Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od EXCOM » 21 led 2010 18:45

demsky píše:... Stevie Wonder a Ray Kurzweil by sa mohli modernejsie
obliekat, vyzeraju ako pri uvedeni K250 v osemdesiatych
rokoch
to bude asi preto ze sa nic nezmenilo 8)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 21 led 2010 21:09

jaj chlapci dajako ste malo veseli, ked mate anginu z piva ako ja
tak odporucam dobre cervene francuzske vinko, napriklad Yvecourt Bordeaux
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od synt » 22 led 2010 08:19

Další video z NAMM:
http://www.youtube.com/watch?v=ML_GdfFgLaU

No je pravda, že kolem PC3K se dělá trošku větší humbuk, než si tento nástroj zaslouží. Zas tak velký skok to oproti PC3 není (sample RAM - na úkor 128 MB boardu a USB port pro flešku).

SoundsFine: o tom displeji a zdroji si četl kde? Máš s tím vlastní zkušenost? Může to bzučení zdroje či displeje někdo z uživatelů PC3 potvrdit či vyvrátit?

EXCOM: a u ostatních výrobců se něco převratného děje? Ano mají oproti Kurzweilu suprové uživatelské rozhraní, ale zvuky jsou stále 16-bit linear equivalent. Např. zoufalé volání uživatelů Fantoma G po novém OS a nových ARX boardech je smutné. Yamaha se u svého posledního Motifu raději na zajímavé AN, FM a VL karty vykašlala. Dělají si z nás panáčkové legraci a to všichni :( Není třeba se proto dohadovat, který výrobce je větší filuta a raději, jak praví moudře Demsky, si připijeme na zdravé a veselé dnešky a zítřky :)

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Martin » 22 led 2010 08:46

Jo, to bzučení nástroje mohu také potvrdit, chtěl jsem to reklamovat cca po roce, no konec jsme v kaudiu zjistili, že jim bzučí všechny PC3, když je zaplé PC, tak se to ztratí, když se k tomu zapne Emu E6400 s větrákem, tak už to člověk nevnímá, ale pokud člověk hraje jen na PC3, tak ta frekvence je vážně na palici. Jiné značky nástrojů, co jsem měl jsou krásně tichounké.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 22 led 2010 09:54

bzucenie sme tu uz riesili, ide o to, ze PC3 je skutocne viac
citliva ako sme boli zvyknuti napriklad pri K serii. ja doma hram
vzdy ked pridem z prace, nezapinam nic ine a ziaden bzukot
nepocujem (hram na sluchatka). pocul som o tom, ze niektori
ludi z Europy to mali, myslim ze bola chyba vo switchi kde sa
prepinalo napajane a servisne stredisko autorizovaneho predajcu,
v tomto pripade K-Audio by to malo dokazat fixnut.

a ono ten humbuk okolo PC3K, ci uz prehnany alebo nie, urcite
Kurzweilu pomoze (nezabudnite, ze je to fakt mala hi-tech
firmicka oproti gigantom ako Yamaha/Korg/Roland). kazdy
nastroj ma svoje pre a proti a mna si kazdopadne Kurzweil
ziskal vdaka tomu ako zneje, mal som predtym Yamahy aj Rolandy
a som jednoducho na zvuk tychto nastrojov alergicky. ked mam
obdobie, ze sa nestiham venovat hudbe, alebo robim najma na
pocitaci a zapnem nejaky Kurz hoci aj po viac mesiacoch, hned
sa mi dostavi ten pocit, ze ano, toto je ono, toto je ten zvuk
(ktory budem mat vzdy rad).
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Martin » 22 led 2010 10:07

Nejde o vadu, jde o vlasnost a v podstatě konstrukční chybu.
PC3 není jediný synth, který nějak bzučí nebo píská, prostě není zcelala tichý.
Dá se s tím žít, pokud má člověk zvuky Kurzweilu rád.


