Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od giom » 01 čer 2010 22:29

Dík za ochotu, ale to sa s tým nemusíš takto trápit.Ja len či to nemá niekto dva krát,alebo v dig. podobe. Mne sa o moj postarali moji dvaja hafanani. Stiahli ho zo stola a zostalo z neho len také nasekané torzo. Ešte to nemám až tak zmáknuté a sem tam sa musím do toho pozriet.

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 03 čer 2010 11:08

Včera na fóru Sonikmatter opět Dave Weiser (vývojář od Kurzweila) potvrdil, že nový operační systém pro PC3 bude uvolněn do konce tohoto měsíce a do konce léta vyjde nová PC3 ROM expanze (64MB). V předchozích diskuzích uvedl, že ROMka bude obsahovat hlavně nové zvuky bicích, což mne osobně zklamalo - uvítal bych spíš nějaké etnické nástroje a nové vzorky sólových žesťů :( Ale každý hold preferujeme něco jiného...
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 03 čer 2010 11:23

Suhlasim, etnicke nastroje mi tiez chybaju...preto som doposial nepredal Juno G. Ta jedina Sitara v PC3 nestoji za vela...je postavena zo samplov, ktore s nou nemaju nic spolocne. Taktiez mi trosku chybaju o nieco bohatsie dychove sekcie. Ale tak dufajme, ze daju medzi tie bicie aspon nejake pekne perkusne zvuky.

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od synt » 03 čer 2010 12:27

Ten pán toho už nasliboval poměrně dost. Hodně lidí si z toho dělá zoufalou legraci, stačí mrknout na Sonikmatter. Pokud vím, tak PC3 byla oznámena v roce 2007. Nyní se píše rok 2010. Rád bych věřil tomu, že na konci léta bude první univerzální ROM expanze, která zvukově doplní to co chybí v základu. Odhaduji, že na tu druhou - 128 MB možná nikdy nedojde, protože PC3K (oficiálně označovaná za nástupce PC3) slot pro tuto expanzi nemá a podporovat starší výrobky se moc nenosí. Doufám, že se mýlím.

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 03 čer 2010 13:32

Tu větší ROMku (128MB) Dave už odpískal před několika měsíci :( :( :(
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 03 čer 2010 13:35

No logiku to ma. Este je mozny ten optimistickejsi variant, ze by vlastne do prvej expansion Rom pre PC3 dali len to, co zrejme pridali do PC3k, cize nejake tie spominane bicie...no necitam velmi to forum. V kazdom pripade je to smola pre nas a trosku hanba pre nich, ze nic nevyslo za tie roky.

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od synt » 03 čer 2010 13:55

Pokud vím, tak PC3K oproti PC3 je v základu zvukově naprosto identická. Ty bicí atd. mají přijít v rámci nového OS u obou řad jako nové programy. Přidané nové DSP mají zase zvýšit u obou řad míru kompatibility s Káčkovou řadou. Co bude za nové samply na jediném ROM bude opravdu zajímavé, protože u PC3 to bude definitivní tečka, kdežto u PC3K bude ještě možnost ládování samplů. Zajímalo by mě ale, jak moc bude možné editovat samply v PC3K v porovnání s Káčkovou řadou. Nevíte o tom něco víc?
To s tím odpískání 128MB ROM je smutné. To mi uteklo. Byl to kromě ceny poslední důvod proč dát v nadcházejícím období přednost PC3 před PC3K. :(

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 03 čer 2010 14:36

Vlastne ano, zvuky su rovnake. Skoda ze tu kompatibilitu s K radou neviem ocenit. Len raz som skusal K2600 na vystave a raz K2500 v istej predajni. Moc mi nevyhovala mechanika. Aj ked niektore tie zvuky vo mne "rezonuju" dodnes, so samplerom som samozrejme nic neskusal. Lichotilo mi tiez mnozstvo konektorov na zadnom paneli - z coho com usudil ze toto je ozaj delo. Som rad, ze toto je zachovane aj u PC3x - teda az na ten sampler.

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od synt » 03 čer 2010 15:27

Co jsem našel o ROM expanzi:
- bude obsahovat bicí a několik vybraných průběhů od klasických syntezátorů; (snad také ještě dechy, kytary a basy, ale to je pouze moje spekulace vycházející z četnosti požadavků uživatelů PC3)
- nebude obsahovat nové vzorky klavírů

jinak na:
http://community.sonikmatter.com/forums ... 08991e5143

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od giom » 03 čer 2010 21:45

Vie sa už aká bude cena? Aspon predbežne??????

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 08 čer 2010 10:10

podla mna okolo 2333,33 Eura periodickych :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 09 čer 2010 18:54

smutna sprava je to, ze non-volatile pamat ako to proklamovali nie je nejaka speci ramka,
ale v podstate flash rom, takze je velmi pomala doba nahravania, 128 MB zaberie az
pol hodinu.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od martinrx » 09 čer 2010 23:30

uff? a jak se to bude v praxi teda používat?
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 09 čer 2010 23:57

to teda neviem, som zvedavy co na to povedia ludia okolo Andrewa LLoyda Webera
ktori si takuto modifikaciu "vynutili". mozno sa to ani nemalo dostat na bezny
trh, kedze Dave Weiser pisal, ze je to vlastne taky by the way produkt a R&D
intenzivne pracuje na novej masine.

co sa tyka toho expanzneho boardu (64 MB ROM) tak skutocne tam maju byt hlavne
bicie, nove basy, gitary, nejake perkusie a potom nejake synth waveformy...
Dave Weiser je inak skvely typek, moc by som na neho nenadaval, hoci sa to
nezda ale ten chalan makal niekolko rokov ako blazon. vyroba ROM boardu je
aspon v pripade Kurzweilu fakt tisicky hodin roboty, neviem co vsetko tam oni
robia, vraj maju nejaky specialny software na editovanie samplov s ktorym
mimo ineho maju aj kontrolu nad harmonickymi zlozkami akehokolvek spektra.
takze momentalne niekolko inzinierov/krz veteranov pracuje na tych samploch
a az v priebehu niektorych tyzdnov sa to dostane ku Weiserovi a jeho timu
aby zacali vyrabat programy v Dynamic VAST-e :)

potesitelne je aj to, ze ma byt zase novy update OS, mimo ineho uz priamo nejake
FM algoritmy a navrat legendarneho SAW+ oscilatora z K2 serie :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od synt » 10 čer 2010 07:54

demsky: díky za nové informace. Především: "...potesitelne je aj to, ze ma byt zase novy update OS, mimo ineho uz priamo nejake FM algoritmy a navrat legendarneho SAW+ oscilatora z K2 serie". Já bych ale třeba uvítal plnou kompatibilitu s FM nástroji (resp. s DX a TX řadou), jak to např. udělal Korg u Oasyse.
"Vynucení" PC3K ze strany A. L. Webera vidím spíš jako výborný marketingový tah.
Jestli to načítání do flash rom bude opravdu tak dlouho trvat, pak to jako výhru nevidím.

Odpovědět