Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
jerrym
Příspěvky: 3
Registrován: 24 kvě 2009 22:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od jerrym » 24 kvě 2009 23:33

Čaute.Od marca mám PC3,a chcem sa podeliť o skúsenosťi s tímto skvostom.Mám 37,a cez ruky mi prešlo veľa nástrojov,naposledy Motif ES.Kurzweil PC3 je prvý nástroj s ktorým som naozaj spokojný.Zvuk s PC3 žije,jednoducho povedané,keď hráte akýkoľvek zvuk nestane sa Vám po chvíli že Vás začne nudiť.Je to psina že sample v romke takto znejú.Ten VAST samozrejme nie je bežná editácia ako napr. Motif.Pre mňa ako nováčika s Kurzweilom je to šupa!Ovládanie PC3 je úžasne,je jasné že to robili ludia ktorý naozaj hrajú.Som veľmi zvedavý na nové rom boardy,podľa mňa tam bude určite aj nejaké etno.S pozdravom jerrym.



Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od upman » 04 čer 2009 13:11

Ty kraso, ribbon sem chtel fakt dlouho, urcite ho beru, cena je v poho. Otazka je, kam ho nalepim :)
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 04 čer 2009 14:39

no vojde ti nad klaviaturu, akurat nie je vidno dolne pismenka pod slidrami,
ponevac Kurzweil uz dlhe roky neveril ze sa podari znovuvyroba, lebo je to
vraj velmi nakladne.
Obrázek
Naposledy upravil(a) demsky dne 04 čer 2009 14:46, celkem upraveno 1 x.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od upman » 04 čer 2009 14:46

Pismenka ozelim, resp. prepisu si je nad slidery - je fakt, ze na ne dost casto koukam, hlavne pres Info button. Kazdopadne diky za ujisteni, jeste by bylo fajn vedet, jestli to budou diatribuovat i u nas, nebo si ho budu muset poslat z US...
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 04 čer 2009 23:16

no maju mat dost kusov vsetci distributori, takze sice dost pochybujem ze to nebude mat K-Audio
ale na beton to bude u Thomanna.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od upman » 05 čer 2009 09:02

Ok, Demsky, diky za ucelene & komplet info. Jsem fakt zvedavej :)
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Kurzweil

Příspěvek od synt » 05 čer 2009 09:59

... mimochodem ... z těch rozhovorů je zřejmé, že se do Kurzweilu vrátili borci, kteří dělali na Káčkách ... pozitivní je rovněž to, že se skutečně maká na opravdu nových mašinách ...

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od upman » 05 čer 2009 10:11

2 synth: no podle me by bohate stacilo dat VASTu pekny frontend. On to dost resi editor, ale na druhou stranu je skoda, ze programovani neni blbuvzdorne jako treba u Korg M3. Jakmile tohle poladi, tak se kurzweil posune o stovky mili dal, protoze napr. ja, jakozto hobbik, VAST de facto nepouzivam prave proto, ze je na me moc slozite tam neco najit. Napr. Breath controler sem porad nerozchodil a to ze sem fakt zkousel. PC3x mi ani neposle midi z Breath c. dal do DAW, takze mam sice krasny a drahy controler od Yamahy, ale akorat se na nej muzu koukat jak se mi houpe na zdi.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Kurzweil K3000???

Příspěvek od synt » 08 čer 2009 13:51

Trochu mimo, ale i tak: Korg oznámil ukončení výroby Oasysu. Asi mají problémy s prodejem. V případě, že má problémy Korg, budou mít problémy i jiné firmy (včetně Kurzweilu). Naskýtá se tedy otázka: kdy a s jakou výbavou vyjede Kurzweil s K3000? Tedy jestli vůbec s něčím vyšším než je PC3 vyjede.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 08 čer 2009 23:35

no ved ja som to pisal, ze tento rok bude trocha konzervativny, budme radi ze mame PC3 :)

samozrejme ze korg, yamaha ci roland maju niekolkonasobne vacsie prostriedky na vyvoj flagship
z ktorej sa budu dalsich 5 rokov robit destilaty. skuste si tipnut kolko ludi ma Oasys, podla mna
mimo USA/GB/Nemecka to ma tak max. 5 ludi v kazdom state kde sa predava. podla mna
overall to nie je ani 100 kusov worldwide.

co sa tyka programovania pod VAST, aj ja si navrhujem nejaky frontend na baze PC3 editora,
hovorim tomu tzv. easy edit. vytvoril som si take templaty ako napriklad kedysi davno ked
som sa zaoberal architekturou inych syntakov (napriklad signalove cesty, oscilatory, filtre,
obalky, waveshapery Korgu Prophecy a nasledne vytvorenie tohto modelu v softsynte VAZ Modular)
a snazim sa to maximalne zjednodusit cez obycajne 3D gadgety, slidre, ci knoby na ktore sa
bude moct dat assignut lubovolny kontroler atd.

zase ale je pravda, ze vsetky tie ficury na nejake navrhy pre syntaky beru kvantum casu
a neda sa to robit vo volnom case, ktoreho je stale menej. mozno pred takymi 10mi rokmi
keby som bol tam kde som teraz tak by som isiel na to vsetkymi desiatimi :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od synt » 09 čer 2009 09:26

Demsky, jak píšeš, buďme rádi, že máme PC3. Doufám, že bude mít PC3 stálou podporu. Ví se už - kdy budou ty boardy a co na nich bude? Snad ten příští rok už tolik konzervativní nebude :)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od nunu » 10 čer 2009 09:13

Ta stala podpora je u kurzweila samozrejmosti. Staci se podivat na historii starsich nastroju. :mrgreen:

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od synt » 10 čer 2009 10:47

Možná se to nunu změní (změnilo) :D

Odpovědět