Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
grafikarabo
Příspěvky: 5
Registrován: 22 lis 2010 23:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od grafikarabo » 23 lis 2010 10:40

demsky: ahoj, dakujem za odpoved, tak mne ide o klasicke zvuky ako nejake slusne dychove sekcie, lebo tie tovarenske su nic moc, alebo ja neviem ustna harmonika, atd. ja viem ze ti pripadam ako nejaky uplny amater, ale ja nemam problem s klavesami, mal som motif, fantom, teraz mam korg 3 a kade co..ale tento VAST :(

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 23 lis 2010 10:52

grafikarabo: neboj vsetci sme tu z VASTU boli riadne mimo a niektori zial este stale trosku sme (hovorim o sebe)... v kazdom pripade aj ked je to dost pracne rozhranie, clovek je potom prekvapeny co to vsetko to dokaze. Inak s dychovymi sekciami mam problem aj ja... v PC3 nie su zle, ale su tak specificky naprogramovane, ze sa nedaju moc univerzalne pouzit...dobre ze si mi to pripomenul, musim sa s tym pohrat...

grafikarabo
Příspěvky: 5
Registrován: 22 lis 2010 23:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od grafikarabo » 23 lis 2010 11:01

Ved prave to. viem ze ked sa to tam uz naprogramuje tak je to fakt super a ziaden motif sa na to urcite nechita...lenze to ze to treba naprogramovat.. tiez zvuky co si odporucal to je fajn aj by som si to kupil len to su prave kategorie zvukov ktore ja nejako velmi nevyuzivam.. lead nepouzivam takmer vobec a ked hej tak mi postacia tie ktore mam v nastrojoch. Ja by som skor nejake tie dychy, nejake take klasicke ostre dychy ako ma coocker alebo tina turner.. :) ak vies co myslim, dalej najeke soft pady... :) taky tam ani jeden nieje..a ja viem ze sa to da naprogramovat.. len ako :( :D

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 23 lis 2010 12:01

tak akurat dychove nastroje su kategoria kde aj ja mam pomerne malo skusenosti, ale viem ze v tomto PC3 dost zaostava
a pokial viem nebudu ani nejake bombasticke v pripravovanom ROM expanznom boarde, tam skor nove bicie, basy a gitary,
plus nove waveformy z analogovych syntakov.

co viem tak bud fici fyzikalny modeling dychovych nastrojov od Wallander instruments, alebo fakt Yamaha ma velmi dobre
artikulovane veci, no hold niekedy byt klavesakom je na nervy ked sa snazi hrat aj ine akusticke hudobne nastroje.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

grafikarabo
Příspěvky: 5
Registrován: 22 lis 2010 23:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od grafikarabo » 23 lis 2010 12:23

a nevies kedy vyjde ten ROM expansion? ty mas na to m naprogramovane nejake zvuky? vies uz aspon nieco urcite s tou VAST syntezou robit co?

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 23 lis 2010 12:28

no uz je na spadnutie pocitam ze na vianoce, ja som programoval zvuky na K2000 kedysi, ale teraz na PC3 nemam casu.

v podstate ked si este netvoril zvuky na ziadnom syntaku tak zacat hned vo VASTe je pomerne huste, ked uz ale nieco
mas za sebou tak zase neni to az take zlozite pochopit.

http://www.soundtower.com/pc3/index.htm

tu mas aj editor na PC/Mac, su tam tiez videa kde sa da co to pochopit...
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 268
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od bluerecording » 25 lis 2010 22:03

Dolezite pre programovanie VASTu je uvedomit si, ze virtualne neexistuju hranice. Skutocne, ak sa clovek do toho pusti naprogramuje takmer vsetko. V tomto sa neda k VASTu prirovnat ziaden iny system. Ray Kurzweil je v tomto genius. Teda jedina rada pre zacinajucich programatorov je: nastudovat si zaklady programovania z roznych for, co je asi tak 10% roboty a potom stravit neskutocne hodiny za PC3kou a skusat skusat skusat. To je tych 90%. Ale pozor!!!! Pokial tomu clovek venuje naozaj dost casu, tak potom bude aj zlozite zvuky vyrabat "lavou zadnou". Chce to asi tak 6 mesiacov treningu a potom sa dostavi ziadany vysledok. Napriklad teraz ked pocujem akykolvek zvuk v pesnicke, okamzite ho mam rozlozeny na "drobne" a v priebehu dvoch troch hodin presne viem, co si VAST vyzaduje na to, aby som vytvoril takmer dokonalu repliku.

analog
Příspěvky: 5
Registrován: 27 pro 2008 18:38

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od analog » 24 pro 2010 09:08

Zdravím, OS 2.00 je na světě :-)

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 268
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od bluerecording » 24 pro 2010 11:12

Nainstalovane a frci!!!!!!

Robert Wahler
Příspěvky: 44
Registrován: 21 bře 2010 21:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Robert Wahler » 25 pro 2010 15:42

Masakr :-) OS šlape ja víno a v Q Access je konečně Xpose +- :-) Ti to snad přetaktovali, to je fakt cvrkot.

grafikarabo
Příspěvky: 5
Registrován: 22 lis 2010 23:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od grafikarabo » 26 pro 2010 11:04

Stiahol som ho aj ja a uz ho idem na instalovat :)

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 28 pro 2010 14:26

Tak už mám taky nainstalováno a fachčí to. Nové zvuky jsou fajn, ale proč tam proboha nacpali tolik bicích? :evil: Vážně by mne to zajímalo: je mezi vámi někdo, kdo je využije? Vím, nikdo mě nenutí je používat, ale přijde mi to jako škoda paměti nástroje a práce programátorů na úkor zvuků, které by live-klávesáci (kterých je mezi majiteli PC3 podle mne většina) využili více. Ovšem např. ze ScatChoir a z těch kostelních varhan jsem úplně hotový – ikdyž je asi v kapele taky nikdy nepoužiju... :)
A vypozoroval jste někdo to avízované vylepšení KB3 a leslie? Pokud ano, v čem? Mi přijdou leslie, které jsem si naprogramoval sám, pořád přirozenější a použitelnější.
Nicméně to byl příjemný vánoční dárek. Děkuji, Ježíšku! Akorát díky němu teď trošku zanedbávám rodinu... :cry:
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

analog
Příspěvky: 5
Registrován: 27 pro 2008 18:38

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od analog » 29 pro 2010 13:00

Zdar borci, vím, že teď budu vypadat jako totální blb, ale nemůžu si pomoci. Prostě se mi stále nedaří nainstalovat nový OS :-( Pravdou je, že jsem to tak trošku zapomněl. Druhý můj problém je ten, že nevím, jak mam zalohovat upravené zvuky. Během dlouhého čekání na nový OS jsem už něco pro kapelní hraní vytvořil, tehdy mě to nijak nenutilo, páč jsem hrál pouze z presetů. Moc prosím o radu. Pokud jsem si návodu v minulých forech nevšiml, omlouvám se.
Díky, už se nemůžu dočkat :-) :-)

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 29 pro 2010 13:32

Zálohování zvuků je popsáno v originálním návodě v kapitole 13. Pokud jej nemáš, dá se stáhnout ze stránek kurzweila: http://www.kurzweilmusicsystems.com/Product.php?id=181
Instalační balíček nového OS obsahuje i soubor Install Procedure, kde je instalace popsána krok po kroku tak názorně, že jsem to zvládl i já, který angličtinou nevládne. Tak držím palce!
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

analog
Příspěvky: 5
Registrován: 27 pro 2008 18:38

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od analog » 29 pro 2010 15:12

diky :-)

Odpovědět