Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od giom » 16 kvě 2010 22:05

Nóó lenže on si dokonca ani ten Oasys nemusel kupovat hovado jedno šikovné! Aké veci hrávate v kapele? Ja ako som už spomínal tiež riešim nastavenia Setupov do rôznych skladieb a hlavne ako sa v tých Setupoch potom počas hrania orientovat . My v kapele hráme cover verzie všetkého možného tanečného,ale pravdu povediac s výrobov svojich Setupov nie som absolútne spokojný. Neviem stále príst na ten logický -zvukový systém aby to bolo čo najpodobnejšie originálu a hlavne nech to nie je pre jedného klávesáka frmol a nočná mora. Moc to proste ešte neviem-ale snažím sa! Chce to nejaký recept od niekoho kto proste takto na živo hráva prevzaté veci na PC3.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 17 kvě 2010 00:09

V jednej kapele mame take klubove veci: Wild Cherry, Steve Wonder (higher ground atd.), nejake Krawitzovky, Simply Red, Ericv Clapton, dokonca vdaka vdaka PC3 som si teraz vyborne zjednodusil Jamiroquai...je toho kopa a kapele to sedi a slape. Takze chcem mat verne zvuky hlavne bez pouzitia vela efektov, nech to hra pekne vsetko cisto a nerobi to bordel v celku. Preto sa rad hram s konkretnym zvukom, upravujem jeho parametre nasledne ich viac kombinujem do setupov. Je to drina a chce to cas. Ale ked to cloveka bavi, tak je to super. Potom mame este jeden jazzovy projekt a este chodim hrat koncerty s Bystrikom.

Mam problem napr. v skladbe Jesus he knows me od Genesis: tam je pouzity jeden Korgacky Clavinet, ktory je ma jemne vibrato. Na Juno G som to poriesil zadanim dvoch parametrov, no na PC3 mam s tym problem. Proste PC3 ma v parametroch dost nici :shock: , ale verim ze Demsky by toto mohol vediet... :wink:

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 17 kvě 2010 09:40

ahoj, ked chces mat vibrato na tom klavinete, tak pri editovani zvuku staci ist do sekcie PITCH a priradit si nizkofrekvencny oscilator, napriklad LFO1 a nastavit o kolko centov to bude rozladovat zvuk. pod jemnym vibratom by som si predstavoval klasickych 7-15 centov. v sekcii LFO sa mozes aj pohrat s podrobnejsimi nastaveniami.

co sa tyka ovladania externych syntakov cez setupy PC3, tak fakt neviem co v tom to moze raz fungovat a raz nie. idem krok po kroku: vytvorim si novu
zonu, kedze idem ovladat Nord tak zadam source ako MIDI, zadefinujem si rozsah klaviatury, pripadne dynamicky rozsah pri ktorom sa bude zona aktivovat, no a potom uz iba si nastavim cislo patchu, ktory chcem pouzit. ja, ked som napriklad z PC3 ovladal napriklad nejaky synth od Rolandu alebo ineho vyrobcu, tak som mal este problem s modom prepinania bank, takze treba si zistit ako funguje v tomto Nord, Kurzweil defaultne pouziva control change #032.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 17 kvě 2010 10:23

Dakujem Demsky. Uz som to skusal, len som to robil zle. Skoda, ze to rozhranie je na prvy pohlad take neprehladne. Clovek, ktory nerobil predtym s KW sa v tom tazko orientuje. Ale verim ze casom v tom budem doma. Co sa tyka prepinania bank cez MIDI, to nepotrebujem....skor sa chcem tomu vyhnut, lebo to je chaos. Skoro na kazdom stroji som vzdy daval program change off. Tusim len raz som to povolil s jednym rackovym Rolandom....

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 268
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od bluerecording » 17 kvě 2010 11:33

Ja hram s kapelou vlastne veci a tiez si vyrabam setupy na kazdu skladbu, pouzivam PC3 s napojenym midi kontrollerom evolution. Setupy este kombinujem tak, ze si ich v Quick access prepinam noznym pedalom, lebo ked hram KB3, tak uz na ziaden iny zvuk nevyda :D

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 17 kvě 2010 11:54

Quick access je super vec, inak by si pocas koncertov zosalel. Zacal som to vyuzivat hned na druhy den, ako som doniesol PC3x domov :)
Este ma caka aj studium sequenceru. Verim, ze to pojde celkom dobre. Ake s nim mate skusenosti? Prechadzal som to a videl som tam kopu funkcii, nahral som par stop a zdalo sa mi, ze chodi dobre.


Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

KB3 Hammond

Příspěvek od Keyboarder » 24 kvě 2010 11:11

Pohrál jsem si s nastavením programu a efektu a udělal krátké demo.
http://www.youtube.com/watch?v=FTHOcAeT5qs
Pokud budete mít někdo o zvuk zájem, pošlu.
Naposledy upravil(a) Keyboarder dne 25 kvě 2010 12:38, celkem upraveno 1 x.
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od martinrx » 24 kvě 2010 14:00

máš to pěkné, líbí. :D kdyžtak pošli prosím - martinrx@seznam.cz
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od upman » 24 kvě 2010 14:06

jojo, fakt pekny - posli pls na upman@email.cz at si to uziju na zivo
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 25 kvě 2010 12:20

Paci sa mi to! Prosim aj na tomas.garcek@gmail.com. Diky.

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od giom » 01 čer 2010 11:41

Neviete či sa chystá v najbližšej dobe nejaký nový update PC3?

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 268
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od bluerecording » 01 čer 2010 16:58

Koncom jula by mal byt vraj OS update aj s "novuzrodenou" funkciou screen dump, teda exportu obrazovky do obrazku v tiff formate. Na to sa velmi tesim, budu sa dat konecne vyrabat dalsie tutorials 8)

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od giom » 01 čer 2010 18:59

Chcem sa ešte spýtat,má niekto prosim vás slov. alebo cz manuál na PC3 ? Kludne aj v PDf podobe. Dakujem.

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 268
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od bluerecording » 01 čer 2010 21:23

K PC3 som dostal ofoteny cesky manual, musel by som oscanovat, uvidim ako mi to cas umozni........

Odpovědět