Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 13 črc 2011 08:45

Chod na sonikmatter.com forum a v download sekcii najdes instrument definition subor aj pre Cubase, musis sa tam zaregistrovat, inak su tam aj priamo zamestnanci Kurzweila keby si nieco potreboval, iny support klasicky email support@kurzweil.com, na www.kurzweil.com je Knowledgebase, pripadne skus aj forum expertov na VAST engine www.cunka.com/forum
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Pytkin » 13 črc 2011 09:04

pavlii : sak ja tomu rozumiem .. ale sak zvuky ma kazdy ine .. jaku banku si natiahne .. to nema nejaka general midi ..

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 13 črc 2011 09:49

Pytkin ma to okolo 900 factory zvukov a miesta na uzivatelske zvuky, ma to dokonca aj General MIDI mod (i ked to neodporucam).
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Pytkin » 13 črc 2011 10:41

Aha.. No sak som sa pytal ci to ma romku.. Tak to treba napisat :)

Preco neodporucas general midi? Sak kurcfajl ma najlepsie zvuky.. Prehravanie gm midifajlov musi hrat jak lusk na tom. A dotazovatel tym paddom nemusi nic riesit. Klavire su tam kde maju byt. Na to predsa gm je..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od pavlii » 13 črc 2011 11:16

Tak tak.

Jinak já měl na mysli hlavně tu ROM část, která bude stejná. Těch "pár" dalších patchů se dá jednoduše potom do toho definičního souboru dopsat ručně.

P.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 13 črc 2011 11:53

ked si pozries prvu stranku tohto topicu, tak tam uvidis vsetko pekne prelozene mnou do slovenciny :)

General MIDI mod je len pre special cases narychlo ked potrebujes urgentne riesit nejaky general midi file na koncerte, inak je samozrejme najlepsie si takyto file rucne premapovat na tie najlepsie zvuky ake sa hodia do aranzu.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 13 črc 2011 18:20

Pre: Pytkin -
- ano, ma to ROMku. A este aku! Odkedy mi sanka spadla, odvtedy sa na povodne miesto nevratila. :shock:
A to uz je vyse mesiaca. :wink: Myslim, ze som sa tak polovice programov este ani nedotkol ...
V kazdom pripade ale... pri tych 900 zvukoch je lahsie ich importnut ako celok - hoci aj Factory Default
a potom postupne menit, nez si tam klepat vlastne. Skusal som to - preslo ma to po cca 30-40 zvukoch :roll:
- ano, ma to GM. Ale len kvoli kompatibilite - cely nastroj sa prepne do akehosi GM -mode a vascina funckii je v tahu.
Lenze - GM je povodom tusim Yamaha ? A potom to preslo na PC, kde koluje kopec akoze skladieb v MIDI.
Mnoho z nich je "naladenych" na vyraz nastrojov, aky ma toto "vseobecne zname" GM. Mam silny pocit,
ze Kurzweilaci sa snazili svoje GM pripodobnit tomuto univerzalnemu GM - cize je to skor taka GM emulacia
a oproti beznym nastrojom v PC3 je to o level slabsie :( (az na par vynimiek)
Ale inak to povazujem za celkom uzitocny napad (ako pise majster Demsky - na rychly preview skladieb a pod)
A dokonca som nasiel zopar dobre urobenych GM skladieb, ktore zneli VELMI dobre (Bob Marley a pod)

Pre: pavlii -
tak, ako pisem - doteraz sa mi to nepodarilo nikde na WEBe najst.... preto som sa pytal, ci niekto neporadi...

Pre: Demsky -
Majster Demsky, dakujem. V oboch forach som uz registrovany (to bol asi 2. krok hned potom, ako som sa zacal
topit v sialene hlbokych zakutiach menu na PC3) Napriek tomu som to tam doteraz nenasiel. :x
Az teraz- ked som dostal od Vas vektor na sonikmatter / download... a hned a bez problemov. :) :D
Uvidime, ako to pofici.
Inak tesi ma, ze mame takeho vazneho KURZWEILATORA na Slovensku (to ako Vy) :D
Este raz vdaka !

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Pytkin » 13 črc 2011 18:25

co mu vykas ? chces ho urazit ?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 13 črc 2011 19:30

:shock: Urazit vykanim ? :shock:
To viete, my pred-revolucna generacia si zvykneme vykat.... 8)
A hlavne - neznymi ludia si vykaju (okrem pripadov so stiahnutym okienkom v aute...)
- mladsi starsim vykaju (som tu uplne novy)
- a pan Demsky robil pre Kurzweil - preto ho oslovujem - "Vy, majtre" :wink:

jackies

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od jackies » 13 črc 2011 19:50

ot :
Já jen že GM je JEN standard který říká jaký zvuk konkrétního, přesně specifikovaného nástroje leží pod konkrétním číslem programu, banky,
kolik se může použít hlasů, jakým parametrem se ovládá konkrétní přesně daný efekt, kolik je jich možno použít a sto dalších předpisů které by se měly dodržovat, aby se mohl nástroj označit jako GM kompatibilní.
Z čehož vyplívá ....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Pytkin » 13 črc 2011 20:11

Mdudas : my pred revolucna generacia si odjakziva na sieti tykame ..

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 13 črc 2011 20:19

Nepochybne ano. Preto sa to vola "standard" - t.j. nejaki mudrejsi ludia si sadli a spisali vela pravidiel.
Ale potom este existuje MNOHO MNOHO moznosti, ako artikulovane nastroje pouzit.
U piana to je asi dost jasne... a pri kostolnom organe to znesie vela variacii.
Ale ako ma zniet Rock Organ, alebo Synth Bass popripade FX4 Atmosphere...
...to je uz vec ina.
Kurzweil sa, podla mna spravne, priklonil k znamym "ojazdanim" zvukom.
Preto nie su najlepsie, ale zneju podobne, ako v "PC priemysle".

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 13 črc 2011 21:55

diky za pochvalu, ale fakt mi nemusis vykat, nie som ziaden stary ujo :)

co sa tyka general midi je pomerne jednoduche (urcite sa da na webe najst uplna definicia GM standardu),
no a ohladne Kurzweil zvukov, myslim, ze clovek si az po case uvedomi co doma ma :) rozhodne by som nepovedal
ze Kurzweil ma ojazdene zvuky, dolezite je skor to, ze ten nastroj ma svoj charakter zvuku a vela ludom sa paci.

vela zdaru s nastrojom :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od nunu » 14 črc 2011 10:35

Martine, ty ojazdene zvuky mne kua trochu nadzvedly. Je pravda ze PC je neco jineho, ale zase na druhou stranu aby dalsich dvacet let nevarili odvary z toho sameho -) ALe vim jak jsi to myslel.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 01 srp 2011 15:08

Pani, to ste ma zle pochopili !!! :|
(pisal som tu uz - odkedy mi sanka spadla, tak sa naspat este nevratila...) :shock:
Ja som ROZHODNE nemyslel, ze Kurzweil ma ojazdene zvuky !!!
Pisal som, ze v GM Mode zrejme imituje "zname a ojazdene" zvuky z PC priemyslu.
A ze preto v GM Mode je vacsina z tych 128 GM zvukov slabsia, ako ich surodenci
v normalnom PC3 rezime...
Ale ze to aj tak povazujem za spravny krok - ide len o "compatibility mode"
Tot vsjo...

Odpovědět