Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
aladar
Příspěvky: 49
Registrován: 09 pro 2004 01:35

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od aladar » 28 zář 2009 15:41

Tak to je zase výhoda že stačím našetřit :) Ale celkem by mě zajímalo co že na nich bude. Docela by se mohli pochlapit s VA syntézou, zatím toho moc nepředvedli, v nástroji se krčí pár zvuků který si myslím moc nevypovídaj o možnostech PC3. Uvidíme.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 28 zář 2009 16:15

co ja viem, mam na to trochu iny nazor. treba ist do setupu a layerovat zvuky a ucit sa s tym hrat.
na kurzweiloch sa mi uz x-krat stalo, a stale sa o tom presvedcujem aj pri starych zvukoch, ze
staci ich pokombinovat a uz jasam ako psik :) myslim si, ze to co je momentalne v PC3 je plne
dostacujuce a ako som predpokladal este pred rokom a pol pri uvedeni PC3 na trh, nebude nejaky
boom novych zvukov od uzivatelov.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

aladar
Příspěvky: 49
Registrován: 09 pro 2004 01:35

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od aladar » 28 zář 2009 17:16

Neočekávám boom zvuků od uživatelů, ale vem co udělaly piano cont. a orchestral z K2500. Koply ho o třídu výš. Nedá se očekávat něco podobného i u PC3 ? Mám dojem že ho nacpali klavíry a smyčci k prasknutí ale syntů je hodně málo. Ve srovnání s konkurencí, myslím. Jinak souhlasím že výsledky dosažitelné editačním aparátem tohoto nástroje dovedou hodně překvapit. Zatím stále objevuji a u toho myslím ještě dlouho zůstane. Není tolik času co by si tohle zasloužilo :( Naštěstí editační soft je z mojeho pohledu naprosto super tak že to není tápání ve tmě jako když jsem měl nějaký čas K2500.

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od synt » 02 říj 2009 11:47

Něco máko k expanzním boardům, přímo od Kurzweila (Dave Weiser - září 09):
"ROM expanze pro PC3 budeme s největší pravděpodobností uvolňovat za 9 měsíců. Rozšíření možností bude obsahovat nové vzorky, jakož i nové programy a nastavení."
Kdo si chce přečíst víc: http://community.sonikmatter.com/forums ... -the-pc3x/
P.S. Škoda, že na přípravu nových zvuků nemají u Kurzweila víc lidí. :(

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 02 říj 2009 12:02

synt: ano aj ja som o tom cital pred dvoma dnami na Sonikmatter.com, ale zabudol som to tu postnut.
ono s tymi zvukmi pre Kurzweil to je aj o niecom inom, nez iba o schopnosti nakupit od tretich soundware
developerov sample a potom ich optimalizovat, osekavat a inak editovat pre pouzitie v ROM boarde, ktory
ma relativne malu kapacitu...
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od synt » 02 říj 2009 12:16

demsky: to je pravda ... kvalita je kvalita
Věřím, že se Kurzweil udrží a časem přibere další borce a vše půjde rychleji, alespoň doufám :)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 02 říj 2009 14:31

synt: myslel som to skor inak... mne osobne je tato firma zahadna,
ale to je mozno preto ze do nej trocha vidim. obcas mam pocit, ze
stale zije ako v roku 1991, na svete je zopar "guru" co rozumie
VASTu a firma zije s tymto enginom zhruba 20 rokov, zda sa mi
trocha skostnatela pri prijimani novych myslienok a napadov
a stale sa drzi nejakej svojej tajomnej a nepochopitelnej doktriny.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 04 říj 2009 11:04

Zdravím všechny kurzweilisty! I já jsem se stal v pátek jedním z nich koupí nástroje PC3. Je to můj první kurzweil, proto bych se rád spojil s někým z okolí Ostravy, kdo by byl ochoten mi pomoci s tvorbou setupů a quick acces, ať neobjevuju objevené. Nejsem začátečník, hrál jsem už na desítky nástrojů, ale kurzweil je hold někde jinde. Jsem z Havířova a děkuju všem, kteří se ozvou.
Libor
E-mail: l.sipula@seznam.cz
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od synt » 05 říj 2009 08:26

demsky: ... je to tak, žijí z toho co udělali před 20 lety. Nechápu proč se brání inovacím (např. uživatelsky přívětivý přece není hanlivé označení). S touhle rychlostí a přístupem budou boardy pro PC3 za dva roky a K3000 za pět let. Jestli vůbec K3000 bude. Je to smutný příběh :(

