Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
synt

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od synt »

No právě, lidi už to nebaví. Zrovna na zmíněném sonikmatter toho bylo prostřednictvím zástupců Kurzweilu už tolik naslibováno (ROM boardy, nové zvuky, atd.) a zatím stále nerealizováno, že je to opravdu smutné. Mám zlé tušení, že PC3 už odpískali a tím i 128MB board a budou rádi, že dají dohromady stěží 64MB board, který bude vhodný i pro PC3K. Nerozumím tomu, zvláštní firemní politika ...

martinrx
Vybavení

Příspěvek od martinrx »

Mě se to zvukově naopak velmi líbí. Mám rád právě to že Kurzweil zní trochu jinak než ostatní nástroje. Kvůli tomu jsem si ho pořídil 8) .

Je pravda že PC3 je synt s velkými možnostmi ale doposud naprosto nevyužitými. Nikomu se do toho asi moc nechce.

synt

Příspěvek od synt »

... taky mám rád analogy a FM. Jen houšť i v tomto směru.

giom

Příspěvek od giom »

Je prosim vás niekde možnost stiahnut,alebo zohnat hotové Setupy k skladbám? Ďakujem

synt

Příspěvek od synt »

Autor avizované sady zvuků v akci:
http://www.youtube.com/watch?v=irTRpQUy ... re=related

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

giom píše:Je prosim vás niekde možnost stiahnut,alebo zohnat hotové Setupy k skladbám? Ďakujem
pokial viem tak nie, mas problem si nazonovat programy, ktore chces pouzit? mozem vysvetlit...

giom

Příspěvek od giom »

Ano,potreboval by som. napísal som ti podrobnosti do sukr. správy. ďakujem za ochotu.

bluerecording

Příspěvek od bluerecording »

Kurzweil som si kupil hlavne preto, lebo jeho zvuk je uplne odlisny od ostatnych znaciek. Zatial, co Yamaha alebo Korg zneje dost plechovo, Kurzweil na moje velke prekvapenie nedisponuje vyraznymi vyskami predovsetkym na klavirnych zvukoch. To ho predurcuje na zive hranie a jeho zvuky perfektne sedia v celkovom zvuku kapely. Casto sa na forach objavuje aj pripomienka, ze simulacia Leslie nie je dobra, vraj je tam nejaka chyba a chlapci z Kurzweilu to nevedia. Mne sa tovarenske nastavenia Leslie nepacia tiez, lenze co je najvacsou zbranou PC3 je skutocnost, ze si to mozem cele naprogramovat podla chuti. Je teda nutne zahlbit sa do studia skutocneho hammond organu a charakteristiky funkcnosti Leslie, potom na clovek vychodisko k tomu, ako to asi ma vzpadat. Ta tazsia stranka je naprogramovat to v PC3. Stravil som tym dva tyzdne, ale myslim, ze teraz mam Leslie, ktory schova do vacku barsjaky Nord alebo vst plugin. Kurzweil proste nie je pre lenivych uzivatelov zvyknutych prepinat zvuky a cakat, ze z toho polezie ocakavane :D Myslim, ze potrva este par rokov, kym sa naucim vyuzivat vsetky funkcie efektivne....Tolko moj pohlad na tento syntak

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Kurzweil pridal Knowledge Base aj pre PC3:

http://www.kurzweil.com/KnowledgeBase.php?product=181

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

demsky, dikec za info, paradni zdroj

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

Demsky, pouzivam PC3x, ale rad by som z neho tahal zvuky cez MIDI do inych klavesov pomocou SETUP programov. Mam napr. Nord Stage, kde je velmi jednoduche pocas hrania vyuzit zapnutie a vypnutie pripojeneho syntaku alebo cohokolvek cez MIDI. Problem je, ze v setupe PC3 mi niekedy aj napriek suhlasnemu MIDI kanalu oboch strojov hra uplne iny zvuk ako som zvolil v SETUPe na PC3. Niekedy to ide, inokedy nie. Som z toho jelen. Nieco som cital na Knowledge base, ale pre istotu sa pytam, ci nepoznas riesenie, ktorym to vysvetlit "po lopate", ako sa vravi. PC3x je bomba nastroj, VAST engine je skutocne prepracovany system, vdaka ktoremu je Kurzweil jednoznacne jedinecnym strojom spomedzi spiciek, ale samozrejme dost komplikovana ;). Skoda, ze predtym som nepouzival starsie Kurzweily, mal by som to teraz omnoho jednoduchsie....myslim. :oops: Uplne suhlasim s nazorom kolegu vyssie, ze to nie je pre lenivych uzivatelov. A aj s tym nazorom, ze z KB3 sa daju vytrieskat super organy konkurujuce silne s Nordom alebo VST pluginmi. S nastrojom som velmi spokojny, uz len ho dostat pod kontrolu :|

bluerecording

Příspěvek od bluerecording »

