Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 29 kvě 2008 23:33

demsky píše:aum: co z toho ze v Reaktore si mozem navrhnut co len chcem, ked mi nesedi jeho SOUND. Viem o com hovorim patlal som sa este v Generatore pred desiatimi rokmi
no ved hovorim ze co sa konceptu tyka. o kvalite algoritmov som schvalne nehovoril. v generatore som sa tiez zabaval uz pred 10 rokmi, s tym ze sa s takymi softami zabavam doteraz, a teraz je to uz dost niekde inde, a aj procesory su uz dost inde. dnes si mozes dovolit zapnut v reaktore 8x oversampling, a ten SOUND o ktorom pises je potom o dost inde.
a inak v reaktore tiez nemozem navrhnut co len chcem. je to uzavrety system kde mas zakladne stavebne kamene pevne dane. naozaj otvoreny system je napr pure data. tam ked ti nesedi sound napr filtra, tak pouzijes iny filter / iny objekt. je ich tam kopec a vzhladom nato ze sa daju nove objekty naprogramovat, tak na nete najdes kopec kniznic kde mas rozne objekty, takze mas naozaj na vyber / vzhladom na to ze tam sa uz da fakt navrhnut "co len chces", tak si mozes aj navrhnut taky sound aky chces / niesi obmedzeny napr len par druhmi filtra ako v reaktore alebo na kurzweil synthoch (kde by mi to ale nevadilo, kedze kurzweil filtre mi napr na mojom mangleri prijdu dost kvalitne)
demsky píše:rozdiel medzi PC seriou a K seriou bol doteraz v tom ze PC bol hlavne performance controller a nie workstation a PC seria nemala VAST engine. Kurzweil teraz VAST engine rozvinul a PC3 je prvy nastroj ktory ho ma.
a ten VAST je tam teda v +- rovnakej forme ako v K serii? niesu tam nejake obmedzenia?
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 30 kvě 2008 00:07

vies, zalezi co robis. oversampling, no gees, ved 12x ovesampling mal uz SoundBlaster Live na chipe EMU10k1 pri SoundFontoch... pokial vyslovene nie si iba experimentator tak Reaktor sa stale nemoze porovnat s HW syntakmi, ale nie o tom som chcel... samozrejme, ze nemci su precizni, sam som cumel ked som si pozrel hociaky modul ze ako to je pekne vyskladane, napriklad uz na taky chorus sa pekne pozera, ale ako sa vravi, something's missing.

Kurzweil nie je podla mna nastroj primarne na experimentovanie, na to tu mame spominane reaktory, pure data ci kyma capybaru. U Kurzweila je skor dolezita muzikalnost, clovek skratka inak rozmysla ked uz ma pred sebou kvalitny zvuk (ci uz je to sample keymapa alebo DSP oscilatory) a upravuje to podla svojho vkusu. Dolezite je aj to, ze Kurzweil sa pustil aj do mapovania tzv. kultovnych hudobnych nahravok a vytvoril podmienky vo VAST engine aby sa taketo zvuky a hudobne nastroje dokazali verne nasimulovat (koniec koncov aj od toho je tu syntezator).

Ked sa teda bavime o PC3, cielom Kurzweila je urobit z tohto nastroja tzv. must-have equipment, a zatial sa o nom aj tak chyruje, ze ma okolo 850 vysoko autentickych programov zo slavnych albumov, kvalitne piana, orchestralne zvuky, no a samozrejme aj dobre nastroje na syntetiku. Ja tu napriklad basnim o tom, ze novy Dynamic VAST engine, ktory je o HODNE vylepseny povodny VAST z K2xx bude ponukat neskutocne moznosti, ale Kurzweil napriklad o tom moc nevykrikuje, pretoze cielovka su najma klavesaci, ktori hraju v kapelach, skladaju muziku do filmov a podobne a im staci vediet ze tento nastroj ma dost velky potencial a ze tak rychlo nezostarne.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 30 kvě 2008 00:20

demsky : ale otazka potom je ked padaju na hudbu, preco investuju tolko casu do niecoho co naozaj vyuzije na 100% len Demsky 8) kedze bezny hudobnici chcu na tom hrat ale je tam technologia ktora v podstate vobec nie je vyuzita( respektive je vyuzita v tych zvukoch, tovarenskych presetoch, ale asi to je holt dost zlozite na vyvoj ).. v tom pripade by mali investovat development uplne inym smerom...