Jinak... co si myslíte o srovnání PC361 a K2661 s oběma boardy a 128MB Ram za 1400,-E
http://www.musicstore.de/de_DE/EUR/Kurz ... 002284-000

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 22 led 2010 14:46

Před nedávnem jsem si tady vylíval srdíčko, že mě zklamala simulace leslie na PC3. Nicméně jsem nezahálel a po mnoha dnech programování a zkoušení jsem se konečně dopracoval k výsledku, který je velmi uspokojivý – řekl bych, že předčí NativeInstrument B4. Je to vyzkoušeno už na dvou koncertech a kluci z kapely si hned všimli, že hammondky najednou začaly znít lépe a prostorově. I zvukař mi přišel po koncertě říct, že takový zvuk klavírů a hammondek z jednoho nástroje ještě neslyšel.

Tímto se omlouvám programátorům od kurzweila, které jsem 2 strany zpátky nařkl, že matematickou emulaci leslie neumí spočítat tak jako NI. Oni to umějí, akorát nám to hned všechno nenaservírovali pod nos. PC3 je fakticky skělý nástroj a jeho největší slabinou je asi uživatel. :lol:
Pokud bude mít někdo zájem, můžu mu svou verzi leslie poslat jako soubor *.3fx, který se dá prostřednictvím editoru naimportovat do efektové sekce nástroje a pak přiřadit ke kterémukoliv programu. Pište na: l.sipula(zavináč)seznam.cz
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

pipe
Příspěvky: 10
Registrován: 01 úno 2010 01:03

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od pipe » 01 úno 2010 01:49

Ahoj Kurzweilisti, jsem tu nový, ale téma "Kurzweil PC3" jsem si přečetl celé, protože se mi Kurzweil zalíbil a rozhodl jsem se, že si koupím starší K2600, o kterých se tu taky psalo. Nakonec mám K2600 Rack. Aby mě odsud moderátor nevyhnal, tak hned dodávám, že budu psát i o PC3 :) Jde mi o to, že bych chtěl mít na svém Káčku ta skvělá píána, která tam má PC3, např. klavír, nazvaný Horowitz. Viděl jsem na nějakém demu na Youtube, že se tam ten klavír na displeji PC3 objevil. A předtím jsem našel na Internetu popis jednoho komerčního CD se zvuky pro K2600 (firmu teď honem z hlavy nevím), kde právě toto piáno bylo, a vysvětlovali tam podrobně, že to je opravdu ten největší koncertní Steinway Vl. Horowitze, který nasamplovali a nacpali do toho CD (a pak asi i do PC3). Jde mi o to, jestli mám nebo nemám shánět soundboard Kurzweil RM3-26 K2600 Triple Strike Piano ROM nebo se na to vykašlat a sehnat si radši ten sample Horowitz a nahrát to do sample RAM mýho K2600R. Jinými slovy, jestli přítomnost nebo nepřítomnost soundboardu RM3-26 v mým K2600R bude nebo nebude mít vliv na to, jak mi tam bude znít sample Horowitz, až ho seženu. Já totiž pořád úplně nerozumím tomu, do jak velký míry se podílí nebo nepodílí interní zvukové generátory nástroje na zvuku importovaného samplu. Chtělo by se mi věřit, že nijak, ale nejsem si tím jistej. Ve svým K2600R mám OS 4.11 a dvojici základních soundboardů Kurzweil RM1-26 K2600 Orchestral ROM + RM2-26 K2600 Contemporary ROM. Kdybyste někdo mohl napsat svůj názor na věc, budu rád.

