Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
lackoma
Příspěvky: 3
Registrován: 05 úno 2010 07:13

Shift Pattern v Arp nastavení SETUPu

Příspěvek od lackoma » 05 úno 2010 12:13

Ahoj, fórum sledujem už asi rok, začal som vlani, keď som sa rozhodoval pre kláves... nakoniec som zvolil PC3x a neľutujem.

Zaujímalo by ma, či máte niekto znalosť o tom, či vôbec a ako áno, tak ako je možné editovať Shift Pattern v Arp nastavení v SETUPe ???

Ako prílohu som pridal obrázok z PC editora, kde je zvýraznené pole editora SETUPU, o ktoré mi ide... Žiaľ neviem obrázok vložiť tak elegantne ako demsky... a vlastne skúšam teraz po sebe otvoriť ten obrázok v prílohe ale ani to m nejde :| , tak keď sa naučím, pridám obrázok..
Přílohy
untitled.TIF
untitled.TIF (188.53 KiB) Zobrazeno 736 x

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 05 úno 2010 13:13

zda sa, ze v editore to nejake nejde, ked si kliknes na polozku Shift Pattern
objavi sa ti okno, ale polozky sa nedaju editovat. je tam este v MIDI tlacitko
ktore ma funkciu Receive Shift Pattern Data, ale ked som zadaval klavesy tak
neprijimalo nic. funguje to ale priamo v PC3, staci si navolit hocaky z presetov,
stlacit tlacitko edit a zadavat nove cisla, potom sa to da sejvnut do prazdneho slotu
cez rename.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

lackoma
Příspěvky: 3
Registrován: 05 úno 2010 07:13

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od lackoma » 05 úno 2010 14:04

Ďakujem za odpoveď, z obrázkom sa teda trápiť nebudem... večer skúsim cez PC3, dám vedieť výsledok.

lackoma
Příspěvky: 3
Registrován: 05 úno 2010 07:13

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od lackoma » 05 úno 2010 21:42

Ďakujem, fungovalo... v PC3 môžem vytvárať a meniť shift patterny pre arpegio...

Keď som vyberal kláves, zneli mi najlepšie yamaha a kurzweil, nakoniec som zvolil kurz, keď mám teraz jeho zvuky v uchu a vypočul som nedávno zvuky z motif xs, zostal som s výberom kurzweilu spokojný. Jediné, čo mi z yamahy chýba sú tie "music intelligent appregios" hlavne tie gitarové - teda je to skôr riff ale akord sa prispôsobuje stlačeným klávesám ... zatiaľ veľmi nevidím cestu ako to v PC3 dosiahnuť a tie shift patterny mi prišli ako možnosť, ale po tom, čo som vzhliadol editor... :( je to asi cesta zarúbaná...

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 09 úno 2010 09:43

klavesak skupiny The Who, hadam prvy uzivatel PC3K :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

pipe
Příspěvky: 10
Registrován: 01 úno 2010 01:03

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od pipe » 10 úno 2010 19:44

to demsky: prosím Tě, když vlastníš PC3 a přitom znáš i starší řadu K2xx, mohl bys mi něco vysvětlit (pokud to budeš vědět :wink: ) ?
PC3 má být (a asi tedy i je :D ) zvukově zpětně kompatibilní se starší řadou K2xx. Ale co když mám K2600R a koupím si k němu PC3? Můžu exportovat nějaký zvuk z PC3 a zase nějak importovat do K2600? A jestli ano, tak jak a v jakém formátu? Anebo to nejde, protože ty operační systémy v K2xx a PC3 jsou navzájem nekompatibilní? Mě zase napadá jako příklad to Triple Strike Piano, o kterém jsme si tu psali minule, ale mohl by to být i jiný zvuk. Já teda na svém K2600R ten ROM soundboard s Triple Strike Piano pořád nemám, ale právě mě napadlo, že by možná bylo zbytečný ho shánět. Že by třeba mohlo být rozumnější časem si koupit PC3 nebo PC3k a kdyby to šlo, zvuky z něj, který by se mi líbily, používat i v K2600R. Nevím, jestli je to, co píšu, z technického hlediska naprostá blbost nebo možná realita. Proto dík za odpověď i shovívavost :P

