Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
69BK
Příspěvky: 5
Registrován: 16 lis 2008 20:02

Příspěvek od 69BK » 09 úno 2009 18:40

Tak sem se asi po mesici dival v audioteku na PC3 a sokovalo me jak se za dva mesice vymrstila cena z cca 40k na 52000, tok to uz je opruz. Ze jsem to tenkrat nevzal, ted uz si o nem muzu nechat jen zdat :-(

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 09 úno 2009 21:38

no ja kupoval za 46 takze bejt tebou zainvestuji - zkus se domluvit na nejake sleve, dostanes ji v kamennem kramu, neboj, kazdopadne to za chvili bude jeste drazsi. Me zase takhle ujel Korg M3
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 09 úno 2009 23:23

SoundsFine píše:Nevyšlo někde porovnání PC3 a PC3LE?
Zajímala by mě konkrétní omezení a výkon.
mimo to ze bude mat iba 64 hlasovu polyfoniu budu tam urcite obmedzenia v editacnych parametroch vo VAST engine a efektovej jednotky. kontrolery budu pevne priradene, takze si nemozes pri editovani zvuku lubovolne priradovat veci na hocaky kontroler, alebo napriklad viac parametrov na jeden. namiesto slidrov su tam knoby a pady pod displejom. je to vlastne taky viac standardizovany engine. nebude tam vstup na dychovy kontroler, nastroj ma iba 2x mono out a vystup na sluchatka. zaujimavostou je, ze 61 klavesova verzia bude mat polovyvazenu klaviaturu ako PC3, nie klasicku syntakovsku ako PC361. PC3LE by som porovnal k tym nizsim derivatom rady Motif ako napriklad MO6...

samozrejme ze operacny system sa bude updatovat, je tam usb, klasicke midi trio cez patkolikove din konektory. ci sa budu dat instalovat ROM boardy to zatial neviem, predpokladam ze nie.

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 10 úno 2009 00:30

Ta polovyvážená klávesnice na PC3 je příjemná. Je to dobře, že to dají do PC3LE a PC361LE.
Jinak k těm cenám, snad to nebude se zdražováním zrovna Kurzweilu tak žhavé.
Pokud PC361 bude stát cca o 5 tisíc méně než dnes stojí PC3 (41 tisíc), tak LE verze, by mohly vzhledem k významným! omezením stát o cca 10-15 tisíc méně.
Můj odhad je cca 30-35 za PC3XLE a 20-25 za PC361LE.
Pokud by PC3XLE stála více, než jsem uvedl, pak by asi každý raději sáhl po plné verzi, tedy PC3X (dnes 47.000Kč)

69BK
Příspěvky: 5
Registrován: 16 lis 2008 20:02

Příspěvek od 69BK » 11 úno 2009 20:29

SoundsFine píše:Ta polovyvážená klávesnice na PC3 je příjemná. Je to dobře, že to dají do PC3LE a PC361LE.
Jinak k těm cenám, snad to nebude se zdražováním zrovna Kurzweilu tak žhavé.
Pokud PC361 bude stát cca o 5 tisíc méně než dnes stojí PC3 (41 tisíc), tak LE verze, by mohly vzhledem k významným! omezením stát o cca 10-15 tisíc méně.
Můj odhad je cca 30-35 za PC3XLE a 20-25 za PC361LE.
Pokud by PC3XLE stála více, než jsem uvedl, pak by asi každý raději sáhl po plné verzi, tedy PC3X (dnes 47.000Kč)
No PC3 verze stoji dneska už nějakých 51 700,- Takze na PC3X za 47 000,- klidne zapomen...