Jo, a mimo to - soundboard RM3-26 je v současnosti nesehnatelný nejen v ČR, ale asi i v Evropě a v USA. Už jsem psal do USA na jediné 2 firmy, u kterých jsem to viděl v jejich e-shopech. Z jedné se vůbec neuráčili odpovědět, ze druhé ochotný chlapík přiznal, že produkt sice vystavují, ale nemají, a v dalším mailu dokonce naznačil, že i pro něj bývá komunikace s Kurzweilem obtížná (uvedl doslova, že když jim napsal, neodpověděli mu). A to ten soundboard není zadarmo, stojí 299 dolarů! Tak nevím, jak si to ta firma představuje, když se pořád ještě doprodávají nástroje K2600 a jejich modifikace, jako K2661, a soundbooardy 3, 4 a 5 už přitom nelze sehnat. Kdyby taková situace nastala 3-4 roky po ukončení výroby, nebyl bych z toho nadšený, ale snad bych to pochopil. Současnou situaci ovšem nechápu. To je, jako kdyby automobilka doprodávala auto, který nemá (a do kterýho už nejdou sehnat) stěrače :shock: Jediná věc, která mě se vším smiřuje, jsou zvukový možnosti Kurzweila.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 01 úno 2010 09:35

boardy pre K2600 uz fakt velmi tazko zozenies, preset piana Horovitz
v PC3 ma podla mna len taky nazov, co viem ja, tak kedysi inzinieri
Kurzweila stravili tisicky hodin dotahovanim samplov z viacerych
nasamplovanych Steinwayov a vrcholom toho bol spominany board
so Triple Strike pianom, ktory ma aj sympatetic resonance. takze
teoreticky keby si zohnal tento board, mozno by bolo mozne prerobit
Horovitz piano z PC3, otazka je kolko by si mal polyfoniu.

co sa tyka programovania, sam som sa kedysi venoval programovaniu
zvukov vo VASTe, takze som sa pozeral ako je urobene aj piano
no a jednotlive "druhy" pian sa lisia najma miernym rozladenim,
sofistikovanym programovanim AMP sekcie cez FUN algoritmy
aby nebolo pocul prechody medzi vrstvami, ako aj napriklad specifickym
nasadenim low-pass filtra aby sa spraval ako v realnom akustickom svete
pian.

ono si fakt zober, ze VAST dokaze zazraky, ale K2600 ma 4 MB on-board piano
a ten board ma tusim 8 MB, je to pravdepodobne najlepsie piano ake kedy
bolo naprogramovane s takymi na dnesny standard malymi samplami, ale
rozhodne nemoze konkurovat tym velkym knizniciam. napriklad Art Vista
Grand Piano ma aj preset Horovitza a to uz je trocha ina kapusta, teda
aspon v mojom pripade. zase ale na druhej strane Kurzweil piana sa lepsie
hodia do mixu s inymi nastrojmi.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

pipe
Příspěvky: 10
Registrován: 01 úno 2010 01:03

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od pipe » 01 úno 2010 15:46

Už jsem si vzpomněl na tu firmu - KEY SOLUTIONS SOUNDS ( http://www.keysolutionssounds.com/index.htm )
Nabízejí tam Steinwaye ve 3 verzích: 16Mb, 32MB, 64MB. A tvrdí, že využívají V.A.S.T. syntézu Kurzweilu (píšou K2000 a K2500, ale platí to určitě i pro K2600). Ale nevím při čem V.A.S.T. využívají - při výrobě samplu nebo při jeho přehrávání v nástroji? Takže mi ještě víc zamotali hlavu...

No to je nakonec celkem buřt, jak to dělají, ale zajímá mě jiná věc: když bych si koupil výše zmiňovaný sampl Steinwaye, tak mi to asi nahradí soundboard Kurzweil RM3-26, který stojí víc než třikrát tolik. I když ten soundboard určitě špatnej není, to v žádným případě nechci říct. Ale: a) stojí 6000 Kč :cry: b) abych nebyl v pokušení, radši ho už neprodávají :roll:

Ještě je zajímavý, že na těch stránkách nabízejí pár zvuků zdarma a mají tam taky ukázky zvuků v playeru.

pipe
Příspěvky: 10
Registrován: 01 úno 2010 01:03

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od pipe » 01 úno 2010 20:55

Sorry všem, ten link nefunguje, musí to být takhle - http://www.keysolutionssounds.com/