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 11 úno 2010 17:13

podla mna PC3K bude vediet len importovat zvuky z K rady ale naspat to nepojde
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

pipe
Příspěvky: 10
Registrován: 01 úno 2010 01:03

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od pipe » 11 úno 2010 20:07

Potom tedy jedině klasický sampling, jako zde - http://www.youtube.com/watch?v=38RiUMsKsOA

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 11 úno 2010 20:57

no vsak jasne, nasamplovat sa da vsetko, ved aj triple strike piano nie je nieco extra,
je to normalne nasamplovane piano v troch dynamickych layeroch. predtym kurzweil
pouzival iba hard strike sample a dynamiku riesil cez filter a sofistikovane programovanie
amplifikatora cez FUNkcie.

inak vec je, ako syntezator zratuva harmonicke zlozky samplov, a celkovo ako posobi sound,
korg napriklad podla mna zneje vzdy viac synteticky, nezalezi na tom ake ma velke a kvalitne
sample.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gasma » 13 úno 2010 14:47

zdravim vsechny Demsky nevis jaky bude rozdil PC3K a PC3X krome toho samplingu ??? zajimaji me piana bude obsahovat PC3K stejne vzorky nebo jiné? A jak ostatni nastroje? Diky za info

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 15 úno 2010 09:38

ziaden rozdiel, len namiesto miesta pre druhy ROM board je tam 128 MB non-volatile Sample RAM
a samozrejme ze drevene boky. takze ani ziaden sampling nehrozi.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od synt » 16 úno 2010 08:13

... a místo paměťové karty se bude u PC3K používat fleška.

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gasma » 18 úno 2010 13:43

demsky děkuju za odpověď

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od synt » 04 kvě 2010 08:11

... je zajímavé, že se může stát tradice i ze slibů a to nemluvím o období krize Kurzweilu před rokem 2007, ale o současném dění. ROM boardy a nové zvuky pro PC3 jsou zatím v nedohlednu. Možná se dočkáme zvukového překvapení alespoň z jiných míst. Tady je snad jedna z prvních možností:
http://www.youtube.com/watch?v=A09m7NYMCLk
http://www.youtube.com/watch?v=O8a9FZM3lhw

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 04 kvě 2010 11:23

ono tie zvuky nie su ziadnym prekvapenim, neviem ci to je preklatie kurzweilovskeho
VAST enginu, ale vsetky tie zvuky zneju nejako "staromodne", vsetci ti programatori
idu na to tak, ako keby isli zase emulovat stare analogy. pocuvam nove a nove sety,
a stale mam pocit, ako keby som znova loadoval analog.krz alebo omatall.krz do K2000.

ja ked som zacal programovat vlastne zvuky na K2000 tak som isiel priamo po tom, aby
to znelo aspon vzdialene tak, ako napriklad zvuky z Virusu alebo z novsich VSTi-ciek,
skratka nejako viac exoticky, nez klasicke rozladene oscilatory cez filter, zopar obalok,
ci LFO. takze tiez ked som nemal predstavu o konkretnom zvuku, tak som tiez tazko spadal
do navrhovania presne takych zvukov ake boli bezne na K2000.

co sa tyka Kurzweil ako firmy, je napriklad teraz napriklad v Amerike specialna ponuka PC3x
so zlavou 200 dolarov, takze predpodkladam ze sa snazia dopredat seriu a posunut sa dalej
aj v tychto tazkych casoch. ROM board ked nebude ani na vianoce tak to ma naseru, uz
vyse roka mam potvrdene priamo od Weisera ze bude, len uz asi ludi na sonikmatteri prestalo
bavit sa vkuse na to vypytovat...
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Odpovědět