Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od upman » 09 srp 2010 21:04

Zdravim vespolek,

je na case rici Kurzweilovi goodbye za mne. Nenasel jsem na PC3x zadnou mouchu, nadherny nastroj, vsechno perfektni, lec v prosinci cekame prcky a tak musel z domu ven. Navic, Logic me posledni dobou natolik zamestnal svyma nastrojema, ze na PC3x zbyl pouze klavir a smycce, skoda ho nevyuzit.

Takze dikec vsem za podporu a pomoc v zacatcich a kurzweil forewer!
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 09 srp 2010 22:17

jeden z klasickych koncov Kurzweila, Piano+Strings VAST player :) nevadi, at se dariii
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od upman » 10 srp 2010 08:48

No je fakt, ze ja si kurzweila na tohle i kupoval, primarne Orchestralni banka a piano, tam fakt nema konkurenci, Ovsem po prichodu maca a Logicu jsem zacal postupne prehodnocovat, jestli potrebuji vazne takhle drahe 'digitalni piano' - no a nepotrebuji. Logic hraje v oblasti synthu mnohonasobne lepe, nezli PC3x a Miroslav Philharmonik mi prijde sice kapanku horsi, ale tezko rozpoznatelna od AU nastroje. Suma sumarum, PC3x je nadherny nastroj, ovsem moznosti programovani jsou tak strstiplne, ze klasicky uzivatel misto toho aby hral, tak ladi VAST (a to podotykam, ze jse ITik). Ted uz jenom vybrat dobry master a zbytek pujde na kocarek :)
Naposledy upravil(a) upman dne 10 srp 2010 09:13, celkem upraveno 1 x.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od nunu » 10 srp 2010 09:01

edit, radsi rypat do kurzweilu nebudu, stejne by to nikam nevedlo...

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 10 srp 2010 09:45

ono ten PC3 je podla mna hlavne pre gigging muzikantov, v podstate nie na doma ako workstation. a HLAVNE by som povedal, ze je to pre klavesakov v nejakych cover bandach. Dynamic VAST je robustny engine, ktory je trocha tazkopadny, nastroj nema velmi rychle obalky. VA zvuky a LP filter je nieco na styl Moogu, takze v podstate ocakavat mozno najma klasicke zvuky napriek ohromnym moznostiam kaskadoviteho rezimu.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od synt » 10 srp 2010 10:50

... kde je nový OS pro PC3, avizovaný na konec června? Kde je nový nástupce Káček, slibovaný už mnohokrát? Kde je PC3K s ohromující 128MB trvalou pamětí? Mimochodem, nový Motif má až 2GB flasch sample RAM.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 10 srp 2010 11:28

mne nove Kacko netreba, vam ano? ale ved PC3K spolu s novym OS pride koncom leta ci nie? ROM board v novembri.

a ta Flash ROM, je v podstate prepisovatelny expanzny board, tak to berte, no nie je to fantasticke ze si mozete napalovat
vlastne boardy?
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 10 srp 2010 11:42

Mne veru nie. Nemal som ziadne Kacko predtym a sampler mi netreba. Som presne z tych co si potrebuju prisposobovat alebo vytvarat zvuky na rozne situacie pocas ziveho hrania, takze aj ked je VAST "mierne" komplikovany, tesi ma ake vecicky sa s nim daju robit. Jedine co by som uvital je sirsi vyber niektorych zvukov ako su zive brassy (aj ked sample su fajn, cize by sa s tym dalo vyhrat) alebo napr. sitara (ta je spravena hadam z gitarovych samplov a pripada mi to ako vychodisko na poslednu chvilu, ked si spomenuli ze to tam nemaju :)) )...ale to som uz myslim davnejsie pisal... takze na board sa v kazdom pripade tesim. Len aby to bolo.

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 268
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od bluerecording » 10 srp 2010 16:34

PC3 je naozaj urceny hlavne na zive hraniem preto Performance Controller. Ak by som chcel mat ale doma workstation, celkom urcite si vystacim s pocitacom, pretoze ten naozaj nema konkurenciu pri tvorbe a sekvencovani hudby o moznosti modernizovania zvukov ani nehovorim. Uz davnejsie som niekde na forach spominal, ze PC3 a VAST nie je pre lenivych, ako to uz v dnesnej dobre byva, uzivatel sa potesi z dizajnu, rad si klikne preset a hned hra s genialnym zvukom. :) Ja som rad, ze som tvoriy a teda VAST nie je mozne nahradit napr. Motifom. Doposial som si naprogramoval akykolvek zvuk aky som chcel, niekedy to trva sice aj par dni, ale da sa to. S Motifom su riadne ohranicene moznosti. A nedajte sa oklamat, ze vsetci na tom hraju, Yamaha ma brutalnu reklamnu kampan a ked vam niekto da nastroj zadarmo a este vam aj zaplati, no nehrajte na nom - tymto samozrejme nechcem povedat, ze Motif je zly nastroj, je to skvely nastroj!!!! Kurzweril je ale v marketingu odost pozadu ako Yamaha, tak sa nieto co cudovat.Na PC3 nie je pravda, ze su pouzitelne iba klavire a orchester, nastroj ma daleko najlepsie simulacie napriklad clavinetov a tolko diskutovane KB3 je tiez spicka. Samozrejme, leslie neuspokoji uz spominanych "presetarov", ono to trva chvilku, kym si clovek naprogramuje to co chce aby to bolo. Ja som si urobil hammondy tak, ako som potreboval a som nadmieru spokojny, menil by som iba za original :D. Hram prevazne funky a r&b s kapelou a neisahol som po osvedcenom Motife, pretoze ako jeden moj znamy, ani nie hudobnik, dobre poznamelnal ked sme pocuvali jednu z tych mnohych R&B gycovych skladieb - "preco do kelu vo vsetkych pesnickach pocujem tie iste zvuky, uz mi to leze na nervy." A tu je odpoved na to, preco PC3 :) Konieckoncov, majitelia PC3 si mozu ceknut moju stranku, kde som vztvoril niekolko unikatnych oldskool solovych zvukov - Vintage Analogue Leads.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Pytkin » 10 srp 2010 18:12

keby bol ale tak rozsireny PC3 ak motif , tiez by tvoj kamarat povedal , "preco vsetci maju tie iste zvuky" ... treba povedat ze vacsina muzikantov malo programuje vlastne zvuky a vacsinou pouzivaju hotove presety ..

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 268
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od bluerecording » 10 srp 2010 18:22

Ved to, praveze mi vyhovuje moznost programovat si vlastne zvuky a tiez, ze PC3 nie je tak rozsireny :) Myslim, ze ti najuspesnejsi muzikanti si s presetmi nevystacia - alebo inak - oni ich vlastne vytvaraju :D

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 11 srp 2010 08:50

Suhlasim :)

Libor
Příspěvky: 2
Registrován: 13 srp 2010 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Libor » 13 srp 2010 22:09

Poradíte mi, prosím ????????
V naší kapele používáme PC3. Na každou skladbu máme vytvořené setupy.To je v pořádku. Pokud ale chci do PC3 nahrát z karty midi files, tak při přehrávání skladeb mi hrají jiné rejstříky a místo bicích mi hraje piáno atd. Poraďte mi, prosím, kde je chyba. Dík. L.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 13 srp 2010 22:23

otazka je ze co to mas za midi files, pokial General MIDI tak si musis zvuky premapovat, alebo potom zapnut nastroj do GM Modu.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Libor
Příspěvky: 2
Registrován: 13 srp 2010 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Libor » 14 srp 2010 23:45

nějak to vyzkouším a ozvu se. Dík, L.

Odpovědět