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 05 říj 2009 10:17

keyboarder: vitaj na fore, keby si potreboval poradit nieco specificke so setupmi som tuna,
so zakladnym layerovanim zvukov na zonach asi nemas problem.

synt: no ale K2 ako aj PC nastroje maju k dispozicii skvele zvuky, takze take smutne to nie je.
druha vec je, ze vo VASTe sa k vysledku clovek dopracuje pomalsie ako normalne, kedze je to
dost komplexny engine. minule napriklad sa mi strasne pacil polyfonicky patch v softVA syntaku
Gmedia Minimonsta nazvany LA Keys tak som sa snazil ho parameter po parametri prerobit
do VASTu a aj tak som ho musel dalsi tyzden doladovat pomocou FUN vypoctov.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 10 říj 2009 09:14

Prosím o pomoc: když si v Setupu dám dva zvuky na sebe, můžu je od sebe mírně rozladit (cca 10-15 centů), nebo je musím nejdřív rozladit v Programu a až pak naimportovat do Setupu? Pokud to jde v Setupu, jak se tato funkce jmenuje? Např. u Korga nebo Rolandu je to FINE TUNE - v kurzweilovském menu jsem ale takovou funkci nenašel. Díky za odpověď.
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 12 říj 2009 09:46

Ono tie synteticke zvuky, ale aj ostatne su uz ako program cez vrstvy mierne rozladene
aby zneli tucnejsie. Priamo v setupe sa nedaju dalej rozladit, iba tak, ze si nadefinujes
entry/exit hodnoty pri pitch kolecku. Kedze je to ale dobra vec, tak Dave Weiser na
Sonikmatter fore pisal, ze pri dalsom update OS to tam daju priamo, vraj to nie je
problem tam implementovat.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 12 říj 2009 11:10

Po necelých 2 týdnech užívání PC3 musím konstatovat, že jsem s nástrojem vcelku spokojený, ale myslím, že je ještě stále hodně co zlepšovat. Např. simulace leslie je dost slabá - doteď jsem ve studiu i na vystoupeních používal VST Native Instrument B4 a B4/II a včera jsem je přímo porovnával s PC3. Mám už nainstalovaný OS 1.35 a bez leslie nebo s pomalým leslie je zvuk kurzweilu možná trochu sytější, ale při přepnutí na fast vyletí B4 vysoko nad PC3, kterou naprosto převálcuje. Taky by asi spousta uživatelů uvítala, kdyby se v režimu KB3 na displeji ukázalo aktuální nastavení jednotlivých táhel u každého presetu (alespoň v režimu Program třeba v té levé časti displeje, kde je jenom jméno použitého vzorku). Ocenil bych i pár lepších "standardních" zvuků, které jsou jenom v GM, ale kdyby u nich nebyl název, tak bych ani nepoznal kam příslušný zvuk zařadit (dudy, banjo, nějaké píšťaly...). To je ale dáno možná jenom mojí prozatimní neschopností zvuk upravit k obrazu svému :( V takovém nástroji bych ale GM banku klidně oželel.
Ale abych jen nebrblal, klaviatura mi naprosto vyhovuje, ovládání a provedení nástroje je úžasné a jsem rád, že ho mám! :D
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 12 říj 2009 12:29

ano leslie simulacia ma dost nedostatkov, treba si kupit realnu bednu :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od upman » 12 říj 2009 12:59

Naprosty souhlas, nektere varhany jsou v B4 mnohem lepsi ve standardu, stejne tak jako nektere zvuky - ovsem na druhou stranu pc3x je komplet syntak a NI je zase sampler, alias srovnavaji se jablka a hrusky.

Na druhou stranu je pc3x brutalne rychle pri prepinani nastroju a vubec, alias kdyz zacne CPU skytat, tak je to stejne sumak, pc3x jede porad dal :) Ja osobne na nej zatim nedam dopustit, stvou me se synth zvukama, mohlo by jich byt mnohem vic (treba na ukor GM banky, kterou fakt nepouzivam) a jeste bych rad vic akordeonu - za ty penize by to tam melo byt. Jinak ale jak pise keyboarder, klaviatura je bomba, na drevu vydrzim hrat 30min a uz mam prsty v tahu, na pc3x klidne hodinu a porad jsem fresh.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Odpovědět