A jak si tak čtu na netu, tak to snad není CD "nějaké" firmy, ale přímo Kurzweila, vydané někdy kolem r. 2003, tedy nedlouho po uvedení K2600 na trh.
A na jednom fóru píšou, že v tom pianovým boardu RM3-26, který je teď asi de facto součástí PC3, je "sampl" piána (Triple Strike Piano) samplem jen cca z 50%, dalších 50% je prý vytvořeno pomocí VAST, popř. dalších modulů K2600-PC3.

pipe
Příspěvky: 10
Registrován: 01 úno 2010 01:03

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od pipe » 01 úno 2010 22:46

Mně to nedá, když už jsem tu to téma nakousl, tak ho i dokousnu :P Tohle jsem našel na starém fóru Sonikmater:

Posted 14 June 2003 - 10:40 AM
Key Solutions Vol.1 was developped by Mike Martin, former Kurzweil sales rep and Sonik very active member formerly known as "Kurzrep". Few years after KDFX was launched, he developped KDFX version of his nice CD-ROM. Now he's working for Yamaha MI.

A protože Mike Martin se prezentuje jako vlastník stránky, na kterou jsem dával nahoře odkaz, a prodává na ní on line zvuky právě z CD Key Solutions Vol.1, kruh se uzavřel a mně konečně trošku svitlo :idea: Stejně je ten Internet fantastická droga. Od léta, kdy ho mám i doma, nejen v práci, už se na TV nedívám.

Demsky, díky za vysvětlení. Pomalu se vpravuju do problematiky Kurzweilu, ale než z něj pochopím alespoň něco, to asi úplně zešedivím :wink:

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 01 úno 2010 23:05

no chlape tak ja pozeram na mojom PC3x ako su naprogramovane piana a fakt tam nevidim
nic extra, presne to co som pisal. ano je to tak, ze PC3 obsahuje uz tento board na triple
strike piano, navyse tam su nejake dalsie vrstvy pre viac cinkavy zvuk, dokonca v niektorych
pripadoch aj violy, husle a cella cez specialny low-pass filter, ktory je ovladany cez FUNkcie,
pripadne su tam aj nejake "doplnkove" harmonicky podladene zvuky, ktore ale drzia svoju
frekvenciu (hovori sa tomu timbreshift).

ale klasicky tam mimo tychto "artefaktov" vidim ciste layery samplov piana v troch dynamickych
rozsahoch, dokonca bez akehokolvek algoritmu, to znamena ze skoro cisty sample playback
s naturalnou obalkou.

ked sa ti ta kolekcia od Mika Martina paci tak si ju kludne kup, pozeram ze da sa kupit z tohto
stareho CDcka presne to co chces, nemusis si ho kupovat cele.

este co sa tyka toho "vyuzivania" VASTu, mam doma kvantum kniznic a zvukov pre Kurzweila
a vacsina developerov sa "chvalila" ze ho vyuziva, ale casom som zistil ze je to len marketingovy
tah. ale to neznamena ze tie zvuky nezneju dobre aj tak... :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 02 úno 2010 10:37

malicky tutorial ako urobit vibrato ktore sa aktivuje stlacenim
aftertouchu :)

Obrázek

asi takto, v sekcii PITCH si v Source 2 navolis aftertouch (Mpress),
ten bude zapinat vibrato, rychlost modulacie bude robit nizkofrekvencny
oscilator (LFO), mozes si vibrat aj LFO 2, ten ma vyhodu v tom,
ze sa da nastavit ako globalny, to znamena ze bude oscilovat neustale
a na vsetkych vrstvach. mozes si pri LFO nastavit aj hodnoty rychlosti
vibrata (od-do) a priradit tomu nejaky slider napriklad.

potom si uz iba nastav hodnotu v PITCH sekcii o kolko centov bude stlacenie
aftertouchu rozladovat frekvenciu oscilatora... :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od martinrx » 02 úno 2010 12:34

:D Demsky super práce, díky.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Odpovědět