Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 14 čer 2008 20:45

na stranke www.kurzweilmusicsystems.com je uz novy Uzivatelsky manual pre PC3, takze take fundamentalne veci by mali byt celkom pochopitelne. ked niekto chce ist hlbsie, napriklad do VAST syntezy alebo KDFX tak odporucam stiahnut manualy z K2600, kedze take normalne veci by tam mali byt velmi podobne. Dokedy sa ich clovek nauci tak uz podla mna bude kompletny technicky manual so vsetkymi novymi vecami (Dynamic VAST...).

inak na Slovensku je uz asi 5 majitelov PC3 a ako som sa dopocul ma to uz aj klavesak skupiny Olympic :)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 15 čer 2008 14:23

Je fakt škoda, že to neumí sampling. Teď si dost hraju se samply v mé K2500ce a co z toho leze za barvy je neuvěřitelný! Ale ta rychlost a práce s načítáním. :( Fakt tragédie.

tritinitus
Příspěvky: 34
Registrován: 11 čer 2008 20:30

XD CARD

Příspěvek od tritinitus » 17 čer 2008 18:34

nezkousel jste nekdo jak velikou XD CARD PC3X vidi? ja jsem zkousel 2 giga a nevidi ji to vubec diky za info

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 21 čer 2008 18:13

Odpoved z ineho fora... :) dam to aj sem keby nahodou to niekto hladal...

PC3X v sucasnosti pracuje len s xD kartami do 256MB, a to len typ S. Typy M a H nie su zatial podporovane. Akonahle Kurzweil zabezpeci kompatibilitu s velkymi kartami, tak to oznamia. Ale na ukladanie programov alebo setupov uplne stacia male karty, bavime sa tu o par kilobajtoch.

Zozen si kartu od 16 do 256MB, ale len typ S. Typ M existuje uz od 256MB, takze sa netreba pomylit.

Na webe Kurzweilu
http://www.kurzweilmusicsystems.com/Pro ... product=37
je uz prekopany mp3 player, tak uz som si vypocul aj dema jednotlivych zvukov a je to skutocne skvelo znejuci syntak, uz sa ho neviem dockat :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 14 črc 2008 12:41

zdravím, vidím že už je zde několik čerstvých majitelů PC3 a moje otázka míří především na ně.

mám PC2 uvažuji o upgrade, nicméně nejsou mi jasné 2 věci.

- jestli je v nástroji vyřešeno při sestavování multi zvuků (setups) možnost určovat panoramu jednotlivých zvuků, což mi dost chybí.

- a docela mě vyděsila informace od někoho na už nevím kterém foru že nástroj neobsahuje v presetech harmoniku. ten já opravdu často dost potřebuju. :?:
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 14 črc 2008 14:15

Demsky: paradni uvod, dik

Ostatni: tak co, stoji za to?

No a da se nekde testnout? Zvukove to fakt jede moc pekne a pokud to ma Fatar, tak bych asi nevahal....
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 14 črc 2008 16:17

Martinrx: Pokial ma pamet neklame tak panorama sa da nastavovat v setupoch uz v K2000, fakt to nemas v PC2?

Co sa tyka harmoniky, myslis taku ustnu harmoniku alebo akordeon? nieco som nasiel tu (dalsie mp3 dema): http://www.sweetwater.com/feature/pc3x/

Momentalne v Kurzweili rozmyslaju o tych ROM boardoch do PC3x (jeden ma max. 64 MB compressed Wave ROM, to je zhruba 100 MB linearnych samplov, druhy raz tolko). Jeden bude pravdepodobne taky masivnejsi contemporary board so najziadanejsimi zvukmi a druhy nove Grand Piano. Dostal som aj napad, ci by nestalo za to, keby sa Kurzweil spojil s byvalymi zamestnancami zo Synthogy (Ivory Grand Piana) aby vyprodukovali joint-venture projekt, tak uvidime co na to povie vedenie krz.

O nastroji uz nema zmysel moc kecat/pisat, treba to jednoducho pocut, zahrat si na tom. U mne je tento model TOP, proste nadhera, ale zneje inak ako moj klasicky K2000, takze si aj svojho dedka nechavam. Je to moj tzv. core-sound nastroj, samozrejme ze to nie je "vseumel" a na specificke poziadavky je uz lepsie siahnut do velkych kniznic alebo VSTi.

