC3 neda, je editovanie vlastnych keymap, to znamena vlastne rozlozenie samplov po klaviature, editovanie loopov a podobne.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 26 říj 2008 22:11

Pavel Hošek píše:Dobrý den páni muzikanti. Mám takový dotaz. Lze na PC3 při tvorbě
nového zvuku postupovat tak, že se vykašlu na jakýkoli tovární zvuk,
tedy sampl, jako základ budoucího zvuku použiju třeba sinusoidu nebo
jakýkoli jiný vlnový průběh vygenerovaný oscilátorem a ten pak pak
v tom vastu různě modulovat a když je hotovo, tak ho třeba použít jako určitý segmet zvuku ve spojení s nějakým samplem?
Děkuji za odpověď
segment zvuku ve spojení s továrním samplem?
ano dá :)

Pavel Hošek
Příspěvky: 19
Registrován: 24 říj 2008 18:13

Příspěvek od Pavel Hošek » 27 říj 2008 18:45

Díky všem za odpověď. Samozřejmě vím, že to není sampler. Tudíž
resampling nebo jak se tomu správně říká nebude možný. Šlo mi o to,
jestli výsledný zvuk vytvořený výše zmiňovaným způsobem může po
stisku klávesy zaznít. Ten potom uložit do paměti jako nový rejstřík.
Pán o dvě patra výš píše jako program v layeru. To že bych ho kombinoval
s nějakým továrním samplem jsem myslel jako něco navíc. Zda to mohu
udělat ale nebo také ne. Tak jsem to myslel.

Jo a ještě jednou díky za Vaše reakce.

Odpovědět