Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 05 črc 2011 12:45

Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Pytkin » 05 črc 2011 13:13

co si tam treba vsimnut ?

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 268
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od bluerecording » 08 črc 2011 23:14

Treba si vsimnut zvuk organu. Pouzil si tu Big Leslie? Lebo nie je to celkom dobre pocut. Ta nova emulacia od Kurzweilu je inak perfektna.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Hammond » 08 črc 2011 23:44

Tak nato ze je to syntak, ten organ znie s kapelou fakt vyborne, ale ta imitacia Leslie ma zas az tak nenadchla. Nieje to ovsem pocut prilis detailne, takze sa to tazko hodnoti. Nemas nejake nahravky cisto organu?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Pytkin » 09 črc 2011 00:24

mne to nijak vyznamne nepride ..

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Hammond » 09 črc 2011 01:03

Mne tiez nie, ale je fakt, ze vernejsi Hammond som na "performance synthetizeri" zatial nepocul.

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 268
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od bluerecording » 09 črc 2011 08:39

Hammond píše:Mne tiez nie, ale je fakt, ze vernejsi Hammond som na "performance synthetizeri" zatial nepocul.
+1

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Pytkin » 09 črc 2011 11:32

no ono sa to v kapele prave dost zakryje .. ked som bol na vojne , tak tam bol so mnou klavesista z Vidieka a zrovna si kupil EMU Vintage Keys a tam boli velmi dobre sample B3 .. Velmi pekne mu to hralo .. Tak isto klavesista v Polemicu hraje asi na nord stage (proste na nejaku cervenu mrchu) a tiez mu z toho idu paradne hammondy .. absolutne autenticke , ako maju byt ..

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od SoundsFine » 09 črc 2011 17:44

Chci se zeptat?
Jak se používá FX (KDFX) v multi režimu (Song režim)?

Když procházím zvuky na Yamaha Motif, Roland Fantom, tak na kanále 1až 16 (resp.Motif ch.1 až ch.8 ) nástroj načítá zvuky s efekty - prostě plnohodnotný preset, tak jak jsem si ho vytvořil v Single (Voice) režimu. Tohle pokládám za standardní chování nástroje. Tohle už uměla Yamaha W5/W7 z roku 1994.

Jak to funguje na PC3 jsem moc nepochopil?
KDFX je poměrně hodně bohatá - silná efektová jednotka, proto předpokládám podobné (nebo lepší) chování FX než u konkurence.
Na ch.1 se mi v režimu Song načte plnohodnotný preset (i s KDFX), ale na dalších kanálech když listuji knihovnou presetů, tak se zvuky načítají bez insert efektů.

Co dělám špatně?

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 268
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od bluerecording » 09 črc 2011 22:45

KDFX je velmi narocny procesor. Nepodari sa ti v song mode nacitat napriklad 16 zvukov, kde kazdy bude mat 14 blokov efektov KDFX. Nova emulacia leslie napriklad zabera komplet cely 14 blokovy KDFX, teda ak prave pouzivas tento zvuk, iny zvuk sucasne uz nemoze pouzivat efekty KDFX. Musis si dobre rozmyslet, ako zvukom pridelis efekty + sa daju este pouzivat aux efekty, teda ze ich pridelis viacerym zvukom a tym setris bloky. Je to sice trochu obmedzenie, ale ked si vezmes, ze mas v PC3 efektovu jednotku takeho kalibru, kompromis musel niekde prist.

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od SoundsFine » 10 črc 2011 01:22

V PC3 jsou zvuky daleko více postaveny na KDFX, než tomu bylo například na K2500. Tedy trochu jiný přístup než dříve (KDFX má dvojnásobný výkon a je přímo v základu nástroje). Tím se Kurzweil přiblížil japonským firmám hlavně Korgu (až 5x insert na preset).

Roland i Yamaha mají architekturu insertu postavenou trošku jinak.
Lze vložit jeden insert efekt na každý kanál, ale ten může být tvořen i kombinací FX např. "com+eq+dist" atd.
Lze také na jakémkoliv midi kanálu procházet knihovnu se zvukama a vždy s načte plnohodnotný preset. (u Motifu 8ch., u Fantomu 16ch.)
Tato filosofie započala někde v roce 1994 u Rolandu cca v JV1080 = 1xinsert, JV2080 = 3x insert, až u FantomG 16x insert) a u Yamahy v roce 1994 u W5 = 3xins, Motif XS 8x insert.

Nechápu u PC3, proč nenačítá kompletní preset (tedy i s inserty) na kanále2, a dalších..., když například na kanále1 mám akustic guitar, kde je využito pouze 3x insert. Dalších 7 insertů by mělo být tedy k dispozici, ale při prohlížení dalších presetů na ch2, se načte zvuk bez insertů.

Přijde mi to divné?

:!: Pokud je to tak, jak píše "bluerecording" pak se sice jedná o multitimbrální nástroj, ale plnohodnotný preset se načítá pouze na jediném kanále, ostatní kanály a zvuky jsou bez insert efektů (nebo pracně znovu edituji a přiřazuji efekty).

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 10 črc 2011 09:03

Co sa tyka tonewheel emulacie tak je to na urovni nordu, len ti co vlastnia pc3 a aj nord tvrdia ze nord ma malinko lepsi simulator rotary speakra.

Na drzanie efektov v setupe je tam nastavenie priority, treba pohladat ja som teraz na dovolenke takze nemozem.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 268
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od bluerecording » 10 črc 2011 09:24

Ci uz je to Setup alebo Song mode, vsade mas zalozku FX. Tam si nastavujes prioritu efektov pre kazdy kanal. Y znamena, ze efekty prislusneho programu su nacitane, {Y} znamena, ze nemozu byt nacitane vsetky, lebo uz je vycerpany limit {ten je 16 blokov} a N znamena, ze sa inserty pre dany program nenacitaju. S tymto sa da operovat a nastavit si optimum. Nezabudni ale, ze mas este k dispozicii AUX 1 a AUX 2, kde si mozes navolit efekty a pod zalozkou AUXFX1 a AUXFX2 ich primiesat do ktorehokolvek programu na kazdom zo 16 kanalov a to bud ako pre insert alebo post insert.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 10 črc 2011 09:42

http://forum.sonikmatter.com/forums/ind ... ntry269425


Blue: perfektne! Myslel som aj na to ze KDFX je defaultne v performance mode ale je tam este iny.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Pytkin » 10 črc 2011 11:43

bluerecording píše: Nezabudni ale, ze mas este k dispozicii AUX 1 a AUX 2, kde si mozes navolit efekty a pod zalozkou AUXFX1 a AUXFX2 ich primiesat do ktorehokolvek programu na kazdom zo 16 kanalov a to bud ako pre insert alebo post insert.
hmm .. skorej ako PRE SEND a POST SEND .. NE ?

Odpovědět