Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 12 led 2009 20:27

No ja mam melodii v hlave a nahravam postupne jednotlive stopy; efektuju az na konec krome syntaku...
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 12 led 2009 22:04

ja akosi uz nemam melodie v hlave asi 10 rokov, tak len prechadzam presety, hrajem co pride do wavka a potom to zacnem skladat vo Vegase :) a citim sa omnoho lepsie ako predtym ked som vkuse sedel za sekvencerom.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 13 led 2009 07:57

gasma píše: ... Ja jsem prave mel radost z toho ze PC3 dovede hrat na vsech kanalech stejne dobre a ne jako treba Roland XV 3080 kde musis volit kompromis takze nektere nastroje potom musis nahrat solo aby znely jako v patch programech.Nebo tu PC3X..ku spatne chapu???Myslim si ze by mel naskocit insert efekt daneho programu do Performance pri volbe programu automaticky s danym zvukem.Alespon me to funguje ale obcas to zmeni nastaveni tak nevim :-(
Nemam ten nastroj ale myslim si, ze nieje mozne potahat vsetky programy do Performance so vsetkymi nastaveniami, vsetkymi efektami. Tak isto ako na kazdom inom nastroji. Ved si zober ze to potom vsetky prostriedky sa nasobia poctom pouzitych programov.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 13 led 2009 09:55

no ale PC3 ma efektovu jednotku zalozenu na KDFX/KSP8 engine, ktora zvladne 16 insert efektov distribuovanych cez 11 zbernic + master equalizer a compressor, takze by to malo v pohode zvladat. ja nemam problem si urobit setup kde si pustim bicie, ktore pouzivaju reverb a compressor, ako hlavny zvuk si dam napriklad Grand Evans piano a k tomu napriklad stringy. Efekty drzia svoje nastavenia, rovnako napriklad nejaky VA1 monolead s roznymi stringami, dole s basou a obcasnymi perkusiami alebo lietajucimi arpeggiami :)

strucne povedane, pri normalnych okolnostiach (napriklad pokial niekto nenaprogramuje mono leady co budu mat 32 dynamickych layers s kvantom efektov, ktore si poskladas v setupe :-), by malo 6-7 nastrojov naraz v pohode fungovat v multitimbrale.

este dost vela prostriedkov z efektovej jednotky beru napriklad niektore KB3 programy, ale napriklad ja hammondky v PC3 nepouzivam.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 13 led 2009 10:43

demsky: uplne presne muj setup, ale naprogramovat a nechat to hrat najednou - uz jsem to vzdal. Proste nahravam jednotlive stopy, ty si pak v Abletonu posouvam jako wavy a micham.

BTW: Grand Evans byl muj favorit, ale s novym OS mam pocit, ze Studio Grand je ted fakt bomba,
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Příspěvek od gasma » 13 led 2009 13:57

Ano jak pise Demsky urcite to PC3X zvlada me akorat obcas neco zlobi.Dnes jsem pracoval a slo to bez problemu treba se to zabehne :-) Spis delam nekde chybu.Je pravda ze kdyz se nahrava postupne tak neni co resit.Nejvice se mi libi kdyz hraju Grand Evans potom sahnu na Rhodese je libo Strings a hlavne hammondy ktere maji dost efektu na zvuku,aby hraly tak jak maji.Vse hraje okamzite naplno bez nejakeho upravovani Performance.To neni az takova samozrejmost u jinych nastroju.I kdyz se to nekomu muze zdat jako normalni vec neni to tak.

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Příspěvek od gasma » 16 led 2009 19:15

Nevite nahodou nekdo proc me nahrava SPDIF z PC3x slabe dostanu se maximalne na -18 dB.Je to nekde problem v Kurzweilu protoze zvukovka me nahravaz jinych zarizeni pres SPDIF normalne. Mam nastaveno Dig.Out variable 48kH.Co bych mel jeste nastavit.Nebo ja tato uroven hlasitosti normalni.Musim dodatecne nahravku zesilit.Diky za radu.Jinak ty efekty uz slapou neco asi zlobilo v midi.

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Příspěvek od gasma » 16 led 2009 19:16

upman:cetl jsem ze jsi mel nejake problemy s digitalem jak to dopadlo a nahrava ti to v normani urovni hlasitosti to jest ne slabe :-(

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 16 led 2009 20:31

Clovece, tak to si necham rad poradit krok za krokem, protoze me pc3x pres spdif nejede a nerozchodil sem to. Pres MOTU sice neco leze, ale neni to k poslochani a pouze tehdy kdyz, mam na karte nastaveni 48 a na KW poslu treba 92. Proste nerozchodil. A je to v pc3x, asi to je na servis, ostatni masinky mi pres spdif funguji krasne.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Příspěvek od gasma » 16 led 2009 20:48

tak to je uzasny servis....to me nestras mam to sice z k-audia ale ta prace s tim sakra.......

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Příspěvek od gasma » 16 led 2009 20:52

Demsky:prosim mohl bys vyzkouset nebo nevis neco o tom SPDIFu...zvuk je jinak normalni ale je slabsi zadne sumy z toho nelezou.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 17 led 2009 20:53

gasma píše:tak to je uzasny servis....to me nestras mam to sice z k-audia ale ta prace s tim sakra.......
No ja to mam z ama.cz ale de-facto taky z k-audia, akorat se mi to nechce tahat do servisu :( a bejt mesic bez nastroje, takze na to zatim pecu, nahravam pres analog a je to v klidu, na spidf kalim
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Příspěvek od gasma » 18 led 2009 11:53

Psal jsem to Dave Weiserovi poslal jsem mu ukazku urovne hlasitosti.Uvidim jestli me odpovi.Jdou ty paralery vystupy uz bez problemu soubezne?Musim to vyzkouset abych mel dalsi vystupy do mixu pro kontrolu.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 18 led 2009 15:25

ja tiez momentalne S/PDIF nepouzivam, ale v Master menu je moznost volby SPDIF Volume, ked si das variable tak si to mozes sam zvysit. Da sa aj zvysit Output gain cez Master EQ.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 18 led 2009 16:49

PC3X už je rok venku
PC3 od června
Soft Editor uveřejnili zdarma nedávno
PC361 vypustili před měsícem
ale o PC3R stále žádné oficiální stanovisko.
Nevíte jestli se modul bude vůbec vyrábět?

Odpovědět