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 14 črc 2008 17:08

-panorama- bohužel v pc2 to fakt není - pojali to asi jako nižší třídu.

samozřejmě myslím akordeon - ten je v pc2 super
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 14 črc 2008 17:43

takže akordeon tam samozřejmě je :D

ještě aby tam byly i ty stereopozice a nebude to mít chybu

teda kdyby tam byly dva analogové vstupy byl by to luxus, ale co už chtít za ty peníze dnes :wink:
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 14 črc 2008 18:17

martinrx: sorry sekol som sa s tym panningom, nie je to v setupe ani v K2xx nastrojoch. sam som to nikdy nevyuzival, pretoze nastroje som nahraval do audiostop vzdy po jednom a az potom som riesil panoramu. takisto pri vystupeniach som to riesil v mixe cez viacero vystupov.

nemas nahodou v PC2 menu MIDI ako je to v K nastrojoch? tam by malo byt nieco ako channels a tam sa da nastavit panorama na kanaloch, je to ale staticke, nemeni sa to so setupom.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 14 črc 2008 19:27

hmm, tak to je pro mě trochu zklamání, při vytváření určitých vrstvených barev zvuků panning často používám v jiných nástrojích a jestli to tam není, je to pro mě určitým způsobem determinující.
samozřejmě pracuju tím způsobem že mám všechny zvuky pro live v setupech a potřebuju během 3 sekund přepnout zvuk a hrát, proto je pro mě jakékoliv složitější dodatečné řešení nepoužitelné.
nechápu jak to mohou v nástrojích této třídy obcházet. :(
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 14 črc 2008 19:35

ted si uvědomuju ještě jednu věc kterou jsem doufal že pc3 vyřeší - v pc2 v setupech nejde nastavit na jednotlivé zvuky mikroladění, pouze transpozice, a to je pro mě při spojování určitých zvuků velmi nedostatečné.

můj první kurz k1200 měl tohle vychytané :lol: , ale zase na druhou stranu hrabat se v jeho menu bylo strašné :roll:
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 14 črc 2008 22:05

tak take poziadavky som este v zivote nepocul, este si mozes v song mode urobit rozne nastavenia v grafickom mixeri ako skladby tie si ulozit ako templaty, do 3 sekund by si to mal stihnut :) ja som kedysi si nastavoval panning v midi ked som zacinal sekvencovat v PC sekvenceroch, posledne roky ale na to kaslem kedze to stale dodatocne riesim v audiostopach ked uz mixujem skladbu. nazivo mam do hardwaroveho mixera individualne vystupy a tam riesim pripadny panning.

ked to ale fakt potrebujes ako sol, tak si kup jednoduchy midi kontroler za par korun, ja mam Behringer BCR2000 a stiskom jedneho tlacitka vysles do Kurzweila nastavenia panningu pre kazdy kanal. v PC3 sa da na to vyuzit 9 sliderov, kde si namapujes na kazdy kanal panoramu v Master menu, ale prides o moznost v realnom case modifikovat zvuk.

co sa tyka mikroladenia, ty dokazes kazdou rukou hrat s inym mikroladenim, to si mal za ucitela Forra ci co?

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 14 črc 2008 22:43

nene, špatně jsem se asi vyjádřil - jde o jemné ladění - po centech. když dám dohromady dvě barvy zvuků tak se mi osvědčilo občas je od sebe trochu rozladit
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 14 črc 2008 23:04

tak to je potom trochu komplikovanejsie, v PC3 moze mat kazdy program az 32 vrstiev (to ale neznamena ze zneju vsetky naraz a zerie to strasne polyfoniu, je tam kvantum velocity nastaveni od pianissima po fortissimo, aktivacia dalsich vrstiev cez aftertouch, ci kontrolery) a v setupe si mozes poskladat az 16 programov cez zony a segmentaciu zvukov na klaviature.

potom budes musiet editovat zvuky, ktore chces pouzivat v Live setupe cez Dynamic VAST engine. zvolis si program (predpokladam, ze vies ktore zvuky chces mat v setupe a o kolko ich chces rozladit po centoch) a stlacis tlacitko PITCH, tam uz iba posunies ladenie o kolko centov chces na kazdej vrstve programu a ten si ulozis ako uzivatelsky program. pokial budes pouzivat aj synteticke zvuky, budes musiet sa pozriet, ci program nevyuziva DSP oscilatory, alebo oscilatory z virtualno analogoveho syntaku VA1, ktory je v PC3 zabudovany. Predpokladam ale, ze programy ktore pouzivaju tieto oscilatory su kapanek o niekolko centov rozladene aby zneli tucne, takze budes musiet pouzit kalkulacku v hlave :)

Odpovědět