Kurzweil PC3
Re: Kurzweil PC3
Nóó lenže on si dokonca ani ten Oasys nemusel kupovat hovado jedno šikovné! Aké veci hrávate v kapele? Ja ako som už spomínal tiež riešim nastavenia Setupov do rôznych skladieb a hlavne ako sa v tých Setupoch potom počas hrania orientovat . My v kapele hráme cover verzie všetkého možného tanečného,ale pravdu povediac s výrobov svojich Setupov nie som absolútne spokojný. Neviem stále príst na ten logický -zvukový systém aby to bolo čo najpodobnejšie originálu a hlavne nech to nie je pre jedného klávesáka frmol a nočná mora. Moc to proste ešte neviem-ale snažím sa! Chce to nejaký recept od niekoho kto proste takto na živo hráva prevzaté veci na PC3.
V jednej kapele mame take klubove veci: Wild Cherry, Steve Wonder (higher ground atd.), nejake Krawitzovky, Simply Red, Ericv Clapton, dokonca vdaka vdaka PC3 som si teraz vyborne zjednodusil Jamiroquai...je toho kopa a kapele to sedi a slape. Takze chcem mat verne zvuky hlavne bez pouzitia vela efektov, nech to hra pekne vsetko cisto a nerobi to bordel v celku. Preto sa rad hram s konkretnym zvukom, upravujem jeho parametre nasledne ich viac kombinujem do setupov. Je to drina a chce to cas. Ale ked to cloveka bavi, tak je to super. Potom mame este jeden jazzovy projekt a este chodim hrat koncerty s Bystrikom.
Mam problem napr. v skladbe Jesus he knows me od Genesis: tam je pouzity jeden Korgacky Clavinet, ktory je ma jemne vibrato. Na Juno G som to poriesil zadanim dvoch parametrov, no na PC3 mam s tym problem. Proste PC3 ma v parametroch dost nici
, ale verim ze Demsky by toto mohol vediet... 
Mam problem napr. v skladbe Jesus he knows me od Genesis: tam je pouzity jeden Korgacky Clavinet, ktory je ma jemne vibrato. Na Juno G som to poriesil zadanim dvoch parametrov, no na PC3 mam s tym problem. Proste PC3 ma v parametroch dost nici

ahoj, ked chces mat vibrato na tom klavinete, tak pri editovani zvuku staci ist do sekcie PITCH a priradit si nizkofrekvencny oscilator, napriklad LFO1 a nastavit o kolko centov to bude rozladovat zvuk. pod jemnym vibratom by som si predstavoval klasickych 7-15 centov. v sekcii LFO sa mozes aj pohrat s podrobnejsimi nastaveniami.
co sa tyka ovladania externych syntakov cez setupy PC3, tak fakt neviem co v tom to moze raz fungovat a raz nie. idem krok po kroku: vytvorim si novu
zonu, kedze idem ovladat Nord tak zadam source ako MIDI, zadefinujem si rozsah klaviatury, pripadne dynamicky rozsah pri ktorom sa bude zona aktivovat, no a potom uz iba si nastavim cislo patchu, ktory chcem pouzit. ja, ked som napriklad z PC3 ovladal napriklad nejaky synth od Rolandu alebo ineho vyrobcu, tak som mal este problem s modom prepinania bank, takze treba si zistit ako funguje v tomto Nord, Kurzweil defaultne pouziva control change #032.
co sa tyka ovladania externych syntakov cez setupy PC3, tak fakt neviem co v tom to moze raz fungovat a raz nie. idem krok po kroku: vytvorim si novu
zonu, kedze idem ovladat Nord tak zadam source ako MIDI, zadefinujem si rozsah klaviatury, pripadne dynamicky rozsah pri ktorom sa bude zona aktivovat, no a potom uz iba si nastavim cislo patchu, ktory chcem pouzit. ja, ked som napriklad z PC3 ovladal napriklad nejaky synth od Rolandu alebo ineho vyrobcu, tak som mal este problem s modom prepinania bank, takze treba si zistit ako funguje v tomto Nord, Kurzweil defaultne pouziva control change #032.
Dakujem Demsky. Uz som to skusal, len som to robil zle. Skoda, ze to rozhranie je na prvy pohlad take neprehladne. Clovek, ktory nerobil predtym s KW sa v tom tazko orientuje. Ale verim ze casom v tom budem doma. Co sa tyka prepinania bank cez MIDI, to nepotrebujem....skor sa chcem tomu vyhnut, lebo to je chaos. Skoro na kazdom stroji som vzdy daval program change off. Tusim len raz som to povolil s jednym rackovym Rolandom....
- bluerecording
Ja hram s kapelou vlastne veci a tiez si vyrabam setupy na kazdu skladbu, pouzivam PC3 s napojenym midi kontrollerom evolution. Setupy este kombinujem tak, ze si ich v Quick access prepinam noznym pedalom, lebo ked hram KB3, tak uz na ziaden iny zvuk nevyda 

Quick access je super vec, inak by si pocas koncertov zosalel. Zacal som to vyuzivat hned na druhy den, ako som doniesol PC3x domov 
Este ma caka aj studium sequenceru. Verim, ze to pojde celkom dobre. Ake s nim mate skusenosti? Prechadzal som to a videl som tam kopu funkcii, nahral som par stop a zdalo sa mi, ze chodi dobre.

Este ma caka aj studium sequenceru. Verim, ze to pojde celkom dobre. Ake s nim mate skusenosti? Prechadzal som to a videl som tam kopu funkcii, nahral som par stop a zdalo sa mi, ze chodi dobre.
- Keyboarder
- Vybavení
KB3 Hammond
Pohrál jsem si s nastavením programu a efektu a udělal krátké demo.
http://www.youtube.com/watch?v=FTHOcAeT5qs
Pokud budete mít někdo o zvuk zájem, pošlu.
http://www.youtube.com/watch?v=FTHOcAeT5qs
Pokud budete mít někdo o zvuk zájem, pošlu.
Naposledy upravil(a) Keyboarder dne 25 kvě 2010 12:38, celkem upraveno 1 x.
máš to pěkné, líbí.
kdyžtak pošli prosím - martinrx@seznam.cz

jojo, fakt pekny - posli pls na upman@email.cz at si to uziju na zivo
Paci sa mi to! Prosim aj na tomas.garcek@gmail.com. Diky.
Neviete či sa chystá v najbližšej dobe nejaký nový update PC3?
- bluerecording
Koncom jula by mal byt vraj OS update aj s "novuzrodenou" funkciou screen dump, teda exportu obrazovky do obrazku v tiff formate. Na to sa velmi tesim, budu sa dat konecne vyrabat dalsie tutorials 

Chcem sa ešte spýtat,má niekto prosim vás slov. alebo cz manuál na PC3 ? Kludne aj v PDf podobe. Dakujem.
- bluerecording
K PC3 som dostal ofoteny cesky manual, musel by som oscanovat, uvidim ako mi to cas umozni........