Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
raveniuz
Příspěvky: 3
Registrován: 14 zář 2010 15:42

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od raveniuz » 14 zář 2010 16:23

manual mam na kolenach, o tom pokoj.
uz som dalej, uz mi externy keyboard kontroluje CH1, (teda napr. brassy),
ale kurzweil klaviatura hra stale vsetky zony naraz, a chcel by som napr. iba CH2 (klavir).

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 14 zář 2010 16:31

no ved si daj iny destination, defaultne je zapnute vsetko, LOCAL je interna klaviatura PC3, USB MIDI ovladanie zvonka cez USB konektor a MIDI ovladanie zvonka cez klasicke MIDI DIN konektory.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

raveniuz
Příspěvky: 3
Registrován: 14 zář 2010 15:42

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od raveniuz » 14 zář 2010 16:41

vdaka, funguje! ja som myslel, ze ten destination funguje naopak, ked kurzweilom ovladam ine moduly.
a este jedna drobnost: preco mi pri ch1, ktory kontrolujem z externeho keyboardu, kurzweil ignoruje hodnotu transpose (v keyvel okne) ? akokolvek ju menim, nic sa nemeni. pri ch2 to funguje.

Robert Wahler
Příspěvky: 44
Registrován: 21 bře 2010 21:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Robert Wahler » 14 zář 2010 22:57

Demsky : díky moc za radu s tím Ana Brassem, už se s tím konečně zžívám :-) Zdraví RW

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 14 zář 2010 23:12

raveniuz píše:vdaka, funguje! ja som myslel, ze ten destination funguje naopak, ked kurzweilom ovladam ine moduly.
a este jedna drobnost: preco mi pri ch1, ktory kontrolujem z externeho keyboardu, kurzweil ignoruje hodnotu transpose (v keyvel okne) ? akokolvek ju menim, nic sa nemeni. pri ch2 to funguje.
no ja som si transponoval ked som potreboval priamo na tom druhom keyboarde
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Robert Wahler
Příspěvky: 44
Registrován: 21 bře 2010 21:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Robert Wahler » 17 zář 2010 19:17

Demsky : PC3 OS 2.0 doufám, že budeš testovat ;-)

Pavel Hošek
Příspěvky: 19
Registrován: 24 říj 2008 18:13

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Pavel Hošek » 18 zář 2010 23:03

Upmane,chlape nešťastná. Cože ty chceš dát kopačky kurzweilovi? Já ho mít doma, tak spí se mnou zachumlanej v peřinách a přítelkyně
v koupelně, v lepšim případě na zemi vedle postele :lol: Hele, jestli si pankáč tak ti dám cennou radu. Až se drobeček narodí(gratulace předem)
může spát třeba v zahradním košíku. Vejde se tam. No a až povyroste, dáš ho do zahradního kolečka a zabiješ dvě mouchy jednou ranou.
Postýlka i kočárek za pár stovek. Teď zrovna na ně maj v baumaxu akci :lol: Tak co, bereš?

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od upman » 20 zář 2010 09:21

Caute. Kurzweil uz je pryc a vubec mi to zatim nevadi - prodelal jsem na nem za 2 roky pouze 1500 coz je super; misto nej mam doma Studiologic VMK-188+ a jedu komplet pres virtualni nastroje; gigastudio na piana, sampletank2 a soniksynth2 na vetsinu veci a MiroslavPhilharmonic na symfonak. Jo a jeste jsou velice good Strum Digital, Sylenthsynth atd. Nemluvim ani o Logicu a jeho internich nastrojich.

Suma sumarum, jsem rad. ze je Kurzweil z domu, sice zvuk No1, ovsem ovladani za opicema. Nikdy jsem nevyuzil potencial VASTu, takze pro me zbytecna hracka.

Jinak cekame dvojcata a veci uz mame vesmes nakoupene - de facto jsem kurzweila vymenil za Studiologic, kocarek, sedacky, lehatka, postylky, plenky, atd.