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 11 úno 2009 20:41

No nechci se hádat o ceně a nevím u koho nakupuješ. V GB seženeš PC3X asi nejlevněji, ale preferujme české prodejce, jejich ceny jsou konkurenceschopné:
Kurzweil PC3X dnes (11.2.09) stojí do 47t,-Kč například zde:
http://www.muziker.cz/default.aspx?Kurz ... d_id;12549

69BK
Příspěvky: 5
Registrován: 16 lis 2008 20:02

Příspěvek od 69BK » 11 úno 2009 21:01


69BK
Příspěvky: 5
Registrován: 16 lis 2008 20:02

Příspěvek od 69BK » 11 úno 2009 21:38

SoundsFine píše:No nechci se hádat o ceně a nevím u koho nakupuješ. V GB seženeš PC3X asi nejlevněji, ale preferujme české prodejce, jejich ceny jsou konkurenceschopné:
Kurzweil PC3X dnes (11.2.09) stojí do 47t,-Kč například zde:
http://www.muziker.cz/default.aspx?Kurz ... d_id;12549
Je možné, že některé obchody nezdražily a doprodávají ještě za zbylé skladové ceny.
Do několika obchodů jsem psal, tak pak dám vědět, jak jsem pořídil.
Pokud bych tu 76 klapkovou verzi pořídil za těch 40 k byla by to paráda.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 13 úno 2009 09:18

2 demsky: pls, vcera jsem srovnal hlasitost PC3x pri nahravani do Abletonu na audio stopu. Ovsem dostalo me, ze musim jit na out gain dBA 10, to je potom stejna hlasitost, jako maji vsechny nahrane loopy (rozumej wav ze samople CD), pripadne co leze z micu. Mozna to stanu na 9, obcas pri vrstveni uz leze 10ka pres max, ale i tak - mas to podobne, resp. miusis tahat gain taky tak vysoko? Nebo mam fakt tu svoji masinu nemocnou...

Diky
Petr
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 13 úno 2009 10:04

nemas masinu nemocnu, ide o to, ze ako som pozeral a zistil v engine Dynamic VAST, tak ludia u Kurzweila prerobili tzv. gain sekciu, aby dosiahli velmi velky dynamicky rozsah nastroja. defaultne maju bloky (filtre, ampy, oscilatory, ...) velmi vysoky gain a pri programovani zvukov sa pouziva tzv. padding (stisovanie). ked si das dokopy niekolko zvukov v multitimbrale, pripadne maximalnu polyfoniu 128 hlasov + dynamicke spravanie efektovej jednotky, tak nutne musi byt hlavny gain trocha nizsi ako sme bezne poznali z K2xxx nastrojov. ja ked dokoncim skladbu tak nahravam kazdy nastroj osobitne potom do audiostopy, pretoze chcem si byt isty ze aj efektova jednotka vsetko zvlada naplno... :)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 13 úno 2009 11:45

aha, diky - ja teda zatim nic neprogramuji (krome prkotin) jde mi ciste o presete. Ja se jenom bal, abych neco neodpalil..

Jinak mam desny problem s yamaha bc1 breath controlerem, proste ho nedokazu zprovoznit, je to k nastvani :(
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 13 úno 2009 11:53

no zvuky defaultne nevyuzivaju breath controller. musis si nadefinovat v menu MIDI, alebo v Setupe, co bude Breath Controller robit, ci bude kontrolovat napriklad Volume, efekty alebo co. Ked chces s nim kontrolovat filter, alebo ficury priamo vo VASTe (napriklad layer so sumom a filtrom), tak si ho samozrejme musis nadefinovat pri editacii zvuku.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 13 úno 2009 12:11

Po pravde receno, me by mohate stacil, kdyby poslal signal ven do VSTcka, akorat i kdyz ho nastavim, tak proste ven nevyleze
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Příspěvek od gasma » 13 úno 2009 20:46

Upman: tos nahrával z analogu nebo SPDIF.Neni to stejny důvod slabě nastaveného SPDIF jak mě psali z Kurzweila daval jsem original odpovědi do fora.taky jsem měl strach jestli něco není s SPDIF.Když nahravám musím jít až +15dB nahoru,ale v podstatě to nevadí.Akorat se mě stavá že když vrátím úroveň na 0 dB tak se druhý den po zapnutí nástroje opět nahodí +15 dB to je pak pecka do analogu.Málem mě to ustřelí hlavu :-)

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Příspěvek od gasma » 13 úno 2009 20:52

Demsky:nevíš náhodou jak se dá ta úroveň v Masteru uložit diky za odpověď.

Odpovědět