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 30 kvě 2008 00:30

Excom: pozri pre mna to nerobia to si bud isty... ja som iba ich fanusik a trocha propagujem Kurzweila lebo si myslim, ze je skoda ze sa tak malo o tychto nastrojoch vie. Normalne v hudobnom svete je to tak, ze je fakt vela umelcov co maju svojich zvukarov, sound designerov a producentov a spolocne pracuju na novom materiali. A bud si isty, ze ti budu vediet co robit s takym nastrojom. Su dokonca umelci ako David Bowie co maju za sebou 30-rocnu karieru a ich zvukari pouzivaju Kurzweila ako nahradu za vsetok ten geret co by inak museli so sebou tahat... napr
http://www.musicplayer.com/article/bein ... ar-05/4142
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 30 kvě 2008 00:37

demsky : to som netusil ze je takto, potom je to ok... len aj napriek tomu by si mali svihnut z vyvojom.. mozno prave zas je to nadcasove a polozi ich to na kolena..

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 01 čer 2008 00:53

demsky: radsej do posty nech tu niesom offtopic...
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
Vitus
Příspěvky: 37
Registrován: 11 kvě 2008 20:43

Příspěvek od Vitus » 04 čer 2008 11:21

Pánové měl bych dotaz, a to vzhledem k tomu, že ještě není na světě manuál na PC3 a já nejsem familiární s K26, ale předpoládám, že software bude hodně podobný. Jak v K26 tak v PC3 se používají tzv. Control Setup pro nastavení řídících kontrolerů. Co nastavím do Control Setupu, to by se mělo projevit ve všech programech. Rozumím tomu správně, že když nastavím na jednotlivé slidery např. cut off, reson., amp.envelope depth atd., tak to musím mít pro všechny programy stejné dokud nepřepnu na jiný Control Setup? Nemůžu mít ovládání nastaveno předem, a to pokaždé jiné (individuální) pro každý program? A jak se nastvují midi kontrolelery ve vlastních setupech?
Viťus
P.S. Doufám, že nová verze OS 1.1 je už na spadnutí!

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 04 čer 2008 12:16

ahoj je to trochu komplikovanejsie pretoze v Kurzweili nie je ziaden standard, teda ked nemyslim VAST standard :) kazdy parameter ma volne priraditelne cislo kontrolera a nasledne napriklad slider, pedal... takze neexistuje nieco ako pises ze cutoff, obalka... funguje vo vsetkych programoch ako si to myslis. je to aj tym ze kazdy program moze mat iny algoritmus, filtre atd.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Vitus
Příspěvky: 37
Registrován: 11 kvě 2008 20:43

Příspěvek od Vitus » 05 čer 2008 17:43

je to trochu komplikovanejsie
Díky Demsky, promiň, že otravuju pravděpodobně s fundamentálními kurzweilovštinami. Jako kurzweilovec začátečník mám z toho bez manuálu chaos. V mé PC3x totiž není avízovaný Control Setup 97, v midi modu lze však nalézt, že je přižazený CntrSetup 126, kde ovšem nepoznám co je vlastně nastaveno. Některé programy nereagují na žádný slider, jiné na jeden max. dva. Takže - co vlastně teda nastavím v CntrSetupu na některém slideru (např. midi 13) ?? Bude to samozřejmě pro zónu 1 (ta jediná je v program modu aktivní). Pro normální setup se nastavení sliderů provádí zřejmě v každém setupu individuálně a určí se pro jakou zónu to platí... (pravděpodobně pro celkem až 16 zón)... ??
Viťus

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 09 čer 2008 10:24

ahoj ja sa v Control Setupoch na PC3 este nevyznam a ani neviem naco to je...

inak vysiel novy update OS tak veselo stahujte a updatujte... :)

Obrázek

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 09 čer 2008 13:05

Ahoj rád bych se na to podíval, ale je to dost daleko. Není možné si v Praze vyzkoušet PC3 někde v centru? Mají ho třeba ve Štěpánský?

Uživatelský avatar
Vitus
Příspěvky: 37
Registrován: 11 kvě 2008 20:43

Příspěvek od Vitus » 09 čer 2008 16:26

Demsky: Ano, ano, ano !! Na stránkách www.kurzweilmusicsystems.com je nový OS 1.10 pro PC3 !! Doufejme tedy, že nástroj bude odteď již plně funkční.
Na stránkách jsou rovněž ukázky zvuků a dema - ti, co nemáte PCtrojku, poslechněte si to - fantazie !!
Ondrash: V Praze by PC3x měli mít v K-audiu u Václaváku. I když jsem z Ostravy, kupoval jsem PC3x zhruba před měsícem v Hradci Králové. PC3 (76 polovyvážených kláves) asi ještě není v prodeji. Demsky bude vědet víc...
Viťus

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 09 čer 2008 16:40

Chtel jsem si poslechnout ukazky a debilnejsi prehravac na webovkach jsem jeste nevidel. Ten kdo vymyslel, ze behem prehravani musi zustat kursor mysi v progressbaru, to muselo byt neskutecny hovado.


Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 09 čer 2008 20:56

Ty ukazky neznej spatne ...

Odpovědět