Alias, pokud po pc3x touzis, tak klidne do nej jdi, ale podle meho nazoru a) SW bohate staci, b) pokud bych chtel investovat, tak radsi do Korg M3. Oboji jsem mel doma a Korg je skutecne mnohem lepsi.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 20 zář 2010 14:42

Obrázek
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 20 zář 2010 15:35

Robert Wahler píše:Demsky : PC3 OS 2.0 doufám, že budeš testovat ;-)
na margo toho betatestingu, spomenul som si na jeden srandovny message od Weisera :)
Obrázek
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 20 zář 2010 23:02

Srandovne hlavne co sa tyka rom expansion :) Inak mile od neho a aj od Teba samozrejme, ze sa tomu testovaniu venujes... A tie piva ste aspon dali na messe? ;)
Prave som sa hral s funkciou "pressure". Nastavil som si taky "atmosfericky" zvuk do PC3 cez MIDI. Ulozil ho do zony SETUPu a pohral sa s funkciou pressure. Potom som doladil do toho setupu aj ine vrstvy. Neviem sa dockat (ale viem si predstavit) co to spravi s komplet kapelou, ked to vybalim. Fantasticke!
Co sa tyka niektorych funkcii, este som taky nastroj doma nemal. Poznate este nejake stroje co maju rovnaku funkciu ako ma PC3 funkciu "pressure"?
Tipujem ze take workstation ako Motif od Yamahy alebo Fantom od Rolanda to maju....Oasys od Korgu zrejme nevynimajuc...ake mate skusenosti?

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 21 zář 2010 10:14

funkcia pressure, respektive monopressure je monofonny aftertouch, existuje aj polyfonicky... je to bezne na lepsich syntakoch... a jo piva sme dali :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od ECSON WALDES » 21 zář 2010 11:08

Rad bych se zeptal na jednu vec. Do jaky miry je V.A.S.T. stejna na modelu treba PC3-LE6 s klasikou retro K2000 ? uvazuju ze bych koupil K2000 pro jeji puvodni V.A.S.T. syntezu ktera me zajima (nehledam ani orchestralni ani klavirni nebo etno zvuky, to jsem nikdy nepotreboval). Libi se mi koncept jednoduchy PC3-LE6 ktera ma USB a odpada zalohovani dat jako u stary K2000. na druhou stranu koukam ze PC3-LE6 ma malej display a spoustu serepeticek ktery bych u ni nepotreboval o PC361 ani nemluve. Jde mi ciste o V.A.S.T. Byl bych vzal K2500 nebo K2600 ale ty jsou zbytecne obri, skoda ze je neudelali v 5ti oktavach. Koukam se po malym kompaktnim 5 oktav V.A.S.T. synthu. Diky za info

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 21 zář 2010 11:33

VAST na K2000 ma 31 algoritmov, ziadne kaskadovanie vrstiev

PC3LE je skor mieneny ako VAST preset player, ma knoby a na ne fixnute parametre, editovat nove zvuky sa na nom priamo neda a takisto je osekana KDFX efektova jednotka

PC3 ma moznost kaskadovania az 32 vrstiev (K2600 ma moznost kaskadovat 3 vrstvy, takzvany Triple Modular Processing), ale nema samplovaci modul, takze nemozes spracuvavat externy signal cez VAST engine.

Takze v podstate ked sa chces hrat s VAST-om, napriklad aj procesovat ci granulovat externy signal v (skoro) realnom case tak celkom fajn je napriklad K2600RS (so samplovavim modulom), moznosti je tam neurekom :) este by som doplnil to, ze KDFX efektova na K2600 sice nema taku mohutnu zbernicu a vykon ako na PC3, ale tie algoritmy su tam malinko viac prepracovane.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od ECSON WALDES » 21 zář 2010 12:22

diky za info. Takze ta LE je fakt "LE" : ) ja potrebuju programovat vlastni barvy, ne se topit v presetech. Ohledne tech 32 vrstev, premejslim jestli to je nutny. Zvuky ktery jsem slysel ze stary K2000 jsou neuveritelne slozity textury, skoro si rikam naco mit neco 32x kdyz ten puvodni zaklad je tak dobrej, ale nebranim se komplexnejsim moznostem, to zas proc ne. Kazdopadne ale to jak Kurzweil neudelal do ted nic novyho a jen stale zvetsuje pocet toho co uz mel v zakladu pred 20ti lety to mi prijde jako americky akcni filmy, v prvnim dilu vybuchlo jedno letadlo, v dalsim jich musi vyuchnout alespon 10 a v tretim dilu vybuchne cely letiste a cely mesto .. : ) to si delam srandu ale mam z toho tenhle pocit. Skoda ze je K2600 takovy monstrum neskladny, u ty bych nevahal. Rack ten bych programovat nechtel. Popremejslim nad tou K2600 vs K2000. Nova PC3 generace me zatim nepresvedcila, prozkoumam ale jeste 5ti oktavovou PC361.

co se designu tyce tak K2600 nova generace neprekonala : )
Obrázek

Odpovědět