Skontroluj si najprv ako mas v SETUPe nastavene kanaly na zvukoch. Potom si skontroluj, ci ti pozadovany kanal v setupe sedi s kanalom na ktory je nastaveny externy keyboard. Celkom mi nie je jasne ked pises, ze oba nastroje mas nastavene na suhlason kanale, praveze to nemoze byt tak nastavene. Napriklad: v setupe si vyberies, ze zvuk piana bude hrat PC3, takze das napriklad kanal 1. Potom sa rozhodnes, ze externy Nord bude hrat cez MIDI zvuk slacikov, tak pridas do setupu zvuk slacikov, nastavis ho na kanal 2 a Nord nastavis, aby vysielal informacie na kanale 2. ak to takto spravis, tak by nemal byt problem.

Ak by mal niekto zaujem, vytvoril som simulaciu Minimoogu podla navodu na K2600ku, bolo to sice trochu narocne a routing algoritmov mi nedal spavat, ale nakoniec sa podarilo. Vyskusajte http://community.sonikmatter.com/forums ... -minimoog/

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

gari, tiez celkom dobre nerozumiem co chces, si v Setupe PC3 a chces si jednoducho menit
v jednej zone zvuky aj pre Nord?

giom

Příspěvek od giom »

Gari má zrejme na mysli využit PC3 ako master. Ovládat z neho a prepínat zvuky a funkcie aj na iných syntoch po nastavení Setupov. Na toto je odborne vybavený a praxou ošlahaný Maťko Šauša. Ten PC3jkou ovládal Korg M3. Ja som s ním riešil setupy ako celok.

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

Presne tak, Giom ma pochopil najpresnejsie a z casti aj bluerecording. Predtym som takto vyuzival Juno G ako master. Cize vytvoril som v nom Setup pozostavajuci z viacero zvukov. Niektore zostali v "Junakovi" a dalsi siel cez MIDI kanal do Nordu, kde som si ho podla potreby pocas koncertu dal on/off. Islo o to, ze ten konkretny potrebny MIDI kanal som si lahucko nastavil v SETUPe Juna G a rovnaky pouzil v Norde. Ono v Norde sa da proste jednym tlacidlom dat prijimany MIDI signal zapnut/vypnut v real time pocas hrania. Pre konretnu skladbu, ktoru potom hrate mate nastavene zvuky tak, ze na jednom stroji hrate jeho zvuky a na dalsom zvuky tiez vlastne ale aj ten cez midi. Rovnakym sposobom potrebujem pripravit par SETUPov v PC3x a dany kontretny zvuk z neho posielat do Nordu tak. V niektorch setupoch sa mi to dari, v inych nie. Dany zvuk v PC3, ktory by podla nastavenia kanalu mal hrat aj v Norde tam nehra, ale hra tam iny. Vsimol som si, ze to ma suvislost s nadefinovanim prislusnych zvukov v celkovom nastaveni v MIDI pre urcite zvuky v PC3x (proste tlacitko MIDI). Tazko sa mi to opisuje, verim vam ze asi mate z toho co pisem trosku hokej. Asi sa neviem nejak presne vyjadrit. Vcera som ale poriesil zopar setupov takych, ze som zostal maximalne spokojny, ba az "obareny" s tym, co PC3 dokaze. Je to neuveritelny stroj. Hram v kapelach, kde potrebujem rozumne a hlavne jednoducho vyuzivat siroky komplex dobrych zvukov. Mnoho zanrov znamena mnoho zvukov a ked si to hranie chce clovek uzit, tak chce mat vsetko 100% nastavene v Setupoch tak, aby sa na to dalo spolahnut.

Obrazne povedane, ked sledujete napr. Jordana Rudessa z Dream Theather (starsie koncerty), tak je tam vidno ako podrobne vyuziva rozne rackove verzie zvukov od Kurzweilu, ale za nim je napr. aj Karma a ine hracky. Ale vsetko vsetko hra iba na jednom - napr. K2600. Videl som jedno video, kde to vysvetloval, no teraz uz ma OASYS hovado jedno ;)...ale to uz je na inu temu fora... :wink: . Inac viem ze Mato Sausa je na toto super. Spominal mi to uz Bruno Oravec. Chlapci diky, ked vas nieco napadne, dajte vediet. Toto forum citam uz dlho, lebo dlho som sa rozhodoval o kupe PC3x a som rad, ze tento stroj ma taku zakladnu fanusikov. ....aaaaa este sorry ze som sa tak rozpisal :mrgreen:

Odpovědět